Dodane: 03-08-2010 22:18
na początek napisze że jest to mój pierwszy temat na tej stronie i sorki jeśli coś źle napisze
OK a teraz na temat

Co myślicie o Pokemonach (anima)

? ja osobiście bardzo je lubię i są one na 1 miejscu razem z Naruto pod względem moich ulubionych anim

.
Nie długo skończy się seria DP (Diamond & Pearl) i rozpocznie się BW (Best Wishes) i chce się zapytać co o niej myślicie ???
Jaki jest wasz ulubiony Pokemon

???
jak ktoś się tym interesuje a nie słyszał o tej serii to tutaj jest filmik z zapowiedzią :
http://www.youtub...AfbCynT3sU szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem. I mam nadzieje że nie zrobiłem żadnych błędów
wypowiedzcie sie

Dodane: 04-08-2010 16:26
Pokemon zasłynie na świecie jako jedno z najdłuższych anime xD Ale czy najlepszych ? To już raczej nie. Są inne serie mające poniżej 50 odcinków a sa lepsze niż Pokemony liczące... ile to już ? Z ponad 600 epków chyba będzie co nie ? Co ja sądzę o nowej serii i masie nowych ziwnych stworów ? Jak dla mnei to już jest bez sensu. W pierwszych dwóch seriach pokemony były ciekawe, fajnie wyglądały( a teraz to już są jakieś dziwne stwory) i historia była dosyć fajna chociaż motyw z Zespołem R się strasznie zaczynał przejadać. W nowej serii z tego co wiem (chodzi mi od D&P) były jakieś inne organizacje oprócz zespołu R ale i tak zawsze z Satoshi'm przegrywali.
Widziłem też kiedys odcinek gdzie normalnie pok używał Rasengana

tylko, że zamiast niebieskiego był on zielony i miał inna nazwę xD a tak to niczym się nie różnił od ataku Naruto. Pomysły im się wyczerpały i zaczynają ściągać od innych. Jakbym obejrzał całe pewnie znalazł bym więcej plagiatów
Moim zdaniem powinni to zakończyć. Ale nadal mają fanów i jest na to branie wiec kontynuują. Mi to zwisa i tak tego oglądać nie zamierzam chyba, ze ktoś mi pocztą podeśle japońską wersję z napisami to może się bym jeszcze skusił xD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 04-08-2010 16:44
Mam identyczne poglądy jak Darknes. To już nie są pokemony, to jakieś mutanty. serie w Johto i Kanto były dobre i nawet przyjemnie mi się je oglądało, ale potem zaczęli to robić na siłę i anime straciło swój urok. Jedyne, za co teraz lubię pokemony to gry i to też nie w każdym przypadku.
--------------------
[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011

Dodane: 04-08-2010 17:09 -
Początkowo Pokemony były świeżym i ciekawym pomysłem, co prawda dla młodszych, ale miło się go oglądało. Teraz to już jest to wszystko strasznie nudne, ciągnięcie tej podróży jest już bez sensu, z resztą główny bohater z takim stażem powinien bardziej wymiatać, a tu ktoś spod ciemnej gwiazdy daje mu wycisk.

Jest to naciągane i nie smaczne, z resztą nowe pokemony to takie kopiowanie starych, zmieniając ciut postać, poza tym nie mają już takiego uroku jak przykładowo stary, dobry Charizard. xD I to tyle na ten temat, nie mam zamiaru oglądać kontynuacji, chyba że okazyjnie.
Aaa i pozwolę sobie na reklamę, jak dyskusja ogólnie o anime to tu:
http://npolska.ne...topic/6423 .
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 05-08-2010 10:30
Nie... kiedyś dawno oglądałem Pokemony ale kiedy zobaczyłem ile teraz ma odcinków to się przestraszyłem,aż.Wydaje mi się że jest to naciągane i już nie ma dobrych starych małych pokemonów tylko jakieś potwory.

Dodane: 05-08-2010 10:49
pokemony weszły do polskiej tv kiedy? '99, '00 i od razu zrobiły furorę. Sam oglądałem odcinki z wypiekami na twarzy przygody Asha i innych. Teraz juz jestem na to za stary, ale jeszcze 5 lat temu ściągałem sobie odcinki pokemon bo te jako tako były jeszcze do obejrzenia. Natomiast tych nowych D&P już nie trawię, a o BW dowiedziałem się dopiero od Ciebie. Jedynie co mogę jeszcze dodać to posiadam GB color i pokemon Blue, ale nie gram bo nie mam baterii i nie mam komu sprezentować...

