Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 06:28
OnLine: 37, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Czemu Gohan myślał że walka była nie na maksa?
Dodane: 03-06-2010 00:04 - Edytowane przez by_black dnia 07-06-2010 14:59
#emil9912 - user - 10%
Siema

Pamietacie walke Cella z Goku, i jest tam jedna nie wyjaśniona sprawa,poniewaz Gohan twierdzil ze jego ojciec i Cell nie daja z siebie wszystkiego.

Jeszcze po tym jak Songo podwyzszyl swoje Ki do max ,a nastepnie to zrobil Cell to tylko Gohan stiwerdzil ze Cell jest silniejszy od Songa.

czy po treningu Gohan otrzymal takie zdolnosci?
czy to wynik ssj2 (jeszcze nie osiagnietego z 100 %,dopiero po jak Cell go zdenerwoal?)

moze macie jakies sugestie ?

Dodane: 03-06-2010 00:14
Wg. mnie Gohan był przekonany że jego ojciec jest silniejszy od Cella tylko nie daje z siebie wszystkiego, bo koniecznie chce aby Gohan przystąpił do walki. Oczywiście Gohan był w błędzie, bo jak wiemy Cell był znacznie silniejszy od Goku SSJ.
Czy gdyby Gohan nie został przez Komórczaka sprowokowany uzyskałby tak wielką moc? Szczerze wątpię w to. Gohan często działa pod wpływem impulsu i tylko wtedy jego moc znacznie się zwiększała (np. gdy Freezer poważnie rani Krilana). Tak też było w przypadku gdy Cell zniszczył głowę C16.

--------------------

Dodane: 03-06-2010 15:41
#Cyrus - user - max%
Czy to jakaś specjalna zdolność by móc ocenić ich siłę? Każdy to potrafił, a że Gohan to stwierdził to nie czyni z niego jakiegoś wyjątkowego. A Goku po walce z Cellem był tak wymęczony, że go Cell jr. klepały. A że nikt inny nie miał szansy pokonać Cella, to postawił wszystko na Gohana.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 03-06-2010 21:54
#emil9912 - user - 10%
Cyrus napisał/a:
Czy to jakaś specjalna zdolność by móc ocenić ich siłę? Każdy to potrafił, a że Gohan to stwierdził to nie czyni z niego jakiegoś wyjątkowego. A Goku po walce z Cellem był tak wymęczony, że go Cell jr. klepały. A że nikt inny nie miał szansy pokonać Cella, to postawił wszystko na Gohana.

nikt oprocz Gohana nie stwierdzil ze Cell jest silniejszy wiec cos w tym bylo

Dodane: 03-06-2010 22:37
#Cyrus - user - max%
No skoro on to stwierdził to po co ktoś inny miał to robić xD Wolałbyś żeby cały Z team po kolei mówił "Goku jest słabszy"? Chodzi o poinformowanie widza, nie potrzebnie doszukujesz się drugiego dna, bo określać moc przeciwnika to już w Freeza sadze wszyscy umieli.

--------------------

Dodane: 03-06-2010 23:03
#tanzie - user - 10%
syngohana napisał/a:
Wg. mnie Gohan był przekonany że jego ojciec jest silniejszy od Cella tylko nie daje z siebie wszystkiego, bo koniecznie chce aby Gohan przystąpił do walki. Oczywiście Gohan był w błędzie, bo jak wiemy Cell był znacznie silniejszy od Goku SSJ.
Czy gdyby Gohan nie został przez Komórczaka sprowokowany uzyskałby tak wielką moc? Szczerze wątpię w to. Gohan często działa pod wpływem impulsu i tylko wtedy jego moc znacznie się zwiększała (np. gdy Freezer poważnie rani Krilana). Tak też było w przypadku gdy Cell zniszczył głowę C16.

jak w sali ducha o czasu gohan osiagnal ssj2

Wiadomość doklejona:
i w ogole nie kminicie tej sytuajci to chodzilo oto ze gohan myslal ze goku i cell sa duzo potezniejsi od niego wiec byl pewny ze nie walcza na serio bo on opanowal juz ssj2 wtedy i byl od nich duzo silniejszy proste

Dodane: 04-06-2010 09:51
#Cyrus - user - max%
Co ty tworzysz koleś ^^ Gohan osiągnął SSJ2 wcześniej? Nie ma takiej opcji. Gdyby miał już wcześniej SSJ2 to by rozwalił szybciej Cella i wszyscy nie byliby tak zdziwieni jak Goku wystawił Gohana.

