Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 22:27
OnLine: 82, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Liga Mistrzów - 2010/2011
Dodane: 26-08-2010 23:04
Grupa A: Murowany kandydat do awansu to oczywiście Inter. O drugie miejsce powalczy Werder i Tottenham, bo na holendrów specjalnie nie liczę :( brak im doświadczania w pucharach.

Grupa B: 3 solidne firmy i Izraelici...Stawiam na Schalke oraz Lyon. Benfica chyba będzie musiała zadowolić się awansem do LE...

Grupa C: MU i Valencia zostawią resztę w tyle...Rangersi są w stanie chyba wyłącznie wyprzedzić Turków :)

Grupa D: Niby Barca faworyt, ale ma niewygodnych rywali. Panathinaikos i Rubin to doświadczone zespoły a i podróż do Danii łatwa nie będzie. Ale awansować powinna Barca i Grecy.

Grupa E: Bayern powinien wygrać grupę przed Romą, na trzecim miejscu raczej Szwajcarzy...

Grupa F: Stawiam na Chelsea i Spartak. Choć Marsylia się wzmocniła niesamowicie to w pucharach ostatnimi laty mają niefart. Żylina raczej bez szans.

Grupa G: Los nie oszczędził mojego ukochanego Ajaxu :( Trafili na "galaktycznych" z Madrytu i bardzo niewygodny Milan. Również Auxerre będzie nie łatwe do pokonania :( Subiektywnie awansuje: Real i Ajax...Obiektywnie: Real i Milan :(

Grupa H: Arsenalowi dopisało szczęście w losowaniu. Każdy z trzech rywali wydaję się być spokojnie do ogrania...O drugie miejsce zapowiada się wielka batalia :)

--------------------

Dodane: 27-08-2010 12:41
#shigeru - user - 40%
ZHL1 napisał/a:
(a tak w ogóle to w jakie dni tygodnia bedą nadawane mecze na Nsport, bo ostatni mecz, który oglądałem to pierwszy mecz Werderu z Sampdorią)

LM będzie leciało tak jak zawsze we wtorki i środy i na Nsport to będziesz miał prawdziwy wybór bo będą transmitowali kilka meczy dziennie. Wyjątkiem ponownie będzie finał który odbędzie się w sobote.

No i Irek Jeleń będzie mógł się sprawdzić na tle mocnych rywali. Zobaczymy jak wypadnie :]

--------------------
Polecam grę, naprawdę wciągająca dla ludzi lubiących świat fantasy. Zresztą zobacz sam:
http://v3.my-fant.../?ref=9979

One Love,One Live Only United !

Dodane: 27-08-2010 15:45
#Ippo - user - 80%
Barcelona powinna przejść bez mniejszych trudów i mam nadzieje, że tak się stanie, ale niestety przy takich przeciwnikach o meczu w telewizji mogę zapomnieć zostanie mi pewnie oglądanie przez internet. :p Szkoda mi trochę Auxerre trafili na ciężką grupę, ale może uda im się nawiązać rywalizacje z innymi drużynami. Co do innych grup to stawiam na faworytów, ale miłe by były jakieś niespodzianki :) .

--------------------
Dodane: 28-08-2010 18:41
#Cheon - user - 90%
Ja jestem zainteresowany głównie LE, ale i w LM mam swojego faworyta. Jest nim AJ Auxerre, które bardzo lubię. To solidny zespół, no i występuje w nim Irek Jeleń :) Życzę mu jak najwięcej bramek oraz wyjścia z grupy, choć będzie to nie lada zadanie. Nie obraziłbym się również, gdyby triumfatorem LM został Manchester United lub Real Madryt.

