Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 06:56
OnLine: 32, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: Samobójstwo na własne życzenie?
Dodane: 07-07-2010 16:37
Piszę ten temat, bo zastanowiła mnie sprawa niejakiej Natalii Rzeźnik, która wczoraj stała się znana dzięki demotywatorom. O co konkretnie chodzi? Chodzi o demota, który wstawił jakiś jej znajomy chłopak z jej komentarzem dotyczącym jego, gdzie określiła go jako niewartego uwagi, bo jest brzydki, biedny, ma matkę sprzątaczkę i dodała, że znajomość z nią kosztuje. Dodam, że chłopakowi raczej nie zależało na zemście, bo zasłonił jej dane i nawet zdjęcie, bo widać było tylko liczbę znajomych, ale jakimś cudem ktoś dotarł do jej konta, bo zaczął się ogólny lincz. Dziewczyna usunęła konto, a niedługo potem na forum szkoły pojawiły się rzekome informacje, że jej matka zgłosiła to na policję, bo próbowała popełnić samobójstwo... Osobiście nie chce mi się w to wierzyć (choć demota usunięto wkrótce po tym). Ale jednak bardziej mnie zastanawia, że nawet gdyby to była prawda i chciała się targnąć na własne życie, to czy to nie jest po prostu na własne życzenie? Gdzie jest granica między własną odpowiedzialnością a zwalaniem jej na innych?

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 07-07-2010 16:47
#kordos - user - max%
Po pierwsze to nie wiem czemu usunęli tego demota - cała seria demotów o niej powinna mieć oddzielną galerię ku przestrodze osobom jej podobnym.
Poza tym skoro była taka nieczuła, tępa, pusta i sk****ała (bo inaczej nie potrafię jej określić), by napisać tak tamtemu chłopakowi, nie zastanawiając się jak on to odbierze, to osoby, które potem sprowadziły ją na ziemię atakując jej profil na nk powinny dostać pochwałę, za przysłużenie się społeczeństwu, bo po jej udanym samobójstwie średnia nie tylko inteligencji, ale i po prostu rozsądku i empatii na jednego mieszkańca w naszym kraju drastycznie by wzrosła - wiem, przesadzam, napisałem to na granicy żartu, bo nie pochwalam takiego zaszczuwania kogoś, ale jej się należało, może w końcu zrozumiała, że nie jest księżniczką i oczywiście myślę, że jest to wyłącznie jej wina, bo skoro ma w sobie na tyle odwagi, hardości i ku****stw by tak mieszać z błotem innych zupełnie bez powodu, to powinna się liczyć, że ktoś może to zrobić z nią.

Dodane: 07-07-2010 16:51
#razor09 - user - 80%
Zalezy od psychiki ludzkiej
Kolega probowal sie rzucic pod pociag bo zrozumial ze zdradza go dziewczyna.
Inni probuja bo np stracili kogos bliskiego(niedawno ktos sie zabil bo rodzice pod samochod wpadli.
Niektorzy zas potrzebuja do samobujstwa np dlugow w kilku tysiacach.
Samobojstwo natomiast nigdy nie jest na wlasne zyczenie.
Jest ono zawsze oparte o cos, zazwyczaj jakies zdarzenie.
Mioze byc rozne to zdarzenie:
Jednego starczy obrazic, drugi naprawde tragedii bedzie potrzebowal.
Samobojstwo nie mozna zwalic na kogos .
To zawsze jest przez czyjas dzialalnosc.Dlatego warto pomyslec zanim cos sie zrobi, bo ktos moze to poczuc jako okropna rane , ktora zakonczy jego zycie.

