Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:28
OnLine: 83, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia
Temat: Czas zagłady:(
Dodane: 28-11-2007 22:09
#Manhatan - user - 50%
starwars napisał/a:
a mam gdzieś że bedzie koniec świata i że ludzie znajdą sobie nowa planete !

...ważne żeby był tam telewizor z dragon ball !:bigrazz:

bezmyslnosc...

Jesli o temat chodzi to sadze ze zanim nastapi "koniec" ludzie znajda cos na ten problem. Spojrzcie tylko ile ludzi juz dokonali co prawda kosztem przyrody ale inaczej nie byłoby to mozliwe. Niby coraz to wiecej zanieczyszczen ale coraz to lepsza technologia moze w przyszlosci naturalne surowce zostana zastapione nienaturalnymi . Kto wie.A w te konce swiata i tak nie wierze.

Dodane: 30-11-2007 13:02
ja jakbym Byl taki Goku to bym zaprowadzil taki pokoj na ziemi ze by istniala jescze z 1000000 lat :( ale tak nie jest :(

Dodane: 30-11-2007 14:32
#Manhatan - user - 50%
Silver1992 napisał/a:
ja jakbym Byl taki Goku to bym zaprowadzil taki pokoj na ziemi ze by istniala jescze z 1000000 lat :( ale tak nie jest :(

O czym ty gadasz ? Tu nie chodzi o zadne wojny . Tu juz chodzi o to co człowiek czyni i jak te planete niszczy . Te planete na której powstał!

Dodane: 27-02-2009 17:34
#enigma - user - max%
To jest nieuniknione... Tak to już jest, jak prawo ograniczone jest i to bardzo... Czemu skoro za wagary rodzice mogą zapłacić do 5000zł to czemu za zaśmiecanie czy inne zatruwanie środowiska nie wprowadzą kar ? Dla mnie jest to trochę głupie, że państwo zwraca uwagę nie na to co trzeba...

Dodane: 27-02-2009 20:48
#Plastus - user - max%
KIedyś na pewno to nastąpi, w końcu nawet nasz układ słoneczny a w szczególności słońce wybuchnie niszcząc wszystko do okola. Ale prędzej niż to zniszczymy sami siebie, przez wojny, zanieczyszczania środowiska tudzież globalne ocieplenia, czy różnego rodzaju choroby. Jeśli nadal będziemy postępować, tak jak teraz to katastrofa jest nieunikniona.

Dodane: 05-03-2009 14:14
#Glamb - user - 70%
Świat kiedyś przestanie istnieć, dzięki nam samym. Doprowadzimy do tego, że wszystko się skończy. Ciekawe, czy będzie to taki nagły. czy powolny koniec? Jednak szczerze mówiąc mnie to nie obchodzi. Może to samolubne, ale tak jest. Zagłada i tak nastąpi to mojej śmierci :p Wiem żyje na tej planecie, korzystam z jej dobrodziejstw i bez niej by mnie nie było, ale i tak kiedyś zniknę i nic po mnie niepozostanie. A wtedy już niech o jej dalszy los martwią się pozostałe pokolenia.

Dodane: 05-03-2009 15:11
#Zuza - user - max%
Takie niestety nastały czasy. Moim zdaniem katastrofy klimatyczne są nieuniknione, ale czy naprawdę powinniśmy sądzić, że gdyby nie zanieczyszczenia to nie dochodziłoby do nich? Wydaje mi się, że nie. Przecież kiedyś na przykład o wiele częściej dochodziło do erupcji wulkanów, a niektóre miały skutki naprawdę katastroficzne. ( np. Santorini)
Jednak powinniśmy szanować naszą Ziemię, bo rzeczywiście nie ma już tyle zieleni i bogactw naturalnych co kiedyś. Nasi potomkowie będą żyli w jednym wielkim burdelu, jeżeli tak się będzie dalej działo. Ludzie niestety tego nie rozumieją i śmiecą wszędzie, niszczą przyrodę, zanieczyszczają ostatnie lasy, jeziora i morza.. Aktualnie w okolicach mojego miasta praktycznie nie ma lasu, w którym nie były by powywalane śmieci, bo ludziom się nie chce płacić i wolą sobie wywieźć do lasu. Co robią władze w tej sprawie? Nic. #Glamb, nie bądź taki pewien, że po Twojej, niedługo huragany przyjdą i do Polski. : )