--------------------

Dodane: 16-09-2010 11:22
Nikomu się nie chce wstawić wyników to ja to zrobię xD

Grupa A
Werder Brema - Tottenham Hotspur 2:2
Twente Enschede - Inter Mediolan 2:2
Grupa B
Olympique Lyon - Schalke 04 1:0
Benfica Lizbona - Hapoel Tel Awiw 2:0
Grupa C
Bursaspor - FC Valencia 0:4
Manchester United - Glasgow Rangers 0:0
Grupa D
FC Barcelona - Panathinaikos Ateny 5:1
FC Kopenhaga - Rubin Kazań 1:0
Grupa E
Bayern Monachium - AS Roma 2:0
CFR Cluj - FC Basel 2:1
Grupa F
Olympique Marsylia - Spartak Moskwa 0:1
MSK Żylina - Chelsea Londyn 1:4
Grupa G
Real Madryt - Ajax Amsterdam 2:0
AC Milan - AJ Auxerre 2:0
Grupa H
Arsenal Londyn - Sporting Braga 6:0
Szachtar Donieck - Partizan Belgrad 1:0

Kilka niespodzianek było, ale i tak większość faworytów nie zawiodła. Zawiodły mnie zespoły MU i Interu, które tylko zremisowały a rywali wcale nie mieli z najwyższej europejskiej czołówki.

--------------------

Dodane: 20-09-2010 21:25
#hlkpl - user - 70%

Grupa A
Grupa B
Grupa C
Grupa D
Grupa E
Grupa F
Grupa G
Grupa H

Mnie najbardziej boli porażka as romy, ale to co zaprezentowała drużyna z ze stolicy Włoch wołała o pomstę do nieba [placze] , w tej kolejce zawiodła mnie postawa Irka jelenia miał okazje ale zmarnował sytuacje, cóż następnym razem będzie lepiej ;) Oczywiście liczę na poprawę gry ze strony giallorossich xD

--------------------
Dodane: 20-09-2010 21:29
#Sango - user - 100%
Mnie z kolei załamuje remis United i kontuzja Valencii.

Co do reszty spotkań to jakiś większych niespodzianek nie było,jedynie myślałem że Roma powalczy i urwie jakieś punkty.

A tak na koniec to warto pogratulować zwycięstwa Arsenalowi,Braga to może nie jakiś gigant ale pokonał w Seville w eliminacjach widać że drużyna z Londynu dopiero się rozkręca i mam nadzieję że to nie tylko najzwyklejszy przebłysk formy.

--------------------

Dodane: 21-09-2010 20:58
hlkpl napisał/a:

[quote]Grupa A
Grupa B
Grupa C
Grupa D
Grupa E
Grupa F
Grupa G
Grupa H

Myslę, ż ewielkich zaskoczeń w I kolejce nie było. W grupie A Inter zremisował, ale teraz po odejściu Mou to już nie spodziewam się wielkich sukcesów. Bardzo kibicuję Auxerre , ale niestety nie udało się im pokonać Milanu, a byli na doskonałej na to drodze. Barcelona wygrywa, choć przegrywała, nic nowego ;d United mnie zaskakują, stać ich na takie wybryka, ale przeraziła mniek ontuzja Valencii. Zdziwiony jestem Valencią, skazywałem ją na sromotną porażkę, we wszystkich rozgrywkach, a grają zaskakująco świetnie. Arsenal - licze na nich w tej edycji LM. Oby to nie był pojedynczy błysk.

--------------------
Ludzie boją się zmiany. Nawet na lepsze. - Józef Ignacy Kraszewski.

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski

"Nullum potentius satelittium
quam amici fidelis" - Nie ma potężniejszych obrońców
nad wiernych przyjaciół

Dodane: 22-09-2010 12:21
#malpex - user - max%
No powiem że ciekawie zapowiada się Liga Mistrzów. Co prawda widziałem tylko mecz Milanu z Auxerre ale patrząc po wynikach to naprawdę może być wiele świetnych meczów w dalszej fazie. Faworyta na razie nie mam zobaczymy później :p

--------------------

-------------------------------

Dodane: 22-09-2010 21:59
#Ippo - user - 80%
Po pierwszej kolejce za dużo powiedzieć i raczej nie można wskazać zdecydowanego faworyta do zwycięstwa LM. Jak już pisaliście zaskoczeń jako takich nie było, a szkoda :d . Zaimponował mi Arsenal, który wysoko pokonał Bragę jestem ciekaw czy utrzymają tak wysoką formę. Moja Barcelona pokonała Panathinaikos pewnie i chociaż przegrywali na początku to mogło być znacznie wyżej. :d Szkoda, że Messi zmarnował karnego :( .

