Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:31
OnLine: 48, statystyki
index > Technologia > Gry
Temat: Mafia 2
Dodane: 11-08-2010 04:39 - Edytowane przez by_black dnia 20-05-2012 19:39
#blade81 - user - 80%
Wczoraj,tj 10 sierpnia wyszło demo Mafii 2.Każdy może przekonać się co szykuje dla nas 2KCzech.Demo zawiera jedną niepełną misję,obszar został drastycznie ograniczony a czas na zwiedzanie miasta to zaledwie 10 minut.Jednak myślę,że tyle wystarczy w zupełności,zagorzałych fanów nie będzie trzeba przekonywać,sceptycy przekonają się jak dobra gra się szykuje.Wprawdzie mam parę małych zastrzeżeń,jednak odnoszą się one wyłącznie do samej rozgrywki,jednak granie traci na tym zbytnio.Posiada naprawdę niezwykły klimat i po zagraniu;dopiero niedawno skończyłem pierwszą cześć,polubiłem ten okres.Miasto wydaje się dosyć szczegółowe,tekstury wysokiej jakości,modele postaci przepiękne i bardzo realistyczne i co najważniejsze,gra wspaniale zoptymalizowana i chodzi bardzo płynnie, choć nie wiem jakie są różnice w stosunku do pełnej wersji.Gorąco zachęcam do wypróbowania wersji demonstracyjnej,podzielcie się swoimi spostrzeżeniami i oczekiwaniami.

--------------------
Dodane: 11-08-2010 08:03
#Jaro13 - user - 60%
Mafia II kontynuacja hitu z 2002 r czasy w Mafi pierwszej części odbywały się w latach przed wojną natomiast w drugiej części odbywają się w latach 50-60 dokładnie nie wiem,oczywiście że gra jest lepsza stosunkowo graficznie i w ogóle ja muszę czekać na nowego PC którego będę miał za niedługo i dopiero będę mógł zagrać nawet w demo choć raczej nie będę chciał poczekam sobie na full version.Nie wiem jak fabuła ale w pierwszej części była znakomita na pewno tutaj też będzie dobra a może i lepsza kto wie :d pozostaję nam czekać

Dodane: 12-08-2010 00:37
#Darknes - user - max%
Benek ! :* xDDD

Jedynka była świetną grą aż ostatnio mnie naszło aby w nią znowu sobie pograć :d O dwójce trochę czytałem ale na demo nie zamierzam tracić czasu, poczekam na pełną wersję wtedy ocenię :p

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 12-08-2010 08:39
#Bociak - user - max%
Benek jeszcze żyje. ;P

Odnośnie Mafii to kolejna świetna gra, w która z braku czasu i chęci nie zagram. Widziałem parę filmików, niezła gierka, ale to już nie te czasy by się na nią napalać. xD

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 12-08-2010 18:20
#blade81 - user - 80%
Ano jeszcze żyję,tylko czasu nie mam ani chęci na pisanie^^ Mam tu spore zaległości ale teraz to mi się nie chce nadrabiać wszystkich tematów ;p

--------------------
Dodane: 12-08-2010 18:43
Pierwsza część Mafii była jedną z przełomowych gier tego okresu, chyba w tym samym roku czy wcześniej wyszło GTA 3 więc pierwsze GTA w 3d i było wiele porównań, mi chyba bardziej podobała się Mafia. Jeśli chodzi o dwójkę to na pewno odniesie sukces, ponieważ jest już zapowiadana tak długo i tak hucznie, że jeśli nawet nie będzie miała tego czegoś co miała jedynka to i tak na pewno będzie można powiedzieć, że gra jest świetna. Nie mam zamiaru grac w demo, poczekam na wersje full, choć ciekawi mnie bardzo czy producentom uda się zachować ten klimat, który towarzyszył jedynce. Pewnie będzie wiele porównań do GTA 4 ale tym razem jednak myślę, że w grywalności produktu Rockstara najnowsza Mafia nie doścignie... ale się napisałem :)

