Dodane: 15-07-2010 18:20 -
Jest już po MŚ 2010 w RPA , okienko transferowe już ruszyło.
Manchester City wydał już ponad 70 MLN!!!
do Polski wrócili tacy piłkarze jak Żurawki czy Wichniarek
Boruc do Violi...
No więc w tym temacie będziemy rozmawiać o transferach...
Pozwoliłem sobie poprawić nazwę tematu, Marcin00

Dodane: 15-07-2010 18:22 -
Skoro mowa o transferach, zdecydowanie trzeba wspomnieć o Robercie Lewandowskim. W dwóch sparingach strzelił już łącznie 4 gole, w czym jeden przepiękny (z przewrotki). Liczę, że poszczęści się mu w Borussi!
EDIT: - Jose Murinho był po mundialu zachwycony Niemcem Samim Khedirą. Klub kupił go za 10mln euro.
--------------------

Dodane: 15-07-2010 22:35 -
Jose Murinho był po mundialu zachwycony Niemcem Samim Khedirą. Klub kupił go za 10mln euro.
Moim zdaniem to bardzo dobry transfer , chociaż wole poczekać do oficjalnego potwierdzenia , Khedira pokazał że jest świetnym defensywnym pomocnikiem , i został sporawdzony za niską cene 10 MLN , i doszedł jeszcze Angel di Maria , uważam że to też dobry transfer... i za taką małą cene tylko 25 MLN - to jest
tylko bo włodarze Benficki chcieli 40 MLN , widzę że Real uważnie dobiera graczy i nie przepłaca jak w ostatnich czasach
Ale również nieciekawa jest sytuacja Valenci która sprzedała swoje gwiazdy (Mata,Villa,Silva) a odejdą kolejni , aż strach co będzie w La Liga w następnym sezonie ciekawa jaka będzie różnica między drugim a trzecim miejscem z 30 PKT ?

Dodane: 15-07-2010 22:47
SanGo dla twojej wiadomości Mata nie został sprzedany!!hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Dodane: 16-07-2010 13:49
Możemy też porozmawiać o Ludovicu Obraniaku. Jego transfer do Auxerre się przeciąga i zaczynam się już martwić

Sam Obraniak bardzo by chciał przejść do tej drużyny i grać u boku Jelenia i Dudki. Co sądzicie o tym transferze?
--------------------

Dodane: 16-07-2010 14:08
No na pewno tam im pomoże bo w Lille nie grał w podstawowym składzie a tam mu to obiecali

Chciałem się jeszcze zapytać czy Barca kupuje jeszcze kogoś ? Bo to już przesada takie gwiazdy tam mieć. Villa podobno już przeszedł, Fabregas też ma iść. Sprzedali w końcu tego żałosnego Henry-ego.
Co do Polaków :
To Lewandowski mam nadzieję będzie grał na bieżąco a nie brał przykład z mistrza w grzaniu ławy - Jurka
Boruc też ma być podobno nr 1 w bramce Fiorentiny, ale na razie to tylko spekulacje.

Dodane: 16-07-2010 14:22
Lewandowski może sobie pograć ale Borubar będzie miał problemy z wygryzieniem ze składu Frey'a. Co do Barcy to dobrze, że kupili nowych zawodników bo jest jej to potrzebne, Ibrahimovic nie jest tak bramkostrzelny jak Eto'o, a Villa jak ma formę to napewno coś ustrzeli. Fabregas dla mnie będzie raczej zmiennikiem no bo kogo on ma zastąpic ? Inieste, Xabiego chyba, że trener gdzieś go wciśnie i może jakieś inne ustawienie będzie np. 4-5-1 z wysuniętym Messim i Villą w ataku, a na zmianę Zlatan.

Dodane: 16-07-2010 14:31
Ja sądzę, że Boruc nie przeszedł by do Fiorentiny, nie mając zapewnionego pierwszego miejsca w bramce lub chociaż dużego prawdopodobieństwa. Sporo się mówi, że Fray może przejść do Arsenalu Londyn.
--------------------

Dodane: 16-07-2010 14:34 -
Szogun131516 napisał/a:
SanGo dla twojej wiadomości Mata nie został sprzedany!!hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Możemy też porozmawiać o Ludovicu Obraniaku. Jego transfer do Auxerre się przeciąga i zaczynam się już martwić