--------------------
Dodane: 01-10-2010 15:42
#Sango - user - 100%
Mój Manchester (ten prawdziwy United rzecz jasna) pokonał Valencie 1:0 chociaż fartownie to ich pokonał i wypracował tą sytuację Macheda,czyli zdolny młodziak co cieszy.

Na szczęście barcelona zremisowała z Kazaniem,w tym meczu grał Murawski - reprezentant polski.

Inter wysoko pokonał Werder bo aż 4:0

Reszta bez niespodzianek.

--------------------

Dodane: 01-10-2010 15:52
Inter gra efektowniej niż za Mourinho, ale też trudno powiedzieć, jak spisze się z wielkimi klubami np. Milanem czy Juve w lidze, albo tuzami w LM. Eto'o dał czadu, zresztą jest w zaskakująco dobrej formie w tym sezonie. Może dlatego, że gra Interu zależy właśnie od niego ? Barcelona zagrała kolejny słaby mecz. Kolejny, bo w lidze nie zachwyca. Trudno powiedzieć, co jest tego powodem, ale moim zdaniem nie można całe życie grać jedną taktyką, jedną strategią. Aby taki system działał musi, co jakiś czas dostać nowego zastrzyku energii. Myślałem, że będzie nim Villa - owszem strzela bramki, ale szału nie robi( dwa gole w LM, dwa w lidze na 8 spotkań łącznie.). Remis z Rubinem, miał być zemstą za zeszłoroczną wpadkę(porażka 2:1 w Kazaniu), ale wyszło nie ciekawie. Messi robił zagrożenie, ale miał mało czasu.(grał tylko 45 minut, w 2 połowie.)Oglądałem mecz również United, ale pokazali, że ich siłą powinna być defensywa, która na razie spisuje się bardzo fajnie. Dziwi mnie, to , że są mecze, gdzie Man Utd gra ładnie do przodu(3:2 z Liverpoolem) , a sa mecze jak w LM, gdzie liczy się nie zdobycie bramki, a jej nie stracenie. Może to sposób, aby przejść do fazy pucharowej jak najmniejszym kosztem sił.

--------------------

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski

nad wiernych przyjaciół

Dodane: 01-10-2010 16:02 - Edytowane przez shigeru dnia 01-10-2010 16:12
#shigeru - user - 40%
Co prawda Macheda zaliczył asystę ale to Nani więcej zrobił w tej akcji. To on przezedł rywala później świetnie zagrał do Machedy do którego ze środka zbiegał dopiero zawodnik Valenci, więc sam mógł wbiegać w pole karne lecz wybrał inną opcję jak się okazało trafną. Świetne przyjęce piłki Hernandeza, którym wbiegł między dwóch obróńców i udarzył po krótkim mocnym strzałem po ziemi.

Co do faworytów wydaje mi się że Real Madryt będzie ciężki do wyelminowania. Nareszcie zanim kupowali to myśleli, Mourinho sprowadził zawodników pod swoją defensywną taktyke, którą już widać 5 meczy w Laliga i 1 stracony gol i 2 mecze w LM i czyste konto. Jestem pewien, że wyniki z czasem przyjdą bo głupio stracone pkt z Levante napewno wyelminują.

Roger0310 napisał/a
Dziwi mnie, to , że są mecze, gdzie Man Utd gra ładnie do przodu(3:2 z Liverpoolem) , a sa mecze jak w LM, gdzie liczy się nie zdobycie bramki, a jej nie stracenie. Może to sposób, aby przejść do fazy pucharowej jak najmniejszym kosztem sił.

