Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:26
OnLine: 69, statystyki
index > Naruto
Temat: Naruto: Tobi
Dodane: 22-08-2010 19:30
#Heliaze - user - 100%
jvlpl8auzq napisał/a:
Mam nadzieję że Kabuto dostanie po pysku i ktoś go zabije bo ten koleś zaczyna mnie porządnie denerwować :p Mam też nadzieję że Kishimoto da nam jakiś niespodziewany zwrot akcji bo ostatnio mało ich było oprócz tego że blondasek panuje nad liskiem :p

Mnie bardziej ciekawi co Kabuto chodzi po głowie,niby do swojego celu potrzebuje Sasuke ale co chce osiągnąć ?

Dodane: 22-08-2010 19:31
#owerfull - user - max%
ItsRapGame napisał/a:
jvlpl8auzq napisał/a:
Mam nadzieję że Kabuto dostanie po pysku i ktoś go zabije bo ten koleś zaczyna mnie porządnie denerwować :p Mam też nadzieję że Kishimoto da nam jakiś niespodziewany zwrot akcji bo ostatnio mało ich było oprócz tego że blondasek panuje nad liskiem :p

Mnie bardziej ciekawi co Kabuto chodzi po głowie,niby do swojego celu potrzebuje Sasuke ale co chce osiągnąć ?

Według mojej teorii Kabuto chce zabrać Sharingana od Sasuke a potem go uśmiercić ponieważ Sasuke zabił jego mistrza Orochimaru :p

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 22-08-2010 19:33
#Heliaze - user - 100%
Przecież Kabuto był jak najbardziej zadowolony z jego śmierci,z zabraniem oczów może być sensownie,ale nie zemsta ;D.

Dodane: 22-08-2010 19:36
#owerfull - user - max%
ItsRapGame napisał/a:
Przecież Kabuto był jak najbardziej zadowolony z jego śmierci,z zabraniem oczów może być sensownie,ale nie zemsta ;D.

Mi się tam wydaje że nie tyle co był zadowolony ale dało mu to pole do popisu.

--------------------

Dodane: 22-08-2010 19:38 - Edytowane przez Sango dnia 22-08-2010 19:40
#Sango - user - 100%
Minato zapytał się Tobiego czy jest Uchihą Madara,ten mu nie odpowiedział,w każdej retrospekcji Minato nie mówił o nim Madara tylko człowiek w masce,tak samo było gdy pierwszy raz spotkał się z Naruto.A co stało no przeszkodzie przedstawienia się ? skoro i tak rzekomo wszyscy wiedzieli o kogo chodzi.

Deidara był tylko pionkiem O_o

Jeszcze wróce do tego,jeżeli Tobi ma wszystkim rozpowiadać że jest Madarą to nie widzę sensu noszenia przez niego maski.Z tego co wiem Tobi nie potwierdził że jest Madarą jak i nie zaprzeczył.
Może Deidara jest pionkiem?ale czy to ważne?Tobi to Madara i zostało to wyjaśnione sam Kisame to potwierdził,więc za kogo uważasz Kisame żeby nie rozpoznał Tobiego,w twoich wyjaśnieniach nie widzę sensu i żadnego poparcia twojej tezy że Tobi to ktoś inny,a jeżeli tak to uważasz że kto ? Obito który nie żyje?A może to jego brat podaje się za Madare który też nie żyje?Dodam iż mi się przypomniało że tuż przed walkiem z Painem ,Jirayia powiedział że za atakiem na Konohe przez Kyuubiego stoi Madara,więc to też jest takie gadanie bez sensu ?

--------------------

Dodane: 22-08-2010 19:42
#owerfull - user - max%
SanGo napisał/a:
Minato zapytał się Tobiego czy jest Uchihą Madara,ten mu nie odpowiedział,w każdej retrospekcji Minato nie mówił o nim Madara tylko człowiek w masce,tak samo było gdy pierwszy raz spotkał się z Naruto.A co stało no przeszkodzie przedstawienia się ? skoro i tak rzekomo wszyscy wiedzieli o kogo chodzi.

Deidara był tylko pionkiem O_o

Jeszcze wróce do tego,jeżeli Tobi ma wszystkim rozpowiadać że jest Madarą to nie widzę sensu noszenia przez niego maski.Z tego co wiem Tobi nie potwierdził że jest Madarą jak i nie zaprzeczył.
Może Deidara jest pionkiem?ale czy to ważne?Tobi to Madara i zostało to wyjaśnione sam Kisame to potwierdził,więc za kogo uważasz Kisame żeby nie rozpoznał Tobiego,w twoich wyjaśnieniach nie widzę sensu i żadnego poparcia twojej tezy że Tobi to ktoś inny,a jeżeli tak to uważasz że kto ? Obito który nie żyje?A może to jego brat podaje się za Madare który też nie żyje?Dodam iż mi się przypomniało że tuż przed walkiem z Painem ,Jirayia powiedział że za atakiem na Konohe przez Kyuubiego stoi Madara,więc to też jest takie gadanie bez sensu ?

