Dodane: 27-07-2010 13:57
Kontynuacja serii pierwszej, nie chcę nikomu zdradzać zbyt wiele szczegółów, więc za bardzo się nie rozpiszę

. Do akcji wchodzi nowa dwójka bohaterów:
http://i470.photo...ason-2.jpg Która moim zdaniem i tak nigdy nie dorówna swoim pierwowzorom

.
PS Jeśli macie zamiar zacząć oglądać kuroshitsuji, to kategorycznie nie idźcie na skróty i nie zaczynajcie swojej przygody od tej serii.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 27-07-2010 14:27 -
Jestem fanem tego anime lecz druga seria jest dosyć dziwna
Oczywiście nie dorówna pierwszej serii nigdy lecz z wielką przyjemnością patrzy się na odcinki
Polecam każdemu ale lepiej zobaczyć najpierw pierwszą serie.
--------------------
Life Goes ON.

Dodane: 28-07-2010 15:46
Jestem fanem tego anime lecz druga seria jest dosyć dziwna
Domyślam się, iż chodzi ci o to, że Ciel zapomniał/ nie wiedział kto to jest Grell. Jakby pierwszy raz go widział. Też wprawiło mnie to w zdumienie. Najwidoczniej, żeby zrozumieć całą tą sytuację trzeba by było wziąć się za mangę... Albo to po prostu jakieś niedociągnięcie.
--------------------

Dodane: 05-09-2010 14:59 -
Najwidoczniej, żeby zrozumieć całą tą sytuację trzeba by było wziąć się za mangę...
Mogę się mylić, ale manga w jakimkolwiek przypadku nie jest związana z drugim sezonem. Przynajmniej tak gdzieś wyczytałam w komentarzach na aoi XD
Jestem po 3 odcinku (4 się zacina...) i póki co - jest nieźle. Nastawiałam się na kompletny chłam ze względu na dwójkę nowych bohaterów, ale okazało się, że akcja nie koncentruje się tylko na nich i jest okazja do podziwiania Sebastiana i Ciela. Czasami mam wrażenie, że te odcinki z nimi są lepsze od niektórych z pierwszej serii.
Swoją drogą zdziwił mnie opening, a właściwie jego wykonawca. Nie pomyślałabym, że piosenka tego zespołu mogłaby być kiedykolwiek wykorzystana w jakimkolwiek anime. Minie trochę czasu, zanim się do niej "przekonam", ale pod względem graficznym już mi się podoba.
edit, bo zapomniałam xd
Domyślam się, iż chodzi ci o to, że Ciel zapomniał/ nie wiedział kto to jest Grell.
Od początku było "coś nie tak" z Cielem, można było się domyślić, że stracił pamięć. Teraz, jak oglądam 5 odcinek - taką informację przekazał Sebastian Somie (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam imię XD), także się potwierdziło :>
--------------------

Dodane: 25-09-2010 20:56
Sezon drugi minął, a trwał zaledwie 12 odcinków. Oczywiście nie ulega wątpliwości, że kontynuacje kuroshitsuji jeszcze będą. Ta seria również przypadła mi do gustu, a w szczególności za (jak zwykle) zaskakującą końcówkę. Macie jakieś pomysły na kim teraz będzie miał się mścić Ciel?
--------------------

Dodane: 25-09-2010 21:42
Oczywiście nie ulega wątpliwości, że kontynuacje kuroshitsuji jeszcze będą.
Ja tam nie widzę najmniejszego sensu owej kontynuacji.
Mi się końcówka baaaardzo nie podobała, środek serii był nawet spoko, ale ostatnimi odcinkami zepsuli całe anime. Ogólnie mówiąc - FAIL.
Nawet nie mam słów, żeby napisać, jak bardzo odrzucił mnie charakter Cloude'a, jak bardzo nienawidzę Hanny i jak wkurzona jestem na to, że Sebastian jest smutny.
Plusem był tylko drobny fanserwis z Grellem i Sebastianem pod koniec, ale nic poza tym.
--------------------

Dodane: 12-07-2011 16:34
Odświeżam temat. O ile pierwsza część, choć nie arcydzieło, to mi się podobała, to druga, to nie wiem, co to jest.
K*RWA! No normalnie jedno słowo mi tylko przychodzi do głowy, aby podsumować to anime. W życiu nie widziałam czegoś tak beznadziejnego. To było takie niepotrzebne... Normalnie wszystko mnie denerwowało. Alois - zasrana shota, która uwodzi każdego faceta na drodze. GIŃ! (serio, ucieszyłam się, jak on zginął). Drętwy jak kij od szczotki Claude. Hannah, j*bana s*ka, której nienawidziłam od początku. I dalej uważam, że wygląda, jakby ją wzięli z hentaia. Nawet Seba i Ciel tracą swój urok, zwłaszcza Ciel pod koniec... No normalnie nie wiedziałam, czy śmiać się, czy płakać. Seba walczy z ludźmi, otwarcie skacze po dachach, unosi się w powietrzu, co tam, nikt nie reaguje. Grell, o ile w pierwszej serii był zabawny z tym swoim afektem, to tutaj najzwyczajniej w świecie fangirluje.

Undertakera jak na lekarstwo.
Najgorzej dobrany fanserwis ever. O ile lubię fanserwis, ale bez przesady. Tutaj to fanserwis fanserwis fanserwisem pogania. Normalnie przez głowę przeszła mi taka myśl... "To miałoby już więcej sensu, gdyby to był hentai." Słowo daje! Bo nawet głupie ecchi zakłada to, że to tylko "for fun", dla zabicia czasu, dla fanserwisu. A tutaj wciska się na siłę wątki, które później już przypominają Modę na Sukces.
Dno. Normalnie DNO. Najgorsze anime jakie widziałam. Nie polecam nikomu. Na filmwebie wystawiłam łaskawą ocenę - 3/10.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.