Chyba nie oglądałeś meczu z Liverpoolem. To w cale nie było tak, że United cały czas stwarzali okazje, mecz długimi momentami przypominał ten z Valencią, a że akurat Berba był wtedy niesamowicie skuteczny to strzelił co miał. Co do defensywy United w tym sezonie to też się nie zgodze bo traci w tym sezonie wręcz mnóstwo bramek, 6 meczy ligowych i 9 straconych bramek. Co prawda brakowało Ferdinanda ale nie było tak, że błędy popełniał tylko jego zmiennik Evans.

--------------------
Polecam grę, naprawdę wciągająca dla ludzi lubiących świat fantasy. Zresztą zobacz sam:

Dodane: 01-10-2010 16:47
shigeru napisał/a:
Roger0310 napisał/a
Dziwi mnie, to , że są mecze, gdzie Man Utd gra ładnie do przodu(3:2 z Liverpoolem) , a sa mecze jak w LM, gdzie liczy się nie zdobycie bramki, a jej nie stracenie. Może to sposób, aby przejść do fazy pucharowej jak najmniejszym kosztem sił.

Chyba nie oglądałeś meczu z Liverpoolem. To wcale nie było tak, że United cały czas stwarzali okazje, mecz długimi momentami przypominał ten z Valencią, a że akurat Berba był wtedy niesamowicie skuteczny to strzelił co miał. Co do defensywy United w tym sezonie to też się nie zgodze bo traci w tym sezonie wręcz mnóstwo bramek, 6 meczy ligowych i 9 straconych bramek.

Mecz z Liverpoolem oglądałem, co prawda nie wnikliwie, ale nawet takie rzeczy byłbym w stanie wychwycić. Berba strzelił aż trzy gole, bo miał świetne sytuacje, które mu wypracowali koledzy, ale nie były to jedyne w tym spotkaniu. Nie można przecież łacznie strzelić 5 bramek w meczu, oddając kilka strzałów. W United starają się moim zdaniem grać defensywnie, ale nie napisałem, że tracą mało bramek, tylko, że tego wymaga Ferguson. Czerwone Diabły w formie nie są, stąd dużo bramek straconych. Dzięki Berbatovovi, który wykorzystuje brak formy Rooneya i napędzającego większośc akcji Naniemu grają do przodu. Zrestzą uważam, że Manchester gra mniej konsekwetnie taktycznie, SAF daję wolną rękę w ofensywie, ale potem pojawia się problem z obroną. Tyle, że grają bardziej do przodu w lidze,a w LM starają się nie stracić bramki.

--------------------

F.Dostojewski

nad wiernych przyjaciół

Dodane: 01-10-2010 18:25
#shigeru - user - 40%
W pierwszej połowie United miało chyba dobre dwie sytuacje, w drugiej troche lepiej, ale dopiero od momentu wyrównania sutyacji było więcej. Wcale gra nie była jakaś do przodu.
roger0310 Napisał/a
nie napisałem że tracą mało bramek

roger0310 Napisał/a
siłą powinna być defensywa, która na razie spisuje się bardzo fajnie

To o co Ci chodziło z tą drugą wypowiedzią co zacytowałem ? spisuje się fajnie, tyle tylko że mnóstwo straconych bramek, więc za fajnie to się ona nie spisuje.

W lidze i LM grają tak samo. Tak wyszło że jeszcze nie stracili w LM bramki, a lidze aż 9. Piszesz, że w LM gra jest obronna a Rangersi mieli problemy z opuszczeniem własnej połowy, tylko skuteczność tego dnia była fatalna. Z Valencią mniej do przodu, tylko przez większą część czasu gra była w środku pola. Valencia stworzyła jedną świetną okazję do zdobycia bramki, zawsze w Hiszpanii gra się ciężko i najważniejsze w tym meczy były pkt.

