Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:29
OnLine: 36, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Liga Europejska 2010/2011
Dodane: 06-08-2010 15:46 - Edytowane przez Shirako dnia 06-08-2010 15:48
#Shirako - user - 0%
Oglądając to losowanie LE i LM po chwili spostrzegłem ze jeżeli każda z polskich drużyn by wygrała mecze to były by to niektóre pary polsko - polskie, wiec wtedy było bardzo ciekawie. Wyniki-->

Pary IV rundy eliminacji Ligi Europy (mecze 19 sierpnia i 26 sierpnia)
Paris Saint-Germain - Maccabi Tel Awiw
Bayer Leverkusen - Tawrija Symferopol
CSKA Moskwa - Anorthosis Famagusta
Hajduk Split - Unirea Urziceni
Feyenoord Rotterdam - KAA Gent
KRC Genk - FC Porto
Debreczyn VSC - Liteks Łowecz
Aris Saloniki - Austria Wiedeń (AS-Jag Biał; AW-Ruch Chorzów)
Galatasaray Stambuł - Karpaty Lwów
Palermo - NK Maribor
Club Brugge - Dynamo Mińsk
Omonia Nikozja - Metalist Charków
FC Vaslui - Lille
SSC Napoli - IF Elfsborg
Sporting Lizbona - Broendby IF
Grasshoppers Zurych - Steaua Bukareszt
Liverpool - Trabzonspor
Celtic Glasgow - FC Utrecht
Borussia Dortmund - Karabach Agdam (KA-Wisła Kraków)
AIK Sztokholm - Lewski Sofia
Sturm Graz - Juventus Turyn
Getafe CF - APOEL Nikozja
Dundee United - AEK Ateny
AZ Alkmaar - FK Aktobe
Dnipro Dniepropietrowsk - Lech Poznań*
Rapid Wiedeń - Aston Villa
CSKA Sofia - The New Saints (Walia)
Besiktas Stambuł - HJK Helsinki
Slovan Bratysława - VfB Stuttgart
Sibir Nowosybirsk - PSV Eindhoven
BATE Borysow - Maritimo
Lausanne-Sport - Lokomotiw Moskwa
Gyori ETO - Dinamo Zagrzeb
Odense BK - Motherwell
PAOK Saloniki - Fenerbahce Stambuł
Villarreal - Dniepr Mohylew
FC Timisoara - Manchester City

Pary IV rundy eliminacji Ligi Mistrzów (mecze 17/18 sierpnia i 24/25 sierpnia)
Red Bull Salzburg - Hapoel Tel Awiw
Rosenborg Trondheim - FC Kopenhaga
FC Basel - Sheriff Tyraspol
Sparta Praga - MSK Żylina (SP-LECH Poznań)
Partizan Belgrad - Anderlecht Bruksela
Young Boys Berno - Tottenham Hotspur
SC Braga - Sevilla
Werder Brema - Sampdoria Genua
Zenit St. Petersburg - AJ Auxerre
Dynamo Kijów - Ajax Amsterdam

W nawisach podane polska drużyna gdyby przeszła.

Dodane: 06-08-2010 16:12 - Edytowane przez Cheon dnia 06-08-2010 16:13
#Cheon - user - 90%
Shirako napisał/a:
Oglądając to losowanie LE i LM po chwili spostrzegłem ze jeżeli każda z polskich drużyn by wygrała mecze to były by to niektóre pary polsko - polskie, wiec wtedy było bardzo ciekawie.

Nie wiem, co byłoby ciekawego w meczu polskich zespołów, które ośmieszają nas na arenie międzynarodowej i grają jak patałachy?

--------------------

Dodane: 06-08-2010 16:16
#hlkpl - user - 80%
Jaga i ruch jeśli by przeszli III rundę to chyba obie drużyny nie zagrały razem bo w tej fazie kluby z tego samego kraju grać nie mogą.Co do lecha to liczyłem na liverpool albo juventus chciałbym zobaczyć jak gwiazdy lecha bo sobie pograły z klubami z wyższej półki, z dnipro sukcesu im nie wróże :p .Polskie drużyny w większości odpadły więc trzeba kibicować polakom w zagranicznych klubach.Ale oni łatwo mieć nie będą np.Wojciech kowalewski "Gibon" ze swoim Sibir Nowosybirsk trafił na psv , jeleń i dudka z AJ Auxerre,w el.lm muszą się nieźle postarać żeby wyeliminować Zenit St. Petersburg :)

