index >
Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Lista filmów kinowych i odcinków specjalnych

Dodane: 30-05-2010 18:00 -
Witam dużo szukam po niecie ale nie jestem pewny czy wszytskie info jakie znalazlem jest prawdziwe, a konkretnie szukam calego spisu odcinkow specjalnych i movie(kinowek)wszystkich czesci DB. poki co doszukalem sie takcih info prosze o porawienie jezeli jest gdzies blad (raz sa podane polskie a czasem angielskie tytuly)
Dragon Ball specjale ( tutaj na bank jest blad )
1. Goku i bezpieczne przepisy drogowe
2. Goku i zastępy straży pożarnej…
Movie
1. Legenda shen longa
2. Śpiąca królewna w demonicznym zamku
3. Mistyczna, wielka przygoda
4. Droga do zdobycia najwyższej mocy
Dragon Ball Z specjale
1. Bardock – ojciec Goku
2. Historia Tronka
3. Plan likwidacji Saiyan (2 części)
4. Spotkanie Goku i portal czasoprzestrzenny
5. Siemka ! Goku i przyjaciele powracaja
6. Świat Dragon Ball Z (Amerykański specjal )
Movie
1. Wróć mój Son Gohanie (Lub martwa strefa)
2. Najsilniejszy człowiek na świecie
3. Drzewo mocy ( the tree of Might)
4. Lord Slug
5.Cooler’s Revenge
6. The return of Cooler
7. Super Android 13
8. Broly the legendarny super Saiyan
9. Bojack unboud
10. Broly the socond coming
11. Bio Broly
12. Fusion Reborn
13. Wrath of the dragon
Dragon Ball GT specjal
1. Heros Legacy
Movie
1. Goku junior
Piszcie co sie zgadza na 100% i czy dobrze wszystko podalem

Dodane: 30-05-2010 18:06
Kinówki Dragon Ball
Dragon Ball Movie 1 - Curse Of The Blood Rubies
Dragon Ball Movie 2 - Sleeping Princess in Devil's Castle
Dragon Ball Movie 3 - Mystical Adventure
Dragon Ball Movie 4 - The Path to Power
Kinówki Dragon Ball Z
Dragon Ball Z Movie 01 - Dead Zone (martwa strefa)
Dragon Ball Z Movie 02 - The World's Strongest
Dragon Ball Z Movie 03 - Tree of Might
Dragon Ball Z Movie 04 - Lord Slug
Dragon Ball Z Movie 05 - Cooler's Revenge
Dragon Ball Z Movie 06 - The Return of Cooler
Dragon Ball Z Movie 07 - Super Android 13
Dragon Ball Z Movie 08 - The Legendary Super Saiyan
Dragon Ball Z Movie 09 - Bojack Unbound
Dragon Ball Z Movie 10 - Broly - Second Coming
Dragon Ball Z Movie 11 - Bio Broly
Dragon Ball Z Movie 12 - Fusion reborn
Dragon Ball Z Movie 13 - Wrath of The Dragon
Kinówki Dragon Ball GT
Dragon Ball GT Movie - Hero's Legacy
Odcinki specjalne
Dragon Ball Movie Special 1 - Goku's Traffic Safety Goku i bezpieczne przepisy drogowe)
Dragon Ball Movie Special 1 - Goku's Fire Fighting Regiment (Goku i zastępy straży pożarnej)
Dragon Ball Z Movie Special 1 - Bardock Father Of Goku
Dragon Ball Z Movie Special 2 - The History of Future Trunks
Dragon Ball Z Movie Special 3 - Plan to Destroy the Saiyan
Dragon Ball Z Movie Special 4 - The World of Dragon Ball Z (Świat Dragon Ball Z)
Dragon Ball Z Movie Special 5 - Heya! Son Goku and Friends Return! (Siemka ! Goku i przyjaciele powracaja)
Dragon Ball Z Movie Special 6 - Televikko Atsumare Goku's World (Spotkanie Goku i portal czasoprzestrzenny)

Dodane: 30-05-2010 19:29
Tutaj:
http://dragonball...Ball_films masz cały spis z którego ja korzystam, są tam wszystkie filmy kinowe, oraz tak zwane "live action" więc to jest moim zdaniem najlepsza lista, nie tylko dlatego że zawiera wszystkie tytuły, ale dlatego że zawiera japońskie oryginalne nazwy, oraz ich angielskie tłumaczenie. Bo są jeszcze inne tytuły które amerykanie sami sobie wymyślili i nie wiele mają wspólnego z filmem, coś jak tłumaczenie angielskich tytułów na polski, jak tłumaczą. Przykładowy film: "alone in the dark" a nasi przetłumaczyli na "wyspa cienia".