--------------------

Dodane: 04-06-2010 10:27
#manfred - user - 60%
No właśnie [i znowu ty Cyrus xd] gdyby Gohan osiągnął SSJ2 wcześniej to by się zam nie zdziwił jak go Goku na "mate" zawołał

--------------------

Dodane: 04-06-2010 10:48 - Edytowane przez JCD dnia 04-06-2010 10:49
#JCD - user - max%
Według mnie Gohan podczas treningu mógł otrzymać ogromnego kopa do siły jako SSJ i mógł myśleć, że jego ojciec podobnie się wzmocnił a rzeczywistość okazała się ciut inna. Zresztą w DB SSJ innemu SSJ nie równe, że choćby wspomnę przykład Vegety i Goku podczas walk z androidami.

--------------------

Dodane: 04-06-2010 10:57
Naszemu przyjacielowi chyba chodzi o to

http://www.youtub...re=related

Gohan sam do konca nie wiedzial co sie stało.. Goku wyczul jego ogromny potencjał wlasnie wtedy... spojrzcie na wlosy gohana , przez chwile wygladały tak jak w SSJ2

Dodane: 04-06-2010 11:05
#manfred - user - 60%
He-he no rzeczywiście, ciekawe czy to błąd w krasce, czy naprawdę tak było. No to się zrobił następny, ciągnący się wieki temat ;p

--------------------

Dodane: 04-06-2010 11:23
#Jaro13 - user - 60%
Ja uważam że to choroba Goku w czasie walki z C 19 osłabiła jego poziom mocy o trochę, moc Gohana rosła właśnie pod wpływem zdenerwowania lub gdy jego bliscy umierali coś w tym stylu pamiętacie walkę z Raditzem.Scouter wyczytał że Gohan ma tylko 1 jednostkę a w późniejszym czasie gdy Goku prawie został zabity przez Raditza, moc Gohana wzrosła do 1300 mało tego gdy leciał żeby zadać cios jego moc jeszcze wzrosła. Gdyby Gohan dysponował taką mocą i miałby lepsze doświadczenie np: w czasie walki późniejszej z Nappą gdy już walczył, to sam by rozwalił Raditza tylko że jego moc pokazywała się przy nerwach i nie miał żadnych technik oraz nie trenował nad jakimiś walkami. Dopiero w czasie wali z Freeza tam dysponował więlką mocą sam Freeza stwierdził że jeszcze chwila a by zginą czyli Gohan gdy użył pełnej mocy na Massenko mógłby zabić go ale jak każdy zauważył Freeza dysponował lepszym doświadczeniem i wydaje mi się że jeszcze mógł zwiększyć swoją moc bojową ale nie zrobił tego bo nie wyczuł takiej potrzeby. Więc raczej było pewne że Gohana moc wzrośnie w pewnym momencie i będzie silniejszy niż nie jeden z wojowników. Dopiero w Gt jego moc spadła wydaje mi się że gdyby Goten trenował cały czas stał by się silniejszy od niego ale także odstawił trening oraz walkę na bok.

Dodane: 04-06-2010 12:34
#tanzie - user - 10%
manfred napisał/a:
No właśnie [i znowu ty Cyrus xd] gdyby Gohan osiągnął SSJ2 wcześniej to by się zam nie zdziwił jak go Goku na "mate" zawołał

tylko ze goku juz to widzial w sali ducha i czasu a my nie. popatrz na to co podal chudyx992 to sie dzieje wlasnie tam i juz wtedy widac te blyskawice jak u ssj2 i moim zdaniem z gohanem ssj2 to tak samo jak z goku i ssj sam mowil ze na poczatku mu ciezko bylo sie przemienic a gdy potrenowal tam rok z tymi "znawcami technik" to juz mogl spokojnie.

Dodane: 04-06-2010 22:35
#Cyrus - user - max%
Pokaż mi w mandze jak Gohan osiąga SSJ2 to przyznam ci racje. Dla mnie to nawet na tym filmiku Gohan nie zamienił się w SSJ2, był to zwykły przypływ energii który szybko go opuścił.

--------------------

Dodane: 05-06-2010 00:02
#beny_hp - user - 20%

Zauważ, że pojawiają się niebieskie błyskawice, potem chwile Gohan ma dłuższe włosy, charakterystyczne dla SSJ2, potem taki sam ułamek sekundy włosy super wojownika i potem wraca do normalnego stanu. Fakt, to był zwykły przypływ energii, który go szybko opuścił, ale na chwile stał się SSJ2.

