Dodane: 23-06-2010 14:27 -
Jako że tytuł Naruto zawiera w sobie wiele sekretów zapraszam do tematu gdzie możemy/możecie porozmawiać o Naruto czy to manga, czy anime.

Dodane: 23-06-2010 15:27
Ja chce wiedziec kim Pain jest dokladnie i skoro ma te super oczy czemu przegral.????
Z tego co wiem oprocz niego ocze te mial tylko ten medrzec i jego syn(moze Pain to ten syn?).
--------------------
Come back Gin.

Dodane: 23-06-2010 15:37
Mędrzec miał dwóch synów i pain napewno nie był jego synem,ale możliwe ze jest jego przodkiem.
Pain przegrał bo kontrolowanie 6 ciał naraz zabiera dużo chakry a jak wiadomo walka z konohą była długa i bardzo wyczerpująca. A pain dokładnie to Nagato

Dodane: 23-06-2010 15:40
Gdy Naruto pokonał wszystkie ciała Paina,wszedł do tego drzewa gdzie znajdował się Nagato który chciał za pomocą rinengana złapać Blondasa w genjutsu i Nagato rzucił jakimś mieczem w Naruto, ten nie broniąc się został zraniony po to by nie wpaść w genjutsu bo dał pewna kontrole nad sobą kyubiemu.Potem gadali o Jirayi i Nagato powiedział że wierzy w Naruto ze da pokój światu i popełnił samobójstwo dzięki czemu przywrócił życie wszystkim zabitym mieszkańcom konohy

Dodane: 23-06-2010 15:41
A dlaczego tylko pain ma te oczy.
Reszta potomkow ma sharingam albo te biale ( rod Hyuga).
Jak dotad oprocz medrca ( i 1 syna) nie mial ich nikt wiec dlaczego Pain( jak wolisz Nagato).
--------------------
Come back Gin.

Dodane: 23-06-2010 15:47
Dlatego że, jest reinkarnacją Mędrca Sześciu Ścieżek, jak to powiedział jego dawny mistrz Jiraiya... to przypadek że ma te oczy nie ma z nim żadnej relacji krwi. Tutaj dowodzik

,
http://www.oneman...to/446/10/
--------------------

Dodane: 27-06-2010 09:58
Ja mam pytanie dotyczące Kabuto-maru. Kabuto po wchłonięciu mocy Orochimaru to nadal Kabuto czy to Orochimaru sterujący Kabuto? Bo tam był motyw, że Oro przejmuje nad nim kontrolę.

Dodane: 27-06-2010 10:14
mdfak napisał/a:
Ja mam pytanie dotyczące Kabuto-maru. Kabuto po wchłonięciu mocy Orochimaru to nadal Kabuto czy to Orochimaru sterujący Kabuto? Bo tam był motyw, że Oro przejmuje nad nim kontrolę.
Nie było motywu że Orochimaru przejmuje nad nim kontrolę tylko że komórki, DNA Oro znajdują się w nim bo chce być silniejszy, a to osiągnie tylko z jego mocą z resztą przeczytaj tutaj -
http://www.oneman...356/18-19/
--------------------

Dodane: 27-06-2010 11:29
Reszta potomkow ma sharingam albo te biale ( rod Hyuga).
Ród Hyuga nie jest potomkiem mędrca sześciu ścieżek, i nie ma żadnych powiązań z Uchiha(przynajmniej dotąd nie było to powiedziane.
--------------------
------------------------------------------------------------------

Dodane: 27-06-2010 12:01
Było powiedziane

że potomkami Uchiha to Hyuuga nawet Kakashi to powiedział w mandze -
http://www.oneman...uto/78/13/ było jeszcze raz, czy dwa razy o tym wspomniane i do tego dochodzi potomek Mędrca Sześciu Ścieżek, tak więc teorii może być 3

.
--------------------

Dodane: 27-06-2010 12:03
Historia głosi że zły demon który w każdym momencie może zamienić się w człowieka związał się z jakąs dziewczyną z klanu Hyuga i urodził im się syn któy miał Sharingan był to Madara Uchiha.
Tu jest wiele pogłosek prawda że Nagato jest jakby reinkarnacją Mędrca,że mędrzec miał dwóch synów może jeden z nich był tym demonem niewiadomo tak samo niewiadomo skąd się wział Byakugan i inne rózne rzeczy jak dla mnie te Anime ma za dużo Tajemnic

Dodane: 27-06-2010 12:10
Znowu to samo xD... Tak a skąd Madara ma brata i skąd reszta członków Uchiha którzy walczyli wraz z nim? No ludzie to już zostało obalone dawno temu, a po drugie to był Fanfic z tą historią! Korzenie Uchiha sięgają głębiej, dalej wiele lat wstecz bo w końcu zanim klan się rozbudował i zyskał taką potęgę musiało minąć wieki.
--------------------

Dodane: 27-06-2010 12:12
Taa, moim zdaniem z tym demonem to kit. Wychodzi na to, że sharingan jest starszy od byakugana, mieli go potomkowie mędrca, a to że synem tego demona jest Madara to taka historyjka co ja piszą na niektórych stronach o naruto.
--------------------
------------------------------------------------------------------

Dodane: 27-06-2010 12:52
Ciekawe czy byakugan ma tez formy tak jak jest to w przypadku sharingan????
Do tej pory nic o tym nie mowiono, ale z czasem moze wyjsc-przeciez i to i to to kekei genkai wiec mozliwe jest ze obie moce oczu maja duzo wspolnego.
Hyouga wynika z historyjki, ze sa potomkowie uchiha, a uchiha medrca.
Ale to demon mial Byakugan i sharingan- i to naraz.
Z czasem np moze u sasuke zlacze sie te dwa rodzaje oczu.
Jednak to tylko moje spekulacje.
--------------------
Come back Gin.