Wiadomość doklejona:
kordos napisał/a:
Po pierwsze to nie wiem czemu usunęli tego demota - cała seria demotów o niej powinna mieć oddzielną galerię ku przestrodze osobom jej podobnym.
Poza tym skoro była taka nieczuła, tępa, pusta i sk****ała (bo inaczej nie potrafię jej określić), by napisać tak tamtemu chłopakowi, nie zastanawiając się jak on to odbierze, to osoby, które potem sprowadziły ją na ziemię atakując jej profil na nk powinny dostać pochwałę, za przysłużenie się społeczeństwu, bo po jej udanym samobójstwie średnia nie tylko inteligencji, ale i po prostu rozsądku i empatii na jednego mieszkańca w naszym kraju drastycznie by wzrosła - wiem, przesadzam, napisałem to na granicy żartu, bo nie pochwalam takiego zaszczuwania kogoś, ale jej się należało, może w końcu zrozumiała, że nie jest księżniczką i oczywiście myślę, że jest to wyłącznie jej wina, bo skoro ma w sobie na tyle odwagi, hardości i ku****stw by tak mieszać z błotem innych zupełnie bez powodu, to powinna się liczyć, że ktoś może to zrobić z nią.

A mnie od tolerancji wyzywasz.
Nie mow tak bo tego nie rozumiesz.
Ja sam miewam czesto mysli samobojcze.
Nie wiesz jak silna miala ona psychike.
Moze powiedziala tak temu chlopakowi. bo juz wczesniej on tez cos nie tak zrobil.
Nie osadzaj przed wczesnie bo masz do tego tendencje Kordos.
Zagrala nie fair, ale teraz juz jest martwa.Caly kraj ja beszta- ona juz tylko beznadziejnie egzystuje.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 07-07-2010 17:25
Moze powiedziala tak temu chlopakowi. bo juz wczesniej on tez cos nie tak zrobil.

Słuchaj, a jakbyś się czuł, gdyby dziewczyna, o którą się starasz napisała ci, że cię nie chce, nie dlatego, że jesteś głupi, niekoleżeński, niefajny, masz do bani charakter, tylko dlatego, że jesteś brzydki, biedny, a twoja mama jest sprzątaczką? Nie miała względów dla chłopaka, to ma mieć słabą psychikę? Wybacz, bo jeśli tak by było, to chyba by miała rozdwojenie jaźni, czy coś.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 07-07-2010 17:27
#Darknes - user - max%
Beznadziejnie egzystuje ? Skoro miała na tyle głupoty aby zbesztać chłopaka za to, ze jej wyznał, ze mu się podoba a jej już nikt nie mogł tknąć bo widać do czego to doprowadziło to moim zdaniem ona od samego początku swojego życia beznadziejnie egzystowała uważając się za pępek świata.

Jak silna miała psychikę ? Głupie pytanie :p Słabą. Zamiast zrozumieć, ze zrobiła źle pisząc tak temu chłopakowi powinna pójśc i go szczerze przeprosić ale wolała się zabić. I to właśnie jest śmierć na życzenie.

Mówisz, że nie jesteśmy tolerancyjni ? To ja Ci powiem, ze wolałbym przebywać z chmarą homoseksualistów niż z głupimi lalkami uważającymi się za bóg wie kogo.

Samobójstwo to ogółem ucieczka od problemów, ludzie słabi psychicznie nie potrafią racjonalnie pomyśleć jak rozwiązać problem tylko się zabijają pozostawiając moze łez i rozpaczy u najbliższych.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 07-07-2010 17:33
#razor09 - user - 80%
Kayleigh90 napisał/a:

Słuchaj, a jakbyś się czuł, gdyby dziewczyna, o którą się starasz napisała ci, że cię nie chce, nie dlatego, że jesteś głupi, niekoleżeński, niefajny, masz do bani charakter, tylko dlatego, że jesteś brzydki, biedny, a twoja mama jest sprzątaczką? Nie miała względów dla chłopaka, to ma mieć słabą psychikę? Wybacz, bo jeśli tak by było, to chyba by miała rozdwojenie jaźni, czy coś.