--------------------
Dodane: 06-08-2010 16:19
#Cheon - user - 90%
Ja liczę na to, że Borussia Dortmund rozjedzie Azerów. Ba, BVB 2 by ich rozjechała, a co dopiero BVB. Wiślacy zobaczą, jak się wygrywa z Azerami :p

--------------------

Dodane: 06-08-2010 16:29 - Edytowane przez olek_mi dnia 06-08-2010 16:29
#olek_mi - user - max%
Lech trafił w swoim koszyku na możliwie najłatwiejszego rywala. Niestety to nie zmienia faktu, że zapewne polacy i tak odpadną. A jak odpadać to z najlepszymi.. Toteż liczyłem na Juventus :| .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 06-08-2010 21:35
#Plastus - user - max%
czasami zastanawiam się czy może być jeszcze gorzej z polskimi zespołami w pucharach. Ja pamiętam czasy, gdy mecze wakacyjne w UEFA kończyły sie wynikami 6:0 dla naszych.

Dodane: 07-08-2010 14:05
#shigeru - user - 40%
Nie byłoby pary polsko-polskiej bo Ruch i Jagielonia mają współczynnik 2,508 xd byłyby to jedne z najniższych, w ostatniej piątce bynajmniej by byli ;] więc są drużynami nie roztawionymi i musieliby zgrać z drużynami rozstawionymi. A tak dla porównania to Liverpool ma wspólczynnik ponad 100 ;D A co do Azerów to Qarabag ( czy jakoś tak) w zeszłym sezonie takze radzili sobie wręcz doskonale i także awansowali aż do 4 rundy, więc to większe zaskoczenie mimo wszytsko nie jest. Sensacją a dla mnie radością jest polegnięcie Olympiakosu Pireus z Maccabi :d I jescze ciakwie było w Rumuni: do 30 minuty Timisoara-MyPa 0:3 a skończylo się 3:3 i dzięki ,że Timisoara wygrala w Finladnii wyelminowała Mype.
A i jescze jak dla mnie taka mini sensacja awans Hajduka Split kosztem Dinama Bukareszt ,które prziecież 3 czy 4 lata temy grali w 1/2 finalł PUEFA i byli blisko awansu do fianlu, ahh ten pamiętny mecz z Boro ;)

Dodane: 19-08-2010 21:48
Jest mała szansa że będziemy mieli polskiego przedstawiciela w fazie zasadniczej LE. Lech pokonał Dnipro 1:0 na Ukrainie :> Meczu widziałem ostatnie 5 minut, bo stwierdziłem że patałachów nie będę oglądać, ale muszę przyznać że jest mile zaskoczony :> Ale do optymizmu jeszcze bardzo daleka droga :(

--------------------

Dodane: 19-08-2010 21:56
#Sango - user - 100%
Nadzieje na fazę grupową LE zostały przedłużone przynajmniej na jeden mecz.Ogólnie jak na możliwości Lecha to drużyna z Poznania pokazała się z dobrej strony,w końcówce już myślałem że wyrównają,cóż można dodać prócz tego że bramkarz dzisiaj dobrze bronił :->

Dodam iż Aston Villa zremisowała 1:1 z Rapid Wiedeń.

--------------------

Dodane: 19-08-2010 21:58 - Edytowane przez Heliaze dnia 19-08-2010 22:02
#Heliaze - user - 100%
Sam mecz był mdły że się tak wyrażę,Lech kompletnie nie wiedział co zrobić z piłką, katastrofalne strzały z dystansu,rozumiem trzeba spróbować ale skoro Lechowi ta opcja ciągle nie wychodziła trzeba pomyslec nad innym rozwiązaniem,a nie dalej wałkować to samo. Arboleda jak dla mnie był najlepszym piłkarzem tego spotkania,na pochwałę zasługuje jeszcze bramkarz Lecha który popisał się kilkoma dobrymi interwencjami,ostatnie minuty to porażka Lecha,poprzeczka i słupek więc Lech miał ogromne szczęście w tym spotkaniu,wygrana jest ale w kiepskim stylu,jak patrzałem na przygotowanie kondycyjne piłkarzy Lecha rzygać mi się chciało.
Rewanż na stadionie Lecha,skromna zaliczka przed rewanżem ale wywieść zwycięstwo z boiska rywala jest świetną sprawą,myślę że Lech zaprezentuje lepszą piłkę w rewanżu i to zdecydowanie,ale z takim przygotowaniem kondycyjnym Lechowi nic dobrego nie wróże na przyszłość, również w lidze.