Sam Obraniak bardzo by chciał przejść do tej drużyny i grać u boku Jelenia i Dudki. Co sądzicie o tym transferze?
Szogun , Mata został zakupiony przez Barcelona za 20 MLN euro , to dobry transfer.
A po drugie Fabregas nie przejdzie do Barcelony ,wiem że pół składu Barcelony mówi że Fabregas ma w sobie DNA Barcelony , ale ostatnio "Barca" zadłużyła się i wzieła kredyt 155 MLN
A wracając do Obranika , będzie ciężko , Auxerre nie stać,żeby go kupić za 5 MLN euro , muszą zejść z ceny , mam na myśli działaczy Lille
Również słyszałem że Tomaszem Kuszczakiem interesuje się Aston Villa , bo ich bramkarz podstawowy ma 39 lat (Friedel) , pomimo że Manutd to mój ulubiony klub to byłaby dobra zmiana klubowa tam by pewnie grał, aja stał bym się nowym fanem AV

Dodane: 16-07-2010 14:38
Z kolei Van der Saar też nie jest już najmłodszy, a jak wiadomo, przygodę z reprezentacją Holandii już zakończył, więc i w klubie zbyt długo nie pobędzie. W takim wypadku Kuszczak mógłby sobie trochę pograć, dopóki nie kupiliby jakiegoś bardzo dobrego bramkarza...
--------------------

Dodane: 16-07-2010 14:39
powtarzam jeszcze raz Mata nie przeszedl do Barcy no chyba ze info masz z wirtualnej polski to tak twierdzisz wejdz sobie na oficjana strone barcy lub valenci i sprawdz

Dodane: 16-07-2010 14:55 -
No ja też przeglądałem oficjalne strony Barcy i Valencii i poza kilkoma znanymi, polskimi portalami nic nie piszą o tym transferze...
--------------------

Dodane: 16-07-2010 15:03
Cheon napisał/a:
Ja sądzę, że Boruc nie przeszedł by do Fiorentiny, nie mając zapewnionego pierwszego miejsca w bramce lub chociaż dużego prawdopodobieństwa. Sporo się mówi, że Fray może przejść do Arsenalu Londyn.
Z kolei Van der Saar też nie jest już najmłodszy, a jak wiadomo, przygodę z reprezentacją Holandii już zakończył, więc i w klubie zbyt długo nie pobędzie. W takim wypadku Kuszczak mógłby sobie trochę pograć, dopóki nie kupiliby jakiegoś bardzo dobrego bramkarza...
Co racja to racja , ale nie chcę żeby Kuszczak bronił w Manutd w 1 składzie , wydaje mi się że to świetny piłkarz , pokazał klasę ale nie na taki klub jak ManUtd , a Aston Villa owszem,
Mam nadzieje że Frey odejdzie , szczerze to daje właśnie Francuzowi większą szanse na 1 jedenastke we Fiorentinie
A tu zamieszcze posta na dowód że Mata jest już od dawna piłarzem Barcelony , szczerze to mnie nie obchodzą jakieś Barcelońskie lub Valenci dzienniki już nawet było oficjalne potwierdzenie
http://www.primer...kul=173373

Dodane: 16-07-2010 22:25 -
To teraz coś o Robercie Lewandowskim. Po swoim pięknym golu zaimponował kibicom BVB. Jego koszulki sprzedają się najlepiej i jest szansa na pobicie rekordu ilości sprzedanych wejściówek, co jest też spowodowane przyjściem do klubu Polaka. Niemiecki klub bardzo zadowolony z takiego obrotu sprawy
--------------------