Skad wiesz ze to cala prawda????
Jesli tak to jest poprostu hamska ++++, ale powinni o tym wiedziec ci w jej gronie, miescie, szkole, a nie caly kraj.Wiesz jak teraz czuc ona sie moze- uraz psychiczny ma juz na pewno az do konca drogi zycia.
Poza tym skad wiesz ze wczesniej jakos jej nie obrazal.
Moze powiedzial ze daj..d...albo cos w tym stylu.
Kobiete latwo zrazic przeciez.

Wiadomość doklejona:
Darknes napisał/a:
Jak silna miała psychikę ? Głupie pytanie :p Słabą. Zamiast zrozumieć, ze zrobiła źle pisząc tak temu chłopakowi powinna pójśc i go szczerze przeprosić ale wolała się zabić. I to właśnie jest śmierć na życzenie.
Samobójstwo to ogółem ucieczka od problemów, ludzie słabi psychicznie nie potrafią racjonalnie pomyśleć jak rozwiązać problem tylko się zabijają pozostawiając moze łez i rozpaczy u najbliższych.

Wiadomość doklejona:
Co jej dadza przeprosiny???
I tak zdania o niej nie zmienia, ba moze juz przeprosila i potem o samobojstwie myslala.
Ona jest juz spalona.
Powiedz mi jak rozwiazc to ze caly kraj ma cie (za przeproszenim) za .ebana .uke co patrzy tylko na sibie i dupy daje?????
Ciekawe co ty bys w tej sytuacji zrobil, jak znikad pomocy nie masz i sami wrogowie.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 07-07-2010 17:34 - Edytowane przez kordos dnia 07-07-2010 17:36
#kordos - user - max%
Zapewne gdyby jej to powiedział, to napisałaby i o tym - a raczej przede wszystkim o tym, a nie o jego pochodzeniu, warunkach fizycznych i materialnych.
Widzę, że widziałeś jej wypowiedzi, teraz niestety nie będziesz miał już możliwości, bo została skasowana.
Poza tym ona nie liczyła się z tym jak on to odbierze, co może sobie pomyśleć i ew, zrobić, kiedy przyrównuje się go do śmiecia, więc czemu ktokolwiek miał myśleć o niej? Wg mnie należało jej się - jak już pisałem, może w końcu zrozumie, że nie jest księżniczką, ani jakimś świętym Graalem, czy pępkiem świata.

edit:

Mówisz, że nie jesteśmy tolerancyjni ? To ja Ci powiem, ze wolałbym przebywać z chmarą homoseksualistów niż z głupimi lalkami uważającymi się za bóg wie kogo. - ja też... szczególnie jakby to były jakieś słodziaki :d

Dodane: 07-07-2010 17:35
#razor09 - user - 80%
Pewnie ze zle zrobila.
Jednak czy gorzej niz zabojca jakis???
Taki zabojca wyjdzie i boja sie go wszyscy, a w pewnych kregach ma szacunek nawet.
Zal mi chlopaka, ale jej troche tez.
Przez jeden tak glupi i nieprzemyslany blad placi wysoka cene.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 07-07-2010 17:41
#kordos - user - max%
razor09 napisał/a:
Pewnie ze zle zrobila.
Jednak czy gorzej niz zabojca jakis???
Taki zabojca wyjdzie i boja sie go wszyscy, a w pewnych kregach ma szacunek nawet.
Zal mi chlopaka, ale jej troche tez.
Przez jeden tak glupi i nieprzemyslany blad placi wysoka cene.

Popełniając błędy, szczególnie krzywdząc innych, powinniśmy mieć na uwadze, że możemy ponieść karę - ona poniosła. Myślisz, że gdyby jej się upiekło to zmieniłaby swoje nastawienie? Nie sądzę... z reszta pewnie teraz tez nie zmieni, tylko będzie płakać nad tym, jaki to świat jest zły dla jej niewinnej i cnotliwej osóbki - cóż, niekiedy pustak zawsze pozostanie pustakiem.

A co do zabójców - szacunek? Jak można szanować takich wykolejeńców, którzy zajmują się zabijaniem? We mnie budzą tylko odrazę.