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 05-03-2009 16:26 - Edytowane przez ALieeN dnia 10-03-2009 14:34
#ALieeN - user - 20%
Człowiek zabija człowieka. To smutne, ale prawdziwe. A to za sprawą wojen, a to za sprawą zabójstw. Do tego dochodzi zatruwanie środowiska, a co za tym idzie samych siebie. Ludzie karczują lasy, wyrzucają śmieci gdzie popadnie etc. Można powiedzieć, że przecież drzewo jest nam potrzebne, ale często jest to kradzież... Potem ciągle narzekają jeśli chodzi o te sprawy, ale sami nie robią specjalnie nic, aby temu zapobiec. Nikt też specjalnie nie ponosi za to konsekwencji, co powoduje, że człowiek staje się bezkarny. To przyczynia się do problemów na skalę globalną np. efektu cieplarnianego czy dziury ozonowej, która jest następstwem wypuszczania do atmosfery tych szkodliwych gazów. Technologia dała człowiekowi bardzo wiele, ale jak już teraz można przypuszczać niestety także powoli przyczynia się do jego śmierci. Jednak trzeba przyznać, że w dzisiejszych czasach jest bardziej rozbudowana ochrona środowiska niż kiedyś. Zagłada jest nieunikniona, ale w jaki dokładnie sposób do niej dojdzie na razie nie wiadomo.
Możliwym scenariuszem będzie po prostu wysadzenie Ziemi przez człowieka. Coraz więcej państw produkuje bombę atomową. Być może w końcu znajdzie się jakiś szaleniec i zakończy to wszystko... :o

Dodane: 05-03-2009 17:05
#Ra - user - 70%
Ja teraz nie mam nic do tego, że człowiek się zabija. Niech się zabijają, tylko żeby później następna generacja nie żałowała, a do tego zmierzamy. Nie mam nic przeciwko postępowi technologicznemu, tylko żeby był w granicach rozsądku. Nie mam nic do zanieczyszczeń, a niech sobie będą, tylko żeby ci co je tworzą, działali na rzecz ich niwelowania, żeby to się jakoś redukowało, albo niech stworzą maszynę do recyclingu zanieczyszczeń, żeby zasysało gówniane powietrze i wypuszczało czyste. Teraz widać co się dzieje, nawet "wielcy naukowcy" śmieją się z efektu cieplarnianego, nie widzą zagrożenia, może nie jestem specjalistą, ale ja obserwuję, obserwuję to i widzę co jest nie tak. Oni widocznie od tych cyferek i innego kure...a są ślepi albo mają na oczach takie okulary jak stępień z 13 posterunku. To jest właśnie ten pieniądz, każdy za nim podąża i jest to najcenniejszy artefakt. A kiedyś nie było pieniędzy i jakoś ludzie dawali sobie radę, potrzebna jest tylko solidarność, a tego brakuje. Każdy jest podzielony na różne obozy, co z tego jak gówno to daje. Ja już nie wiem co się dzieje z tym światem, pozostaje tylko to, by osiągnąć taką technologię, by wybudować statek i odlecieć do innego układu słonecznego i tam prowadzić życie, które by nie kolidowało z przyrodą. Ech...

Dodane: 06-03-2009 13:18
#Bociak - user - max%
Nie chce być złym prorokiem, ale jest coraz gorzej. kris_okocim prędzej my sami siebie zabijemy. Energia jądrowa i przyroda to najgorsze czynniki. Czy na apel wszyscy ludzie wezmą się za klimat? Nie, a jednostki nic nie zdziałają. Wiem że niedługo wszyscy przejrzą na oczy, ale będzie wtedy za późno. Może na serio może się zpodziewać końca czasów.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 06-03-2009 19:53
#PziomC - user - 0%
Ludzie ej to nie fer, to nie fer dla zwierząt i innych żyjątek muszą umierac przez głupotę innych a powinny życ! No może to racja że świat się kończy bo czas leci!!!!!!!!!!! ludzie i zwierzęta giną i kiedy to się skończy?: Prawdopodobnie NIGDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online