--------------------

------------------------------------------------------------------
Dodane: 23-08-2010 19:51
#Rocky - user - 90%
Porównywać Mafię i GTA to moim zdaniem beznadziejny pomysł, chyba że pod względem tego jak się jeździ autem.. Gry stawiająca na klimat i fabułę nie da się porównać z 'gangsterską opowieścią i ciekawymi, 'wybuchowymi', stawiającymi na akcję misjami. To będą całkiem inne gry i ciężko będzie ocenić która lepsza. Co do dema to ściągnąłem, i już wiem, że na minimalnych ustawieniach może pogram xD

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 24-08-2010 19:45
#faramir - user - 30%
Eh szczerze mówiąc w pierwszą część praktycznie nie grałem , demo Mafii 2 jednak sprawdziłem i bardzo mi się spodobało jednak w pełną wersję raczej nie zagram.

--------------------
Dodane: 25-08-2010 18:26
#Ippo - user - 80%
Widziałem kilka gameplay i myślę, że to może być gra roku, aczkolwiek nie jaram się tym aż tak bardzo może kiedyś bym się tym interesował xD. Teraz gram tylko od czasu do czasu ze znajomymi w Pesa, Fifę bądź na emulatorze czyli Naruto, Dragon Ball itp.

--------------------
Dodane: 29-08-2010 16:50
#Rocky - user - 90%
BTW gdzieś słyszałem, że Mafia II ma mieć 14 rozdziałów, ja jestem na 15 obecnie xD Gra jest bardzo dobra, taka na jaką liczyłem, maniacy jeżdżenia po mieście jak w GTA od razu się odsunąć bo tu mamy same liniowe misje jedna po drugiej. Zazwyczaj na początku mamy gdzieś dojechać ale nie musimy tego robić od razu tylko możemy sobie pojeździć po mieście w tedy. Tylko że zadania są tak ciekawe i zróżnicowane a fabuła tak wciągająca, że chce się pozabijać wrogów zgubić pościg i obejrzeć kolejną cut scenkę.

--------------------
Dodane: 26-09-2010 17:46 - Edytowane przez razor09 dnia 26-09-2010 17:46
#razor09 - user - 80%
Mafia 1 byla dobra- 2 jest swietna.
Naparawde fajna gra.
Wg mnie lepsza nawet od GTA4.
Gralem w jedynke i spodobala mi sie, dwojak spelnila wymogi, ktore nadali fani jedynki.Niewiem tylko jak jest dluga-oby jak najdluzsza.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 19-12-2010 13:08
#Rocky - user - 90%
Grę przeszedłem już dawno, aktualnie robię to po raz drugi bo po wgraniu dodatku (szczerze nie polecam) usunęło mi savy :( Sam fakt, że skończyłem tą grę powinien wiele znaczyć, bo większość produkcji zostawiam po przejściu połowy xD Ale Mafia II wciąga, wciąga tak cholernie, że nie można się przez 12 godzin oderwać od tych 15 misji. Te zaś są tak różnorodne i fajnie poprowadzone, że brakuje mi słów xD Dużą część gry jeździmy autem- na szczęście twórcy przygotowali dla nas dwa modele jazdy- zwykły i realistyczny. Oba są świetne i sprawiają, że każda podróż samochodem jest przyjemna. Jednego twórcą nie wybaczę: http://gameplay.p...p?ID=55496
Z tym, co zostało opisane w powyższym artykule gra zasługiwałaby na 9. Bez tego na 8. Ale jeśli doliczymy chamskie zachowanie twórców- czyli wycięcie tych rzeczy, a niektórych z nich dodawanie w płatnych DLC- gra nie może mieć więcej niż 7+. Ale naprawdę serdecznie polecam, bo mimo wszystko warto wsiąknąć w ten mafijny światek ;)

