index >
Naruto
Temat: Naruto: Tobi - Kto się kryje za maską.

Dodane: 26-01-2012 06:58
ManiakDB napisał/a:
Tobi to pzeciez Mandara Uchiha. A jego zdolnosci wziely sie z tąt ze jego Brat podarował mu swoje oczy i dzienki temu mandara zyskał wieczny scharingan .
Madara został wskrzeszony

Dodane: 28-01-2012 00:09 -
Ja myśle że tobi to nie madara i to jest skomplikowane bo cały czas myśe że tobi to obito ale jak widziałam donzou to pomyślałam że to tobi ale nie nasyłał by na siebie sasuke a dlaczego obito to tobi (myślie)
1.Stykają sie nazwy
2.Oko ma zasłonięte z tej samej strony to obito
jak macie jekieś zastrzeżenia lób opinie piszcie swoje zdanie
pozdrawiam
Wiadomość doklejona:nie podarował tylko madara mu je wyrwał bo jego szaringan nie był juz mu totżebny a jego brat miał je dobre

Dodane: 28-01-2012 10:39
Buehehe, ogień! Przy takim obrocie sprawy to może jak przez następne 10 lat będziesz spał ze słownikiem ortograficznym pod poduszką to może coś z Ciebie wyjdzie, ale jak na razie te Twoje "lób" "totżebny" to jest masakra...

Dodane: 28-01-2012 10:56
3Naruto napisał/a:Ja myśle że tobi to nie madara i to jest skomplikowane bo cały czas myśe że tobi to obito ale jak widziałam donzou to pomyślałam że to tobi ale nie nasyłał by na siebie sasuke a dlaczego obito to tobi (myślie)
1.Stykają sie nazwy
2.Oko ma zasłonięte z tej samej strony to obito
jak macie jekieś zastrzeżenia lób opinie piszcie swoje zdanie
pozdrawiam
Wiadomość doklejona:nie podarował tylko madara mu je wyrwał bo jego szaringan nie był juz mu totżebny a jego brat miał je dobre
Po pierwsze jak Obito mógłby podnieść ten głaz i wyjść?Po drugie po co Obito miałby się mścić na wiosce i skąd by tyle wiedział?Po trzecie Tobi najprawdopodobniej walczył z Hashamirą,więc to niemożliwe aby Tobi był Obito,bo on wtedy się jeszcze nie urodził.Kup sobie lepiej Słownik Ortograficzny a nie wymyślaj takich durnych teorii.

Dodane: 28-01-2012 11:15
Tak ździebko śledząc info...opierając się na tym i tobi raz mówi prawdę, a raz kłamie, bądź nagina prawdę (kłamiąc) jakby w nią wierzył, daleko się nie zajdzie.
Ale np. wskrzeszony Madara... od niego wiemy iż, sam planował "księżycowe oko", ale nie wie, czy tobi czegoś nie knuje, czyli tobi żył już wtedy gdy istniał madara...
--------------------

Dodane: 02-02-2012 11:24
norrin_rad napisał/a:
Tak ździebko śledząc info...opierając się na tym i tobi raz mówi prawdę, a raz kłamie, bądź nagina prawdę (kłamiąc) jakby w nią wierzył, daleko się nie zajdzie.
Ale np. wskrzeszony Madara... od niego wiemy iż, sam planował "księżycowe oko", ale nie wie, czy tobi czegoś nie knuje, czyli tobi żył już wtedy gdy istniał madara...
No to że Tobi żył za czasów Madary jest już prawie pewne tylko kto to mógł być?Ja stawiam teraz że jest to ktoś z Uzumaki,Uchiha lub Starszy syn M6Ś który w jakichś sposób przeżył walkę z młodszym synem.

