index >
Naruto
Temat: Naruto: Tobi - Kto się kryje za maską.

Dodane: 01-09-2010 11:08 -
wroblos122 napisał/a:
napewno jest to uchiha ponieważ chce stać się junhiruukim i stworzyć wielkie genjutsu a do tego potrzebuje sharingama ale jak dla mnie już było za dużo dowodw i w mandze i w anime.
Znaczy to niekoniecznie może być Uchiha,pewność da nam jego wieczny MS,o ile Tobi go w ogóle posiada.Ale znajdą też się inne poszlaki.

Dodane: 06-09-2010 20:22
Trafne oko po przeczytaniu 507 chaptera bedzie miało 100% pewnoości że Tobi to NIE Madara. Otóż: w Shipuuden Kisame mam 21/22 lata. Rozmowa z madarą w jego wspomnieniu pokazuje, że Madara ma włosy jak za dawnych lat. Nic się nie zmieniły... Podczas ataku na Konohe Tobi ma już krótkie włosy. Gdyby te wspomnienie było sprzed ataku Kisame podczas tej rozmowy miałby 5/6 lat. Na tyle z pewnością nie wygląda. Po tym możemy rozpoznać, że Tobi to nie Madara.

Dodane: 06-09-2010 20:29 -
Harpagon napisał/a:
Trafne oko po przeczytaniu 507 chaptera bedzie miało 100% pewnoości że Tobi to NIE Madara. Otóż: w Shipuuden Kisame mam 21/22 lata. Rozmowa z madarą w jego wspomnieniu pokazuje, że Madara ma włosy jak za dawnych lat. Nic się nie zmieniły... Podczas ataku na Konohe Tobi ma już krótkie włosy. Gdyby te wspomnienie było sprzed ataku Kisame podczas tej rozmowy miałby 5/6 lat. Na tyle z pewnością nie wygląda. Po tym możemy rozpoznać, że Tobi to nie Madara.
Heh,tak dopisze że wydaje mi się po Madara mógł zmienić fryzure,jedno nie wyklucza drugiego.Wydaje mi się że Kisame nie jest aż takim idiotą żeby nie odróżnić twarz od twarzy(Madary

)**.Pomimo wszystko uważam wziąć że Madara to Tobi,ale myślę że się to już wyjaśni,być może w następnym chapku no maksymalnie za 1-4.
--------------------

Dodane: 06-09-2010 20:30
Harpagon napisał/a:
Gdzie wyczytałeś, że Kisame ma 21/22 lata
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
. Po pierwsze ma 32 lata, po drugie wydarzenie, a raczej retrospekcja Kisame nie musi być przed atakiem na Konohę ze względu na to, że już przy Kisame mówi o planie "Księżycowe oko" a wcześniej przy ataku na Konoha jego celem było zniszczenie wioski jak i panowanie na Kyuubim, no i trzeba też wiedzieć w którym czasie panował Yondaime Mizukage :>, czy przed Minato, czy w tym samym czasie, albo po

.
--------------------

Dodane: 06-09-2010 20:32
Możliwe jest, że madara pomyślał sobie: ,,Obetne się, zaatakuje Konohe, poczekam aż mi odrosną by pogadać z Kisame, potem znowu się obetne i wstąpie se do Akatsuki jako Tobi. Wtedy na pewno nikt nie skapnie sie o co kaman." ;]

Dodane: 06-09-2010 20:33
SanGo napisał/a:
Wydaje mi się że Kisame nie jest aż takim idiotą żeby nie odróżnić Tobiego od Madary.
Kisame niewątpliwie idiota nie jest, jednakże nigdy nie widział Madary na żywo (chyba), więc nie miał jak porównać... no i mógł zostać złapany w Genjutsu.
Nie liczyłbym na to, że sprawa wyjaśni się tak szybko, jednak też chciałbym w końcu się dowiedzieć, kto kryje się za maską - pewnie jak większość czytelników, więc Kisiel będzie z tym zwlekać.