--------------------
Dodane: 19-12-2010 13:42
#Darknes - user - max%
Jeszcze w Mafię nie grałem ale jak przeczytałem artykuł to naprawdę sporo fajnych rzeczy wycieli :| To z taksówką to może zdecydowali się wyciąć aby nie padały komentarze, że czerpali pomysły z GTA IV ale mogli by to zostawić, co z tego, że podobne skoro się by podobało. Jak przejdę to w co teraz gram to się wezmę za Mafię :d

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 19-12-2010 21:57
#Phyzik - user - 20%
Właśnie bardzo chciałbym zagrać w Mafie II nie miałem jeszcze tej przyjemności. Mam pytanie teraz do was, waszym zdaniem lepsza jest Mafia2 czy GodFather2??

--------------------

Wystrzegaj się nienawiści, ona pozbawia rozsądku.
Nigdy nie mów co myślisz.

Dodane: 20-12-2010 15:02
#Rocky - user - 90%
Phyzik napisał/a:
Właśnie bardzo chciałbym zagrać w Mafie II nie miałem jeszcze tej przyjemności. Mam pytanie teraz do was, waszym zdaniem lepsza jest Mafia2 czy GodFather2??

Godfather2 jest powszechnie uważany za klapę, więc warto kupić jedynie dla oryginalnych postaci (o ile tam takie występują, bo nie grałem). Jeśli interesuje Cię mafijny 'światek', wyraziste postacie, fabułę i klimat to bierz Mafię II.

--------------------
Dodane: 20-12-2010 15:36 - Edytowane przez Phyzik dnia 20-12-2010 15:37
#Phyzik - user - 20%
Właśnie wiesz bo nie grałem ani w to ani w to i dlatego pytam a generalnie mnie ogólnie życie dawnej mafii bardzo interesuje. Dużo czytałem na ten temat i chciałem w końcu sobie w coś pograć. Na necie wszędzie jest napisane, że Mafia II jest lepsza. Tak czy inaczej zakupię ją zapewne teraz w święta.

--------------------

Wystrzegaj się nienawiści, ona pozbawia rozsądku.
Nigdy nie mów co myślisz.

Dodane: 31-12-2010 03:57
#LuKeR - user - 40%
No to tak. Gra jest świetna, perfekcyjna, cudowna ITP. Niewiem co mam powiedzieć. Kocham tą gre <3MAFIA2. Najlepsza fabuła ze wszystkich gier.
Mafia to mafia. :d

--------------------

INNE SPOJRZENIE NA ZIELEŃ...!
Dodane: 17-01-2011 14:38
#MrBoruch - user - 10%
Mi Mafia 2 nie przydała do gustu jak zresztą 1 część.Grafika jest bardzo dobra ale po co komu grafika jak grywalność i fabuła jest do dupy.Ogólnie rzecz biorąc to spodobały mi się DLC które wyszły właśnie do tej gry.Wtedy to mi się ona spodobała i mogłem sobie pograć a nie jak w podstawowej wersji.Ogółem można w nią pograć z 1 godzinkę.

--------------------
Gameplaye z gier na kanale YouTube :
http://www.youtub...MrBoruchYT

Dodane: 17-02-2011 10:49
#Heliaze - user - 100%
Pierwszą część Mafii pamiętam do dnia dzisiejszego, gra jest kultowa. Druga część również jest świetna, zachowała większość cech które posiadała poprzedniczka, dodatkowo mogliśmy pozwiedzać dwa razy większe miasto w porównaniu z pierwszą częścią. Mimo wszystko tyle lat czekania... spodziewałem się czegoś lepszego.

--------------------

Dodane: 20-05-2012 19:44 - Edytowane przez Sala8 dnia 20-05-2012 19:45
#Sala8 - user - 80%
Dokładnie, jedynka była kultowa. Natomiast druga część również jest bardzo dobra, ale aż po takim czasie, rzeczywiście mogli troszkę się jeszcze dołożyć. Z drugiej strony, jeśli pierwsza część jest hitem, ciężko zadowolić graczy, a raczej ich nadzieje, na coś niesamowitego.

--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online