Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:25
OnLine: 57, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Czemu Gohan myślał że walka była nie na maksa?
Dodane: 05-06-2010 23:19
#emil9912 - user - 10%
kurde ludzie co do tego ze Gohan sie przemienil na chwile w sali w ssj2 to tak w czesci prawda.
kiedy to sie stalo widac ze byl na pol przytomny,a co moglo go rozloscic? dostal kopniaka w brzuch od Songa i chcial pokazac zapewne ze nic mu nie zrobil i nastepnie Gohan uzyl max energi aby sie przemienic w ssj1 ale pod wplywem tego ze ojciec go polozyl zamienil sie w ssj2 ale tylko na chwile i w stanie pol przytomnym wiec nawet nie pamietal co sie stalo ale Songo widzial :)

a co do tego ze Gohan zauwazyl ze walka jest udawana to wszyscy inni byli zdziwieni ze tak myslal ,wiec najprostrze wytlumaczenie u najbardziej logiczne to to ze byl silniejszy od jedngo i drugiego :d :d :d

Dodane: 06-06-2010 22:54
#Cyrus - user - max%
beny_hp napisał/a:
Powiem ci tak....chodziło mi o to, że sytuacje i wypowiedzi z dragona wszystkie da się uzasadnić na wiele sposobów... Pomijając już wszystko, Akira brał udział w tworzeniu Anime, więc może niektóre pomysły były jego, a zastosował je, ponieważ odgrywały rolę dopracowania Mangi? Po jakimś czasie, doszedł do wniosku, że mogłby doddać kilka rzeczy, aby dopracować całą historię Goku. Tak ja myślę, oczywiście ty się z tym nie zgodzisz, bo byłeś tam kiedy to robili i wiesz wszysko :)

(tak szczerze to chyba cie jeszcze w planach nie było :) )

Ty na tym forum potrafisz się tylko wymądrzać, poprawiać innych itp... Ale rozumiem, niektórzy ludzie muszą się w jakiś sposób dowartościować, a więc pojdę ci na rękę:

Cyrus, jestes super. Wiesz wlaściwie więcej o Dragon Ballu niż sam Akira! Nie sugerujesz odpowiedzi, ale oznajmiasz je, bo po porostu jesteś nieomylny i dokładnie je znasz :) Jestem twoim idolem!

PS: gdyby w japońskiej wersji było tak powiedziane to bym w to uwierzył :) Polskim lektorem się nie sugeruję.

Jak być hipokrytą to na całego :) Rozumiem, że ty tam byłeś i wiesz, że nie było tak jak ja mówię.

Ja przedstawiam FAKTY, a ty
więc może niektóre pomysły były jego
. Twoje "może" możesz wsadzić między bajki :) Jak podrośniesz to może pogadamy na poziomie bo jak na razie to poziom merytoryczny twoich wypowiedzi jest na bardzo niskim poziomie. A do tego ta hipokryzja, jak ja jej nie lubię. Nie dość, że w rządzie to jeszcze na forum musi być tego pełno :/

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 01-07-2010 01:33
mi sie wydaje ze sonqo jak zwiekszyl objetos miesni i wykszesal cale ki w train romie przy gohanie i on stwierdzil ze jest o wiele silniejszy od cella a sonqo mu powiedzial ze sama sila to nie wszystko liczy sie szybkosc cos takiego i moze oto chodzi gohanowi

Dodane: 01-07-2010 07:47
Moim zdaniem gdy by Goku tak by Gohana nie pobił aby go zdenerwował to istniała by szansa że zmienił by się szybciej w SSJ2

Dodane: 19-07-2010 16:28 - Edytowane przez Akushu dnia 19-07-2010 16:28
#Akushu - user - 0%
Według mnie dla Gohana w tym czasie moc Goku i Cell'a była słaba i nie mogł uwierzyć że jest od nich silniejszy. Jako wytłumaczenie wmawiał sobie, że toczący walkę wojownicy nie dają z siebie wszystko. Jeżeli już ktoś zamieścił podobną wypowiedź, to przepraszam.

Dodane: 20-07-2010 18:32
#Cell-18 - user - 10%
Wszyscy zawsze traktowali Son Goku jako ostatnią najsilniejszą deskę ratunkową-to on zawsze pokonywał najpotężniejszych wrogów.Nikomu ( a w tym przypadku Gohanowi)nie przychodziło nawet na myśl porównywanie swoje siły do niego.A ponieważ Gohan nie zdawał sobie sprawy że przewyższył siłą ojca dla niego walka Cella i taty nie wyglądała na maksa.

Dodane: 05-10-2011 20:26
#cezar22 - user - 0%
Napisze to co napisali tu prawie wszyscy: Gohan był silniejszy on Goku podczas gdy ten walczył z Cellem. Czy był silniejszy od Cella przed przemianą w SSJ2? No nie wiem trudno powiedzieć ale chyba raczej nie. A jeśli chodzi o ,,przemianę w SSJ2'' w ROSAT to nic takiego nie miało miejsca.

Dodane: 06-10-2011 09:35
Nawet na tym krótkim filmiku Gohan tylko zbliżył się do osiagnięcia ssj2 ponieważ niebył wstanie go utrzymać. To była podobna sytuacja jak ta w której ytrenował przemianę w ssj.

--------------------
master xD

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 07-10-2011 15:54
#Sala8 - user - 80%
Ojej xd Niektórzy to rzeczywiście na siłe skierowują wydarzenia.
Po przeczytaniu wypowiedzi wszystkich Cyrus ma ewidentną racje.
Gohan osiągnął ssj2 przy cellu jak go sprowokował. Co lepsze gdy stawał do walki był po prostu słabszy od Cella nie potrafił się zmienić w ssj2 za tym idzie gdyby Cell nie bawił się zabiłby go i tyle.

Co do tematu dlaczego Gohan ma mieć racje? Był najmniej doświadczony z wszystkich trenował z ojcem, który mu raczej wszystkiego nie pokazał. Odpowiedź jest taka, że walczyli serio a Goku sie wycofał bo widział, że przegra. Rozumiem szukać drugiego dna gdyby fabułe i pomysłowość historii byłaby wymagająca, ale w db mamy proste przekazy.

--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 17-03-2012 17:40
#KaKa663 - user - 60%
Wg. mnie Gohan poczynił ogromne postępy podczas treningu i był przkonany ze jego ojciec jest o wiele silniejszy od niego jak to zawsze było. Jednak w tym przypadku nie byłó to prawdą

Dodane: 26-03-2012 10:08
#DeaDMen - user - 90%
KaKa663 napisał/a:
Wg. mnie Gohan poczynił ogromne postępy podczas treningu i był przkonany ze jego ojciec jest o wiele silniejszy od niego jak to zawsze było. Jednak w tym przypadku nie byłó to prawdą

Rzeczywiście mogło być to prawdopodobne, że Gohan po prostu myślał, że Goku jest od niego dużo silniejszy i być może przez to myślał, że walka nie była na serio.Co do tej przemiany to Gohan był na początku na zwykłym poziomie SSJ, a drugi poziom został odblokowany przez to, że się zdenerwował.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online