Ferguson daje wolną ręke w ataku przez co są braki w obronie ? Twoim zdaniem pozawla obrońcą na beztroskie atakowanie? Boczni obrońcy angażują się w akcje ofensywne i to jest normalne tak się gra aktualnie w futbolu, ale ktoś zostaje do asekuracji. Przy straconych bramkach też nie można mówić o brakach w obronie bo United nie traciło bramek po kontratakach, lecz głównie po atakach pozycyjnych i stałych fragmentach.

--------------------

Dodane: 01-10-2010 20:52
shigeru napisał/a:
W pierwszej połowie United miało chyba dobre dwie sytuacje, w drugiej troche lepiej, ale dopiero od momentu wyrównania sutyacji było więcej. Wcale gra nie była jakaś do przodu.
roger0310 Napisał/a
nie napisałem że tracą mało bramek

roger0310 Napisał/a
siłą powinna być defensywa, która na razie spisuje się bardzo fajnie

To o co Ci chodziło z tą drugą wypowiedzią co zacytowałem ? spisuje się fajnie, tyle tylko że mnóstwo straconych bramek, więc za fajnie to się ona nie spisuje.

W lidze i LM grają tak samo. Tak wyszło że jeszcze nie stracili w LM bramki, a lidze aż 9. Piszesz, że w LM gra jest obronna a Rangersi mieli problemy z opuszczeniem własnej połowy, tylko skuteczność tego dnia była fatalna. Z Valencią mniej do przodu, tylko przez większą część czasu gra była w środku pola. Valencia stworzyła jedną świetną okazję do zdobycia bramki, zawsze w Hiszpanii gra się ciężko i najważniejsze w tym meczy były pkt.

Ferguson daje wolną ręke w ataku przez co są braki w obronie ? Twoim zdaniem pozawla obrońcą na beztroskie atakowanie? Boczni obrońcy angażują się w akcje ofensywne i to jest normalne tak się gra aktualnie w futbolu, ale ktoś zostaje do asekuracji. Przy straconych bramkach też nie można mówić o brakach w obronie bo United nie traciło bramek po kontratakach, lecz głównie po atakach pozycyjnych i stałych fragmentach.

Daje wolną rękę w ataku, tego zaprzeczyć nie jesteś w stanie. Ferguson chce, aby siłą Manu była defensywa, ale poprzez kontuzje (Ferdinand) wchodzą zmiennicy, są częste rotacje, co nie wpływa dobrze na zespół. Man Utd nie wychodziło z Valencią do przodu, bo obawiało się kontraataku, ale przez to osłabiło swoją siłę ognia. W lidze W PORÓWNANIU do LM grają bardziej ofensywnie, co powoduje, że tracą więcej bramek ale i więcej ich zdobywają. SAF stara się stworzyć dobrą, zgraną obronę, ale mu nie wychodzi. Chce tego, bo mówił to w wywiadach. Sorry za moją nie konsekwencję w tym, co pisałem. Chciałem napisac, że zależy Fergusonowi na tym.

--------------------

F.Dostojewski

nad wiernych przyjaciół

Dodane: 01-10-2010 21:09
#shigeru - user - 40%
roger0310 napisał/a:
Daje wolną rękę w ataku, tego zaprzeczyć nie jesteś w stanie. Ferguson chce, aby siłą Manu była defensywa, ale poprzez kontuzje (Ferdinand) wchodzą zmiennicy, są częste rotacje, co nie wpływa dobrze na zespół.

