Dodane: 20-07-2010 17:27
Yyy co do nastepnego odcinka to zajrzalem na japonska strone anime i odcinek 66 jest przewidziany na 25.07 czyli najbizsza niedziela prosze nie wprowadzac w blad jezeli nie ma sie pewnosci...

Dodane: 20-07-2010 17:49
niepotrzebnie napisał/a:
Yyy co do nastepnego odcinka to zajrzalem na japonska strone anime i odcinek 66 jest przewidziany na 25.07 czyli najbizsza niedziela prosze nie wprowadzac w blad jezeli nie ma sie pewnosci...
Ja niestety mam złą wiadomość bo odcinek będzie za dwa tygodnie, Pierwszego Sierpnia i jest to potwierdzona informacja od Toei Animation, wystarczy wejść na ich stronę xD.
--------------------

Dodane: 20-07-2010 17:58
Marcin00 napisał/a:niepotrzebnie napisał/a:
Ja niestety mam złą wiadomość bo odcinek będzie za dwa tygodnie, Pierwszego Sierpnia i jest to potwierdzona informacja od Toei Animation, wystarczy wejść na ich stronę xD.
To teraz odcinki będą co 2 tygodnie ? Kurcze to jak długo będą wychodzić te odcinki.

Dodane: 20-07-2010 18:08
Marcin00 napisał/a:niepotrzebnie napisał/a:
Tak, można też wejść na tę stronę:
http://www.kanzen...cial_human . Tutaj często z wyprzedzeniem są podawane daty emisji kolejnych odcinków DB Kai. Troszkę szkoda, że coraz częściej są te przerwy w emisji ;/

Dodane: 20-07-2010 19:46
W takim razie nie wiem dlaczego tutaj podano ze premiera 66 odcinka odbedzie sie 25 listopada zobaczcie sami:
http://animecalen...

Dodane: 20-07-2010 20:33
Jak nigdy nie zawiodl mnie to animecalendar.net podaje sprawdzone informacje wiec nie sugerujcie sie jakimis glupimi uwagami innych userow. Wszystko sie okaze za tydzien tj 25 lipca...
--------------------
Misiek

Dodane: 20-07-2010 23:50 -
Kayleigh90 napisał/a:
I ja coś dopiszę od razu w tej sprawie, żeby nie było niepotrzebnych pytań: "Czemu nie ma napisów, bo na kreskowce są i angielskie też są?" Tak więc:
ACHTUNG! ATTENTION PLEASE! ATTENZIONE! POZOR! UWAGA!
Napisy pojawią się NAJWCZEŚNIEJ jutro. Wynika to z tego, że wybieram się do koleżanki, co już jej dawno to obiecałam i wracam do domu jutro, a nie chcę siedzieć u niej na kompie i to robić, bo nie po to jadę ją odwiedzić. Ikar coś mi teraz mówi, że może sam coś popróbuję, ale ja i tak to sprawdzę, tak więc trochę cierpliwości. Dziękuję. Kasia kaca chyba leczy teraz xd

Dodane: 21-07-2010 00:02
Nie, nie leczę. Chodzi o to, że na serwerze nie mam napisów, które z kolei zawsze dawał mi Ikar. Nie mam z nim kontaktu na chwilę obecną, więc też nie wiem, o co chodzi. Jeśli to się nie wyjaśni, to jutro postaram się coś innego wymyślić.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 21-07-2010 15:02
Widzę, że macie problemy z tymi napisami, jak ktoś chce ep. 65 z napisami pl to niech odwiedzi jakąś inna stronę gdzie też wrzucają DB KAI chociażby "Anime Zone", a nie ciągle się pyta kiedy napisy,etc.
Co do odcinka.
No cóż, dużo akcji, Z team dostał po dupie

, teraz już tylko pozostaje czekać na Cell-a.
PS:
To prawda, że odcinki mają być co 2 tyg.??

Dodane: 21-07-2010 17:49
Da rade ściągnąć skądś WSZYSTKIE odcinki w HD?? Bo są rewelacyjne a niestety jest wiele w SD których nie ogląda się już tak przyjemnie :<

Dodane: 21-07-2010 19:25
Ok, napisy zrobione, wrzuciłam na serwer, więc teraz tylko czekać na Ikara, który przerobi odcinek. I to tyle ode mnie. Dodam tylko, że była jedna z moich ulubionych scenek, kiedy to C18 całuje Kuririna, przez co biedak się zakochał ^^
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 21-07-2010 22:45
Odcinek jak dla mnie bardzo dobry myślę że większości się spodoba.
Korzystając z okazji chciał bym zasugerować modyfikację ogólnych ustawień
oraz kompresji formatu mp4 lub zmianę konwertera jeśli taki jest używany gdyż w odcinkach zaczęły pojawiać się pixele w rezultacie uniemożliwiają one czasami odczytanie napisów. Odcinki sprawdzałem osobiście na 5 różnych komputerach więc wykluczam winę se strony mojego PC.Jeśli chodzi o samo tłumaczenie jest jak na mój gust bardzo fajne szczególnie podoba mi się tłumaczenie dialogów Yajirobe naprawę kawał dobrej roboty
Pozdrawiam