Dodane: 19-08-2010 22:05
cóż można dodać prócz tego że bramkarz dzisiaj dobrze bronił :->

Ale te ostatnie 5 minut (właściwie 9, bo aż 4 sędzia doliczył) to mocny nacisk Ukraińców i dwukrotnie Lechowi sprzyjały (chyba) niebiosa, bo Dnipro miało strzał w słupek i poprzeczkę.

Trochę to dziwne że Lech niby osłabiony, bo bez 4 podstawowych piłkarzy a wygrał z mocnym zespołem. A niby w optymalnym składem męczyli się z Azerami xD Ale może i dobrze rywalizacja (zdrowa oczywiście) w zespole może dać pozytywne efekty :)

--------------------

Dodane: 20-08-2010 12:18
#shigeru - user - 40%
Its nie tylko Arboleda i Durić grali dobrze, bo ten w zasadzie trzeci lewy obrońca Henriqes zagrał dobre spotkanie. 2-3 razy Selezinov do spółki z tym lewoskrzydłwym go wyklepali ale i tak przerywał kilka waznych akcji. No i jeszcze Kiełb miał bardzo dobre momenty, gdyby ich tylko nie przeplatał słabszymi to miałby świetny występ zaliczony.

Dodane: 26-08-2010 22:05
#Sango - user - 100%
Nie moge uwierzyć...Lech zremisował u siebie bezbramkowo z Ukraińcami a na wyjeżdzie pokonał 1:0,czyli Lech jest w fazie grupowej LE!!!,wielki sukces !!! xDDD czyli jednak Polska piłka to taka mała potęga xDDDDD,cóż zostaje w nich wierzyć że nie będzie wstydu,że nie zrobią wstydu.

--------------------

Dodane: 26-08-2010 22:11
#olek_mi - user - max%
Polacy przeszli dalej czyli emocji piłkarskich jeszcze nie koniec w tym roku. Nie robię sobie nadziei, że Lech ma szanse wyjść z grupy, ale następne mecze zapewne będę oglądał. Oczywiście po cichu będę naszym kibicował :) .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 26-08-2010 23:07
Aż nie wierzę :) Skreśliłem Lecha kompletnie jakiś czas temu a tu taka niespodzianka. Będziemy mieć swojego reprezentanta w zasadniczej fazie LE xD

Ciekaw jestem, z którego koszyka będą losowani, bo mogą im się trafić drużyny naprawdę z europejskiej czołówki. Przecież w LE grają takie tuzy jak Juve, Liverpool, Leverkusen, Borussia czy Sevilla lub Athletico xD

--------------------

Dodane: 26-08-2010 23:12
#Sango - user - 100%
Ah...Aston Villa odpadła z LE!!!z Rapidem Wiedeń...widać że ten zespół po zmianie trenera nie może się pozbierać i ta porażka z beniaminkiem z Newcastle...Man City pokonali rywala 2:0,a Liverpool na wyjeździe pokonał(nie pamiętam nazwy drużyny,ale w tej co gra Głowacki)...niestety trzeba przyznać że grali piach,tak samo jak AV

--------------------

Dodane: 27-08-2010 08:56
#by_black - systemadmin - max%
W końcu zobaczymy w fazie grupowej pucharów europejskich Polską drużynę, to jeszcze mało, zobaczymy w niej Lecha, normalnie jestem bardzo zadowolony i życzę im by wypadli jak najlepiej :)

--------------------
Dodane: 27-08-2010 09:42 - Edytowane przez Cheon dnia 27-08-2010 09:43
#Cheon - user - 90%
Ja nie liczę na awans Lecha, ale będę im kibicował.
Mam też nadzieję, że trafimy na Lecha (BVB), oglądnąłbym BVB w telewizji :)

--------------------

Dodane: 27-08-2010 12:52
#shigeru - user - 40%
syngohana napisał/a:

Ciekaw jestem, z którego koszyka będą losowani, bo mogą im się trafić drużyny naprawdę z europejskiej czołówki. Przecież w LE grają takie tuzy jak Juve, Liverpool, Leverkusen, Borussia czy Sevilla lub Athletico xD

Niestety Lech będzie w ostatnim koszyku, choć wile do 3 nie zbrakło.
Dziwią mine troche te współczynniki bo Borussia ma niski, wiadomo nic wilkiego ostatnio nie osiągneła, ale Sapmdoria też w pucharach rzadko grała a ma dwukrotnie wyższy czy nawet Odense BK ma wyższy ;/

