Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:28
OnLine: 84, statystyki
index > Manga i Anime > Bleach
Temat: Bleach: Kuchiki Byakuya
Dodane: 04-07-2010 21:48
#Darknes - user - max%
Się zdziwiłem, że nie ma takiego tematu. A może potem coś się z nim stanie i dlatego nikt go nie założył ? xD Mniejsza z tym, ale bez spojlerów się wypowiadać proszę !

Byakuya - wielki szlachcic, bezuczuciowy... przynajmniej na początku grał takiego zimnego drania xD Co wy o nim sądzicie ? I czy podoba wam się ta postać ?

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 04-07-2010 21:52 - Edytowane przez kordos dnia 04-07-2010 21:55
#kordos - user - max%
Nie lubię go - taki burżuj, arogancki gbur i mruk, bez szacunku do nikogo, ślepo zapatrzony w swój śmieszny kodeks zasad nie potrafi się postawić, wyniosły i dumny, śmierdzi pychą na kilometr, nawet jak Ichigo go pokonał to też nie ma do niego szacunku w spotkaniu w HM i zachowuje się, jakby Truskawka był dla niego śmieciem.
Irytuje mnie niesamowicie - chciałbym, żeby zginął w walce z Yammym ew. z Zarakim, bo coś zanosiło się na konflikt.

Dodane: 04-07-2010 22:51 - Edytowane przez lomix dnia 04-07-2010 22:51
#lomix - user - 60%
Moja ulubiona postać jeden z najsilniejszych kapitanów ma coś czego brak pozostałym czyli styl honor inteligencje fajne teksty.
kordos-Nie wiesz co mówisz kodeks nie jest śmieszny to jest honor a, że traktuje wszystkich z wyższością nic dziwnego bo jest głową najważniejszej rodziny szlacheckiej jest ważny i dlatego ma prawo traktować np takiego gnojka jak Ichigo który jest gówniarzem z wyższością tak samo z Zarakim zwykły głupi osiłek bez mózgu nawet nie zna imienia swojego zanpaktou to mu co prawda daje charakter ale robi z niego idiotę.Wracając do Byakuyi najlepsze w nim cechy to honor,duma,styl,inteligęcja. No i ten super senbonzaura jeden z najfajniejszych zanpaktou.Byakuya ma jeszcze parę fajnych technik 4 formy bankai, szybkość,Technika czarnych kroków,ten atak od tyłu ale nie pamiętam jak się nazywa,Kidou na dobrym poziomie.Jest super w porównaniu to innych kapitanów którzy też są fajni ale dla mnie najlepszy jest jeden Byakuya.

--------------------

Chire Senbonzakura
Dodane: 04-07-2010 23:04
#kordos - user - max%
Wiem co mówię, takie po prostu jest moje zdanie - na tym niestety polega forum, ze każdy ma prawo do własnej opinii, ja tak widzę Byakuyę i nie ma w tym nic niezgodnego z prawdą, bo można ta postać tak oceniać, kwestia podejścia i interpretacji. Wg mnie pochodzenie nie daje nikomu prawa do takiej pychy,szczególnie właśnie jeśli przegrywa walkę z gówniarzem, a kodeks, przez który jesteśmy w stanie poświęcić życie drogiej nam osoby jest dla mnie i śmieszny i idiotyczny.

Dodane: 05-07-2010 07:38
#lomix - user - 60%
kordos-Dobrze wiem, że masz własne zdanie i nie zamierzam się w to wtrącać ale ja mam odmienne zdanie dla mnie taki kodeks jest jak najbardziej logiczny ale Byakuya chciał zabić Rukię nie ze względu na kodeks tylko na to co przysięgał na grobie rodziców a taka przysięga jest właściwie święta więc nic dziwnego w tym nie ma.
A Byakua właściwie to z Ichigo zremisował a nawet nie z Ichigo tylko z Hichigo.
To samo można mówić o ULq on sam by pokonał każdego kapitana oprócz generała a przegrał z takim Ichigo więc nie można np powiedzieć, że Byakuya jest słaby bo przegrał z Ichigo bo będzie taki momęt, że nawet taki potężny Aizen z nim przegra.
I nie wiem jak ty ale ja nie uważam żeby Honor,lojalność to było by coś śmiesznego bo to po prostu śmieszne nie jest.A jeśli jest ktoś z takiego ważnego rodu szlacheckiego to uważam ze ma prawo czuć się kimś ważniejszym od jakiegoś Ichigo który jest gówniarzem i to Byakuya miał prawo czuć się ważniejszy.Nie zapominaj, że np generał był w stanie dla kodeksu zabić swoich kapitanów i każdego kto by ten kodeks złamał.A co do arogancji to najwięcej pychy i arogancji ma Aizen i Generał potem za nimi jest Byakuya.Reasumując to że ta postać jest dla mnie najlepsza jest to że łączy w sobie cechy które pisałem wyżej.

