Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 06:29
OnLine: 26, statystyki
index > Twórczość użytkowników > Rysunki
Temat: Rysunki: Benyhp
Dodane: 07-07-2010 15:32 - Edytowane przez by_black dnia 14-02-2011 20:11
#beny_hp - user - 20%
Witam wszystkich. Mam już temat z moimi rysunkami, ale były to rysunki w Paincie, a ten jest narysowany ołówkiem, wiec postanowiłem założyć oddzielny temat. Goku rysowany na kartce, potem trochę poprawiłem jakość w gimpie, żeby wygladało ładniej (poprawiałem tylko jakość, czyli kolory itd. nie było żadnych przeróbek komputerowych). W planach mam narysowanie krajobrazu Namek, i potem połączenie tego wszystkiego (oczywiście będzie to kolorowe :) ). Jak na razie szkic, bo po przeglądaniu forum natrafiłem na post, chyba Ikara, że szkice mang wyglądają lepiej, niż kolorowanki. Więc na razie szkic, a jak tylko będę miał chwile reszta :)

Szkic wykonywany w 50% z głowy, i w 50% z oryginału. Zmieniłem trochę wyraz twarzy Goku, celowo.

http://zapodaj.ne...a329e9.jpg

Aha, jak chcecie większy rozmiar to mój digart (niedawno założony):

http://benyhp.dig...

PS. Dajcie mi jakieś swoje pomysły, co mógłbym dalej narysować :) Podejmę się wszystkiego (oczywiście z zakresu mangi i anime, a najlepiej dragon balla) :d

--------------------
Obrazek w podpisie nie może mieć wagi większej niż 200kb.
Dodane: 07-07-2010 16:19
#MidulGT - user - 80%
No obraz bardzo ładnie narysowany jedyne co zostaje do życzenia to prawa noga jest trochę za mała i śmiesznie to wygląda ogólnie obrazek bardzo dobry ;p

--------------------

Moje rysunki:
http://midulgt.de...m/gallery/
Dodane: 07-07-2010 16:25 - Edytowane przez beny_hp dnia 07-07-2010 16:45
#beny_hp - user - 20%
No fakt, ale prawa czy lewa? Bo wydaje mi się, że chodziło Ci o lewą (tą która jest zgięta, nie wyprostowana). Teraz się przyjrzałem i również mi się to nie podoba. Postaram się to poprawić

.......................

Pierwszy link w pierwszym poście - noga poprawiona :)

--------------------
Dodane: 10-07-2010 14:08
#MidulGT - user - 80%
No to weś narysuj jakąś walke może między Goku a Gohanem ;p tak syn z ojcem jakieś pięści mają przy sobie czy coś takiego ;p

--------------------

Moje rysunki:
Dodane: 10-07-2010 15:14 - Edytowane przez Sango dnia 10-07-2010 15:15
#Sango - user - 100%
Pierwszy link mi nie działa, więc wypowiem się o drugim

ładnie narysowany Goku , dokładnie , schludnie mi się naprawdę podoba , tak trzymaj i dalej wrzucaj prace,
a co do pomysłu hmm no nie wiem jest wiele takich , ale narysuj Vegete podczas pierwszego przylotu na ziemie... tak ci tylko proponuje :) lub jakiegoś negatywnego bohatera (Freezera,Cella)

--------------------

Dodane: 10-07-2010 15:37
#beny_hp - user - 20%
OK. Na razie za pomysły dziękuję, najpierw będzie walka GOKU z GOHANEM, a potem VEGETA podczas pierwszego przylotu :)

Musze wam się jeszcze pochwalić owym szkicem, który pomalowałem w Gimpie. Jeszcze nie jest skonczony, ale jeszcze dzisiaj go zamieszczę.

PS: Pierwszy link to po prostu szkic, ten sam co w drugim linku :) Tyle ze w drugim będa wszystkie moje prace (na razie są 2) a pierwszy był bezpośrednim odnośnikiem, który nie wiem dlaczego nie działa. Dobra, w ciągu kilku godzin będzie link z pomalowanym Goku :) DZIĘKI!!

--------------------
Dodane: 10-07-2010 16:37 - Edytowane przez kordos dnia 10-07-2010 16:44
#kordos - user - max%
Dam ci trochę inną radę niż inni :p nie rysuj tylko dragon balla! Potem będziesz miał problem w pozbyciu się nawyku rysowania takich koksów :p Spróbuj z jak największa ilością kresek, Bleach, Naruto, One Piece, AIKI i tak dalej, no i pomyśl tez nad własnymi postaciami, we własnym stylu ;)
Poza tym poeksperymentuj kiedyś z czymś bardziej realistycznym też.

Wiem, że wolałeś pomysły typu walki, zestawienia itd., jednak daję taką radę, ponieważ najgorszą rzeczą dla kogoś, kto tworzy, jest zamykanie się w jakieś ramy.

