Dodane: 08-09-2010 10:48
Tobi to Uchiha Madara. Ci co czytaja wiedza

bylo to powiedziane kilkakrotnie.
Medyczne umiejetności? pewnie wynika to z faktu ze jest Stary jak świat więc ma doświadczenie

Dodane: 08-09-2010 14:19
Maara napisał/a:Tobi to Uchiha Madara. Ci co czytaja wiedza

bylo to powiedziane kilkakrotnie.
Medyczne umiejetności? pewnie wynika to z faktu ze jest Stary jak świat więc ma doświadczenie
No łał,raczej twoja wypowiedz niczym konkretnym się nie wyróżniła tym bardziej że jest mnóstwo interpretacji zaprzeczających temu,ci co czytają mangę to wiedzą.

Dodane: 10-09-2010 11:04
poza tym ze wielokrotnie bylo to wyraznie powiedziane O.o nie ma tu nic do rzeczy zadna interpretacja O.o

Dodane: 10-09-2010 16:47
Maara odpuść od razu bo do niego nie dotrzesz ... wiadomo każdy ma swoje zdanie i zamiast wylewać następne 15 stron spamu po prostu poczekaj do ostatecznego ujawnienia jego osoby.
--------------------

Dodane: 10-09-2010 16:49
Itachi-Sama napisał/a:
Maara odpuść od razu bo do niego nie dotrzesz ... wiadomo każdy ma swoje zdanie i zamiast wylewać następne 15 stron spamu po prostu poczekaj do ostatecznego ujawnienia jego osoby.
Jeżeli nie napisałbyś do "niego" to może nie zaczął bym tu toczyć dyskusji,a po chwili napisałeś że każdy ma swoje zdanie,szlag mnie trafia jak ktoś takie głupoty pisze,to co napisałeś na początku zaprzecza temu co napisałeś w dalszej części swojego zdania.

Dodane: 10-09-2010 17:30
Heliaze napisał/a:Itachi-Sama napisał/a:
Jeżeli nie napisałbyś do "niego" to może nie zaczął bym tu toczyć dyskusji,a po chwili napisałeś że każdy ma swoje zdanie,szlag mnie trafia jak ktoś takie głupoty pisze,to co napisałeś na początku zaprzecza temu co napisałeś w dalszej części swojego zdania.
CZŁOWIEKU!!!!!! OGARNIJ EMOCJE!!!
Uspokuj się wreszcie wo mnie szlak trafia jak widzę co piszesz.
--------------------
Ból bycia samemu... jest nie z tego świata, czyż nie?
Czy ktoś, kto nie był w stanie uratować swojego przyjaciela, może zostać Hokage? Jak myślisz, Sasuke?
Już dawno się obudziłem…z tych moich głupawych marzeń odnośnie przyszłości i żyję w spokoju. To, dlatego opuściłem wioskę. Dlatego tak pragnę tej mocy. Moja przyszłość nie leży w moich marzeniach… Moja przyszłość istnieje w przeszłości. Tam gdzie zawsze była…

Dodane: 10-09-2010 17:59 -
wiecie co do tego Tobiego mam jedna w sumie troche niedorzeczna hipoteze. A mianowicie taki myk:
Po 1.Jak wiemy 2hokage nazywal sie Tobirama to imie ma juz cos wspolnego z "Tobim"
Po 2.Tobirama potrafil uzywac techniki czasoprzestrzennej przynajmniej tak wynika z tego
http://npolska.ne...o/502/12/. Po 3. Nie bylo powiedziane dokladnie jak zginol tylko powiedziane ze mial sie poswiecic dla bezpieczenstwa grupy w ktorej byli miedzy innymi shisui danzo oraz hiruzen.
Wnioski:
2th pokonuje napastnikow uzywajac zaawansowanych technik wody czy czegos tam wraz z hirashim no jutsu. Lub byl z nimi w zmowie i podrozoje razem z nimi pokonuje jakiegos uchiche i przejmuje jego jedno oko. Dzieki sharinganowi udoskonala technike czasoprzestrzeni do perfekcji.
Co prawda nie ma miedzy nimi aktualnie zadnego podobienstwa. Oczywiscie to jest moje zdanie i tak jak powiedzialem jest to dosc niedorzeczna hipoteza.
--------------------
"Jeniec wojenny to człowiek, który próbuje zabić ciebie i mu się to nie udaje, a potem prosi ciebie, żebyś nie zabijał jego".