Dodane: 07-07-2010 17:48
#Bociak - user - max%
Nie żal mi takich pustych ludzi, wręcz przeciwnie - dostała nauczkę. Besztanie innych za to że jest się biedny czy "brzydki", to szczyt debilizmu. Osoby uważające się za Bogów, wiedzące o życiu tyle co menel spod sklepu, są dla mnie niczym. Przecież można było odpowiedzieć grzecznie "nic do ciebie nie czuje"... Ale dama. [oczy]

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 07-07-2010 17:58 - Edytowane przez razor09 dnia 07-07-2010 17:59
#razor09 - user - 80%
kordos napisał/a:
A co do zabójców - szacunek? Jak można szanować takich wykolejeńców, którzy zajmują się zabijaniem? We mnie budzą tylko odrazę.

We mnie tez, ale np w takiej mafi jak zabije sie iles tam osob to jest sie naprawde waznym.

Wiadomość doklejona:
Chociaz na maje wypowiedzi troche gorzej patrz bo ja nie widzialem tego maila.
Jak co moze by ktos zacytowal.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 07-07-2010 18:03
#Darknes - user - max%
razor09 napisał/a:
Co jej dadza przeprosiny???
I tak zdania o niej nie zmienia, ba moze juz przeprosila i potem o samobojstwie myslala.
Ona jest juz spalona.
Powiedz mi jak rozwiazc to ze caly kraj ma cie (za przeproszenim) za .ebana .uke co patrzy tylko na sibie i dupy daje?????
Ciekawe co ty bys w tej sytuacji zrobil, jak znikad pomocy nie masz i sami wrogowie.

Hmmm co jej dadzą ? Szczerze w jej mniemaniu chyba mało xD Mi by dały dużo bo to jest znak, ze rozumiałem swój błąd, ze żałuję, mądrzy ludzie potrafią wybaczyć, trzeba szukać rozwiązania i zrozumienia a nie się wieszać.

Mówisz znikąd pomocy ? W jej przypadku moze i to być racja, skoro była taka w sobie zadufana to przyjaciół bardzo wątpię żeby miała. W moim przypadku sam byl nie był w trudnych chwilach. Gdybym zrobił coś takiego (co jest niemożliwe xD) to na pewno bym samobójstwa nie popełnił z powodu, że caly kraj ?? (duże przegięcie z twojej strony, połowa kraju pewnie nie ma o tym zielonego pojęcia) To pokazał bym im, ze się zmieniłem, że jestem silny a nie, że uciekam od problemów, których sam sobie naważyłem.

Najpierw się myśli nad konsekwencjami a potem działa ;) Ona widocznie nie pomyślała.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 07-07-2010 18:06
#kordos - user - max%
Skoro jest .ebaną .uką to niech nie ma pretensji, że choćby i cały kraj ją za taką ma - przecież nie powinna się wstydzić swojej osobowości xDD

Dodane: 07-07-2010 19:12
#by_ikar - systemadmin - max%
#razor, weź te swoje wywody zostaw dla siebie, bo walisz kaszankę aż oczy bolą. Jeżeli się wpierdziela patyk w mrowisko, ciężko nie czekać na reakcje. Jeżeli nikt jej nie nauczył że patyka do mrowiska wkładać nie można, już nie dlatego że mrówki to boli, ale dlatego że mrówki będą atakować i się bronić w ten sposób, to czyja to jest wina? Społeczeństwa czy tej dziewczyny i jej matki?