Dodane: 17-07-2010 19:22
Ośmielę się wspomnieć o zakupach Chelsea. Do Chelsea chce przejść Aguero i wg. mnie dużym błędem byłoby odrzucenie tego zawodnika, w przyszłości byłby on świetnym zastępcą dla Drogby. Tito natomiast chciałby grać z Torresem u swego boku, w tym przypadku natomiast władze Liverpoolu nie chcą współpracować. Do Chelsea prawdopodobnie trafi także niejaki Lukaku - 17 lat, a król ligi belgijskiej. Alternatywą dla odchodzącego do Niemiec Ballacka miałby być Schweinsteiger, który przyznaje, że chciałby odejść z Bayernu.
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 17-07-2010 21:26 -
Słyszałem że raczej Torres zostaje w Liverpoolu , bo ugadał się z Hodgsonem, a właściciel Atletico powiedział że dwie gwiazdy Aguero i Forlan zostają , chociaż moim zdaniem jak dostaną porządną ofertę ze strony Chelsey to pewnie się złamią...
Ale chciałbym wrócić do Manchesteru City- jednego z głównych rywali mojego ulubionego klubu Man Utd,
ManCity przeprowadzili w tym sezonie wiele dobrych transferów za kupili już Davide Silvę,Yaye Toure,Jerome Boatenga i słyszałem że Aleksander Kolarov jest zaklepany,moim zdaniem (nie)stety , ManCity wyrasta na taką mała Chelse , kupują bardzo dobrych piłkarzy i za 2-3 lata będzie jak z Chelsą że każdy będzie chciał tam grać ale nie za pieniądze...
Wróce jeszcze do Realu Madryt , widać że ten klub wreszcie przestał przepłacać , kupili di Marie z Benficki za 25 MLN , tylko za 25 , bo były pogłoski że zapłacą za niego 40 MLN, moim zdaniem to świetny transfer...,również został kupiony świetny skrzydłowy Pedro Leon , dla mnie to również dobra wiadomość i słyszałem że Sami Khedira jest prawie zaklepany , to również bedzię jeden z lepszych transferów.
Wrócę teraz do sprzedaży zawodników Realu , no więc Real sprzedał prawie Gutiego a Raul poszukuje klubu , lecz moim zdaniem z klubu powinni odejść M.Diarra(nie Lass),F.Gago(ale to dopiero po oficjalnym ogłoszeniu dojścia Khediry),Granero(nie wypalił grał marnie),Drenthe(również nie wypalił) ,Van Der Vaart(poco nam on ? jak mamy Di Marie , Kake itd... siedział by na ławie a moim zdaniem to za dobry gracz jak na ławe...)
Mam nadzieję że Schweistenger,Maicon,i A.Cole dojdą do Realu
Wtedy napewno powalczą o Mistrzostwo i śmiem stwierdzić że mają wielką szanse na wygraną LM
Dodam jeszcze o Man Utd , polityka transferowa klubu jest taka , korzystać z młodych zdolnych piłkarzy, może by tak nie było lecz rodzina Glazerów ( właściciele ,są w wielkich długach) , więc nie bardzo nas stać na kupno nowych piłkarzy
to na tyle
pozdrawiam

Dodane: 24-07-2010 11:22
A.Cole dojdą do Realu
IMO Cole zostanie w Chelsea. Bardziej spodziewałbym się przejścia Tito do Mourinho niż Cola. Myślę, że Ashley zakończy swoją karierę w Chelsea i stanie się taką ikoną tego klubu jak m.in. Terry, Lampard.
Wiadomość doklejona:http://sport.inte...1509943,99 jak widać wielka Barcelona nie może kupić wszystkiego.
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 24-07-2010 12:07
#C@rL chyba pomyliłeś AShley'a z Joe Cole'm

Ashley parę ładnych lat grał w Arsenalu, rok, może 2 lata temu przeniósł się o te parę metrów na Stamford z Emirates stadium... A Joe odkąd pamiętam gra dla The blues.

Dodane: 24-07-2010 21:32
Cinek06 napisał/a:#C@rL chyba pomyliłeś AShley'a z Joe Cole'm

Ashley parę ładnych lat grał w Arsenalu, rok, może 2 lata temu przeniósł się o te parę metrów na Stamford z Emirates stadium... A Joe odkąd pamiętam gra dla The blues.
Cinek masz racje , przypomnę że A.Cole jest z Arsenalu-odwiecznego rywala Chelsea , więc nigdy nie stanie się legendą , wróce do Joe Cole-on też nigdy by się nie stał bo jest z West Hamu Londyn... pozatym teraz i tak jest przeszedł do Liverpoolu

Dodane: 24-07-2010 21:45
więc nigdy nie stanie się legendą
takie pieprzenie
nie, nie pomyliłem Joe z Ashleyem. Co do samych przenosin Joe na Anfield Road to trochę żal mi tego piłkarza. Przeszedł z Chelsea do Liverpoolu i mówi, ze to najlepszy klub na świecie i ta decyzja jest wynika z chęci walki o trofea. A przecież Liverpool przez fanów ligii angielskiej nie zaliczany jest już do BIG FOUR.
--------------------
SIEMA FORUM.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.