Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:28
OnLine: 33, statystyki
index > Manga i Anime > Bleach
Temat: Bleach: Kuchiki Byakuya
Dodane: 12-08-2010 21:35
#lomix - user - 60%
razor09-Gdzie ty tu masz Hitsugaye silniejszego od Byakuyi pod spodem masz informację co do siły z databooku.Nawet Unohana jest słabsza od Byakuyi.

Dalej Twoje informacje z databooka są jakieś lewe bo te pod spodem są aktualne.

Kolejna sprawa Ukitake dał się zaskoczyć bo był zbyt wolny żeby zauważyć WW, a przypomnij sobie akcję z Uraharą jak go WW atakował widać ,że Urahara jest na wyższym poziomie nisz Ukitake bo zauważył WW i odparł jego atak.
A co do Ukitake to chodziło mi ,że to co do tej pory pokazał to jego Shikai to była podstawa jego mocy możliwe, że ma więcej umiejętności na Shikai ale nie opierajmy się na razie może ma a może nie ma tylko na faktach a jak na razie fakty są takie jakie są pokazane na dole i ja się z nimi zgadzam no może poza tym, że Gin powinien być ze 2 numery wyżej albo 3.

1. Yamamoto - 100
2. Aizen - 93.3
3. Shunsui - 90
4. Byakuya - 86.6
5. Unohana - 83.3
5. Hitsugaya - 83.3
5. Ukitake - 83.3
8. Komamura - 80
8. Kenpachi - 80
8.Gin - 80
8.Soi Fong - 80
12.Tosen - 73.3
13.Mayuri – 60

--------------------

Chire Senbonzakura
Dodane: 12-09-2010 16:15
#Aero - user - 90%
lomix- Ten twój databook też nie jest za dobry według mnie to powinno być mniej więcej tak :

1.Aizen
2.Yamamoto
3.Shunsui
4.Byakuya
5.Ukitake
6.Gin
7.Unohana
8.Kenpachi.
9.SoiFong
10.Hitsugaya
11.Komamura
12.Tousen
13.Mayuri

Dodane: 13-09-2010 17:01
#lomix - user - 60%
ziomalek66- wiele się nie różni od mojego ale Ukitake-jest słaby nie wiele pokazał a nawet pokazał jak przegrać z dzieckiem z którym każdy kapitan by sobie poradził.I mam jeszcze jedno zastrzeżenie SoiFong rozwala .Kenpachiego jak się patrzy nawet nie zauważy i dostanie 2x w to samo miejsce co do reszty się zgadzam.

--------------------

Chire Senbonzakura
Dodane: 13-09-2010 17:23 - Edytowane przez razor09 dnia 13-09-2010 17:24
#razor09 - user - 80%
LOmix .
W 2 tematach napisales skrajnie rozne rzeczy.
Pisales, zeby sie zastanowic czy taki mlokos jak Ichigo jest w stanie pokonac takiego Aizena czy Yamamoto co wiele wiekow pracowali na swe umiejetnosci, a teraz mowisz, ze Ukitake ( ktory jest od poczatku SS jako kapitan) jest slabszy od Byakuji, ktory jako kapitan przezyl moze wiek.
Osobiscie denerwuje sie gdy piszesz, ze Ukitake jest slaby. Sam general uznal go za silnego. JEgo shikai jest lepsze niz wiele Bankai, a mowisz, ze Byakuja z nim przegra. Wiem lubisz Byakuje ( jak wiekszosc osob z bleacha), ale nie mow o tak o sobie, ze przegra z takim dzieckiem jak Wonder. To nie byla walka tylko atak z zaskoczenia.
Swoja droga-BYakuja byl ciety przez Hollow Ichigo jak kukla- czy znaczy to ze jest slaby???
Grimmjow dal rade mocy Hollowa znaczylo by to, ze rozwalilby Grimma z palcem w...
A to nie prawda. NIe oceniaj juz po jednym ataku.
Bo fakt faktem, ze topka kapitanow to
Yamamoto, Kyo, Ukitake i Unohana-chocby daltego , ze jako jedyni nie stracili posady w SS.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 13-09-2010 22:48
#lomix - user - 60%
razor09-Mylisz się i to bardzo Ukitake jest słaby dał się zaskoczyć dzieciakowi a Urahara był w podobnej sytuacji i nie dał się zaskoczyć widzisz różnice i gdzie niby shikai Ukitake jest silniejszy od czyjegoś bankai bo nie zauważyłem, bo odbijał cero które nie jest w stanie zranić kapitana czy jak dostał w plecy i padł 1 ciosem to według ciebie oznacza czyjąś siłę. Może i Ukitake kiedyś był silny ale nie zapominaj, że jest chory a to poważnie go osłabia może mieć spore doświadczenie ale w jego przypadku akurat jest słaby właściwie to on nic nie pokazał ciekawego odbił cero i padł jednym ciosem od dzieciaka i dlatego uważamz że jest słaby a według samego Kubo też jest słaby a przynajmniej nie słaby ale na średnim poziomie więc jakoś wcale nie jest zbyt silny. Może pokonać Hitsugaye,Komamure,Zarakiego ale z SoiFon to już wątpię z Byakuyą też by sobie nie poradził po za tym jego shikai jest nie przydatny do walki przeciwko Byakuyi i dlatego uważam, że może nie jest słaby ale jest na średnim poziomie prawdopodobnie dlatego, że jest chory.

