Dodane: 12-06-2010 22:20
Nie ma takiego tematu
A więc lubicie ten sport? Uprawiacie go, czy skupiacie się tylko na biernym oglądaniu meczów? Czy może dla was to tylko strata czasu i dziwi was zainteresowanie innych osób np obecnie trwającymi mistrzostwami świata?
--------------------

Dodane: 12-06-2010 22:57
W gimnazjum zapalony gracz jak zarówno i kibic

Swego czasu nawet mistrzostwa ameryki oglądałem w szkole średniej mi się znudziło, grac mi się odechciało oglądac mecze też wolałem z kumplami iśc na piwko czy jakąś dyskotekę, forma ostro spadła. W tym roku natomiast szał mi wrócił, forma słabiutka ale powoli wracam do tej z gimnazjum

Mecze też zacząłem oglądać, szczególnie napaliłem się na mistrzostwa, chciałem obejrzeć wszystkie mecze ale juz nie dam rady bo 2 dzisiaj przegapiłem
A właśnie nie wiecie czy gdzieś na necie można obejrzeć sobie rozegrane juz mecze ?
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 13-06-2010 19:28
Kiedyś piłka nożna była całym moim życiem

Pierw się oglądało, później grało na podwórku, następnie poszło do klubu i trenowało poważniej

Później przyszedł okres buntu i rzuciłem treningi czego żałuję po dziś dzień

Mimo wszystko dalej z wielką chęcią oglądam mecze i staram się grać rekreacyjnie
--------------------

Dodane: 13-06-2010 19:36
Ja uwielbiam ten sport, chodzę do klubu i staram się grać systematycznie ;P Wolę piłkę od wszystkich innych sportów, bo jest bardzo efektowna ;P
--------------------

Dodane: 13-06-2010 19:42 -
Piłka nożna jest mi obojętna. Nigdy nie przepadałem za graniem z tymi, którzy potrafili zabić za straconą bramkę i traktowali mecz jak o puchar świata. I teraz w gimnazjum nie jest lepiej, co nie oznacza, że całkowicie skreślam ten sport. Czasem pogram z tymi których lubię, czyli ze znajomymi wtedy faktycznie sprawia mi to przyjemność. A czy oglądam mecze w telewizji? NIE!!! xD Nie przeszkadza mi to że ktoś to ogląda, ale ja osobiście nie będę patrzyć 90 minut na 21 ludzi ganiających za materiałem wypełnionym powietrzem, by raz na jakiś zobaczyć jakiś gol. Czasem z forum dowiem się o jakimś wyniku i to mi zupełnie wystarcza.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 13-06-2010 19:52
Piłka nożna towarzyszy mi od dziecka. Najpowszechniejsza gra zespołowa w polsce, a może i na świecie. Oczywiście lubię zarazem ją oglądać i w nią grać. Nie wyprę się, że jestem pochłonięty obecnymi mistrzostwami świata, w końcu możliwość obejrzenia trzech meczy dziennie nie zdarza się zbyt często

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 13-06-2010 20:21
Właśnie wiele osób tak mówi jak Bociak. Moim zdaniem jest to powód zakompleksienia czy co...albo się po prostu mylę. Ja lubie grać w piłke bo nawet mi wychodzi xD. Mecze też lubie oglądąc do tej pory objerzałem każdy, może nie cały najczęsciej tak od 30 min xD

Dodane: 13-06-2010 20:37 -
Właśnie wiele osób tak mówi jak Bociak. Moim zdaniem jest to powód zakompleksienia czy co...albo się po prostu mylę.
Możesz myśleć co chcesz, ale dla mnie piłka jest po prostu nudna, a granie w nią w klasie jest stertą wyzwisk, co dla mnie jest chore. Rozumiem rywalizację, ale nie taką chamską jaką widzę na okrągło. Niech sobie tworzą zawody i tam niech na siebie się drą, wyskakują z pięściami jak nawiedzeni, a nie wplątują w to osoby, które nie są na boisku z własnego wyboru.
--------------------

