Dodane: 15-07-2010 17:55 -
Ruszyły eliminacje do Ligi Mistrzów. Kilka dni temu mieliśmy okazję oglądać mecz naszego reprezentanta - Lecha Poznań. Mecz wygrany z Inter Baku 1-0. Zapraszam do dyskusji na temat eliminacji, jak i późniejszych, ważniejszych rozgrywek.

Dodane: 15-07-2010 18:05
Skomentuję ostatni mecz z udziałem polskiej drużyny. Dobrze, że zdołaliśmy wygrać, bo w przeciwnym razie czekała by nas nerwówka w rewanżowym spotkaniu. Na razie piłkarze z kolejorza nie będą mieli wymagających przeciwników, ale czy oni dla swoich rywali wydają się być groźni?
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 15-07-2010 18:07
Moim zdaniem żadna ( a nawet mam taką nadzieje) że żadna z drużyn nie zakwalifikuje do fazy grupowej , bo po 1.zaniżali by poziom, mam nadzieje że zwycieżcą tym razem będzie Manchester United

Dodane: 15-07-2010 18:09
Cieszę się, że w zespole dobrze radzi sobie Wichniarek, który już po raz drugi debiutuje

Z Azerami wcale nam tak dobrze nie szło, ale trzeba wziąć pod uwagę, że Polacy musieli kawał świata przejechać. Teraz mecz w Polsce i liczę na wysokie zwycięstwo.
--------------------

Dodane: 15-07-2010 18:17 -
Wichniarek to klasa już bardzo dawno o nim słyszałem po 10 latach powrót do domu , to samo Żurawski do Wisły ,mam nadzieje że ten transfer pomoże Lechowi w obronie mistrza, ale tak jak pisałem nie przewiduje Lechowi jakiegoś specjalnego sukcesu w LM

Dodane: 15-07-2010 18:25
Byłbym szczęśliwy gdyby tym razem wygrali chłopcu z MU. Jestem ich fanem od dobrych 5 lat. Co do Lecha to wygrana z mistrzami azerbejdżanu 1:0 to porażka, a nie wygrana. Dziś mecz Wisła-Ktośtam o 20:00. Okaże się jak Żurawski się zaadoptował z drużynie.
Tyle odemnie,
Pro333
--------------------
GFX BY ME
Ujmij, Murcielago

Dodane: 16-07-2010 13:43
No i Lech Poznań poznał rywala trzeciej rundy. Wystarczy ''tylko'' pokonać Inter Baku

Rywalem będzie najprawdopodobniej Sparta Praga, która w swoim pierwszym meczu pokonała Metalurg Lipawa 3-0, więc zwycięstwo jest dość pewne. A tutaj zestaw par III rundy:
Metalurgs Lipawa/Sparta Praga - Inter Baku/Lech PoznańAktobe Lento/Olimpia Rustawi - Hapoel Tel-Awiw/NK Zeljeznicar
Sheriff Tiraspol/Dinamo Tirana - Dinamo Zagrzeb/NK Koper
Liteks Łowecz/Rudar Pljevlja - Birkirkara FC/MSK Zilina
Levadia Tallin/Debreczyn VSC - FC Basel
AIK Solna/Juenesse Esch - Linfield FC/Rosenborg Trondheim
Partizan Belgrad/Pjunik Erewań - Ekrans Poniewież/HJK Helsinki
BATE Borysów/FH Hafnarfjoerdur - FC Kopenhaga
Bohemian FC/The New Saints SC - Andrelecht Bruksela
Omonia Nikozja/FK Renova - FC Salzburg/Havnar Boltfelag
Ajax Amsterdam - PAOK Saloniki
Dynamo Kijów - KAA Gent
Young Boys Berno - Fenerbahce Stambuł
SC Braga - Celtic Glasgow
Unirea Urziceni - Zenit Sankt Petersburg
--------------------

Dodane: 16-07-2010 14:40
Ehhhhh , są małe szanse ale to zawsze coś Sparta to niesamowicie silny klub, ale możliwe że ich pokonają , ale oczywiście najpierw Lechowi musi pójść rewnaż po myśli...
Ajax raczej pokona , Greckie PAOK , A Celtich SC Brage...