Dodane: 02-02-2012 18:27
A mnie dziwi to, że niektórzy tak bezgranicznie wierzą w słowa Tobiego. Kto powiedział, iż mówił w ogóle prawdę? Przecież taka historyjka to wspaniały sposób do manipulacji Sasuke, który żył tylko zemstą i w pewnym sensie się od niej uzależnił.
Tobi - Obito. Może? Cóż, oko by pasowało, bo akurat prawe Obito miał, lecz był zawalony gruzami. Czy oko też uległo zmiażdzeniu? Tego nie wiemy. To, że był przygnieciony nie znaczy, że nie mógł się wydostać, przecież mógł mu ktoś pomóc. Tyle, że to troche byłoby zamgatwane. Dlaczego? Obito miał naturę Naruto. Za nic nie porzuciłby znajomych. Za nic nie zdradził wioski. Nie miał powodu.
A może to ktoś inny ciągnie za sznurki?

Dodane: 02-02-2012 18:52
Moim zdaniem za maską kryje się Kagami Uchiha, członek drużyny Danzo. On pasuje najlepiej do ram czasowych i w jakiś dziwny nie wyjaśniony jeszcze sposób zniknął.

Dodane: 04-02-2012 14:48
A co wy na to, jakby właśnie osobą, którą przyzwał Kabuto był Madara? Tobiego to wystraszyło, a takie cuś mogło na pewno podważyć jego słowa.

Dodane: 04-02-2012 15:04 -
Monsieur napisał/a:
A co wy na to, jakby właśnie osobą, którą przyzwał Kabuto był Madara? Tobiego to wystraszyło, a takie cuś mogło na pewno podważyć jego słowa.
nie chce spoilerować bo pewnie nie jesteś na bieżąco z mangą skoro takie pytanie zadajesz
osobą z ostatniej trumny przyzwanej przez Kabuto jest Uchiha Madara
dlatego nie wiemy kim jest Tobi,który się za Madare podawał...

Dodane: 04-02-2012 23:05
To rzeczywiście nie zaspoilerowałeś... Ja pier*ole... Niby Ci co nie czytają mangi praktycznie sami sobie szkodzą czytając takie forum, ale bez przesady, żeby pisać takie coś

.

Dodane: 07-02-2012 20:39 -
Dla mnie osobiście najlepszym kandydatem z dotąd poznanych postaci to Shisui Uchicha. Jeśli to nie on, to dopiero poznamy ową postać. Jestem nawet skłonny do przyjęcia faktu, że nigdy się nie dowiemy kto to jest.