Ogólnie lincz w pewnym stopniu jest zły, bo niektórych poniesie, co innego gdyby to było tylko próby umoralniania, lecz niestety, czasami do tłumu dołączają idioci którym również tak samo jak tej dziewczynie, ciężko zrozumieć że inni nawet głupi i tępi ludzie również posiadają uczucia. Trzeba szukać złotego środku, można było inaczej to napisać zrobić, co kolwiek. Cóż takie jest życie, czasami niespodziewanie wystawia nas na próby, w których musimy o życie walczyć.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 07-07-2010 19:19
#razor09 - user - 80%
by_ikar napisał/a:
Ogólnie lincz w pewnym stopniu jest zły, bo niektórych poniesie, co innego gdyby to było tylko próby umoralniania, lecz niestety, czasami do tłumu dołączają idioci którym również tak samo jak tej dziewczynie, ciężko zrozumieć że inni nawet głupi i tępi ludzie również posiadają uczucia. Trzeba szukać złotego środku, można było inaczej to napisać zrobić, co kolwiek. Cóż takie jest życie, czasami niespodziewanie wystawia nas na próby, w których musimy o życie walczyć.

Zgadzam sie . Mi tez o to chodzilo.

Wiadomość doklejona:
by_ikar napisał/a:
#razor, weź te swoje wywody zostaw dla siebie, bo walisz kaszankę aż oczy bolą. .

Wez sie odwal i wyzyj na kims innym.
Teraz pisze bez bledow jakos i itak masz pretensje.
Ja po prostu przewidojue jak ona moze sie czuc.
Ale widocznie dla wilmoznego pana to za malo.
Raczy mi pan wybaczyc.

Wiadomość doklejona:
Wogole zastanow sie przeceiz jak tam matki wina????
Wina jest tej dziewczyny, jednak ten jej lincz to powinno wiele osob dostac, a akurat ona ma. Slusznie ma ale miec wiecej winno - byloby sluszniej.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 07-07-2010 19:28 - Edytowane przez by_ikar dnia 07-07-2010 19:29
#by_ikar - systemadmin - max%
Czy piszesz bez błędów to jest kolejny temat do rozmów na kolejne wiele godzin spierania się z tobą czy ty piszesz poprawnie i bez błędów. Dla ciebie jest ok, bo ty tego jeszcze raz czytać nie musisz, pewnie nawet nie chcesz i w cale się nie dziwię. Ale akurat tutaj nie nawiązałem do twojej pisowni -.- co powinieneś od razu zauważyć, a nawiązałem do twojej gadki szmatki. Bo tutaj piszesz o uczuciach tej dziewczyny a w innym temacie piszesz "jeb** pedałów". Nie ma tak że co temat myśleć możesz inaczej, bądź samokrytyczny i porównuj się sam do swoich innych wypowiedzi. Tego tyczą się właśnie moje aluzje, twojego bezrozumnego biadolenia, rzucania się myślami w zależności od tematu. Jak kameleon zmienia kolor w zależności od tła, tak ty zmieniasz zdanie w zależności od koloru. Zacznij pisać z sensem, nawet bazgroły, a te wypociny będą coś warte. Nikt nie jest idealny, każdy popełnia błędy, ale logicznie pisać to chyba już nie jest kwestia błędu ortograficznego.

EDIT: jaka matki wina? A kto ją wychowywał? Ulica i dzikie zwierzęta? Myśl nad tym co piszesz.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 07-07-2010 19:36
#razor09 - user - 80%
Mowilem niektore posty pisalem bedac"nie w sosie" widocznie na ten trafiles i teraz mi go wypominac bedziesz. Tak napisalem wtedy glupote wielka, ale teraz staram sie poczuc jak osoby po obu stronach barykady.
Pewnie dziewczyna tylko winna, jednak wielu za gorsze zeczy nie zazna kary.
Ona byla poprostu zadufana w sobie - miala sie za cud swiata i po prostu bez skrupulow potraktowala biednego chlopaka.
A co do matki ciagle nie wiem czemu jej wina.
Dzisiaj jest tak ze wiekszy wplyw miec moze starsza znajoma niz rodzice.
Wile rodzin ma problemy- moze tam tez byly.
Pewnie matka byc winna mogla, ale nie musiala.
Raczej sadze, ze jakas "gwiazdorska" psiapsiola "dobrze jej poradzila".
Ale to tylko moje zdanie i mozesz sie z nim nie zgodzic.
Ja twoje uznaje za mozebne, ale tak na 33% tylko.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 07-07-2010 19:58
#kordos - user - max%
razor09 - ty ciągle mylisz ofiarę z oprawcą. Ofiarą tu był ten chłopak, który został zeszmacony po próbie nawiązania znajomości, oprawca była ona - i poniosła za to karę.
Sam pisałeś w temacie o paradach, że wyznajesz zasadę "oko za oko" - a czymże to był, jak nie właśnie oko za oko?
A to, że inni nie zaznają kary, nie znaczy, że ma jej nie zaznać nikt - ona akurat została ukarana, fakt, surowo, jednak słusznie.