Z tym Kisame to się zgadzam.Nie jest głupi czy ślepy żeby nie rozpoznać czyjejś twarzy a zwłaszcza kogoś tak znanego jak jeden z założycieli Konohy czyli Uchiha Madara.

--------------------

Dodane: 22-08-2010 19:42
Według mnie Tobi to Madara, ale zakładając, że tak nie jest wymyśliłem coś takiego:

Tobi to brat Madary. Po odebraniu oczu Madara opiekował się bratem, jednak będąc na skraju śmierci (na skutek czegokolwiek - nieważne) chciał alby jego młodszy brat przetrwał i usłyszał o śmierci Obito. Odnalazł jego ciało i przeszczepił sharingana bratu a następnie zmarł. W trumnie Kabuto w tej sytuacji mógł znaleźć się właśnie Madara.

Nie wykluczone, że to się wszystko "nie trzyma kupy", ale tak na szybko takie coś mi przyszło do głowy...

Dodane: 22-08-2010 19:46
#owerfull - user - max%
Shinaruku napisał/a:
Według mnie Tobi to Madara, ale zakładając, że tak nie jest wymyśliłem coś takiego:

Tobi to brat Madary. Po odebraniu oczu Madara opiekował się bratem, jednak będąc na skraju śmierci (na skutek czegokolwiek - nieważne) chciał alby jego młodszy brat przetrwał i usłyszał o śmierci Obito. Odnalazł jego ciało i przeszczepił sharingana bratu a następnie zmarł. W trumnie Kabuto w tej sytuacji mógł znaleźć się właśnie Madara.

Nie wykluczone, że to się wszystko "nie trzyma kupy", ale tak na szybko takie coś mi przyszło do głowy...

Twoja teoria jest bez sensu.Madara raczej nie znał Obito więc nie mógł chcieć aby jego młodszy brat usłyszał o Obito.Z resztą Obito wtedy jeszcze nie było na świecie więc jak Madara mógł wiedzieć o kimś takim ?? Izuna Uchiha zginął w walce na śmierć i życie w której wziął udział mimo swojej ślepoty.Twoja teoria została obalona :p

--------------------

Dodane: 22-08-2010 19:57 - Edytowane przez Heliaze dnia 22-08-2010 19:59
#Heliaze - user - 100%
SanGo napisał/a:

To co miało być powiedziane zostało,dodam że to są tylko domysły postaci,Madara to legenda i tyle i się nie dziwi dlaczego akurat przypuszczenia padły na niego.
Ale jest wiele niewyjaśnionych wątków ,takich jak.

-Dziecko Hasiramy
-Uchiha Kagami,nie gadać mi tu że on może nie żyć,ponieważ go nie ma w Databooku.

Znajdzie się jeszcze trochę tego ale dałem przykłady.

P.S-Jiraya nie powiedział że Konohe zaatakował Madara tylko dał taką sugestię,dlaczego ? ponieważ Madara to legenda.

Dodane: 22-08-2010 20:01
#owerfull - user - max%
Jest jeszcze taka teoria że za postacią Tobiego stoi ktoś inny z klanu Uchiha.Pamiętam jak człowiek w masce(Tobi) opowiadał historię swoją lub nie swoją ale była to historia Madary.Mówił że gdy Madara odszedł z wioski wiele osób poszło w jego ślady czy coś takiego.Więc może Tobi to któryś z tych niby buntowników z klanu Uchiha.Kishimoto może nas jeszcze naprawdę nieźle zaskoczyć więc trzeba przygotować wiele różnych teorii na temat postaci Tobiego :p

--------------------

Dodane: 22-08-2010 20:13 - Edytowane przez Heliaze dnia 22-08-2010 20:14
#Heliaze - user - 100%
jvlpl8auzq napisał/a:
Jest jeszcze taka teoria że za postacią Tobiego stoi ktoś inny z klanu Uchiha.Pamiętam jak człowiek w masce(Tobi) opowiadał historię swoją lub nie swoją ale była to historia Madary.Mówił że gdy Madara odszedł z wioski wiele osób poszło w jego ślady czy coś takiego.Więc może Tobi to któryś z tych niby buntowników z klanu Uchiha.Kishimoto może nas jeszcze naprawdę nieźle zaskoczyć więc trzeba przygotować wiele różnych teorii na temat postaci Tobiego :p

Wczoraj bodajże o tej opcji pisałem,ale jak dla mnie są tylko trzy.

1.Tobi jest Madarą
2.Tobi nie jest Uchihą nie wiem jak to wytłumaczyć.
3.Osoba x która została zapomniana przez świat ninja "?

I ostatnio po głowie pląta mi się Uchiha Kagami jeszcze

Dodane: 22-08-2010 20:38
#Sango - user - 100%
ItsRapGame napisał/a:
jvlpl8auzq napisał/a:

Wczoraj bodajże o tej opcji pisałem,ale jak dla mnie są tylko trzy.