Dodane: 13-06-2010 20:38
No Bociak napisałeś jak jakaś stara zrzęda. Nie lubię to nie lubię, a to zdanie że "nie będę patrzyć 90 minut na 21 ludzi ganiających za materiałem wypełnionym powietrzem, by raz na jakiś zobaczyć jakiś gol" jest bardzo zabawne . Mi piłka przy nodze jak i w telewizorze towarzyszy odkąd pamiętam. Grałem od małego na podwórku, swojego czasu nawet trenowałem w miejscowej drużynie, ale jak odszedł stary i przyszedł nowy trener to już nie było to samo i zaprzestałem treningów. Do dziś gram, i to często bo kilka razy w tygodniu. Na mecze też chodzę bo lubię oglądać piłkę na poziomie na stadionie

W telewizji również obserwuję spotkania ( szczególnie w te dni, święto każdego fana ) także uważam siebie za dużego fana piłki, zarówno oglądając mecze jak i uprawiając ten piękny sport

Dodane: 13-06-2010 20:48
Pepe nie zrozum mnie źle, ale spotykam ludzi którzy oceniają ludzi po tym jak umieją grać w piłkę. A to że napisałem o tym jak wyglądają według mnie mecze w telewizji, przedstawiłem tylko swoje zdanie, iż potrafię się na transmisji wyspać. Nie jestem przeciwnikiem, sportu, ani piłki, wręcz przeciwnie, żal mi się robi patrząc na dzieci spędzające 24 godziny nad tibią. Tak więc, przepraszam, jak coś z mojej strony źle zabrzmiało, tym samym kończę tą dyskusję. Amen.
--------------------

Dodane: 13-06-2010 22:17
Przede wszystkim źle zabrzmiało powiedzenie, że w grze uczestniczy 21 osób

xDD
Ja Cię Bociek trochę rozumiem bo kiedyś jak grał z nami taki koleś co miał do wszystkich pretensje, że nie umieją niby grac a sam nie potrafił grać zespołowo i tracił piłki to się grac serdecznie odechciewało z takim typkiem. Albo jak tobie coś nie wyszło, źle naszła piłka to o mało do rękoczynów nie dochodziło a to przecież zwykły meczyk, nikt poprzez przegraną nie musiał oddawać swojego majątku xDD A najgorzej to wkurza brak znajomości zasad i każde jedno przewrócenie kogos to byl niesłuszny faul

wchodzisz czysto ślizgiem w piłkę a ktoś się przewraca o twoje nogi to w żadnym wypadku nie ma faulu i niektórzy znowu z rękami wyskakują. Właśnie dlatego traci się chęć do piłki jak gra się z indywidualistami i słabymi psychicznie co się o byle gó** denerwują bez powodu.
--------------------

Dodane: 13-06-2010 22:25
Przede wszystkim źle zabrzmiało powiedzenie, że w grze uczestniczy 21 osób

xDD
22, mój błąd. xD Właśnie o to mi Darknes chodziło, jedni nawalający na siłę, tak że można strasznie oberwać, inni wrzeszczący się jak opętani i to połowa klasy jest taka. I jak ma tu się nie odechcieć grać? Może nigdy za tym nie przepadałem, ale jak tylko zacząłem się trenować z bratem na bramkarza, to choć już całkiem nieźle broniłem, to ochota na grę odeszła mi niezwykle szybko.
--------------------

Dodane: 13-06-2010 22:31
Ja właśnie wróciłem z rekreacyjnego meczu, przez który nieźle się zmęczyłem i nie obejrzałem nawet kawałka spotkania Niemcy - Australia. Piłkę nożną bardzo lubię, jest to chyba mój ulubiony sport drużynowy, który także chętnie oglądam w TV. Wielkim fanem tego sportu nie jestem, żeby znać nazwiska wszystkich ważniejszych kopaczy i bilans spotkań, ale lepszych meczy staram się nie przegapiać.
--------------------

Dodane: 14-06-2010 16:33
A no właśnie takie małe pytanko

Gdzie najbardziej wam odpowiada gra w piłkę ? Na hali (panele) ? boisko asfaltowe ? czy zielona murawa ? Wolicie duże przestrzenie ? czy może małe boisko i małe bramki ?
--------------------

Dodane: 14-06-2010 17:42
Ja jako zapalony gracz gram wszędzie

Ale najlepiej na sztucznej nawierzchni się gra ( której ty nie wymieniłeś

) . Na trawie wszystko spoko, elegancko, ale po pewnym czasie robi się przeorane pole

