Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 06:32
OnLine: 39, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Dariusz Szpakowski
Dodane: 11-07-2010 21:35
#Macias - user - max%
Siema, tak mnie coś właśnie przed chwilą natchnęło żeby założyć o nim temat. Jestem niesamowicie ciekawy waszego zdania na jego temat i fajnie by było gdybyście podzielili się tutaj ze mną zdaniem na temat tego pana.

Otóż osobiście nie znoszę, nienawidzę, nie trawię osoby Szanownego Pana Dariusza Szpakowskiego. Po prostu nie potrafię oglądać meczy z jego komentarzem. Gdy słyszę jego głos, to dostaję szału. Jestem przerażony poziomem jego słowotwórstwa i spostrzegawczości. Weźmy takiego Kuyt'a. W wersji Szpakowskiego już słyszałem niejednokrotnie 'kujt', 'kałt', 'kajt', 'kojt', a to nie jest jedyny piłkarz któremu przekręca nazwisko.. Mnie osobiście rozwaliło jak kiedyś z uporem maniaka na Puyola mówił coś w rodzaju 'puziol'. Dodatkowo Szpakowski często się myli (głównie w sytuacjach kiedy ktoś strzeli/otrzyma piłkę, to wtedy myli piłkarzy).

Uogólniając nie szanuję tego komentatora i już sam nie wiem czy ja jestem taki przewrażliwiony na jego punkcie, czy on naprawdę jest taki fatalny i irytujący. Dlatego pytam was, czy macie podobne zdanie do mojego, czy może osoba Szpakowskiego nie robi wam żadnej różnicy, a może wręcz lubicie jego komentarz? W sumie Telewizja Polska niesamowicie ceni 'profesjonalizm' Szpakowskiego i daje mu pod komentarz sporo meczy, a szczególnie tych ważnych jak dzisiejszy finał Mistrzostw Świata, co tym bardziej mnie zirytowało. Z pewnością każdy z was kojarzy tego pana, więc bardzo proszę o szczerą wypowiedź w tym temacie.

Dodane: 11-07-2010 21:39 - Edytowane przez Cheon dnia 11-07-2010 21:40
#Cheon - user - 90%
Według mnie to jeden z najgorszych komentatorów sportowych, o ile nie najgorszy. Nie nie, komentator z tenisa to dopiero obciach... Bardzo irytują mnie jego komentarze. Myli piłkarzy, przekręca imiona i nazwiska. Pora dać chyba szansę młodym lub bardziej elokwentnym komentatorom. Wydaje mi się, że najlepiej swoją rolę podczas tego mundialu pełni Tomasz Jasina...

--------------------

Dodane: 11-07-2010 21:48
#Sango - user - 100%
Lubię Szpaka chociaż, zbyt często słyszę jego głos powinni jakimś nowym głosom dać się wykazać anie Szpakowi, a co do tego Kuyta to to jest nawet zabawne , ale wersja z Maiconem , Majcon,Majkun,Majczon...itd xD wymiata... albo z Puyolem , te Puziol to chyba po Czesku...

--------------------

Dodane: 11-07-2010 23:18
#Darknes - user - max%
Głos mi nie przeszkadza ale często popełnia kolosalne wręcz błędy lub źle interpretuje dziejąca się na boisku sytuacje i czasem gada zupełnie odwrotnie niż widać to na ekranie.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 11-07-2010 23:20
#malpex - user - max%
Dokładnie, głos moze być, ale to co mowi to jest porażka. Przekręcanie nazwisk piłkarzy, przeinaczanie faktów i często myli sie co do sytuacji na boisku. Dobrze ze sie mistrzostwa skończyly bo nie wiem czy bym mógł jeszcze go słuchać.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 11-07-2010 23:32
#olek_mi - user - max%
Bez przesady, to jest ikona polskiego komentatorstwa i nie wolno jej bezcześcić :o . Ja przyzwyczaiłem się do jego przekręcania nazwisk i mylenia piłkarzy. Z czasem zaczęło przysparzać mi to wiele uciechy, gdy w meczu nic ciekawego się nie dzieje, a on swoimi rażącymi błędami pobudzał mnie do śmiechu :d . Ale kilka tekstów ma kultowych i to musi przyznać każdy xD.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 11-07-2010 23:38
#Karolex - user - 90%
Nie oglądam meczy na tyle często, żeby irytowały mnie jego błędy. Głos ma w sam raz do swojego zawodu. Też zauważam, że myli piłkarzy, przekręca ich imiona, ale to mnie raczej bawi niż denerwuje. Ogólnie nic nie mam do pana Szpakowskiego. Trochę bardziej od niego lubię Włodka Szaranowicza.

--------------------
Dodane: 11-07-2010 23:44
Chłop ma już swoje lata, ale od kiedy pamiętam on zawsze podczas komentowania meczu popełniał błędy, raz większe raz mniejsze. Najbardziej śmieszy mnie jego wymawiania imion i nazwisk piłkarzy xD Niby zawsze się tłumaczy że konsultował to z dziennikarzami z danego kraju, ale ile w tym prawdy? xD Z ust wielu komentatorów słyszałem zawsze Dirk Kałt (Dirk Kuyt) a dzisiaj usilnie wmawiał że jednak Dirk Kuit (poprawcie mnie jeśli się mylę)

Osobiście jego sposób komentowania nie przeszkadza mi specjalnie. Często jest zabawnie xD Niemal podczas każdego meczu, który oglądam z ojcem pada zdanie :"Szpakowski znów pijany" xD