1.Tobi jest Madarą
2.Tobi nie jest Uchihą nie wiem jak to wytłumaczyć.
3.Osoba x która została zapomniana przez świat ninja "?

I ostatnio po głowie pląta mi się Uchiha Kagami jeszcze

Może i jest to możliwe?Lecz cóż na tą chwilę wierzę mandze i nadal opieram się że Tobi to Madara,chociaż taka nieoczekiwana zmiana akcji może być ciekawa^^,niczego nie wykluczam.

--------------------

Dodane: 22-08-2010 21:05
#Heliaze - user - 100%
SanGo napisał/a:
Może i jest to możliwe?Lecz cóż na tą chwilę wierzę mandze i nadal opieram się że Tobi to Madara,chociaż taka nieoczekiwana zmiana akcji może być ciekawa^^,niczego nie wykluczam.

Tu właśnie w każdej kwestii można się tylko domyślać poszczególnych rzeczy,ale ta twarz nie daje mi spokoju.

http://pl.naruto....Kagami.png

Dodane: 23-08-2010 21:07
Ten na zdjęciu to chyba tobi za bardzo dziwne żeby było prawdziwe ale jest jedna charakterystyczna rzecz a mianowicie włosy czyż nieprawdaż????

--------------------
Zapraszam na strone http://radionight.../news.php#

---------------------------------------------------------------

Dodane: 23-08-2010 21:09 - Edytowane przez owerfull dnia 23-08-2010 21:09
#owerfull - user - max%
ninja77787 napisał/a:
Ten na zdjęciu to chyba tobi za bardzo dziwne żeby było prawdziwe ale jest jedna charakterystyczna rzecz a mianowicie włosy czyż nieprawdaż????

To jest prawdziwe zdjęcie :p

--------------------

Dodane: 23-08-2010 21:10 - Edytowane przez Heliaze dnia 23-08-2010 21:11
#Heliaze - user - 100%
ninja77787 napisał/a:

Wiesz ja się już niczym nie zdziwię,a nasunięcie Kagamiego podałem ze względu na to że on może żyć,w tylko jednej retrospekcji był wspomniany i tyle.
A to co podałem to powiększone zdjęcie z mangi.

Dodane: 23-08-2010 22:32
#owerfull - user - max%
Mi ostatnio przyszło coś do głowy.Jak wiadomo Naruciak kilka razy spotkał się z tajemniczym człowiekiem w masce Tobim.Wydaje mi się że Kyuubi który jest zapieczętowany w Naruto potrafi wyczuwać czyjąś czakrę.Dlaczego Kyuubi nie rozpoznał wtedy tak znanej mu czakry Madary ?? Dziwne to dla mnie jest.Skoro lisek znał tak dobrze Madarę to dlaczego nie wyczuł jego obecności :p

--------------------

Dodane: 23-08-2010 22:52 - Edytowane przez Heliaze dnia 23-08-2010 22:53
#Heliaze - user - 100%
jvlpl8auzq napisał/a:
Mi ostatnio przyszło coś do głowy.Jak wiadomo Naruciak kilka razy spotkał się z tajemniczym człowiekiem w masce Tobim.Wydaje mi się że Kyuubi który jest zapieczętowany w Naruto potrafi wyczuwać czyjąś czakrę.Dlaczego Kyuubi nie rozpoznał wtedy tak znanej mu czakry Madary ?? Dziwne to dla mnie jest.Skoro lisek znał tak dobrze Madarę to dlaczego nie wyczuł jego obecności :p

Też się tym dziwię,tym bardziej że lisek chce zabić Madare,a pobliżu jego obecności powinien nieźle ześwirować,nawet mimo pieczęci...A tu ? cisza.Dziwne ;D,tym bardziej że lisek Kyuubi porównał Sasuke do Madary,czyli tym bardziej nie zapomniał czym charakteryzowała się jego chakra.

Dodane: 24-08-2010 12:23
#owerfull - user - max%
ItsRapGame napisał/a:
jvlpl8auzq napisał/a:

Też się tym dziwię,tym bardziej że lisek chce zabić Madare,a pobliżu jego obecności powinien nieźle ześwirować,nawet mimo pieczęci...A tu ? cisza.Dziwne ;D,tym bardziej że lisek Kyuubi porównał Sasuke do Madary,czyli tym bardziej nie zapomniał czym charakteryzowała się jego chakra.

A może po prostu Madara ma uszkodzony przepływ czakry ? Walka z Hashiramą mogła mu dać popalić i coś się stało z jego czakrą.To taka moja dziwna teoria xD

--------------------

Dodane: 24-08-2010 14:01
#Keiagama - user - 20%
Być może Tobi jest spokrewniony z klanem Uzumaki bądź z Senju przez co jest długo wieczny . Jak nam wiadomo 2 Hokage też specjalizował się w teleportowaniu

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online