Dodane: 21-07-2010 22:56
MP4 jest świetne, jeżeli ktoś się zna to odpowiednio bezstratna kompresja sprawi że plik w porównaniu z przykładowym AVI będzie ważył do 2-3 razy mniej.
Co prawda nie obejrzałem jeszcze odcinka, ale piksele również mogą się pojawić w skutek bałaganu z kodekami

Dodane: 21-07-2010 23:19 -
To prawda format mp4 jest świetny każdy film na YouTube wstawiam właśnie w nim ponieważ oferuje on doskonałą jakość przy stosunkowo małej objętości danego pliku wideo lecz aby obraz był bezstratny lub czysty od wszelkiego rodzaju błędów trzeba jednak poświęcić trochę czasu na ustawienie poszczególnych parametrów kompresji.
Jeśli chodzi o bałagan w kodekach dodam że używam jednej sprawdzonej paczki która działa doskonale. pierwsze odcinki Seri KAI były zrobione bardzo dobrze nie pojawiał się ani jeden pixel zaczęło się to od pewnego odcinka niestety w tej chwili nie pamiętam który to dokładnie był.

Dodane: 22-07-2010 00:20
Odcinki wydaje mi się są dobrze przerabiane, jedynie może to być kwestia rozdzielczości. Przykładowo plik nawet PNG który jest kompresją bezstratną, w rozmiarach 852x480 powiększony do rozmiarów 1440x900 lub większych, będą się pojawiać piksele, ponieważ nie jest to grafika wektorowa żeby mogła zachować swoje kształty i jakość. Dlatego piksele będzie widać, lecz w przypadku odcinków w większej rozdzielczości, np HD 720p te powiększenie obrazu jest już mniejsze i nie widać aż tak bardzo tych pikseli.. Stąd ta pikseloza, nie da się powiększyć pliku z grafiką rastrowa bez straty na jakości i pojawieniu się ewentualnych pikseli..
Odcinek już przerobiłem i się już wysyła, ale niestety idę już spać, także linki dodam do strefy plików dopiero rano..

Dodane: 22-07-2010 10:49
ziomki ja tez na cell czekam hehe juz sie doczekac niemoge ale teraz czekam az ie rozkreca i goku wyzdrowieje ojej i na napisay czekam na 65

z bedzie mozna ciagnac bo ja sciagam all odc

pozdrowka dla zalozycieli forum i dla fanow db

Dodane: 22-07-2010 11:55
Ja mam takie dwa zasadnicze pytania. Czy będą kolejne odcinki DB Kai z lektorem? I czy będziecie dodawać kolejne odcinki w HD, zamiast tej gorszej rozdzielczości SD czy też HQ? Chętnie obejrzałbym te starsze odcinki w jeszcze lepszej jakości.

Dodane: 22-07-2010 13:33
co jest z tym Ikarem nie macie kontaktu nawet telefonicznego i czy wrzucicie wkoncu ten odcinek bo jak tak dalej pojdzie to bedziecie mieli tygodniowe opoznienie

Dodane: 22-07-2010 21:21
Ja wiem, że robicie to za free i jest to tylko wasza dobra wola, i naprawdę doceniam to i zawsze czekałem cierpliwie te kilka dni na napisy, bo wiem, że tłumaczenie trochę czasu zajmuje i są też inne sprawy, ale jest już czwartek, 21:30 a odcinka PL dalej nie ma.

Dodane: 22-07-2010 21:57
darkghost napisał/a:
Ja wiem, że robicie to za free i jest to tylko wasza dobra wola, i naprawdę doceniam to i zawsze czekałem cierpliwie te kilka dni na napisy, bo wiem, że tłumaczenie trochę czasu zajmuje i są też inne sprawy, ale jest już czwartek, 21:30 a odcinka PL dalej nie ma.
Dokładnie 21:21 gdy pisałeś ten post.
Hmm, no cóż, ja również czekam na odcinek, chociaż i tak byłem zajęty, więc nie wchodziłem tutaj długo. Teraz już mam mniej obowiązków, więc coś bym obejrzał. Tak więc czekam cierpliwie : ).
Tutaj , oraz
tutaj wyraźnie piszę, że Db Kai 66 ukaże się 1 sierpnia. Tak więc, jeżeli wszystko się wyjaśniło, nie poruszajmy tego tematu ; )
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.