Dodane: 10-09-2010 18:04
kubicz1993 napisał/a:wiecie co do tego Tobiego mam jedna w sumie troche niedorzeczna hipoteze. A mianowicie taki myk:
Po 1.Jak wiemy 2hokage nazywal sie Tobirama to imie ma juz cos wspolnego z "Tobim"
Po 2.Tobirama potrafil uzywac techniki czasoprzestrzennej przynajmniej tak wynika z tego
http://npolska.ne...o/502/12/. Po 3. Nie bylo powiedziane dokladnie jak zginol tylko powiedziane ze mial sie poswiecic dla bezpieczenstwa grupy w ktorej byli miedzy innymi shisui danzo oraz hiruzen.
Wnioski:
2th pokonuje napastnikow uzywajac zaawansowanych technik wody czy czegos tam wraz z hirashim no jutsu. Lub byl z nimi w zmowie i podrozoje razem z nimi pokonuje jakiegos uchiche i przejmuje jego jedno oko. Dzieki sharinganowi udoskonala technike czasoprzestrzeni do perfekcji.
Co prawda nie ma miedzy nimi aktualnie zadnego podobienstwa. Oczywiscie to jest moje zdanie i tak jak powiedzialem jest to dosc niedorzeczna hipoteza.
Tylko, że Tobirama nie żyje... xD i jest dowód tego

, Orochimaru go przywołuje dzięki Edo Tensei!
--------------------

Dodane: 10-09-2010 18:10 -
patrykgit napisał/a:
Podaj mi argumenty w których rzekomo pościły mi emocje,bo chyba najzwyczajniej nie rozumiesz owego pojęcia,i się nie dziwię dlaczego.
Dlatego takich głupich komentarzy należy unikać i tyle,nic z tego dobrego nie wychodzi,ale najwidoczniej do tego również nie doszedłeś,skoro nie potrafisz wywnioskować z czego wynikł mój post,mimo że to uzasadniłem.
Dlatego szlag mnie bierze ,jak ktoś porównuje do danych opinii poszczególne osoby,jeżeli ktoś mi zarzuca bledną interpretacje tego co pisze ( obecnie,tak ten i poprzedni mój post ),to niech się kilka razy puknie w główkę

.

Dodane: 10-09-2010 18:18
A po drugie Tobirama nie mial by powodu odejsc z wioski a pozniej po latach ja zaatakowac. Imie Obito tez mozna ulozyc w slowo Tobi wiec nie ma sie co kierowac tym.

Dodane: 10-09-2010 20:56
Heliaze napisał/a:patrykgit napisał/a:
Podaj mi argumenty w których rzekomo pościły mi emocje,bo chyba najzwyczajniej nie rozumiesz owego pojęcia,i się nie dziwię dlaczego.
Dlatego takich głupich komentarzy należy unikać i tyle,nic z tego dobrego nie wychodzi,ale najwidoczniej do tego również nie doszedłeś,skoro nie potrafisz wywnioskować z czego wynikł mój post,mimo że to uzasadniłem.
Dlatego szlag mnie bierze ,jak ktoś porównuje do danych opinii poszczególne osoby,jeżeli ktoś mi zarzuca bledną interpretacje tego co pisze ( obecnie,tak ten i poprzedni mój post ),to niech się kilka razy puknie w główkę

.
Chodzi mi o to żeby zamknąć temat bo jest on nie potrzebny. ludzie się tylko kłócą. Poczekajcie chwile i będzie wiadomo kim jest Tobi. Zrozumiałeś???
--------------------
Ból bycia samemu... jest nie z tego świata, czyż nie?
Czy ktoś, kto nie był w stanie uratować swojego przyjaciela, może zostać Hokage? Jak myślisz, Sasuke?
Już dawno się obudziłem…z tych moich głupawych marzeń odnośnie przyszłości i żyję w spokoju. To, dlatego opuściłem wioskę. Dlatego tak pragnę tej mocy. Moja przyszłość nie leży w moich marzeniach… Moja przyszłość istnieje w przeszłości. Tam gdzie zawsze była…

Dodane: 10-09-2010 23:37
Też dodam swoje przemyślenia odnośnie tematu.
Moim zdaniem Tobi to Obito poniżej zamieszcze kilka argumentów potwierdzających moją hipotezę:
Po pierwsze Imię Obito wymawiane kilka razy daje wrażenie jakby mówiło się słowo Tobi.
Po drugie.. dlaczego widzimy tylko jedno oko Tobiego i to na dodatek prawe. Wszysvy pamiętają historię Kakashiego, gdy to został mu przeszczepiony lewy sharingan od Obito.
Po trzecie.. proszę niech każdy oglądnie mangę gdzie jest pokazany Obito i Tobi. Po przeanalizowaniu mangi dostrzegłem wiele podobieństw co do wyglądy Tobi'ego i obito choćby włosy są identyczne.
To układa się w logiczną całość. Nie będę tutaj wymyślał czy Obito ma amnezje i nic nie pamięta...bo tak na pewno się nie dzieje. Jeszcze można napisać kilka powodów ale tamte wydają mi się zbyt naciągane by mogły pomóc w określeniu kim jest Tobi.
Jeżeli ktoś ma zastrzeżenia odnośnie powyższych argumentów to mam nadzieję, że podzieli się swoimi przemyśleniami. Nie chodzi mi tutaj żeby wywołać jakąkolwiek kłótnie. Każdy ma prawo przedstawić swoje zdanie.