Dodane: 06-09-2010 20:34
Marcin00 napisał/a:Harpagon napisał/a:
Gdzie wyczytałeś, że Kisame ma 21/22 lata
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
. Po pierwsze ma 32 lata, po drugie wydarzenie, a raczej retrospekcja Kisame nie musi być przed atakiem na Konohę ze względu na to, że już przy Kisame mówi o planie "Księżycowe oko" a wcześniej przy ataku na Konoha jego celem było zniszczenie wioski jak i panowanie na Kyuubim, no i trzeba też wiedzieć w którym czasie panował Yondaime Mizukage :>, czy przed Minato, czy w tym samym czasie, albo po

.
Nawet jak ma 32 lata to i tak nie wygląda na lat 16. Tobi to nie Madara i ja w to wierze. Zobaczymy jak to sie potoczy.

Dodane: 06-09-2010 20:46
kordos napisał/a:SanGo napisał/a:
Wydaje mi się że Kisame nie jest aż takim idiotą żeby nie odróżnić Tobiego od Madary.
Kisame niewątpliwie idiota nie jest, jednakże nigdy nie widział Madary na żywo (chyba), więc nie miał jak porównać... no i mógł zostać złapany w Genjutsu.
Nie liczyłbym na to, że sprawa wyjaśni się tak szybko, jednak też chciałbym w końcu się dowiedzieć, kto kryje się za maską - pewnie jak większość czytelników, więc Kisiel będzie z tym zwlekać.
Widział go,proszę link :
http://npolska.ne...to/507/15/ Jest wiele rzeczy możliwych,mógł nawet Kisame złapać w genjutsu,nic nie wiadomo, np: tak jak 4 Mizukage,ale wciąż wydaje mi się że Tobi to Madara.
--------------------

Dodane: 06-09-2010 20:57 -
SanGo napisał/a:Widział go,proszę link :
http://npolska.ne...to/507/15/ Jest wiele rzeczy możliwych,mógł nawet Kisame złapać w genjutsu,nic nie wiadomo, np: tak jak 4 Mizukage,ale wciąż wydaje mi się że Tobi to Madara.
Przecież nie rozpoznał go, tylko Tobi mu tak powiedział, więc wcześniej nie znał Madary i nie mógł porównać - jak napisałem, nie widział Madary (kiedy pewne było, że to Madara), więc nie mógł porównać tego z wyglądem Tobiego, kiedy ten podał się za Madarę.
Chyba już wiesz o co mi chodzi.

Dodane: 06-09-2010 20:58
Też i na to jest odpowiedź

,prawdopodobnie Kisame był w 'Dolinie końca' a tam jest posąg 1 Hokage i właśnie Madary,chociaz Kisame to mogło nie obchodzić kto tam jest xDDD.
--------------------

Dodane: 06-09-2010 21:01
SanGo napisał/a:Też i na to jest odpowiedź

,prawdopodobnie Kisame był w 'Dolinie końca' a tam jest posąg 1 Hokage i właśnie Madary,chociaz Kisame to mogło nie obchodzić kto tam jest xDDD.
Prawdopodobnie to bardzo dobre określenie, tym bardziej, że sam nie rozpoznał postaci z posągu.

Czyli nie wiemy czy widział, czy nie widział.

Dodane: 06-09-2010 21:07
Niby taki banalny temat , a tak rosnie.
Co tu duzo spekulowac. Za masko tobiego jest jakis ninja
Taka prawda.
Wg mnie to Tobi, ale z czasem sieprzekonamy na 100%.
--------------------
Come back Gin.