Dodane: 07-02-2012 20:44
Zanim zacznę dzielić się z Wami moimi przemyśleniami chciałbym coś podkreślić. Polska to kraj demokratyczny i mam prawo powiedzieć to co myślę, wyrazić swoją opinie. Jak ktoś ma zamiar mnie mieszać z błotem za to, że wyraziłem tylko swoją opinię to sam się ośmieszy. Nie zamierzam z nikim iść w utarczki słowne typu "ty ograniczony wieśniaku, co Ty możesz wiedzieć". Chcesz pogadać ze mną to rozmawiaj, ale w sposób kulturalny.. z kretynami nie zamierzam dyskutować, aczkolwiek jestem zdania, że takich na tym forum nie ma. Ja mogę mieć rację odnośnie jednej mangi i anime Dragon Balla, które bardzo dokładnie analizowałem i przemyślałem, a jeśli chodzi o Naruto hm.. początki, ale przejdźmy do rzeczy.
Od dłuższego czasu zastanawiam się kim jest tak na prawdę Tobi i moje przemyślenia zatrzymały się na.. na Izunie Uchiha. Tak wiem, to śmieszne, aczkolwiek wszystko jest możliwe. Zdarzają się historie gdzie ktoś ginie, a po jakimś czasie pojawia się. Nie wiadomo skąd, jak to się stało że żyje mimo iż wielu ludzi było świadkiem jak został zabity, pochowany na ich oczach. Ten motyw był poruszany w wielu filmach, mangach i anime (przykładów nie będę przytaczał.
Jak się okazało Madara jednak jest nieboszczykiem, został przyzwany przez Kabuto co wzbudziło strach nawet w samym Tobim, dziwne nie? Hmm.. idźmy tym tropem dalej. Madara nie żyje, Izuna nie żyje, a Tobi jest jedną wielką niewiadomą. Tutaj zaczynają się schodki.. Madara, który wzbudza w Tobim lęk, ciekawe nie? Jak każdy wie Izuna został "oszpecony" przez Madarę, kiedy ten był tak na prawdę niczym, bo bez sharingana to co Madara mógł mu zrobić w takim stanie? Nic, tak na prawdę, ale jednak zrobił, odebrał mu oczy. Więc stąd strach Tobiego/Izuny przed Madarą, który nie ważny w jakim jest stanie jest zawsze bezwzględny, silny i sprytny. Może stąd ten strach, podziw.
Izuna został pozbawiony oczu tak ? został, ale spójrzmy teraz na Tobiego, który kolekcjonował oczy wszystkich członków klanu.. Może to obsesja na tym punkcie? Izuna stracił oczy więc je kolekcjonował, odbierał innym jak i jemu zostały odebrane. Nawet nauczył się je wszczepiać jak np. Sasukę. Jego budowa przypomina budowę ciała Izuny, ma krótkie włosy jak Izuna i jest niezwykle podobny pod względem wzrostu i budowy do Sasuke jak Izuna. Zna wszystkie tajemnice Klanu Uchiha, a poza tym na początku podawał się na Madarę, a może zrobił to specialnie, bo wiedział, że jego starszy brat wzbudzał lęk w nawet najbardziej mężnym shinobi. To tyle ode mnie.
Pozdrawiam.

Dodane: 07-02-2012 21:27
Twój wywód na ten temat nie wniósł niczego co do tej pory już inni mówili. Wytłumacz mi czemu niby ktoś z klanu Uchicha zamiast aktywować Rinnegana u siebie bierze oczy od Nagato i do tego nie potrafi dezaktywować Rinnegana do niższego stopnia tak jak to robił Madara. Wg mnie to jest tak jak z Kakashim i to jest najlepszy dowód, że Tobi nie jest z klanu Uchicha. Najprawdopodobniej jest z Uzumaki, ale to już inna kwestia.

Dodane: 07-02-2012 21:47
Całkiem możliwe, że nic nie wniósł, to całkiem prawdopodobne. Ja się mogę mylić, Ty się możesz mylić, a ktoś kto napisał kompletną głupotę może mieć rację. Różnie to bywa. Może kwestią aktywacji jest wrodzony talent, odpowiednia wiedza, którą posiada Madara, który jak każdy wie by zdolniejszy od Izuny. Może dlatego Tobi/Izuna nie potrafi tego uczynić. Jak wiesz o tym, że większość członków klanu uchiha nie potrafia aktywować wyższe stadium sharingana. Dlaczego uważasz, że ktoś z klanu Uzumaki jest jakby nie patrzeć głównym antagonistą serii ? Bo jeden argument nie wiele mówi i też mogę powiedzieć, że Twój wywód nie wiele wniósł do tej pory.
Pozdrawiam.

Dodane: 07-02-2012 22:04
Z tym, że ten wywód nic nie wniósł bardziej mi chodziło oto, że po prostu dużo osób pisało dokładnie to samo, a się tylko opisałeś

. Akurat tym nie chciałem przekazać, że to jest zła teoria tylko po prostu, że się niepotrzebnie opisałeś

.
Czy Madara był zdolniejszy od Izuny? Czy ja wiem?