--------------------
Kiedyś jak wróciłem sobie do lat młodości i oglądałem DB na nowo to trochę tutaj pisałem, może kiedyś wrócę pogadać ;>
Dodane: 27-08-2010 14:12 - Edytowane przez Sango dnia 27-08-2010 14:21
#Sango - user - 100%
shigeru napisał/a:
syngohana napisał/a:

Niestety Lech będzie w ostatnim koszyku, choć wile do 3 nie zbrakło.
Dziwią mine troche te współczynniki bo Borussia ma niski, wiadomo nic wilkiego ostatnio nie osiągneła, ale Sapmdoria też w pucharach rzadko grała a ma dwukrotnie wyższy czy nawet Odense BK ma wyższy ;/

Hmm...jeden piłkarz Lecha...Kikut porywa się i mówi że by się cieszył gdyby był z fazie grupowej z Manchester City i Liverpoolem...on chyba szaleje...nakopali by im z 5:0 już nie mówiac o City bo oni to by ich zniszczyli.Osobiście chciałbym żeby w fazie grupowej spotkały się Liverpool,BVB i Juventus...ale nie wiem czy to możliwe...bo z tego co się nie mylę to właśnie teraz jest losowanie grupowe...

Wiadomość doklejona:
Grupa A:
Juventus Turyn
Manchester City
Salzburg
Lech Poznań

Hah...grupa śmierci...w którym jest Lech...oczywiście uważam że awans będzie dla Juventusu i Manchesteru City...ich mecze będą emocjonujące...Salzburg może powalczy...a Lech to dostarczyciel punktów.
Grupa B:
Atletico Madryt
Bayer Leverkusen
Rosenborg Trondheim
Aris

Atletico i Bayer...dwie na prawdę silne drużyny,dlatego przewiduje im awans...Aris i Rosenborg to będą dostarczyciele punktów.
Grupa C:
Sporting Lizbona
Lille
Levski Sofia
Gent

Faworytami są Lille i Sporting...reszta może powalczyć lecz wydaje mi się że to będa dostarczyciele punktów.
Grupa D:
Villarreal
Club Brugge
Dinamo Zagrzeb
PAOK Saloniki

Villareal to zdecydowany lider...będzie ciekawa walka o drugie miejsce...tutaj raczej nie ma dostarczycieli punktów...
Grupa E:
AZ Alkmaar
Dynamo Kijów
BATE Borysów
Sheriff Tyraspol

Dosyć wyrównana grupa ,lecz uważam że pierwsza i druga drużyna wyjdą z grupy...chociaż wydaje mi się ze będzie wielka walka
Grupa F:
CSKA Moskwa
US Palermo
Sparta Praga
Lausanne

Interesująca grupa...zacznę od tego że Lausanne to raczej dostarczyciel punktów...przewiduje że z pierwszego miejsca wyją CSKA...Palermo ze Spartą walka o drugie miejsce...
Grupa G:
Zenit St Petersburg
Anderlecht
AEK Ateny
Hajduk Split

Hajduk to dostarczyciel punktów...Zenikt raczej wyjdzie,walka o drugie miejsce to Anderlecht i Ateny...
Grupa H:
VfB Stuttgart
Getafe
Odense BK
Young Boys Berno

Boysi pokazali charakter...oczywiście w pierwszym meczu Tottenhamem...lecz to za mało wyjście dla Stuttgartu i Getafe...
Grupa I:
PSV Eindhoven
Sampdoria Genua
Metalist Charków
Debreceni

Metalist i Debreceni to typowe dostarczyciele punktów...będzie ciekawa walka o pierwsze miejsce pomiędzy Sampdorią a PSV
Grupa J:
Sevilla FC
PSG
Borussia Dortmund
Karpaty Lwów

Ciekawa grupa...zacznę od tego że Karpaty to dostarczyciele punktów...lider to Sevilla,a PSG z BVB walka o 2 miejsce w grupie...większe szanse jednak daje PSG...mocno się wzmocnili
Grupa K:
FC Liverpool
Steaua Bukareszt
Napoli
Utrecht

Uj...tu nie ma dostarczyciela punktów...Liverpool lider...a wszystkie 3 drużyny powalczą o drugie miejsce,uważam że jednak Liverpool i Napoli wyjdą z grupy...
Grupa L:
FC Porto
Besiktas JK
CSKA Sofia
Rapid Wiedeń

Tu również nie ma dostarczyciela punktów...uważam że liderem jest Porto...a drugie miejsce dla Rapida...ale mogę się mylić.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online