Dodane: 10-07-2010 17:57
#malina93 - user - 20%
fajnie fajnie ale radze jeszcze troche pocwiczyc pozdro ;p

Dodane: 10-07-2010 18:02
#beny_hp - user - 20%
#malina93 - dzięki wielkie, wiadomo, że będę ćwiczył :d

#kordos - Wiem o czym mówisz. To odnosi się nie tylko do rysowania ale do wielu innych rzeczy. Nie zamknę się tylko na dragon balla, ale dopiero zaczynam, to wlasciwie mój pierwszy rysunek ołówkowy od baaardzo dawna. Mam w domu jeszcze kilka prac (starych) ale jestem poza domem więc... Za chwile wrzuce pomalowanego Goku. A jako, że twoja rada jest bardzo trafna, najpierw narysuje coś innego, może z tego Bleacha, bo widzialem fragmenty na YT :p Tylko wiesz co, powiedz mi co dokładnie narysować. Później wrócę do jakiegoś rysunku DB.

--------------------
Dodane: 10-07-2010 18:09
#kordos - user - max%
Co dokładnie? Jako fan Gina chciałbym właśnie jakiś rysunek z Ichimaru Ginem, najlepiej jak skopuje tyłek Byakuya'i, bo jego z kolei nie lubię xD
Więcej nie powiem, bo jestem za tym, by zostawiać jak największe pole do popisu twórcy, możliwość własnej wizji i interpretacji, by robił to tak, jak czuje, a nie tak, jak mu mówią :p

Dodane: 10-07-2010 19:07
#beny_hp - user - 20%
Masz jak w banku. Ale musisz uzbroić się w cierpliwość, jednak myśle, że dłużej niż do przyszłego weekendu mi to nie zajmie. Oczywiście szkic zrobię już jutro, ale chodzi mi o pokolorowany rysunek.

Tutaj pomalowany Goku....KUUPAAA ROBOTTTYYY (w gimpie), ale efekt mi się podoba. Co prawda odcienie w oryginale są bardzo od siebie odseparowane, nie zlewają się, a u mnie przeciwnie, ale zrobilem to celowo. Było to o wiele trudniejsze a nadaje trochę więcej realizmu:

http://www.digart...COLOR.html

--------------------
Dodane: 10-07-2010 23:30
#kordos - user - max%
Jeśli mógłbym, to prosiłbym też wersję czarno-białą, niekolorowaną, za to z ładnym cieniowaniem :p
Wiem, że wybrzydzam i narzucam ci formę, a pisałem, żeby tego nie robić, ale... ja tylko sugeruję, zrób jak uważasz. :)

Dodane: 10-07-2010 23:46
#Sango - user - 100%
Ładnie, ładnie widać że się postarałeś a te pomalowanie kosztowało Cię wiele roboty , widziałem twój rysunek z Goku , ze szkicowanym , ale po jednej dobrej naprawdę dobrej pracy ciężko ocenić zrób następne to będę mógł powiedzieć coś więcej
pozdrawiam

--------------------

Dodane: 13-07-2010 00:52
Za szkic Goku dałbym ci 3+, dlaczego tak nisko?? Ponieważ mogłeś to zrobić dużo lepiej gdybyś dłużej na tym posiedział, ale rozumiem też że jeśli dostaję sięjuż dość dobry efekt to później żal z nim eksperymentować, ażeby czasami go nie zniszczyć, ale cóż takie są początki. Za to za pokolorowanie 5 te cieniowanie wymiata, ale cała postać trochę dziwna ale to wina szkicu. Powiedz mi jeszcze jak uzyskałeś ten efekt cienia na ubraniu?? najpierw kolorowałeś wszystkie cienie a później blur i smużenie czy jakaś inna technika??

--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne
Dodane: 13-07-2010 10:33
#beny_hp - user - 20%
Ja to robiłem aerografem, odpowiednio dobrane kolor a potem trochę smużenia. Po wszystkim trzeba jeszcze poprawić kontury. Też zawsze patrzyłem na takie cieniowanie jak na coś niesamowitego i trudnego do osiągnięcia, ale okazało się bardzo prosto :) Pracuje nad kolejną pracą.

--------------------
Dodane: 13-07-2010 11:56
To znaczy pracujesz tabletem czy myszką?? Czy chodzi ci poprostu o narzędzie areograf??

A tak w ogóle to pracuj dalej i oby więcej tak fajnie pokolorowanych prac.

--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne
Dodane: 13-07-2010 12:05
#beny_hp - user - 20%
Tablet dopiero mam zamiar kupić :) Na razie pracuje na laptopowym touch padzie. Nie jest to wygodne, ale idzie się przyzwyczaić. Używam po prostu narzędzia aerograf z Gimpa :) Ogółem poznalem ten program dopiero niedawno i bardzo mi się spodobał. Jest bardzo rozbudowany i pozwala na tworzenie super grafik :)

--------------------
Dodane: 16-07-2010 22:58
#Bociak - user - max%
Świetne rysunki. xD I na tym mógłby się zakończyć ten post. ;) Bo w istocie to co robisz, dobrze ci wychodzi, teraz tylko czekać na następne prace. :)

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 31-08-2010 10:48
#beny_hp - user - 20%
http://www.digart...odane.html

Najnowszy rysunek. Narysowany w gimpie. Zacząłem go juz jakis czas temu ale dopiero teraz skończyłem :)

--------------------
Dodane: 31-08-2010 18:01
#MidulGT - user - 80%
Ostatni rysunek bardzo ładny kolory pięknie dobrane jednak że muszę czepić się lewej ręki gdyż przy zgięciu ręka jest za bardzo w przodzie a pozostała część czyli od łokcia w góre dalej wiesz o co mi chodzi ?

--------------------

Moje rysunki:
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online