Dodane: 30-05-2010 21:45
wilekie dzieki ikar ;] teraz jeszcze male wysjasnienia:
-"Spotkanie Goku i portal czasoprzestzreny" nie jest odcinkiem specjalnym zetki ?
-"hero's Legacy" jest jedynym specjalem GT ? Bo tutaj do pobrania jest "Goku junior" czy jest to moze poprostu takie tłumaczenie ? :]
-jest tutaj takze do pobrania specjal DB Hidden specjal,a nie jest podany na strone, to takze jest odcinek specjalny ?

Dodane: 31-05-2010 08:10
Ad.1 po angielsku/japońsku w oryginale jaki jest tytuł?
Ad.2 GT ma jedną kinówkę, a wydawać się by mogło że więcej, ponieważ różnie ją tłumaczono o czym pisałem wcześniej.
Ad.3 nie sugeruj się polskimi lub angielskimi nazwami których nie ma na stronie którą ci podałem. My kiedyś "głupi" pobraliśmy jakąś paczkę kinówek, nie zmienialiśmy im tytułów tylko wrzuciliśmy na stronę i tak zostało, do czasu kiedy ktoś nas oświecił podczas odnawiania kinówek (wstawiania ich w HD). Wtedy zaczęliśmy eliminować te które już "poprawiliśmy" i nadawaliśmy im zupełnie nowy tytuł, taki jaki jest na stronie którą ci podałem.

Dodane: 31-05-2010 14:09
Ad.1 angielski tytuł podal jozio "Televikko Atsumare Goku's World" (Spotkanie Goku i portal czasoprzestrzenny) .
A i prosiłbym jeszcze o kilka stronek z których mógłbym pobrać te odcinki (na dbpolska.net nie ma wszystkich), nie wszystkie są wydane w POlsce więc chciałbym chociaż mieć napisy gdy lektor lub dubbing byłby niemożliwy

Dodane: 31-05-2010 21:38

Dodane: 19-06-2010 21:55
http://www.daizex...vie_guide/ Ne tej stronie jest jeszcze informacja o odcinku specjalnym Dragon Ball Z:
"Zenbu Misemasu Toshi Wasure DRAGONBALL Z"
("We'll Show You Everything: Forget the Year's Cares with DragonBall Z"
Wie ktoś jak można go zdobyć?

Dodane: 19-06-2010 22:18
No to zaskoczyłeś mnie Jolan

Pierwszy raz słyszę o takim odcinku specjalnym. Trochę poszukałem i to chyba jest to:
http://www.youtub...r_embedded ale nie jestem pewien. Dla mnie są to raczej filmiki związane z DB niż odcinki specjalne. Jeśli chciałbyś to pobrać to najlepiej programem Youtube Downloader

Dodane: 19-06-2010 22:29 -
Sam jestem zaskoczony, że coś takiego istnieje

Tutaj [http://dragonball.wikia.com/wiki/Looking_Back_at_it_All:_The_Dragon_Ball_Z_Year-End_Show!] jest mała wzmianka o tym odcinku. Wydaje się, że to co umieściłeś, to właśnie ten odcinek specjalny.

Dodane: 19-06-2010 22:45
No chyba rzeczywiście to jest to. Na dragonball.wikia.com piszą, że dzieje się to między 211, a 212 odcinkiem DBZ, a ten krótki opis pasuje do tego co nadesłałem

Nie mam pojęcia skąd się to wzięło, ale po prostu zostało to wyemitowane tylko w Japonii 31 grudnia 1993 roku w Fuji TV

Jedyne co pozostało to pobrać to z YouTuba, bo nigdzie indziej tego nie znajdziesz. Ewentualnie możesz skorzystać z tego linku:
http://www.megaup...d=U2WKF64W To jest to samo, co na YouTube, tylko że link z MU

Dodane: 19-06-2010 22:50
Dokładnie tak jak piszesz jest to odcinek specjalny z okazji Nowego Roku

Trwa tylko pięć minut, ale zawsze to jakaś ciekawostka, że coś takiego Japończycy wyemitowali

Już sobie pobrałem z megaupload, dzięki za linka.

Dodane: 19-06-2010 23:10
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.