Dodane: 11-08-2010 08:41
Właśnie przeczytałem niezwykle interesujący artykuł. Wydaje mi się, że wprowadza on całkiem inne myślenie na temat tego co jest możliwe tylko w "bajkach", a dotychczas nie było nawet wyobrażalne w rzeczywistości. Wyobraźcie sobie, ze możecie podróżować w czasie...

A co jeżeli ktoś teleportuje się niczym Trunks do dawnych czasów, w których ludzie wierzyli jeszcze w czary i magię, i okaże się, że to jak najbardziej możliwe, tylko ludzie zmienili się i zapomnieli o tym..

Taki wynalazek, może kompletnie wywrócić nasze życie do góry nogami
Oto link do artykułu:
http://niewiarygo...omosc.html
--------------------
Obrazek w podpisie nie może mieć wagi większej niż 200kb.

Dodane: 18-08-2010 23:50
Wątpie, by takie podróże były możliwe, zresztą jest temat od gdybania na ten temat (ach, ta moja polszczyzna

)
Co do artykułów na tej stronie to są one takie, jak jej sama nazwa wskazuje
A co bym zrobił jakbym umiał podróżować w czasie? Sam nie wiem, chyba wyruszył bym w przyszłość zamiast cofać się do starych dziejów.
--------------------

Dodane: 19-08-2010 00:17
Wątpię, by takie podróże były możliwe
Ja nie tyle, co wątpię, bo lubię o takich rzeczach myśleć realistycznie, ale wydaje mi się, że jeżeli można by podróżować w czasie to raczej nie było by z tego nic dobrego

a to dlatego bo tak, jak w DBZ Trunks przybył z przyszłości zmienił teraźniejszość, co jedynie utrudniło losy naszych ulubionych bohaterów.
Fakt!
Taki wynalazek, może kompletnie wywrócić nasze życie do góry nogami
A czy My tego chcemy?
Wikipedia:
Wielki Zderzacz Hadronów jest największą maszyną świata. Jego zasadnicze elementy są umieszczone w tunelu w kształcie torusa o długości około 27 km, położonym na głębokości od 50 do 175 m pod ziemią
Tak, jak JCD wspomniał artykuły na podanej przez Ciebie stronie są niewiarygodne i raczej nie powinno się ich brać do serca, choć są ciekawe
A gdybym ja mógł podróżować w czasie, to wolałbym zamienić to na wieczne życie xDD wtedy to bym podróżował ciągle w przyszłość

(Wieczne życie mając ciągle 20 lat! xD )
--------------------
こんにちは私はバイオレット午前
" 急いでゆっくりと
"
Zarabiaj przez internet !
Wszystko za darmo ! Więcej info... pisz na PW

Dodane: 24-08-2010 17:55
Jak dla mnie to strona jest na tym samym poziomie co pudelek/kozaczek/nk/fotka i inne tego typu strony...
Podróż w czasie przy DZISIEJSZEJ wiedzy jest co najwyżej możliwa do "przodu" tzw. przyszłość. Dzięki dylatacji czasu.
W przeszłość nie jest możliwe. Najczęściej są to tylko teorie + parę równań. Nic więcej.
Jak macie zamiar czytać takie głupoty to wam nie bronie. Ale jak ktoś chce się tym bardziej zainteresować to zapraszam do biblioteki (najprawdopodobniej pedagogicznej) tam powinna być taka książka "Einstein dla początkujących" dobra książka pisana dużym drukiem. Większość ludzi nie powinna mieć problemów z jej zrozumieniem. Jest ona dobrym wprowadzeniem do OTW. Potem należy wziąść się za trochę trudniejszy materiał, a wiedza sama spłynie do głowy. Wystarczy chcieć.
Pozdrawiam!
A i pamiętajcie, że każda zmiana w przeszłości miała by wpływ na teraźniejszość z której wyruszyliście. Więc to trochę większe ryzyko niż igranie z ogniem.

Dodane: 24-08-2010 18:08
Jednak póki co dzięki dyletacji czasu udało się wybiegnąć tylko o 1 sekundę w przód

. A więc póki co podróż w przyszłość jest raczej niemożliwa, ale jak najbardziej realna. Chociaż nie wiem. Ja na przykład nie wybrałbym się w przyszłość, bo bym już nie wrócił do czasów, z których wyruszyłem.

Dodane: 26-08-2010 09:38
Podróże w czasie są takie teoretyczne ;p
Trzeba przyznać że dość niebezpieczne.
Czasem wystarczy 5minut więcej snu by dzień był udany.
5 min. to bardzo mało, a taka zmiana jest spora.
Jak mógł bym podróżować w czasie to tylko w przyszłość, dlaczego ?
Minimalnie zmieniając przeszłość można "rozpierniczyć" teraźniejszość
i nie będzie nawet gdzie wrócić nie wspominając już że wraca się bardziej do kogoś.

Dodane: 24-09-2010 21:17
Podróże w czasie, to było by ekstra! Zawsze chciałem na własne oczy ujrzeć różne fakty historyczne. Ale wiem, ze to nieprawdopodobne, moga zmienić historię nasze poczynania.
--------------------
Ludzie boją się zmiany. Nawet na lepsze. - Józef Ignacy Kraszewski.
Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski
"Nullum potentius satelittium
quam amici fidelis" - Nie ma potężniejszych obrońców
nad wiernych przyjaciół
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.