Dodane: 16-07-2010 15:01 -
Hahaha niesamowicie silny klub? Tak bym się o nich nie wypowiadał. Myślę, że Lech ma duże szanse na zwycięstwo w tym meczu, chociaż... kto wie;P Zobaczymy na własne oczy...
--------------------

Dodane: 16-07-2010 15:09
Cheon napisał/a:
Hahaha niesamowicie silny klub? Tak bym się o nich nie wypowiadał. Myślę, że Lech ma duże szanse na zwycięstwo w tym meczu, chociaż... kto wie;P Zobaczymy na własne oczy...
Jak na Lecha poznań to nie oszukując się ale to jest porównanie Realu z takim Depotrtivo.
Sparta to bardzo silny i doświadczony klub który całkiem nie dawno pogrywał sobie w fazie grupowej LM
a swojego rywala rozgromił 3-0 na wyjezdzie, ale jak narazie nie oceniam szans szans Ani polaków Ani czechów

Dodane: 16-07-2010 16:08
Mógłby mnie ktoś oświecić, ile mamy rund eliminacyjnych do LM, III czy IV? Polacy raczej spotkają się ze Spartą Praga i myślę, że mogą z nimi powalczyć jak równy z równym. Lecz najpierw niech rozprawią się z Azerami

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 16-07-2010 23:35
Mógłby mnie ktoś oświecić, ile mamy rund eliminacyjnych do LM, III czy IV?
Od poprzedniego sezonu mamy 4 rundy kwalifikacji do LM
Co do szans Lecha: Trafili prawie najlepiej jak mogli. Czeski futbol podobnie jak nasz przeżywa "chude lata". Klub coraz rzadziej pokazują się w pucharach, reprezentacja nie kwalifikuje się na mundial...Szanse obu ekip są mniej więcej wyrównane. Nie znam obecnej kadry Sparty, ale z tego co mi wiadomo ich budżet nie należy do najzamożniejszych więc i piłkarzy chyba nie mają zbyt wybitnych
Ajax Amsterdam - PAOK Saloniki
Jeszcze odniosę się do tej pary, gdyż Ajax to mój ulubiony klub ^^ Trafili na niewygodnego i nie ma co ukrywać trudnego rywala. PAOK w swojej lidze pozostawił w tyle mocny Olimpiakos Pireus, więc do słabych z pewnością nie należą

Mimo to mam nadzieję że po paru latach nieobecności Ajax powróci do elitarnej Ligi Mistrzów
--------------------

Dodane: 18-07-2010 10:31
Zawsze byłem za Lechem w naszej lidze i mam nadzieję, że pokażą się z najlepszej strony, liczę na nich, że ten rok będzie ich rokiem

Dodane: 18-07-2010 15:57
Lech to dobry zespół pomimo odejścia Lewandowskiego , mają Wichniarka może się uda ,z biegem czasu jednak myślę że to dobrze by wyszło Polskiemu Footbalu
Dodam jeszcze że szkoda że nie będzie takich drużyn jak Liverpool i Juventus , do tych dwóch drużyn czuje wielki szacunek , ale pomimo i tak zapowiada się ciekawie

Dodane: 18-07-2010 16:10
No Liverpool znów w LE. Mam ogromną nadzieję, że Artur Wichniarek godnie wypełni lukę po Lewandowskim. Podobno Lech za awans do Champions Leauge dostanie grube miliony
--------------------

Dodane: 18-07-2010 16:12
Cheon to normalne praktycznie każdy klub walczy o lige mistrzów bo to wielka kasa , dla takich klubów jak Liverpool czy Juventus to są straty Milionów dlatego jest taka presja , że każdy klub walczy o LM

Dodane: 18-07-2010 16:19
Tak tak, a Lechowi taki zastrzyk gotówki bardzo się przyda w perspektywie następnego sezonu. Liczę na wielkie widowisko i na sukces Realu Madryt lub Manchesteru United. A mój wymarzony półfinał, to:
Real Madryt - FC Barcelona
Manchester United - Chelsea Londyn.
Nie pogardziłbym finałem Real - Barca
--------------------

Dodane: 18-07-2010 16:25
Nom dokładnie
Cheon chociaż przypomnę że Lech dostał 5 MLN z Lewego... ale i się przyda kasa z LM...
Wrócę jeszcze że prawdopodobnie Polak będzie grał w tej edycji a dokładnie dwóch ,a może trzech... ,mam na myśli Auxerre oczywiście , Jeleń,Dudka i może Obraniak ale wydaje mi się że przednimi jeszcze eliminacja... jak się nie mylę???
Moim wymarzonym finałem jest Man Utd vs Real
a pół finałem Real vs Chelsea i Bayern vs Man Utd
i wróce do jednego ćwierć finału mianowicie chciałbym żeby był Bayern vs Barcelona a Bawarczycy wychodzą z tego zwycięsko , ale zobaczymy nie chciał bym wymijać faktów

Dodane: 18-07-2010 16:31
Mi się marzy właśnie upokorzenie Barcy przez Real właśnie w jakimś ważnym meczu, ale to tylko takie moja małe marzenia. Barcelona to wielki klub i mam do nich szacunek.
--------------------

Dodane: 18-07-2010 16:38 -
Rozumiem Cię ja również jestem antyfanem barcelony , jestem pieklenie ciekaw co w tej edycji LM pokaże Real już (chyba) od 2003 nie mogą przejść magicznej blokady 1/8 finału , i jak będą grali pod wodzą Jose Mourinho...
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.