Na razie wiemy, że Madara wziął oczy od Izuny i to on dłużej do niego żył. Ale czy nie widzimy takiej samej sytuacji u Itachiego i Sasuke? A jak dla mnie Itachi był dużo zdolniejszy od Sasuke. Nie wiadomo jeszcze jaki poziom osiągnie Sasuke, ale zdolniejszy od Itachiego na pewno nie był.
Z tym Uzumakim to się kieruje ostatnio tym co często się spotyka na tym forum, że niby Uzumaki jest tym klanem pierwotnym, klanem samego Mędrca. Niby to dziwne i nie chce tutaj nikogo do tego przekonywać, ale wg mnie miałoby to choć trochę sensu. Jak widzimy na razie Naruto ma najbliżej do Mędrca, znaczy jest na taką postać kreowany, więc bardzo możliwe, że i Tobi ma takie predyspozycje. Ale no nie chcę tutaj za bardzo pisać o tym, bo za mało argumentów. Po prostu mi całkowicie nie pasuje postać Izuny jako Tobi. Czemu miałby żyć aż tyle lat? Tym bardziej, że jak myśleliśmy, że Tobi jest Madarą to zadawaliśmy sobie to samo pytanie i Kisiel nam pokazał, że nawet Madara (osoba, która zdobyła moce obydwu synów Mędrca) nie uniknął śmierci. Tobi też teraz posiada te moce, ale nie wydaje mi się, żeby był osobą żyjącą ponad sto lat.

Dodane: 14-02-2012 21:42
sebek066 napisał/a:mnie osobiście nurtuje imię Tobi,które po lekkiej modyfikacji może dać imię Obito:
T[o]bi,zaczynając od litery "o" i na niej skończyć,lecz wiadomo ze obito nie żyje.
Tylko to mi nie daję spokoju
Może ktoś uratował Obito
Albo wskrzesił Edo Tensei

Dodane: 14-02-2012 22:18
Ja wiem jedno, zresztą jak niektórzy na tym forum, że Tobi to nie Madara, bo jest dowód na to, że Madara nie żyje. Co do tego, że Tobi się przestraszył, kiedy Madara został wskrzeszony Edo Tensei to myślę, że przestraszył się dlatego ,że w pewnym sensie został zdemaskowany (Naruto i cała reszta dowiedzieli się że kłamał co do tego kim jest). A jeśli chodzi o to że Tobi to Obito....hmmmm..... jest to możliwe, ale po co Obito miałby chcieć wojny i zniszczenia Konohy i całej reszty?? Moim zdaniem to nie w jego stylu, choć nie było zbytniej okazji poznać bliżej tej postaci i nie wiele o niej wiadomo (chyba;P). Tak więc jak ktoś już napisał Tobi to jedna wielka niewiadoma. Musimy być po prostu cierpliwi i poczekać, aż w mandze pojawi się rozdział, w którym zostanie ujawniona tożsamość Tobiego (mam nadzieje że będzie taki chapter)
P.S. przepraszam za błędy, jeśli są jakieś

Dodane: 14-02-2012 22:58
TOBI - moi drodzy to moim zdaniem jest starszy brat M6Ś ,który przeżył walkę z młodszym i jakoś tam żył przez te lata . Oczywieście jest dużo słabszy niż kiedyś , a chcę zauważyć że Tobi wupowiedział takie słowa (może nie idalnie ale w tym sensie) "jestem cieniem mojej dawnej postaci i mocy jaką miałem" i nie krytykujcie ,bo tak będzie na 100%. Naruto zostanie reirkarnacją M6Ś posiądzdzie Rinnegana będzie jinchuriki Jubiego i pokona Tobiego czyli (starszego syna M6Ś). Bedzie tak na 100 %
NIGDY SIE NIE PODDAJE --to moje nindo

Dodane: 15-02-2012 09:18
paulina4000 napisał/a:
Dla mnie osobiście najlepszym kandydatem z dotąd poznanych postaci to Shisui Uchicha. Jeśli to nie on, to dopiero poznamy ową postać. Jestem nawet skłonny do przyjęcia faktu, że nigdy się nie dowiemy kto to jest.
To że Tobi to Shisui to raczej niemożliwe.Shisui zawsze dążył do pokoju i potrafił się poświęcić dla dobrego celu w przeciwieństwie do Tobiego był dobry.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.