Nie bez powodu jest to pokazane, i w wersji angielskiej, tej z linka, jest jasno powiedziane, że Goku wlasnie wtedy przekonał się, że tylko Gohan moze pokonać Cella. W polskim lektorze niestety jest maaasssaaa błędów, o których wiecie, dlatego tam tego nie ma :)

A wracając do tematu, to Gohan od początku turnieju komórczaka byl silniejszy od Songa i Cella. Dlatego myślał, że nie dają z siebie wszystkiego. Jasno powiedział, że zaczyna rozumieć, dlaczego ojciec wybrał właśnie jego, bo tylko on może wygrac :)

Dodane: 05-06-2010 08:54 - Edytowane przez Cyrus dnia 05-06-2010 08:56
#Cyrus - user - max%
beny_hp napisał/a:

Zauważ, że pojawiają się niebieskie błyskawice, potem chwile Gohan ma dłuższe włosy, charakterystyczne dla SSJ2, potem taki sam ułamek sekundy włosy super wojownika i potem wraca do normalnego stanu. Fakt, to był zwykły przypływ energii, który go szybko opuścił, ale na chwile stał się SSJ2.

Nie bez powodu jest to pokazane, i w wersji angielskiej, tej z linka, jest jasno powiedziane, że Goku wlasnie wtedy przekonał się, że tylko Gohan moze pokonać Cella. W polskim lektorze niestety jest maaasssaaa błędów, o których wiecie, dlatego tam tego nie ma :)

Ja tylko zauważam, że takie coś nie miało miejsca w mandze co jest równoznaczne z tym, że takie coś według autora NIE ISTNIEJE. Jest to zwykła fantazja studia które robiło to anime.
Po drugie do przemiany wojownikowi potrzebna była złość, a na co mógł się wkurzyć Gohan w tej komnacie?
Po trzecie czy nie uważacie, że jeśliby tam osiagnął SSJ2 to po odpoczynku powinien go już osiągać? A w walce z Cellem to już w ogóle na początku powinien się zamienić w SSJ2? A dlaczego tego nie zrobił? Odpowiedź jest prosta - on nie osiągnął wcześniej SSJ2.

Trzeba nie tylko uważnie oglądać anime i czytać mangę, ale myśleć i nie tworzyć nowych historii ^^

--------------------

Dodane: 05-06-2010 09:07
#beny_hp - user - 20%
Cyrus napisał/a:
myśleć

Ehhh.... widać właśnie, że się stosujesz do tego co piszesz ;)

Dodane: 05-06-2010 09:17
#TX - user - 20%
Średnio rozumiem pytanie autora tematu, ale rozumiem, że chodzi o wypowiedź Gohana na temat mocy Goku i Cella w ich walce.

Gohan po prostu pobił w komnacie ROTAS swoją mocą Son Goku i innych wojowników. Gdy Goku walczył z Seru na turnieju myślał, że ten nie daje z siebie wszystkiego, bo sam mógł wytworzyć większą energię (dopiero po poddaniu się, Goku wytłumaczył synowi, że dał z siebie wszystko, a ten po prostu go przerósł, dla tego wydawało mu się, że to wszystko rozgrzewka). Zrozumiałe? ;)

--------------------
Dodane: 05-06-2010 09:17
#Cyrus - user - max%
beny_hp napisał/a:
Cyrus napisał/a:
myśleć

Ehhh.... widać właśnie, że się stosujesz do tego co piszesz ;)

Jak widać w przeciwieństwie do ciebie, lepiej mi to wychodzi.. Jakby w anime było powiedziane, że Goku był pedałem to też byś w to uwierzył.

Proszę cię nie twórz takich historii jak ta bo później dzieci neo to czytają i spamują na forach o takich bzdurach.

--------------------

Dodane: 05-06-2010 11:22
#beny_hp - user - 20%
Powiem ci tak....chodziło mi o to, że sytuacje i wypowiedzi z dragona wszystkie da się uzasadnić na wiele sposobów... Pomijając już wszystko, Akira brał udział w tworzeniu Anime, więc może niektóre pomysły były jego, a zastosował je, ponieważ odgrywały rolę dopracowania Mangi? Po jakimś czasie, doszedł do wniosku, że mogłby doddać kilka rzeczy, aby dopracować całą historię Goku. Tak ja myślę, oczywiście ty się z tym nie zgodzisz, bo byłeś tam kiedy to robili i wiesz wszysko :)

(tak szczerze to chyba cie jeszcze w planach nie było :) )

Ty na tym forum potrafisz się tylko wymądrzać, poprawiać innych itp... Ale rozumiem, niektórzy ludzie muszą się w jakiś sposób dowartościować, a więc pojdę ci na rękę:

Cyrus, jestes super. Wiesz wlaściwie więcej o Dragon Ballu niż sam Akira! Nie sugerujesz odpowiedzi, ale oznajmiasz je, bo po porostu jesteś nieomylny i dokładnie je znasz :) Jestem twoim idolem!

PS: gdyby w japońskiej wersji było tak powiedziane to bym w to uwierzył :) Polskim lektorem się nie sugeruję.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online