--------------------

Dodane: 11-07-2010 23:58
#kordos - user - max%
Parę meczy widziałem z nim w roli komentatora i mi nie przeszkadzał - może dlatego, że sam nie wiem, jak nazwiska się wymawia poszczególnych zawodników bo... nie znam ich xDD
Dla takiego laika jak ja jego osoba nie jest rażąca, a głos ma całkiem miły i przyjemny. :)

Dodane: 11-07-2010 23:59
#lipa911 - user - 20%
Mnie też jego błędy nie przeszkadzają bo pewnie gdybym był na jego miejscu też bym je popełniał. Ja lubię go za to, że poddaje się emocją cokolwiek by to komentował czy to IO, MŚ, Skoki czy nie lepiej ogląda się tak, moim zdaniem w tym tkwi dobry komentarz. Te jego teksty np.:"Franek łowca bramek". Na pewno przejdą te jego teksty do historii tak jak chociażby "Panie Turek kończ Pan ten mecz!" Tomka Zimocha. W duecie z Włodkiem wypadają świetnie, bardzo dobrze się uzupełniają.
Gdzieś w internecie widziałem taki tekst:
"Mateusz Borek na Polsacie komentuje z takimi emocjami jak by komentował warcaby." :p
Każdy ma inne zdanie i do tego jest forum, aby dyskutować :)

Dodane: 12-07-2010 00:16 - Edytowane przez hlkpl dnia 12-07-2010 00:16
#hlkpl - user - 70%
Takiej gwiazdy komentatorskiej to długo u nas nie będzie może i dobrze :p . Szpaku dla mnie the best jak zacznie swój koncert to czysta poezja hehe xD Mimo że szpaku popełnia niezłe gafy komentatorskiej to jednak mecz bez komentarza szpaka byłby stracony :) .

Dodane: 12-07-2010 00:26 - Edytowane przez Remas dnia 12-07-2010 00:26
#Remas - user - 20%
Szpaku do świetny komentator , wkłada w to dużo serca i emocji . Dzięki niemu mecze się przeżywa jeszcze bardziej emocjonująco . Fakt , że czasem się pomyli , coś przekręci ale jest w czołówce polskich komentatorów . Lubię Darka Szpakowskiego i Mateusza Borka najbardziej.

Dodane: 12-07-2010 23:23
#Bociak - user - max%
Mecze oglądam bardzo rzadko, tym samym Szpakowski mnie nie irytuje. Nawet nie wychwyciłem specjalnie jego błędów. Jednak zgodzę się z jednym - komentatorzy z Polsatu o wiele lepiej znają się na sprawie.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 13-07-2010 13:58
#Cyrus - user - max%
Ja mecze oglądam od święta, gdy jest ważne wydarzenie xD Koleś mi nie przeszkadza, a wręcz kojarzy mi sie jego głos z piłką nożna :d To, e myli piłkarzy to nic, każdemu sie moze zdarzyć, ale żeby źle czytać nazwiska... tego już nie trawię.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 16-07-2010 20:20
#Konrad - user - 100%
Mi podoba się jego głos, mówi specyficznie i przyjemnie się słucha, ale jednak wpadek ma co nie miara i to sporo denerwujących, ale ogólnie polscy komentatorzy tak mają chyba bo póki co to żąden mi się jakoś nie podobał...

--------------------

Dodane: 22-07-2010 02:58
#Pepe - user - max%
Szkoda człowieka skoro ludzie pamiętają go tylko z wpadek i potknięć . Dla mnie Dariusz Szpakowski jest kimś od kogo powinni się uczyć przyszli komentatorzy sportowi. Tyle co zawodów komentował, tyle co lat spędził ułatwiając nam oglądanie sportu to się w głowie nie mieści . Racja no czasami śmiesznie wypowiada nazwiska niektórych piłkarzy ale ma już swoje lata . Ja tego człowieka bardzo lubię, fajnie się ogląda mecze z jego komentarzem .

--------------------
iSayumi
Dodane: 22-07-2010 15:07
#shigeru - user - 40%
Holenderscy dziennikarze także wymawiają "kojt" i jest to prawidłwoe. A to że czaem mmówi Puziol a nie Pujol także nie jest błedem, gdyż Carles jest także Katalończykiem i oni tak wymawiają np. kierwoca F1 Jaine Algersuari ogólnie czyta się "Hajne" a w katalonii wymawiają "Rzajne". Choć czasem błedy popełnie np. van der Viel to mimo wszystko wraz z Włodkiem Szaranowiczem są najlepszeymi komentatorami nie tylko w TVP ale także w Polesce. I szkoda, że Włodek został prezesem bo teraz mało komentuje i raczej w studiu siedzi. Ktoś tam także pisał, że M. Borek źle komentuje z tym także się nie zgodze choć wolałbym oglądać LM i LE w TVP. A słabo to komentowali mecze jak kiedyś LM leciało na TVN Turbo xD

Dodane: 24-07-2010 11:19
#C@rL - user - max%
Możecie wiele powiedzieć na temat Darka Szpakowskiego ja jednak powiem, iż jestem pod podziwem. Pracować tyle w jednym zawodzie, trudnym i zostać nie wygryzionym przez młodszych. Brawoooo!

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 24-07-2010 12:23
#Cinek06 - user - 40%
Z ostatnich jego gaf najbardziej wbiło mi się w pamięć wcześniej wymieniony już "Kujt" i "Budrisso" w meczu Argentyna-Meksyk ;d Jego poziom komentowania nie jest za wysoki, wolę polsatowskich spikerów :p Co nie zmienia faktu, że czasami mam niezły ubaw słuchając jego pomyłek xD Jak on wymawia te francuskie nazwiska... albo hiszpanskie, czy włoskie ;d

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online