--------------------

Chire Senbonzakura
Dodane: 05-10-2010 17:04 - Edytowane przez Aero dnia 05-10-2010 17:04
#Aero - user - 90%
Może i wypowiadałem się w ty temacie,ale nie temat tej postaci którą jest Byakuya.Prze ostatni miesiąc Kapitan 6 dywizji spodobał mi się,przekonałem się do jego Shi Kai,które jest bardzo praktyczne.Oczywiście tak jak lomix wymieniał to wiele razy ma swój styl,klasę,honor oraz dumę.Jest świetnym szermierzem,umie Kidou na dość wysokim poziomie,ma też spore pokłady reiatsu i posiada inteligencję.Możliwe,że po śmierci Generała będzie jednym z kandydatów na jego następce.

--------------------
Dodane: 06-10-2010 10:03
#lomix - user - 60%
ziomalek66-Zgadzam się z tobą w 100% Byakuya jest jednym z najsilniejszych kapitanów itd.. nie chce mi się rozpisywać bo wielokrotne pisałem o nim.
Byakuya ma taką przewagę nad np Kyo ,że prawda jest od niego słabszy ale Byakuya jest młody i posiada tak wielką moc pewnie do limitu mu jeszcze bardzo dużo brakuje a taki Hitsugaya wbrew temu co niektórzy myślą ja uważam, że Hitsugaya jest słabszym kapitanem. Zawsze dostaje lanie nawet jak walczy ze słabszymi mało znaczącymi arrancarami właściwie to żaden kapitan takiego lania nigdy nie dostaje z byle jakim przeciwnikiem jak Hitsugaya. A Byakuya dumny jak zawsze i ja dobrze wiedziałem że Yammy padnie, niektórzy myśleli ,że pokona on Zarakiego i Byakuye ale chyba w snach.A jak na razie Generał się ma dobrze i nikt go nie zastąpi jak na razie.

--------------------

Chire Senbonzakura
Dodane: 10-10-2010 11:43
#owerfull - user - max%
Byakuya to jedna z lepszych postaci jak dla mnie :) Opanowany,silny,dumny i jego Zanpaktou jest dla mnie jednym z fajniejszych :) Od początku polubiłem tą postać,chociaż do ulubionych nie należy.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 13-10-2010 08:09
#Heliaze - user - 100%
Byakuya ostatnio zszedł trochę na dalszy plan,myślę że jego postać zasługuje na więcej,a na początku był jedną z najistotniejszych postaci.

--------------------

Dodane: 13-10-2010 15:28
#Aero - user - 90%
Heliaze napisał/a:
Byakuya ostatnio zszedł trochę na dalszy plan,myślę że jego postać zasługuje na więcej,a na początku był jedną z najistotniejszych postaci.

Tak,jego postać zasługuje na więcej,ale teraz będzie dużo o Uraharze,Ishinnie i Aizenie :) .W sadze SS był najważniejszą postacią,może tylko dlatego,że był głównym czarnym charakterem.

--------------------
Dodane: 14-10-2010 01:45
#Pepe - user - max%
Spodobała mi się postawa Byakuyi w najnowszym chapterze, gdzie z spokojem przyjął na siebie krzyki dziadka Yamamoto i jeszcze ten tekst że kupi sobie nowe haori :d

--------------------
iSayumi
Dodane: 15-10-2010 09:46
#Heliaze - user - 100%
Pepe napisał/a:
Spodobała mi się postawa Byakuyi w najnowszym chapterze, gdzie z spokojem przyjął na siebie krzyki dziadka Yamamoto i jeszcze ten tekst że kupi sobie nowe haori :d

Z początkowej perspektywy jak tryumfalnie wychodził z pola bitwy myślałem że stracił rękę xD,trochę to dziwnie wyglądało.

