Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:26
OnLine: 69, statystyki
index > Naruto
Temat: Naruto: Tobi
Dodane: 13-06-2010 14:51 - Edytowane przez by_black dnia 08-04-2012 17:10
#Heliaze - user - 100%
Jak ja uwielbiam dyskutować na takie tematy ;P
Więc przejdę do rzeczy,mam do tej pory wrażenie że Tobi to nie Madara.
Dlaczego akurat tak uważam, jak zapewne niektórzy z was pamiętają chapter związany z przywoływanymi trumnami przez Kabuto, ostatnia trumienka najciekawsza, jak w tedy Kabuto się wyraził hmm..
-Nie martw się nikomu nie powiedziałem ( o ile dobrze pamiętam )
Nie powiedziałem ale czego on nikomu nie powiedział ?
Myślę że to może być jednoznaczne z tożsamościowa Tobiego.
Jeszcze ta historia związana z bratem Madary, Izuną braciszek oddał mu oczy i zmarł, bez sensu jak dla mnie.
Mam wrażanie że być może Izuna żyje i to właśnie on jest Tobim. Swoją drogą nawet ze wspomnień Itachiego wynikało że Tobi miał maskę, więc wychodzi na to że nawet Itachi nie widział prawdziwej twarzy Tobiego ( Takie są moje przypuszczenia ).Cóż mogę jeszcze powiedzieć jak widać każdy wierzy w świecie Naruto że rzeczywiście Tobi to Madara, ale fakt jest taki że Tobi tylko mówi że jest Madarą, nie wiem dlaczego może tylko po to żeby wzbudzić strach.
Jeżeli rzeczywiście pod tą maską jest ktoś inny to do tej pory najwidoczniej odpowiedz poznał tylko Kabuto, kolejna rzecz techniką przywołania można przyzwać tylko umarłych.Więc widać że Kabuto ma haka na Tobiego.
Teraz proszę was żebyście wy wyrazili swoje opinie, te wszystkie teorie co opisałem są według was bezsensowne, czy może jednak jest w tym jakieś duże ziarno prawdy jeżeli chodzi o tożsamość Tobiego.
Zapraszam do dyskusji ;) .

Dodane: 13-06-2010 15:03
#Chraban - user - 30%
Według mnie jest to raczej Madara, ponieważ Izuna według historii w Naruto prawdopodobnie zginął, ale nie jest to do końca pewne, więc nie wykluczam tego, że to może być brat Madary ;P

--------------------
Dodane: 13-06-2010 15:06
#Heliaze - user - 100%
Tak teraz sobie pomyślałem że jeżeli doszłoby do walki pomiędzy Izuną i Madarą w przeszłości to jeden z nich mógł stracić oko, to w pewnym sensie wytłumaczyło by fakt dlaczego w masce Tobiego jest tylko jedna dziurka.

Dodane: 13-06-2010 15:13
#Marcin00 - user - 90%
Denerwujecie mnie xD, pisałem tyle razy tutaj że to jest Madara! W końcu Itachi sam go odnalazł, a nie odwrotnie, czyli musiał mieć pewność że to jest ten legendarny Uchiha... Druga sprawa to Izuna Databooka III strona 33, a dokładnie tutaj - http://img192.ima...32033.png/ piszę "His eyes passed over to Madara, it doesn't take long before Izuna LOSES his life in battle". Tak więc on jest martwy! Kto to może być to jedynie możemy się domyślać...

--------------------

Dodane: 13-06-2010 15:19
#Heliaze - user - 100%
Ble,wszystko to jest jak dla mnie dziwne nie trzymające się spójnej całości.
Tyle niewiadomych więc sam już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć ;P

Dodane: 13-06-2010 15:28
#knxvl - user - 10%
Nawet gdy Tobi pokazał swoją prawdziwą twarz Kisame, on go rozpoznał i zwrócił się do niego z tego co pamiętam per Mizukage. Myślę, że nie ma co spekulować na ten temat, gdyż w mandze niedługo się ta sprawa wyjaśni.

Dodane: 13-06-2010 15:34
#Darknes - user - max%
Ja wiem tyle ile mam informacji z anime i jak na razie jasno wynika, że Tobi to Madara i nikt inny. Akcja się dalej rozegra i pewnie zamiast wyjaśnić to jeszcze bardziej zaplącze xD I to w Naruto jest fajne, te wszystkie niewyjaśnione tajemnice :d

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 13-06-2010 19:01
Dla mnie nie ma żadnych wątpliwości co do tego ,że Tobi to Madara . Itachi widział jego twarz i jest to ukazane na jednym z chapterów .

Dodane: 13-06-2010 19:26
#Heliaze - user - 100%
Nie, przecież napisałem już że my odbiorcy mangi nie widzieliśmy jego twarzy, to samo tyczy się Itachiego, Tobi miał maskę.
A tu masz dowód, że podczas spotkania miał maskę

http://pl.naruto....Madara.png

Dodane: 13-06-2010 19:27
#Zena_gel - user - 0%
Tobi był Madarą ale jest to też Obito Uchiha stąd nosi maskę i ma tylko prawe oko bo lewe oddał Kakashiemu podczas misji na której rzekomo umarł.