Poza tym chyba nie przeczytałeś mojej wypowiedzi do końca, nim ją zacytowałeś. Napisałem tam, że początkowe zdania były na granicy żartu i nie pochwalam takich zachowań, jak ta nagonka na nią, jednak ona raniąc czyjeś uczucia powinna się liczyć z tym, że i jej mogą być zranione... "nie czyń drugiemu do tobie nie miłe" - to działa z obie strony, jeśli jedna osoba tą zasadę łamie, będą łamać ją i inne, jednak jeśli łamią ją "robiąc źle" osobie, która wcześniej zamierzenie, brutalnie i dla czystej satysfakcji zrobiła "komuś źle" to jest to dla mnie do przyjęcia.

Dodane: 07-07-2010 20:07
#razor09 - user - 80%
kordos napisał/a:
razor09 - ty ciągle mylisz ofiarę z oprawcą. Ofiarą tu był ten chłopak, który został zeszmacony po próbie nawiązania znajomości, oprawca była ona - i poniosła za to karę.
Sam pisałeś w temacie o paradach, że wyznajesz zasadę "oko za oko" - a czymże to był, jak nie właśnie oko za oko?
A to, że inni nie zaznają kary, nie znaczy, że ma jej nie zaznać nikt - ona akurat została ukarana, fakt, surowo, jednak słusznie.

Rzeczywiscie mojego pisania nie rozumiecie.
Mi tez o to chodzilo.
Slusznie ze kare dostala.
Wyobrazam jak mogl poczuc sie ten chlopak.
Zebral odwage na taki krok, a tu takie cos w zamian dostal.
Na poczatku tematu myslalem ze to on chcial samobojstwo popelnic.
Wazne zeby myslec.
Ona niepomyslala i teraz sa skutki tego.
Ona skompromitowana, chlopak zalamany(raczej), obie rodziny osmieszone.
Ta tej dziewczyny moze nawet znienawidzona.
Dlatego mysl potem mow.Chyba ze anonimow jak np ja czasem pisze potem mysle- ale i tak nie robie wpadek az tak poteznych.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 07-07-2010 20:42
#Marcin00 - user - 90%
Nazwa tematu odzwierciedla ją, jak i tego chłopaka który to wstawił... trafiłaś w sedno z tą nazwę :d . Dokładnie sprawy nie znam, jedynie co Kasia napisała i nic więcej, nawet nie widziałem tego demotywatora. Tak czytając pierwszy post i resztę dochodzę do wnioski iż ta dziewczyna dojrzała raczej nie jest, chłopak również nie wykazał się ilorazem inteligencji, wrzucając swoją "rozterkę" dlatego, że dziewczyna go rzuciła. Niestety nie znamy historii z jej punktu widzenia, jak z jego i jak dokładnie przebiegł ten tok zdarzeń. Wracając do niej, okazała się być słabą psychicznie osóbką która przez byle jakie komentarze i dokuczanie dała się naprowadzić na taką myśl jaką jest "Samobójstwo", dla mnie to niedorzeczne i nieodpowiedzialne z jej strony... po prostu chciała się poddać.

Wina matki jest tutaj i to większa niż samej dziewczyny. Matka nie przygotowała ją na taką ewentualność nie rozmawiała z nią o tym problemie i o jej uczuciach, właściwie jedynie co zrobiła to zadzwoniła na policję.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online