Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:21
OnLine: 39, statystyki
index > Manga i Anime > Soul Eater
Temat: Soul Eater: Czy warto obejrzeć?
Dodane: 24-05-2010 10:31 - Edytowane przez by_black dnia 24-05-2010 13:39
#zielony - user - 90%
Czytając wypowiedzi na forum o tym anime, postanowiłem sam się przekonać, nawet wcześniej obejrzałem krótkie amv. Obejrzałem pierwsze 3 odcinki, po których ma być już koniec prologu. Niestety te odcinki mnie niezbyt zachwyciły. I moje pytanie brzmi. Czy warto kontynuować oglądanie tego anime? Proszę was o dobre wyjaśnienie dlaczego tak lub nie.

Dodane: 24-05-2010 10:51
#Pepe - user - max%
Mnie zawsze zastanawia czy nie lepiej samemu przeczytać recenzję niż polegać na zdaniu innych bo wiesz, byli i tacy ludzie dla których death note to szit bo miał za mało kolorów ;) Otóż według mnie warto oglądnąć to anime chociażby z powodu ilości odcinków . Bo 51 (?) odcinków to jest mało jak na shonen . Miałem właśnie zacząć oglądać SE ale wybrałem One Piece. Tak więc oglądnij sobie z 10 odcinków,przeczytaj recenzję i sam będziesz wiedział czy opłaca się oglądać czy nie .

--------------------
iSayumi
Dodane: 24-05-2010 13:43
#by_black - systemadmin - max%
Pięćdziesiąt jeden odcinków to naprawdę przyjemna sprawa jak zauważył Pepe, bo w końcu nie nadwyrężymy się oglądaniem ;) Czy warto obejrzeć? Co ja ci będę tutaj wychwalał i specjalnie cię naciskał na kontynuacje oglądania. Ale co tu dużo mówić, każde anime ma pierwsze kilka odcinków gorszych by później mogło się rozkręcić, mimo że nawet pierwsze dziesięć odcinków mi się podobało, ale jednak ta akcja dojrzewa z miarą przybywania odcinków, humor po prostu powala, a coraz to nowsi bohaterowie po prostu zachwycają, taki Shinigami, Free czy Frankenstein po prostu cud miód i orzeszki, po prostu jeżeli nie masz co oglądać to poświęć temu tytułowi trochę czasu, bo i tak wiele nie stracisz przy takiej ilości odcinków, a może ci się spodoba ;)

--------------------
Dodane: 25-05-2010 07:23
#zielony - user - 90%
Jestem po obejrzeniu 4 odcinka. I muszę stwierdzić, że tam akcja bardzo szybko skoczyła. Po prostu przedstawienie postaci nie było zbyt wymyślne i to mnie nużyło. Ale jeśli akcja nabrała tempa zaraz przy 4 odcinku to co będzie dalej. Już przekonałem się do tego anime, macie rację.

Dodane: 27-05-2010 21:31 - Edytowane przez olek_mi dnia 27-05-2010 21:31
#olek_mi - user - max%
Miałem właśnie zacząć oglądać SE ale wybrałem One Piece.

Przy wyborze 50 odcinków, a 500 (albo więcej), jednak skłoniłbym się w stronę tego pierwszego. Jak na tak krótki shonen, to anime powinno cechować się dynamiczną akcją i dobrym rozplanowaniem napięcia na poszczególnych odcinkach. Co prawda jeszcze nie miałem przyjemności obejrzeć tegoż anime, ale coraz bardziej mam na to ochotę.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 13-06-2010 21:47
#hina88 - user - 0%
Pepe napisał/a:
Mnie zawsze zastanawia czy nie lepiej samemu przeczytać recenzję niż polegać na zdaniu innych

A czy recenzja to nie jest zdanie innych.Przeciez to jest to samo. Recenzja jest czyims zdaniem, opinia o czyms... Wlasnie skonczylem cala serie. Ogladalem kilka odcinkow tygodniowo przez ok . 4 miesiace. Fajne, przyjemnie, niezbyt wymagajace anime. W sam raz na zabicie nudy.

