Dodane: 04-08-2010 21:39
Żegnaj,Lechu Liga Mistrzów...na tą chwilę jest 80 minuta... Czesi prowadzą 1:0 i oczywiście nie obyło się bez kontrowersji... przed chwilą była niemiła scesja pomiędzy Bosackim a Matejowskim i obydwoje wylecieli z boiska,ale zostawię tą sprawe,szkoda liczyłem na Lecha że przejdą dalej , ale tak jest z Polską piłką , Lechowi brakuje typowego szefa tzn

iłkarza w stylu Lewandowskiego... ooo kolejny czerwony kartonik tym razem 10 zawodników Lecha a 9 Sparty , ale wątpię żeby Lechici zdążyli odrobić straty.

Dodane: 04-08-2010 21:59 -
Cały mecz słaby, dużo fauli, niesportowej gry i zero widowiska. Klasyczny przykład polskiego futbolu. Z taką grą oni nie mają na co liczyć w Lidze Europejskiej, obojętnie na kogo trafią

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 06-08-2010 15:35
Dobra ja się Lechem nie przejmuje... są nowe informacje... dzisiaj odbyło się losowanie o faze grupową LM Tutaj podam tabelę.
Pary 4. rundy kwalifikacyjnej Ligi Mistrzów:
grupa "mistrzowska"
Red Bull Salzburg - Hapoel Tel Awiw
Sparta Praga - MSK Żylina
Rosenborg Trondheim - FC Kopenhaga
FC Basel - Sheriff Tyraspol
Partizan Belgrad - Anderlecht Bruksela
grupa "niemistrzowska"
Young Boys Berno - Tottenham Hotspur
SC Braga - FC Sevilla
Werder Brema - Sampdoria Genua
Zenit Sankt Petersburg - AJ Auxerre
Dynamo Kijów - Ajax Amsterdam
Tutaj grają już na prawdę dobre drużyny i na pewno dadzą z siebie wszystko.
--------------------

Dodane: 06-08-2010 23:17
Po tej transformacji rozgrywek niektóre pary są ciekawe inne mniej. NP.
Werder Brema - Sampdoria Genua
Wg. mnie najbardziej wyrównana para.
Ale już taka para:
Young Boys Berno - Tottenham Hotspur
Z całym szacunkiem dla Szwajcarów, ale na pokonanie 4-tej drużyny Premier League szans wielkich nie mają...
Dynamo Kijów - Ajax Amsterdam
Ta para ciekawi mnie najbardziej

Całym sercem oczywiście jestem za moim Ajaxem :> Dynamo rywal doświadczony na europejskich boiskach i o awans wcale nie będzie łatwo
--------------------

Dodane: 17-08-2010 22:41
Zenit-Auxerre 1:0
Dynamo Kijów-Ajax 1:1
Rosenborg-Kopenhaga 2:1
Sparta-MSK 0:2
YBB-Tottencham 3:2
Analizując w Rosjii według oczekiwań Zennit był faworytem i wygrał, lecz Auxerre u siebie spokojnie może odrobić starty. Dynamo-Ajax wyrównana para więc remisem się skończyło. Skandynawski pojedynek też raczej wyrównany, w końcy niespodzianki. Najpierw w Pradze miejscowa Sparta pogromca Lecha dość sensacyjnie ulega Słowakom. W Bernie także ciekawie, skazywany na pożarcie wicemistrz kraju pokonuje Tottencham, dla którego mimo wszytsko nie jest to najgorszy wynik mimo, iż przegrywali już nawet 0:3 po 30 minutach gry.

Dodane: 17-08-2010 22:46 -
Nie wierzę że Tottenham przegrał to jakiś koszmar , mam nadzieję że odrobią stratę na White Hart Line...I to samo mam na myśli mówiąc o Auxerre i Ajaxie Amsterdam na tych trzech drużynach zależy mi najbardziej.
--------------------

Dodane: 20-08-2010 12:10
Red Bull-Hapoel 2:3
Partizan-Anderlecht 2:2
FC Basel-Sheriff 1:0
Werder-Sampdoria 3:1
Troche późno, ale nikt nie dodawał wyników więc zaktualizowałem. Co do meczy wyniki raczej co do oczekiwań, i nie ma specjalnie co komentować ;]

Dodane: 25-08-2010 20:23
Co nikt nie pisze?wczoraj były dwa świetne mecze i dwie wielkie niespodzianki a mianowicie-Sevilla vs Braga(3-4,awans:Braga) i Sampdoria vs Werder(3-2,awans:Werder)już Sampa prowadziła 3:0!!!a w 90 minucie Brema strzeliła gola na 3-1,czyli doprowadzili do dogrywki i w dogrywce Niemcy strzelili na 3-2,ogólnie piękny mecz o drugiej połowy i walka do końca.
--------------------