Dodane: 11-09-2010 00:21
Marcin00 napisał/a:[
Tylko, że Tobirama nie żyje... xD i jest dowód tego

, Orochimaru go przywołuje dzięki Edo Tensei!
dlatego tez napisalem ze moja hipoteza jest niedorzeczna
GregMen napisał/a:
A po drugie Tobirama nie mial by powodu odejsc z wioski a pozniej po latach ja zaatakowac. Imie Obito tez mozna ulozyc w slowo Tobi wiec nie ma sie co kierowac tym.
co do tego to bym sie nie zgodzil;] a to dlatego ze nie wiemy do konca czy nie mogl by miec tobirama jakis powodow by opuscic wioske. Musielibysmy go duzo lepiej znac zeby takie stwierdzenie zalozyc. A co do Obito Tobi to jednak to jedno "O" jest za duzo. A Tobi moglo by byc zdrobnieniem od Tobiramy. Pasowalo by to zdrobnienie do dziecinnego zachowywania sie na poczatku przez Tobiego
tak czy inaczej sam uwazam ze to malo prawdopodobobne zeby to byl Tobirama no ale nikt o tym chyba nigdy nie powiedzial a jakby sie pogrzebalo to by sie jeszcze cos do zgrania znalazlo

A czytanie o tym ze Obito to Tobi to mnie juz dobija bo ludzie walkuja to nie potrzebnie ze az sie nie dobrze robi!
--------------------
"Jeniec wojenny to człowiek, który próbuje zabić ciebie i mu się to nie udaje, a potem prosi ciebie, żebyś nie zabijał jego".

Dodane: 11-09-2010 07:54
Heliaze napisał/a:Itachi-Sama napisał/a:
Oj trochę źle to ująłem ... na pewno nie chciałbym obrazić ItsRapGame ,bo bardzo fajnie i długo z nim dyskutowałem .
Chodziło mi bardziej o to ,że tak uparł się przy swoim zdaniu ,że nawet nie bierze innej możliwości pod uwagę ^^.
Co do Tobiramy ... po pierwsze skoro Databook go zabił to he's dead i nic nie poradzimy.
Po drugie nawet jeśli jakimś cudem (CUDEM!) żyłby to nie wiem z jakiego powodu HoKage ,którego wszyscy w wiosce uwielbiali i na nim polegali miałby robić takie rzeczy.
--------------------

Dodane: 11-09-2010 08:28
ja tez byłem pewien że to madara , ale ostatni chapter zasiał nieco wątpliwosci , z rozbita maską i jednym okiem , coraz bardziej przypomina obito ...

Dodane: 11-09-2010 08:36 -
patrykgit napisał/a:
Chodzi mi o to żeby zamknąć temat bo jest on nie potrzebny. ludzie się tylko kłócą. Poczekajcie chwile i będzie wiadomo kim jest Tobi. Zrozumiałeś???
To ja proponuje zamknąć wszystkie tematy,zrozumiałeś ? nie wiem w czym jest złego wymiana argumentów,w zasadzie to ona występuje w każdym temacie,więc to co Ty chcesz wmówić innym to czysta głupota.
Każdy pisze to co ma do napisania,więc będę tu pisał codziennie jak będę miał kaprys,po prostu zamknijmy wszystkie tematy ponieważ to nie ma sensu,opinie o chapterach też radzę zamknąć,dlaczego ?> no więc tam toczą spekulacje na temat kolejnych wydarzeń,jednym słowem to nie ma sensu,skoro i tak się za tydzień dowiemy co będzie dalej.
To jest twój tok myślenia który jest błędny.
Więc pamiętaj wszystkie tematy są niepotrzebne jeżeli nic nie dają Trollą

Dodane: 13-09-2010 16:29
Za maską Tobiego kryje się Madara Uchiha to jest oczywiste ujawnienie było niewiele po tym jak Sasuke pokonał Itachi'ego

Dodane: 13-09-2010 17:45
Tobi sam powiedział, że to Madara. Było dużo co na to wskazuje oraz,że Obito nie żyje od dawna. Dla mnie to 100% Madara, ale denerwuje mnie jak koledzy mówią, że to Obito, bo ma krótkie włosy. Kto w ciągu tylu lat nie zmienia fryzury.

Dodane: 13-09-2010 17:51
Idąc dalej waszym tokiem rozumowania nie możemy być pewni że naruto to naruto. Dlaczego? Otóż co z tego że on nam się przedstawił jako naruto to może być ktoś inny. Madara cały czas przedstawia się jako Madara ale dalej sądzicie że to ktoś inny. Tak na prawdę nie możemy być pewni niczego ani nikogo. Bo to że on sam się nam przedstawia to nie jest ŻADEN DOWÓD, racja?

Dodane: 13-09-2010 17:57
Tylko tu jest kompletnie inny przypadek jest Tobi nie Madara,sam Madara jest rzekomo za maską,ale w pełni ten obraz nie został nam przedstawiony,dodatkowo jest sporo argumentów zaprzeczających faktowi w którym Tobi miałby być Madarą.
Maska,Kabuto,i kilka innych rzeczy nie dają nam obrazu Madary,taka jest prawda,dopóki każdy z tych elementów nie zostanie rozbity na pył dalej będę uważał że za maską nie ma Madary tylko osoba X
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.