Dodane: 27-06-2010 13:18
Dlatego napisałem "Historia głosi" to nie oznacza że w to wierze jest temat pytania i odpowiedzi więc dajemy swoje sugestie itp. to róznych pytań,tak jak pisałem anime Naruto ma duzo nie wyjasnonych spraw więc wiekszosc to teorie,przypuszczenia itp.
Jak do tej pory nie pokazali innej formy Byakugana to chyba klan Hyuga nie posiada takich form jak Klan Uchiha

Dodane: 27-06-2010 20:12
A w mandze wyjaśnili jak Byakugan znalazł się w Kiri? Bo nieźle mnie zaskoczył na spotkaniu Kage, kiedy go użył.

Dodane: 27-06-2010 20:15
mdfak napisał/a:
A w mandze wyjaśnili jak Byakugan znalazł się w Kiri? Bo nieźle mnie zaskoczył na spotkaniu Kage, kiedy go użył.
Ao powiedział, że zdobył go po wygranej bitwie z Hyuuga i tak się znalazł w jego posiadanie

. A kim był ten Hyuuga i kiedy to nam bliżej nie przedstawił...
--------------------

Dodane: 30-06-2010 17:38
cześć!
od razu powiem, że nie oglądam naruto, ale brat właśnie ogląda i zastanawia mnie jedna rzecz.
oczywiście w tym świecie logika i znany ludziom realizm nie obowiązuje, a wy jako fani pewnie wiecie wszystko o tym uniwersum wiec pytam:
główny bohater potrafi się klonować bez ograniczeń, więc wydawałby się niepokonany- jak walczy z kimś, to przywoluje ileś tysięcy klonów, które przygniatają przeciwnika i robią z niego miazgę, ale brat mi wyjaśnił, że inni maja lepsze moce, jak teleportacja, które wykluczają taką taktykę
ale w którymś odcinku był gość, który podczas walki postanowił wybuchnąc jak bomba atomowa, i tu jest sedno mojego pytania: jeśli podczas wybuchu naruto stworzyłby całe mnóstwo swoich klonów, a każdy z nich trzymałby największy kamień jaki jest zdolny podnieść i otoczyłby tymi klonami wybuchającego gościa, to klony pochłonęłyby energię kinetyczną wybuchu i nie dokonałoby się żadne zniszczenie?
Wiadomość doklejona:
i jeszcze jedno: jakiś koleś potrafił robić nano-bomby rozwalające ludzi na poziomie komórkowym. Skoro mają taka technikę, to czemu nigdzie nie używają czegoś co zmieniałoby genotyp delikwenta w sposób dla niego śmiertelny?

Dodane: 30-06-2010 17:39 -
#cupakabra robiąc klony ninja dzieli swoją chakrę między nie

A one po jednym ciosie zostają zniknięte, a nie zwracają tej chakry do użytkownika. A ograniczenia są zależne od siły klonującego się xD Podróbki przy oberwaniu jakimkolwiek odłamkiem by odpadły, a że o wybuchach za wiele nie wiem, sam sobie poszukaj o nich info ;d
Edit: Człowieku ! To jest anime ! Tu nie jest najważniejsza genetyka, realizm, tylko fabuła i wogle fajność xD Gdyby Naruto opierał się do bólu na prawdziwym świecie, to skąd byłaby chakra, skąd shuriken stworzony z wiatru, skąd iluzja powodowana przez samo spojrzenie w oczy ? Skąd prąd wprowadzony w żyły, nie przeszkadzający w niczym, a nawet chroniący przed jutsu ziemi ?

Dodane: 30-06-2010 18:04
nie oglądam naruto i rozumiem jego inność, oglądam różne dziwne rzeczy, mniej lub bardziej poważne, wiem dlaczego w Gwieździe Śmierci zastosowano wielkie działo laserowe, a nie jonowe i różne pierdoły charakterystyczne dla danego uniwersum, ale akurat Naruto wydaje mi się w wielu miejscach nielogiczne (w anime ktore ogladalem zazwyczaj takich sytuacji jest niewiele, bo wszystko jest w miarę tłumaczone), więc pytam z ciekawości
rozumiem, że klony się nie nadają do zatrzymania fali uderzeniowej, ale jeśliby trzymały w miarę dobry absorbent energii?
a skoro ktoś jest w stanie tworzyć nanoboty i strzelać rakietami z pomiędzy palców to czemu genetyczna modyfikacja przeciwnika jest czymś dziwnym?
nie nasmiewam się bo sam oglądam głupsze rzeczy, po prostu się zastanawiam czy jest jakieś logiczne uzasadnienie, a skoro to forum fanów (rzucających terminami typu "chakra", "jutsu"

to liczyłem na wiedzę z tego zakresu
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.