--------------------

Chire Senbonzakura
Dodane: 05-07-2010 07:56 - Edytowane przez Heliaze dnia 05-07-2010 07:56
#Heliaze - user - 100%
Ichigo wygrał z Byakuyą zresztą sam mu to przyznał Byakuya, a mówienie że Ichigo wygrał tylko ze względu na interwencje Hollowa jest jak dla mnie bez sensu, są to przypuszczenie co by było gdyby.
Podobna sytuacja istnieje w temacie kto wygrał walkę na ziemi Goku czy Vegeta mnóstwo jest tak spekulacji które tylko sprowadzają się do faktu co by było gdyby, więc jak dla mnie to jest bez sensu.

Byakuya jest to jedna z moich ulubionych postaci, jest bardzo dojrzały jak na swój wiek może z początku poznaliśmy go jako psychola bezgranicznie oddanemu prawu SS ale w moim odczuciu się zmienił.
Z retrospekcji przedstawionej 100 lat temu był jeszcze dzieckiem, impulsywnym tak jak Renji czy Ichigo.
Ożenił się z Hisaną a jak wiadomo pochodziła z 78-ej dzielnicy Rukongai, więc Byakuya pod względem charakteru nie jest wcale taki zły.

Dodane: 07-07-2010 23:57 - Edytowane przez Karuzel Goku dnia 08-07-2010 23:42
Przed śmiercią jego żony starszą siostrą Ruki taki sie stał i obiecał to rodzica ze bedzie pszestrzegał prawa a zonie ze odnajcie i bedzie chronił rukie. Może być no i gdyby nei on to ichigo nie osiagno,l by tak szybko ban kai. Bo osiagnol swoje ban kai w ekstremalnym czasie no i by ruki zginela gdyby nie on. Poprostu taki jest ale ma uczucia tak jak inni ale ich nie pokazuje.

Dodane: 11-08-2010 11:44 - Edytowane przez razor09 dnia 11-08-2010 11:45
#razor09 - user - 80%
lomix napisał/a:
traktuje wszystkich z wyższością nic dziwnego bo jest głową najważniejszej rodziny szlacheckiej jest ważny i dlatego ma prawo traktować np takiego gnojka jak Ichigo który jest gówniarzem z wyższością tak samo z Zarakim zwykły głupi osiłek bez mózgu

Po pierwsze to rod Kuchiki nie jest wcale NAJWAZNIEJSZY.
Jest jednym z 4 wielkich rodow. Najwyzszy rod jest cesarski.
Po drugie. To, ze jest z wielkiego rodu to daje mu prawo do patrzenia na innych z gory???. Taki Kisuke Urahara to wcale nie wywodzi sie niewiadomo od kogo, a we wszystkim jest lepszy od Byakuji.
Lubie ta postac, jedank nie jest oo jednym z najlepszych kapitanow.
Jest silny, ale w porownaniu do innych kapitanow jest po prostu dobry.
Moze rozwali takiego Zarakiego czy Kurotushiego, ale z dziadkiem, Kyoraku, Ginem niemialby szans.
Jednak ten chonor,droga zniszczenia nr4, chlodna postaw i ostrze imperatora to cos dzieki czemu warto zwrocic na niego uwage.
Lubie ta postac, chociaz czasem naprawde mnie wnerwia.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 11-08-2010 11:55
Na początku bleacha sądziłem, że Byakuya będzie najsilniejszym z kapitanów, no ale sprawy inaczej się potoczyły.Obecnie jest dla mnie silną postacią z bardzo fajnym dla oka bankai lecz na dobrą sprawę jest od niego wiele silniejszych postaci. Jest mi obojętny, ani go szczególnie nie lubię, ani szczególnie nie nienawidzę. W walce z Ichigo zostały pokazane jego wszystkie możliwości więc myślę, że Kubo odświeży tą postać i wróci ona jakimiś nowymi zdolnościami.