Dodane: 25-08-2010 22:57
Dzisiaj też dobre mecze były

Oczywiście oglądałem Auxerre vs. Zenit, bo tylko to było u mnie w telewizji. Ale mecz naprawdę niezły, a dodatkowo z polskim akcentem. Ireneusz Jeleń strzelił cudowną bramkę na 2:0 i drużyna z Francji awansowała do fazy grupowej LM.
Drugi mecz jaki mnie bardzo interesował również zakończył się dla mnie pomyślnie ^^ Ajax wygrał z Dynamem Kijów 2:1 i również awansował dalej

Cieszy mnie to bardzo, bo już dawno mój ukochany klub nie gościł w tych rozgrywkach :>
--------------------

Dodane: 26-08-2010 00:14
Te eliminacje dodają mi coraz większy smaczek, aby wreszcie zaczęła się faza grupowa Ligi Mistrzów 2010/2011

. Mecz Auxerre z Zenitem oglądałem z dużym zaciekawieniem i jestem zadowolony z wyniki brawo dla Jelenia, który strzelił piękną bramkę. Mam pytanie wiem ktoś może kiedy odbędzie się losowanie grup?
--------------------

Dodane: 26-08-2010 00:24
Mam pytanie wiem ktoś może kiedy odbędzie się losowanie grup?
Chyba w ten piątek. Prawdopodbnie jak co roku gala będzie w Monaco i tam będzie losowanie faz grupowych LM i LE. No i na wieczór oczywiście wielki mecz

Inter - Athletice xD w ramach Super Pucharu Europy ^^
--------------------

Dodane: 26-08-2010 00:27
Dzięki za szybką odpowiedź

. Liczę na dobre i ciekawe rozdanie, a co do meczu o Super Puchar Europy mam nadzieje, że wygra Atletico Madryt

. Wierzę, że Forlan nie stracił formy z mistrzostw świata i poprowadzi zespół do zwycięstwa

.
--------------------

Dodane: 26-08-2010 11:17
Wprowadziłem kolegę w mały błąd. Za co przepraszam. Losowanie jest dzisiaj o 18. Oczywiście jest już podział na koszyki:
Koszyk 1:
Inter Mediolan, FC Barcelona, Manchester United, Chelsea Londyn, Arsenal Londyn, Bayern Monachium, AC Milan, Olympique Lyon;
Koszyk 2:
Werder Brema, Real Madryt, AS Roma, Szachtar Donieck, Benfica Lizbona, Valencia CF, Olympique Marsylia, Panathinaikos Ateny;
Koszyk 3:
Tottenham Hotspur, Glasgow Rangers, Ajax Amsterdam, Schalke Gelsenkirchen, FC Basel, Sporting Braga, FC Kopenhaga, Spartak Moskwa;
Koszyk 4:
Hapoel Tel Awiw, Twente Enschede, Rubin Kazań, AJ Auxerre, CFR Kluż, Partizan Belgrad, MSK Żylina, Bursaspor
--------------------

Dodane: 26-08-2010 11:30
To może ciekawie wyjść,dosyć lubię Axuerre i mam nadzieję że ich grupa nie będzie jakaś wymagająca.Mam nadzieję że Chelsea będzie w grupie z barceloną lub Interem....a United z Realem.xD ale nie wiem czy to możliwe.
--------------------

Dodane: 26-08-2010 11:36
Mam nadzieję że Chelsea będzie w grupie z barceloną lub Interem
No niestety nie ma takiej opcji. Właśnie po to jest podział na koszyki, aby giganci nie trafili na siebie w grupie. Łatwiej rzecz ujmując: W każdej z ośmiu grup będzie po jednej z drużyn z koszyka I, koszyka II, koszyka III i koszyka IV.
Jedynym ograniczeniem jest tutaj to że kluby z jednego państwa nie mogą spotkać się już w fazie grupowej.
a United z Realem.xD ale nie wiem czy to możliwe.
To akurat jest możliwe i również chętnie bym zobaczył tą batalię już w grupie

Oba kluby mają dużo do udowodnienia
--------------------

Dodane: 26-08-2010 15:18 -
Jakby co to losowanie będzie transmitowane na Eurosporcie i Nsport.
I niewiele brakowało a Tottencham trafiłby do 2 koszyka i teoretycznie miałby większą sznsę na awans.
EDITGrupa A:
- Inter Mediolan
- Werder Brema
- Tottenham Hotspur
- Twente Enschede
Grupa B:
- Olympique Lyon
- Benfica Lizbona
- Schalke 04 Gelsenkirchen
- Hapoel Tel Awiw
Grupa C:
- Manchester United
- Valencia CF (Hiszpania)
- Glasgow Rangers (Szkocja)
- Bursaspor (Turcja)
Grupa D:
- FC Barcelona
- Panathinaikos Ateny
- FC Kopenhaga
- Rubin Kazań
Grupa E:
- Bayern Monachium
- AS Roma
- FC Basel
- CFR Cluj
Grupa F:
- Chelsea Londyn
- Olympique Marsylia
- Spartak Moskwa
- MSK Żylina
Grupa G:
- AC Milan
- Real Madryt
- Ajax Amsterdam
- AJ Auxerre
Grupa H:
- Arsenal Londyn
- Szachtar Donieck
- Sporting Braga
- Partizan Belgrad
Według mnie grupa śmierci to grupa G, a najsłabsza to B choć chyba jest najbardziej wyrównana.