Ej rotacje są niezbędne, nie można jdną jedenastką grać tyle meczy na tylu frontach, a bioroąc pod uwagę, że w drużynie jest przynajmniej dwóch bardziej lub mniej równożędnych zawodników na jedną pozycję częste rotacje są wskazane. Ferguson stosuje je chyba od zawsze. I wcześniej pisałem w pierwszym spotkaniu LM United zagrało ofensywnie, a to że w lidze mają sporo bramek,a w LM tylko 1 jest wynikiem skuteczności. W lidze także można było w niketórych meczach zmiażdzyć przeciwnika jak to robiła Chelsea. Z Valencia fakt mecz był bardziej defensywny, ale to tylko taktyka pod konkretnego przeciwnika :d

--------------------

Dodane: 01-10-2010 21:12
Jak zwykle obejrzałem tylko jeden mecz tej kolejki LM z racji tego że nie mam telewizji "N". Mecz Valencii z MU rozczarował mnie. Przez pierwsze 20-30 minut Hiszpanie pokazali dużo finezji w swojej grze, kilka ciekawych, efektownych zagrań piętą, ale nie przynosiło to w ogóle efektu bramkowego :( O grze Manchesteru w pierwszej połowie to żal pisać. Naprawdę kiepsko :( Druga połowa nieco lepsza w wykonaniu Anglików. Wejście dwóch rezerwowych pozwoliło stworzyć bramkową akcję i ostatecznie wygrać ten mecz. Szkoda że nie zagrał Kuszczak :( Niby miał grać w fazie grupowej LM, ale jakoś wyszło inaczej :(

Co do innych wyników to niespodzianek niewiele, na pewno remis Barcy z Rubinem do tego zaliczę oraz inną bardzo miłą dla mnie wiadomość :) Remis Ajaxu z Milanem 1:1 (ja kibic AJAXU :) ) Real podobno miał ciężko przeprawę z Auxerre i niewiele brakło żeby Jeleń remis swojej drużynie zapewnił ;)

A i na koniec dodam że jeden klub mianowicie FC Kopenhaga jest swoistą rewelacją rozgrywek :) 2 mecze, 6 punktów i pozycja lidera w grupie gdzie jest Barca :p

--------------------

Dodane: 19-12-2010 16:49
#Ippo - user - 80%
AS Roma – Shakhtar Donieck
AC Milan – Tottenham Hotspur
FC Valencia – Schalke 04 Gelsenkirchen
Inter Mediolan – Bayern Monachium
Olympique Lyon – Real Madryt
Arsenal Londyn – FC Barcelona
Olympique Marsylia – Manchester United
FC Kopenhaga – Chelsea Londyn

Znamy już pary fazy pucharowej. Co sądzicie o tym losowaniu i który mecz wydaje wam się najciekawszy? :d

--------------------
Dodane: 19-12-2010 19:14
Pozowolę sobie wytypować zwycięzców par :> Później zobaczymy czy i ile trafiłem dobrze :)

1. Roma vs. Szachtar - moim skromnym zdaniem jedna z najsłabszych par. Owszem Szachtar wygrał aż 5 z 6 meczów w fazie grupowej, ale w starciu z Włochami nie daje im większych szans. Awans: Roma
2. Milan vs. Tottenham - Milan zwykle ma fart w LM i sądzę że są w stanie wygrać z Angolami. Awans: Milan
3. Valencia vs. Schalke - jedna z bardziej wyrównanych par. Pewną sympatią darzę ten niemiecki zespół i ich widzę w roli nieznacznych faworytów. Awans: Schalke
4. Inter vs. Bayern - całym sercem będę z Interem, bo bardzo nie lubię Bayernu...Chcę i typuję awans Włochów
5. Ol. Lyon vs. Real - znów los ich skojarzył na etapie 1/8. Ostatnimi czasy Lyon seryjnie ogrywał Real, ale tym razem musi się odwrócić karta :> Od czego jest The Special ONE xD Awans: Real
6. Arsenal vs. Barcelona - choć będę kibicować w tym meczu Arsenalowi to nie daję im większych szans...jak Barca się rozpędzi będzie powtórka z przed roku (6:2 w dwumecz dla Barcy) Awans: Barcelona
7. OM vs. MU - stawiam na Angoli :> OM w tej edycji swoje już ugrała. Awans: MU
8. Kopenhaga vs. Chelsea - Chelsea nawet bez formy ogra Duńczyków :( Awans: Chelsea

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online