Dodane: 05-08-2010 10:55
Taaa dobre pokemony

,pierwsze serie były bardo fajne i dobrze je się oglądały no po prostu mnie wciągały a te nowe już mnie nie ciekawią są straszne
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
.Zawszę fajnie było oglądać pokemony a teraz widzę że już nikt prawię nie łapię zajawki tak jak kiedyś może tylko fani tacy na serio to pewnie i oglądają ale tacy nasi polscy to już raczej wątpię żeby oglądali te nowsze po za tym każdy dał taką samą prawię opinie na temat tych nowszych.Więc raczej te najnowsze też nie przyciągną uwagi

Dodane: 05-08-2010 11:03 -
wiadomo, wiek robi swoje, ale nie małą zasługą jest Internet, takie jest moje zdanie. Ja nie posiadałem internetu w 1999, mam go dopiero od 2004 i myślę, że w moim przypadku to zadecydowało, że nie oglądam już pokemonów, ba nie oglądam żadnego anime w tv. I moje pytanie do was brzmi: Przy obecnych zasobach internetowych, kto z was oglądałby np. DB? Ja już nie czekałbym do 15 na te 3 odcinki. Pamiętając, że nie leciały pierwszy raz tylko drugi czy trzeci.

Dodane: 25-08-2010 15:55
Oki,przenoszę swoim wypowiedż na temat nowych pokemonów...
hah widze że im się pomysły nie skończyły,ale jeżeli chcą dalej tworzyć to anime to dlaczego,nie?.Może nie są oryginalne jaki Pikachu,ale te też są fajne.

Dodane: 25-08-2010 16:04
Czyli mam skopiować ? xD
No straszna lipa teraz w pokemonach się wydaje z tych z linku na górze to podobają mi się tylko Zoroark i Zekrom bo reszta to jak z bajeczek dla najmłodszych . Nic by się nie stało jakby wreszcie to zakończyli ale wiadomo many many .

Dodane: 11-10-2010 17:13
Uwaga, dodałem do strefy plików trzy pierwsze epizody, niebawem dodam kolejnego, czwartego. Epizody są w jakości HD z Angielskimi napisami w formacie MKV, tak więc na jakość nie możecie narzekać, napisy można pobrać programem napi-projekt
Co do samej serii, to jednak przekonałem się, że ta seria będzie interesująca, zupełnie nowi "przyjaciele" Satoshiego, którzy są dość ciekawie przedstawieni, szczególnie nowa partnerka, normalnie rozwaliło mnie jej podejście do słodkich pokemonów xD Dodatkowo kreska bardzo mile mnie zaskoczyła, no i dodali trochę "dojrzałości" bohaterom, co mi się spodobało, a Zespół eR? Niecodzienne zachowanie xD
--------------------

Dodane: 17-10-2010 23:01
Super dopiero teraz zauważyłem !!! wielkie dzięki

ale jest z mojej strony 1 mała prośba

czy dało by się dodawać odcinki z napisami PL ? ponieważ nie znam za dobrze angielskiego.
ps. czy odcinki będą dodawane na bieżąco ? w ten czwartek wyjdzie już 6 odc.
by_black napisał/a:
Co do samej serii, to jednak przekonałem się, że ta seria będzie interesująca, zupełnie nowi "przyjaciele" Satoshiego, którzy są dość ciekawie przedstawieni, szczególnie nowa partnerka, normalnie rozwaliło mnie jej podejście do słodkich pokemonów xD Dodatkowo kreska bardzo mile mnie zaskoczyła, no i dodali trochę "dojrzałości" bohaterom, co mi się spodobało, a Zespół eR? Niecodzienne zachowanie xD
fajnie że nie jestem jedyny na stronce który ogląda serie BW

Dodane: 18-10-2010 11:33
Napisy możesz pobrać póki co programem Napi-Projekt, póki co na razie nie mamy w planach tłumaczenia ich, epki uzupełnię pewnie w niedzielę.
--------------------

Dodane: 29-10-2010 19:09 -
szkoda

ale dobrze że chociaż są w wersji eng

jak mam pobrać te napisy z napi-projekt ? pobrałem ten program i film ale jak daje ,,dodaj napisy,, to pisze że nie znalazł

???
Wiadomość doklejona:czy będą dodawane nowe odcinki na strone ????????????????????????????????????????????????????????????????

Dodane: 29-10-2010 19:27
Tak, nowe epki już są pobierane, a również chciałbym powiedzieć że ruszyły prace nad napisami do pierwszego epka.
--------------------

Dodane: 29-10-2010 19:50
te napisy to po polsku czy po angielsku będą ???????????????????????????????????????????????????????

Dodane: 29-10-2010 19:57
Skoro ruszyły prace w naszym portalu, to chyba samo za siebie mówi, że napisy będą wydawane w naszym ojczystym języku.
--------------------

Dodane: 29-10-2010 20:19
Zgadzam się z większością pokemony hmm 1 seria zdecydowanie najlepsza a co do napisów jak bym się przemógł to oczywiście że polskie.

Dodane: 29-10-2010 20:58
Kolejne dwa epizody 5 i 6 do pobrania w naszym serwisie w jakości HD:
http://npolska.ne...est_wishes Napisy póki co angielskie, ale postaramy się wyrównać i iść na bieżąco z epkami.
--------------------

Dodane: 29-10-2010 21:18
Zbyt dużo nie mam do powiedzenia ,bo pokemonami przestałem interesować się dawno temu. W każdym razie kiedyś całą tą serię śledziło się wraz z kumplami

Stworki były sympatyczne z samego wyglądu. Dzisiejsze pokemony to już bardziej mutanty ,niż te milutkie stworki z początków
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.