Dodane: 26-08-2010 19:15
Mój ukochany Madryt już na samym początku będzie się musiał ostro napocić. Ale to dobrze, nie mogę się doczekać pokazu siły tegorocznego składu po wodza Jose

Dodane: 26-08-2010 20:35
Grupa A
-Inter Mediolan
-Werder Brema
-Tottenham Hotspur
-Twente Enschede
W tej grupie zdecydowanym liderem jest Inter...będzie zacięta walka o wyjście z grupy pomiędzy Werderem a Tottenhamem...Twente będzie dostarczycielem punktów
Grupa B:
- Olympique Lyon
- Benfica Lizbona
- Schalke 04 Gelsenkirchen
- Hapoel Tel Awiw
Uuuuu...może być ciekawe Benfica to silna drużyna Schalke ma w składzie Raula,Hapoel będzie dostarczycielem punktów.Czuję że awans będzie dla Lyonu i Benfici.
Grupa C:
- Manchester United
- Valencia CF (Hiszpania)
- Glasgow Rangers (Szkocja)
- Bursaspor (Turcja)
Tu może być ciekawie.United zdecydowanym liderem...a drugie miejsce raczej dla Valencii...uważam że Glasgow 'tanio skóry nie sprzeda...Bursapor dostarczyciel punktów.
Grupa D:
- FC Barcelona
- Panathinaikos Ateny
- FC Kopenhaga
- Rubin Kazań
Bardzo łatwa grupa dla barcelony,trzeba przyznać mają szczęście...wydaje mi się że Panathinaikos przejdzie ale pozostałe drużyny 'tanio skóry nie sprzedadzą'
Grupa E:
- Bayern Monachium
- AS Roma
- FC Basel
- CFR Cluj
Ul,la,la bardzo ciekawa grupa,oczywiście liderami do wyjścia Bayern i Roma...Cluj i Basel będą dostarczycielami punktów.
Grupa F:
- Chelsea Londyn
- Olympique Marsylia
- Spartak Moskwa
- MSK Żylina
Zacznę od tego że Żylina mnie mile zaskoczyła ale co nie zmienia faktu że ona jaki Spartak będą jedynie dostarczycielami punktów.Wyjście z grupy,Chelsea i Marsylia.
Grupa G:
- AC Milan
- Real Madryt
- Ajax Amsterdam
- AJ Auxerre
Ulalala powtórka z przed roku ponowne spotkanie Milanu i Realu w grupie...rok temu górą był Milan a w tym wydaje mi się mój drugi ulubiony klub...Real i Milan wyjdą z grupy,ale Ajax i Axuerre powalczy...tutaj nie ma dostarczyciela punktów wszystkie drużyny mają swój charakter.
Grupa H:
- Arsenal Londyn
- Szachtar Donieck
- Sporting Braga
- Partizan Belgrad
Braga...ona na prawdę pokazała że jest nie obliczalna...ona i Arsenal wydaje mi się że wyjdą z grupy.Partizan i Szachtar raczej będą dostarczycielami punktów.
--------------------

Dodane: 26-08-2010 21:23
Na pierwszy rzut oka grupa a i g to grupy śmierci. Barcelonie się upiekło chociaż ten rubin może znowu popsuć nieco krwi gwiazdeczkom z barsy. Arsenal też ma dużo szczęścia. Manchester ma ciekawą grupę choć nie powinien mieć problemu z awansem

. Dość ciekawie wygląda grupa b i tu mogą być sensacje.Moja roma łatwo mieć nie będzie bayern silny przeciwnik poza tym basel i cluj to kluby które wcześniej dały się we znaki ale wieże w giallorosich.
FORZA ROMA !!!!!
--------------------

Dodane: 26-08-2010 22:12
Heh... Barca to moi faworyci ale ogólnie szkoda, że nie trafili do jakiejś mocniejszej grupy. Zawsze byłoby ciekawiej. W każdym razie mniej więcej zgadzam się z
#SanGo i oczywiście mam nadzieję na zemstę FCB za porażkę w poprzedniej edycji LM... Liczę też na Chelsea i Inter (ulubiency z ligi angielskiej i włoskiej). Inne grupy mnie zbytnio nie interesują poza G, w której rozegra się prawdziwa batalia i E w której grają finaliści z poprzedniego sezonu. Pozotaje tylko czekać na transmisje w tv (a tak w ogóle to w jakie dni tygodnia bedą nadawane mecze na Nsport, bo ostatni mecz, który oglądałem to pierwszy mecz Werderu z Sampdorią)
VISCA EL BARCA!!!
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.