--------------------

Dodane: 16-10-2010 23:48 - Edytowane przez kordos dnia 17-10-2010 12:04
#kordos - user - max%
Pepe napisał/a:

To chyba pierwszy humorystyczny akcent z tym sztywniakiem. xD
Mnie także bardzo się podobał. :)

Dodane: 05-02-2012 11:43
#Byczusia - user - 80%
Nie trawię Kuchiki- irytuje mnie. Bo to jest taki ważniak, zapatrzony w siebie i w nikogo więcej. Chciał dla swojej siostry śmierci(raczej kary śmierci), no nie. Nie przeczę, że jego walki Z Ichigo były nawet ciekawe, jednak i tak go nie lubię. Z resztą jest strasznie nudny i sztywny.

--------------------
Dodane: 05-02-2012 12:20
#Henkok - user - 80%
Cóż duma rodu Kuchiki xD.Aż się zdziwiłem ,że nie ma tu mojego wpisu ;p.Na pewno pozytywna postać.Ciężko orzec czy robi wszystko tylko aby jego duma i honor klanu Kuchiki były zachowane.Z charakteru nie jest moją ulubioną postacią,jednak na pewno jest dobry.Co do jego umiejętności i siły.... Nawet gdybym był kapitanem to nie chciałbym z nim walczyć xD.NA pewno byłoby ciężko.Jeśli biorąc pod uwagę czystą siłę to nie jest w pierwszej trójce,ale jego szybkość,umiejętności w posługiwaniu się Kidou i oczywiście Senbonzakura,czynią z niego niełatwego przeciwnika.

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 05-02-2012 12:45
#by_Milo - user - 20%
Jest to moja ulubiona postać. Jak widzę go to od razu pojawia mi się uśmiech na twarzy bo wiem, że zaraz ktoś zostanie zjechany. Podoba mi się jego styl walki, jego opanowanie i to właśnie dzięki temu jest taki potężny. Lubie go za to, że posiada wspaniałe Zanpaktou jakim jest Senbonzakura.

--------------------
Dodane: 09-02-2012 08:46 - Edytowane przez Kyuubi dnia 09-02-2012 13:21
#Kyuubi - user - 70%
Wiem, żę to posty z ponad 1,5 roku ale mnei zbulwersowały i muszę odpisać :)

kordos-Nie wiesz co mówisz kodeks nie jest śmieszny to jest honor a, że traktuje wszystkich z wyższością nic dziwnego bo jest głową najważniejszej rodziny szlacheckiej jest ważny i dlatego ma prawo traktować np takiego gnojka jak Ichigo który jest gówniarzem z wyższością tak samo z Zarakim zwykły głupi osiłek bez mózgu nawet nie zna imienia swojego zanpaktou to mu co prawda daje charakter ale robi z niego idiotę.

Gdyby Zarraki znał imię swojego Zanpaktou to z Bayakuyi została by kupa gówna.

Moze rozwali takiego Zarakiego czy Kurotushiego, ale z dziadkiem, Kyoraku, Ginem niemialby szans.

Zaraki pocisnął by go swoim Shinkai co udowodnił w Hueco Mundo.

Dodane: 11-02-2012 10:26
#NoClan - user - 60%
Byakuya jest jedną z moich ulubionych postaci :) . Lubię go, nawet nie wiem za co :d . Może za fryz ? Na pewno za zanpaktou to drugie :) . Taki luzak jednym słowem :) . Fajniejszy był jak był mały, ale cóż :d . Teraz ma taki fajny fryz, bez tego takiego, no wiecie :) . Co by tu można powiedzieć, chyba już wszystko :d

--------------------
Moje rysunki : http://dbpolska.n...opic/13030

Jeżeli ktoś potrzebuje odcinków Bleach'a, proszę pisać na PW :)
Dodane: 13-02-2012 05:58
#Prynio - user - 30%
Byakuya głownie podoba mi się za swój mieczyk fajne ma umiejętności charakter to ma tak sobie przeciętny ale widać że taki twardziel z niego nie jest skoro dał się omamić Ichigo ^^

--------------------
Dodane: 21-02-2012 17:40
#DeaDMen - user - 90%
Ja tej postaci nie lubię jest strasznie arogancki do tego ta jego duma :( .Owszem ma fajne zdolności i jest opanowany co bardzo lubię, ale jednak nie przypadł mi do gustu i to już się pewnie nie zmieni.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online