--------------------

------------------------------------------------------------------
Dodane: 11-08-2010 12:42
#lomix - user - 60%
No wicie jak na razie to Byakuya jest 3 kapitanem co do siły

1 Generał

2 Kyo

3 Byakuya
itd to są dane według databooka i myślę ze to jest prawda możliwe, że jeszcze Ukitake jest lepszy jak pokaże bankai bo na daną chwilę to jest słabszy zresztą wszyscy widzieli tą porażkę Ukitake z WW tak więc Byakuya jest moją ulubiona postacią i jednym z potężniejszych kapitanów uwielbiam jego dumę jego moce i jego głos jest po prostu bardzo bardzo fajną postacią i razor09 - nie do końca masz rację rodzina Kuchiki przewodzi rodzinom szlacheckim z ss tak więc JEST NAJWAŻNIEJSZA no wiadomo ze oprócz rodziny królewskiej ale z rodzin szlacheckich ss jest najważniejsza.I uważam tez że bycie szlachcicem daje prawo do czucia się kimś ważniejszym bo to jest oczywiste jak ktoś zostaje królem to jest ważniejszy od szlachty ale jak ktoś zostaje szlachcicem to jest ważniejszy od zwykłych chłopów i normalnych ludzi tak to działa od zawsze i nic w tym nowego nie ma. Więc Byakuya ma prawo czuć się ważny gdyby nawet nie posiadał żadnych mocy ma prawo czuć się ważniejszy od np Urahary mimo że by był wtedy słabszy ale jest ważniejszy tytułem i urodzeniem i wtedy tylko król ss czy ktoś wyżej postawiony może czuć się jeszcze ważniejszy od takiego Byakuyi tak to po prostu działa.A charakter Byakuyi jest świetny i to go wyróżnia i jak do tej pory Byakuya ma jeden z najpotężniejszych bankai.

--------------------

Chire Senbonzakura
Dodane: 12-08-2010 00:43
#Darknes - user - max%
To teraz moja kolej :p Bakuś jest fajną, barwną postacią. Może sposób jego mowy jest roche irytujący bo mówi poowoli i smętnie, tak bez emocji no ale w końcu to szlachcic wiec nie wypada mu drzeć ryja xDD Ma fajnego Zana, ma dobrze opanowane Kidou i jest jednym z najlepszych w SS no i ma fajny wygląd i jak tu go nie lubić ? xD

--------------------

Dodane: 12-08-2010 00:48 - Edytowane przez Pepe dnia 12-08-2010 00:49
#Pepe - user - max%
Może sposób jego mowy jest roche irytujący

A ja lubię jego głos, jeden z fajniejszych w Bliczu :d Z początku jakoś bardziej go lubiłem,szczególnie w soul society sadze a teraz jak [spoiler] kisi się z Zarakim w tym Hueco Mundo to jakoś moje zainteresowanie tą osobą spadło, on żyje w ogóle xD [spoiler]

--------------------
iSayumi
Dodane: 12-08-2010 01:11
#MidulGT - user - 80%
Byakuye uwielbiam to jego całe zachowanie... spokój ducha
a gdy przyjdzie co do czego to potrafi dupe skopać;p

--------------------

Moje rysunki:
http://midulgt.de...m/gallery/
Dodane: 12-08-2010 01:24
#Darknes - user - max%
Pepe napisał/a:
Może sposób jego mowy jest roche irytujący

A ja lubię jego głos, jeden z fajniejszych w Bliczu :d Z początku jakoś bardziej go lubiłem,szczególnie w soul society sadze a teraz jak [spoiler] kisi się z Zarakim w tym Hueco Mundo to jakoś moje zainteresowanie tą osobą spadło, on żyje w ogóle xD [spoiler]
Głos to i mi się podoba tylko mi chodzi o to, że strasznie wolno mówi i tak bez emocji ale tak jak to uzasadniłem już wcześniej jest szlachcicem więc tak go mówić nauczono.

