Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 07:12
OnLine: 45, statystyki
index > Twórczość użytkowników
Temat: Poradnik: Rysowanie mangi
Dodane: 11-08-2010 07:54 - Edytowane przez by_black dnia 25-10-2011 16:48
Witam zamieszczam link do mojej pracy w której ukazuje jak powstaje moja manga, mam nadzieje że się wam spodoba

http://mateuszlec...-172189999

Dodane: 11-08-2010 08:19
#Paw100 - user - 20%
Bardzo dobry poradnik, na pewno z niego skorzystam, tylko z tym skanowaniem to będę miał problem, bo... nie mam skanera :p

Dodane: 21-08-2010 00:47
#owerfull - user - max%
Fajny poradnik.Właśnie nie dawno z niego korzystałem ale jak widzę wiele zależy od mojej cierpliwości i talentu xD

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 21-08-2010 00:57
#Pepe - user - max%
Bardzo dobry poradnik, ostatnio coraz więcej sobie maluję więc w wolnym czasie postaram się skorzystać ;)

--------------------
iSayumi
Dodane: 21-08-2010 00:59
#kordos - user - max%
Sam poradnik za bardzo odkrywczy nie jest, poza tym np. ja wole po jednym obrazku robić, czyli od razu wypełniać miejsca, gdzie ma być czarny kolor itp. - po prostu, wolę tak :d (tekst na koniec zostawiam też), to też ocenię same rysunki, a są one bardzo dobre, widać, że się przyłożyłeś.

Dodane: 21-08-2010 18:05
#Grzybass - user - 10%
Suuper :d :d chyba sie wezme w ktorys dzien i skorzystam z twojego poradnika. mam duza wyobraznie to wymysle jakas historie.Kiedys myslalem zeby narysowac wlasnie mange albo komix jakis :d :d . Fajny poradnik. Napewno wielu sie przyda. Szacun ziom

--------------------

Dragon Ball 4-ever. Ogladałem wszystkie odcinki... No i dalej ogladam bo sie nie nudzi (nigdy) :d
Dodane: 21-08-2010 18:18
#Sango - user - 100%
Zawsze mnie ciekawiło jak użytkownicy robią mangi i otóż mam odpowiedż.Oczywiście ja się do robienia mang nie nadaje,ale dodam że czasem to wygląda jak by była prawdziwa i poradnik oceniam na 10/10 xD

--------------------

Dodane: 21-08-2010 18:24
#malina93 - user - 20%
Naprawde bardzo fajny poradnik, i nawet bardzo fajnie wyszła ta manga, a co do tego mam pytanie czy to Ty wykonywałeś ten rysunek w tym poradniku ?? ;P

Dodane: 23-08-2010 12:34
Tak to jedna ze stron ze zrobionej przeze mnie mangi możesz zobaczyć pod tym linkiem

http://mateuszlec...m/gallery/

Dodane: 23-08-2010 12:37 - Edytowane przez owerfull dnia 23-08-2010 12:37
#owerfull - user - max%
mateuszlech napisał/a:
Tak to jedna ze stron ze zrobionej przeze mnie mangi możesz zobaczyć pod tym linkiem

http://mateuszlec...m/gallery/

Fajnie ci to wychodzi :)

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 23-08-2010 13:06
#pacin - user - 90%
Moim zdaniem poradnik o wiele za krótki i mało rozbudowany. Na marginesie dodam że trochę przesadziłeś z kontrastem i niektóry elementy zaczynają wyglądać sztucznie. Czarne kreski zaczynają się w dziwny sposób łączyć, a wszystko przez to przyciemnianie.

Dodane: 23-08-2010 14:18
#zielony - user - 90%
Pojawiłeś się ze swym poradnikiem w samą porę :) . Ostatnio zacząłem często myśleć o własnej mandze. Dzięki Ci o wielki xD.

--------------------

Moje rysunki ;)
Dodane: 23-08-2010 14:18
#MidulGT - user - 80%
pacin to nie jest taki profesjonalny aż poradnik tylo jest on dla takich początkujących (można to tak nazwać) mi osobiście bardzo podoba się poradnik skorzystam z niego ale to dopiero za rok ;p jak zaczę rysować swoją mangę

--------------------

Moje rysunki:
http://midulgt.de...m/gallery/
Dodane: 23-08-2010 14:48
#JCD - user - max%
Na pewno wskazówki się przydadzą, ale najpierw muszę wyćwiczyć sobie rękę samym ołówkiem, bo przecież nie będę wgrywał se w kompa od razu moich bazgrołów :p

--------------------

Dodane: 09-11-2010 20:30
#kordos - user - max%
Jako, ze teraz mam okazje rysować mangę, ze względu na konkurs, to zauważyłem, że posługuję się zupełnie innym systemem, mianowicie robię obrazek po obrazku - jak kończę jeden, dopiero zabieram się na następny, wszelkie inne plany mam w głowie, nie na kartce. :p

Dodane: 02-12-2010 00:12
#PlastiC - user - 0%
KUP TABLET I RYSUJ NA KOMPIE ;] Polecam cintiq 12wx lub jak ktos woli na bogato cintiq 21 :) :) :) :) :) :)

Dodane: 02-12-2010 00:21
#kordos - user - max%
PlastiC napisał/a:
KUP TABLET I RYSUJ NA KOMPIE ;] Polecam cintiq 12wx lub jak ktos woli na bogato cintiq 21 :) :) :) :) :) :)

Rysowanie na kompie to zupełnie inne rysowanie niż na kartce, inne środki wyrazu, wszystko imo takie bardziej mechaniczne i... sztuczne - raczej to nie dla mnie.
Poza tym na dobry tablet też trzeba wybulić.
Może kiedyś sobie takie cacko sprawie, żeby się tym pobawić, jednak na [pewno nie w najbliższym czasie.

Dodane: 21-12-2010 22:27 - Edytowane przez LuKeR dnia 21-12-2010 22:30
#LuKeR - user - 40%
Poradnik jest naprawde rewelacyjny. Coś tam robie ale talentu brak. Jeżeli mi coś wyjdzie to wysle wszystkim.

PS. Kolega który to rysował ma talent :d

--------------------

INNE SPOJRZENIE NA ZIELEŃ...!
Dodane: 19-01-2011 20:22
Poradnik naprawde extra ;) bardzo przydatny choć w moim przypadku bezużyteczny bo to wszystko już wiem ;> sama rysuje mangi i także używam painta i gimpa xD

Z tym że moje mangi lądują w szufladzie ^^ a kreske też podkradłam akirze, choć moje postacie są nieco inne od jego ;D

Pozdrawiam ;*

--------------------
" Z deszczem przychodzimy, z rosą odchodzimy, lecz marzenia nasze na tym świecie pozostają "

Akira Toriyama

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

"Życie ludzkie jest jak koń mijający nas w galopie"

Przeczytałam na chińskiej herbatce z wróżbami ;>
Dodane: 08-02-2011 13:55
Świetny poradnik, oglądałem równierz twoje rysunki są naprawde świetne
W koncu dowiedziałem się jak zacząć rysować mange

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online