Asfaltowe jest niebezpieczne,bo gleba i może być ból , ale też się grało. Na wakacje z 2,3 lata temu grałem sobie z kuzynem co 3 dni przez pierwszą połowę wakacji właśnie na asfaltowym. Miałem niezłą presję bo on starszy z 6 lat więc nie wiedział że czasami za mocno się przepycha

Hala jest fajna ale nie z panelami ( a taką mam w szkole ). Fajna jest z złączoną podłogą, a bo ja wiem lepiej mi się tak gra

Małe boisko i małe bramki są fajne jak jest mało osób, można potrenować gierkę na małej przestrzeni

Dodane: 14-06-2010 18:31
No sztucznej nie wymieniłem bo nigdy na takowej nie grałem bo takowej w pobliżu nie ma xDDD Na asfalcie grałem ale tam to trzeba ostrożnie wiec nie mogę rozwinąć skrzydeł xD Na hali jest nawet spoko ale upadki też bywają czasem bolesne więc mi najlepiej gra się na trawie

i najlepiej na dużym boisku chociaż jak jest mało osób to się gra na małym bo nikomu się tyle biegać za piłką nie chce aby grać w 8 osób na duże xD
Na sztucznej na pewno jest najlepiej bo i dosyć miękko i przede wszystkim równo a na trawie to czasem piłka lubi sobie robić figle xD
Co do łączonej podłogi to jak to niby wygląda ?
--------------------

Dodane: 14-06-2010 18:47 -
Prawda jest taka, że gdyby nie mój kuzyn, który męczył mnie codziennie, grałbym jak baba

Codzienne granie w malutkim ogrodzie 1vs1 dało mi bardzo dużo. I choć nie lubiłem tego wtedy, dzisiaj czuję wielką chęć do gry i mi to wychodzi

A przed każdym rekreacyjnym meczem jest taka mała podnieta, to bardzo fajne uczucie
Na sztucznej nawierzchni jeszcze nie miałem okazji grać. Asfalt bardzo mnie ogranicza, zero swobody. Podobnie hala. Pozostaje kochana trawka

Jako, że mieszkam na wsi, zrobiliśmy sobie takie średnie boisko z pola i jest całkiem fajnie

Spotykamy się codziennie, jeśli tylko pogoda pozwala. Dziś niestety pada:/
A meczyki oglądać lubię, ale tylko gdy piłkarze prezentują jakiś poziom.
EDIT: Ostatnio rozglądałem się na Allegro za piłką z mistrzostw świata - Jabulani,
jednak zniechęciłem się tymi wszystkimi narzekaniami piłkarzy;
--------------------

Dodane: 14-06-2010 22:08
Piłka na hali, (najlepiej małej

) jest dla mnie najlepszym wyborem. Tam najlepiej sobie pograsz, gdyż przy trzech - cztero osobowych drużynach można sobie w miarę poganiać. Oczywiście czasem może głowa odpaść na bramce, jak już wcześniej wspominałem, ale lepsze to od stania 45 minut na trawie, gdzie na dodatek razi słońce. A asfaltówki to już masakra. xD
--------------------

Dodane: 15-06-2010 01:03
Co do łączonej podłogi to jak to niby wygląda ?
A to nie to ja tak napisałem bo nie wiedziałem jak napisać. Po prostu cała podłoga jest w taki sposób połączona że nie ma na niej żadnych ' szpar' tylko jest gładziutka jak pupa niemowlęcia jak tutaj :
http://www.tsczar.../12_12.jpg . Bo np. tutaj to już widać że jest zbudowana z jakiś tam elementów poszczególnych
http://www.powiat...na-001.jpg . Może i mały szczegół ale mi się lepiej gra na tej pierwszej, może dlatego że jest śliska nawierzchnia i lepiej przyciąga piłkę . Po takiej podłodze to aż chce się po ziemi piłki dawać

Dodane: 15-06-2010 11:17
Sport lubię bardzo... swego czasu grałem nawet w klubie, jednak po odejściu z gimnazjum do technikum, ta pasja się zakończyła i gram tylko od czasu do czasu "pokopać" z kumplami. Starszy zawsze mnie dręczy bo miałem zostać piłkarzem xD, a tak to świetny sport

.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.