--------------------

Dodane: 12-08-2010 02:00
#Pepe - user - max%
A mi chodzi o to że podoba mi się ta mowa, taka wolna i bez emocji . Wiele jest takich postaci w świecie anime i Byakuya mógłby uczyć jak mówić takim właśnie sposobem :d

--------------------
iSayumi
Dodane: 12-08-2010 08:28
#Bociak - user - max%
A mi chodzi o to że podoba mi się ta mowa, taka wolna i bez emocji . Wiele jest takich postaci w świecie anime i Byakuya mógłby uczyć jak mówić takim właśnie sposobem :d

Ja bym tak nie mógł. xD To jest jedna z rzeczy która mi się w nim podoba. Opanowany dodatku potężny kapitan ze świetnym stylem walki - jak takiego nie lubić. :p

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 12-08-2010 09:47
#razor09 - user - 80%
Co do sily Byakuji.
Jestem PRAWIE PEWIEN,ze jest on 5 kapitanem co do mocy.
General i Kyo sa bez watpienia lepsi. Jednak jest jeszcze Ukitake. On zostal zaskoczony przez WW i w dodatku i tak by z nim nie walczyl bo ma swoje zasady i nie zrani dziecka.Tylko ukitake ma problemy z cialem (glownie zdrowotne).
Jest jeszcze potezna Unohana. Jak bylo powiedziane sam general ja wysoko ceni.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 12-08-2010 10:06
#Arti1915 - user - 90%
Niezbyt lubię Byakuyę. Wolę raczej jego Senbonzakure. Moim zdaniem to jeden z najlepszych Zanpaktou w Bleach. Głównie nie lubię Byakui za jego wyższość, usprawiedliwioną tym, że jest głową rodziny szlacheckiej, do tego największej w Soul Society. Ale ma też swoje plusy. Jes bardzo potężny i ma świetny miecz.

--------------------

Dodane: 12-08-2010 14:46
#lomix - user - 60%
razor09- Ukitake jest cieniutki i dał się podejść jak dziecko a w databooku Ukitake jest nisko myślę ze on nie jest zbyt silny może być za Byakuyą no chyba, że ma niesamowicie potężny bankai i nie mówiąc o tym że Shikai Ukitake nic nie zrobi Byakuyi.

--------------------

Chire Senbonzakura
Dodane: 12-08-2010 20:56
#razor09 - user - 80%
lomix napisał/a:
razor09- Ukitake jest cieniutki i dał się podejść jak dziecko a w databooku Ukitake jest nisko myślę ze on nie jest zbyt silny może być za Byakuyą no chyba, że ma niesamowicie potężny bankai i nie mówiąc o tym że Shikai Ukitake nic nie zrobi Byakuyi.

Ja kto nic???
Przeciez zawsze mozna go urzyc jako zwyklych podwojnych mieczy.
Jak na razie zauwaz, ze Ukitake juz w shikai jest CONAJMNIEJ dobry.
Pozatym skad wiesz, ze Ukitake pokazal wszystkie umiejetnosci shikai???
Natomiast to , ze dal sie podejsc to wg mnie wina jego charakteru. Niespodziewal sie, ze dziecko moze go tak urzadzic. Mowcie co chcecie, ja wiem, ze Ukitake to koks i nam to pokaze ;)
co do databookow.
Wedlug dawnych to Kyoraku byl 3 kapitane egzekwo z ....... Hitsugaya.
Byakuja byl za nimi - Toushiro lepszy od Byakuji???? Niesadze. Tak samo wg databookow Gin to jeden ze slapszych.
BYakuja jest silny, ale nie jest (przynajmniej narazie) wsrod tych najpotezniejszych(co narazie tylko shikai pokazali , a mimo to daja rade).

--------------------
Come back Gin.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online