Dodane: 13-06-2010 19:40
#Heliaze - user - 100%
Haha, kolejny....;P
Zrozum Obito nie żyje wiele razy o tym była mowa.O ile dobrze pamiętam nawet Marcin mówił że tak jak w przypadku Izuny w Databooku pisze że Obito nie żyje...
Ale nie ma co ukrywać, jest wiele sprzeczności co do osoby Tobiego

Dodane: 13-06-2010 20:32
#Marcin00 - user - 90%
Tak w Databooku, Status Izuny, Obito jest jednoznaczny "Deceased" czyli zmarły i nie ma co się łudzić z tymi spekulacjami... Tobi nie odkrył nigdy twarzy przed Itachim tylko przed Kisame który go rozpoznał od razu. A co w tej trumnie "leży" to tylko Kisiel jak na razie wie xD.

--------------------

Dodane: 13-06-2010 20:40
#Heliaze - user - 100%
Nie kłam bo Kabuto też wie ;P, a mam takie pytanie do ciebie Marcin, co się by stało w sytuacji jeżeli w Databooku byłyby zawarte błędne dane po prostu ktoś się pomylił i tyle ;D.Pieniądze tym co kupili Databooki musieliby oddać ?

Dodane: 13-06-2010 20:52
#Marcin00 - user - 90%
Nie ma mowy o pomyłce bo nie tylko Japończycy mogą szczycić się Databookami, ale i Niemcy, Francuzi, Włosi, Hiszpanie... w USA też pewnie mają. Wypluj to xD, nawet jakby jakieś informacje byłyby błędne Kishi nie wcieli w to życie, nie może od tak po prostu zmienić zdania bo w końcu to on sam rysował i pisał te dane, oczywiście wraz z jego współpracownikami :p .

--------------------

Dodane: 13-06-2010 20:58 - Edytowane przez Heliaze dnia 13-06-2010 20:58
#Heliaze - user - 100%
Wyplułem ;P, teraz wiem przynajmniej o co chodzi,wracając do Tobiego to i tak za szybko nie poznamy prawdziwej prawdy xDD.
Zapewne pod koniec mangi a myślę że powoli zbliża się ku końcowi.
Ale z drugiej strony mam wrażenie że będzie sytuacja w której usłyszymy cztery lata później...I akcja od nowa.

Dodane: 17-06-2010 21:20
#fluks147 - user - 40%
mam kilka komiksów naruto. W każdym na początku przedstawione są najważniejsze postacie, a Tobi był tam podpisany jako Uchicha Madara, więc wątpie, żeby to był kto inny.

Dodane: 17-06-2010 21:45
tobi-Madara chciał pokazać twarz saskowi zdejmując maskę ale uruchomiło się amaterasu i nie pokazł ;)

Dodane: 17-06-2010 21:55
#barts626 - user - 10%
Furtka dalej otwarta.

1.) Tobi to Madara przezył walke z Hashiramą dzieki np Izanagi i przez to nosi maske z dziurą tylko na jedno oko + znalazł sposob zeby dłuzej lub wiecznie zyc ( akurat to nie problem: Oro Hidan Kakuzu Sasori ... nic niespodziewanego ) zas w trumnie moze byc jego brat ( znający jego sekrety albo prawde o Ems Madary ) co by tłumaczyło słowa " nie martw sie nikomu nie powiedziałem " wypowiedziane przez Kabuto.

2.) Tobi to nie Madara - przedstawia sie tak by przeciągnąc ludzi na swoją strone i dla wzbudzenia strach we wrogach. mogą temu świadczyć słowa kabuto " powitałbym Cie Tobi ... wybacz mi przedstawiasz sie jako MAdara ostanim czasy "
+ strch przy ostatnie trumnie ( moze tam być ciało Madary albo postaci znającej tożsamość Tobiego ) [ nie postać pod maską to nie jest Obito ani Izuna .. oboje niezyją - dowod w dataook'ach ]

Dodane: 17-06-2010 21:55
#pacin - user - 90%
Tobi to Madara, więc tak powinniśmy go nazywać. Był nawet urywek w którym to Itachi prosił o pomoc Madarę, aby ten pomógł mu w rzezi jaką dokonali na klanie Uchiha. Miał on wtedy jeszcze normalną postać. Dalsze losy tajemniczego gościa z maska są nieznane. Może niedługo się dowiemy. Co do asa jakiego ma w rękawie Kabuto to możemy tylko rozmyślać i snuć podejrzenia.

--------------------
Dodane: 17-06-2010 21:56
Ja tam nie wnikam w szczegóły xD Miałam kiedyś takie dziwne skojarzenia 'kto jest pod maską', ale wolę ich nie wspominać o.O Poczekamy, to nic się nie stanie xD Czas szybko leci, więc niedługo dowiemy się kto to jest :p

--------------------

"Nie mogąc być różą, jestem jej odbiciem"
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online