Dodane: 07-09-2010 18:46 -
http://macia.nazw...QxLm1wNA== tutaj dla rozrywki w czasie czekania na kolejnego chaptera link do historii madary.tylko trzeba odczekać z 15 sekund aż pojawi się player.
i pamiętaj itsRapGame jak w końcu!!!!!!!!! uwierzysz że tobi to madara to stawiasz piwo

Dodane: 07-09-2010 18:51 -
wroblos122 napisał/a:http://macia.nazw...QxLm1wNA== tutaj dla rozrywki w czasie czekania na kolejnego chaptera link do historii madary.tylko trzeba odczekać z 15 sekund aż pojawi się player.
i pamiętaj itsRapGame jak w końcu!!!!!!!!! uwierzysz że tobi to madara to stawiasz piwo
Ah tak,tylko że nie inni piszą pomimo tego wszystkiego że Tobi to X,a nie Madara.Jeżeli Tobi to nie Madara to nie widzę sensu przedstawiania historii jego jak i jego brata.Itachi również wspominał o Madarze na pewno jego historia nie jest prawdziwa lecz poszczególne rzeczy są prawdziwe.
Więc się nie wysilaj tak jak ja wcześniej bo to nie nie da.Być może podczas walki Madara vs Konan będzie już chyba wyjaśnione że Tobi to Madara.
--------------------

Dodane: 07-09-2010 18:56
SanGo napisał/a:
.Być może podczas walki Madara vs Konan będzie już chyba wyjaśnione że Tobi to Madara.
Hmm,kto wie,ale myślę że Konan mimo wszystko coś wie, może to niekoniecznie jakaś słabość Tobiego,a w pewnym sensie właśnie tak wynika.Ale z drugiej strony to też może być inna rzecz,kto wie tożsamość

? ale nie widzę powodów żeby Kisiel natychmiast podczas tej walki przedstawił nam prawdę

,uważam że to nie czas jeszcze na wyjaśnienia.

Dodane: 07-09-2010 19:09
Tak prawda,jest wiele możliwości są również szanse że Tobi to nie Madara,ale wydaje mi się że znikome ale jak mówię niczego wykluczyć się nie da,wydaje mi się że Tobi podczas tej walki powinien użyć jakiejś sztuczki ofensywnej a nie tylko tą technike unikową...zobaczymy,już się nie mogę doczekać poznać jego tajemnicy i prawdziwej tożsamości wykluczając że to Madara.
--------------------

Dodane: 07-09-2010 19:27 -
SanGo napisał/a:
Tak prawda,jest wiele możliwości są również szanse że Tobi to nie Madara,ale wydaje mi się że znikome ale jak mówię niczego wykluczyć się nie da,wydaje mi się że Tobi podczas tej walki powinien użyć jakiejś sztuczki ofensywnej a nie tylko tą technike unikową...zobaczymy,już się nie mogę doczekać poznać jego tajemnicy i prawdziwej tożsamości wykluczając że to Madara.
Bardziej ciekawi mnie co szykuje Konan,w końcu można powiedzieć że w pewnym sensie mu pogroziła,tylko pytanie, czy zna jego słabości ? lub jakiekolwiek tajemnicę ? a jeżeli tak to gdzie je poznała,raczej jej pogróżki w stronę Tobiego nie były skierowane dla żartów

.

Dodane: 07-09-2010 19:36
raczej na sposób poznania tajemnicy przez konan nie jest trudny bo ona i nagato byli najbliżej madary.

Dodane: 07-09-2010 19:47
A mi się wydaję że Tobi to Obito Uchiha, fakt że nie ma jednego oka potwierdza lekko moją tezę. Niestety nie jestem pewien czy stracił akurat to oko, którego nie ma Tobi, oraz fakt że Obito w zasadzie mógł stracić parę oczu bo jedno leżało pod skałą z połową jego ciała a drugie dał Kakashiemu. Na 99% jednak jestem pewien że Tobi to nie Madara i że tylko się pod niego podszywa.

Dodane: 08-09-2010 08:25
Ciekawi mnie skąd Tobi posiada swoje umiejętności medyczne,chociażby takie przeszczepianie oczów,takie zabiegi potrafią tylko medyczni ninja.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.