Dodane: 21-06-2010 13:55
#Tomson - user - 90%
Czy warto to obejrzeć? Oczywiście, że tak! To jest jeden z najlepszych Shonenów jakie widziałem, a do tego jest krótkie i prawie pozbawione fillerów. Akcja toczy się dość szybko i jest wciągająca. Jedyne co mnie nie zachwyciło to ostatni odcinek, ale to już inna sprawa :p

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 21-06-2010 19:50
#Tomson - user - 90%
Nie wyjaśnię, bo nie chcę spoilerować ;) Moment zakończenia anime był nawet dobry, ale sposób to już co innego, chodzi mi głównie o pokonanie głównego wroga i pozostawienie kilku niewyjaśnionych spraw :p

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 21-06-2010 20:08
#mefiu966 - user - 0%
Zdecydowanie polecam to anime :p Nie tylko ze względu na szybką i wartką fabułę i akcję, ale też ze względu na humor, który w niektórych momentach powala ^^ Sam skończyłem je oglądać jakieś 3 tygodnie temu i jedynym minusem całej serii jest ostatni odcinek(ale spoilować nie będę) :p

Dodane: 04-07-2010 21:42
#Bociak - user - max%
Soul Eater jest fajnym anime, zdecydowanie go polecam. Od strony fabularnej i humorystycznej nie powinniście być zawiedzeni, podobnie jak i z walk. Przyzwoita pozycja.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 05-07-2010 21:16
#Bociak - user - max%
Ostatnio ktoś napisał na SB, że nie podoba mu się kreska... No cóż, na mój gust jest świetna, a animacja płynna.

Podobnie jak tobie, kreska w Soul Eater przypadła mi do gustu, poza tym fajne jest te słońce i księżyc. :p

--------------------

Dodane: 09-08-2010 20:05
#Pepe - user - max%
Ostatnio ktoś napisał na SB, że nie podoba mu się kreska

Bez bicia się przyznaję że to ja napisałem, ale to jest dowód na to że nie ocenia się książki po okładce bo kreska była elegancka. Wtedy twierdziłem tak dlatego,bo postaci jakoś mi przypominały te z teledysków Gorillaz, szczególnie Soul. Co do pytania to jak najbardziej warto, jest mnóstwo humoru,super postacie i ciekawe walki .
Przy wyborze 50 odcinków, a 500 (albo więcej), jednak skłoniłbym się w stronę tego pierwszego

Jakie 500, na dzień dzisiejszy 461 a Soul Eater ma 51.

--------------------
iSayumi
Dodane: 09-08-2010 23:57
#Bociak - user - max%
Bez bicia się przyznaję że to ja napisałem, ale to jest dowód na to że nie ocenia się książki po okładce bo kreska była elegancka. Wtedy twierdziłem tak dlatego,bo postaci jakoś mi przypominały te z teledysków Gorillaz, szczególnie Soul. Co do pytania to jak najbardziej warto, jest mnóstwo humoru,super postacie i ciekawe walki .

Do One Pieca, też się wielu zrażało kreską, a potem się okazało że jest ona genialna. ;) Więc nie powinno się skreślać danej serii tylko z tego powodu.

Jakie 500, na dzień dzisiejszy 461 a Soul Eater ma 51.

Ale niebawem OP dojdzie do 500 epka i będzie szło dalej. xD

--------------------

Dodane: 17-08-2010 00:05
#Heliaze - user - 100%
A ja między innymi ten tytuł porzuciłem razem z drugą serią FMA właśnie dla One Piece,zawsze te dłuższe tytuły bardziej mnie wciągają.

Dodane: 14-10-2010 23:44
#by_black - systemadmin - max%
To teraz będziesz mógł to naprawić, wraz z nadchodzącą premierą epizodów zremasteryzowanych do jakości HD :)

--------------------
Dodane: 18-10-2010 16:17
#kordos - user - max%
Nie wiem, czy obejrzeć, jednak mangę przeczytać warto - fakt, sam jestem dopiero na początku, jednakże mam zamiar w najbliższym czasie zapoznać się z całością, bo manga świetna. :)

Dodane: 26-01-2011 21:58
#Vens - user - 70%
Anime zdecydowanie warto obejrzeć. Chociażby dla samej animacji i bohaterów. To oni właśnie tworzą całą fabułę i jest na prawdę świetna.

Manga jest zdecydowanie lepsza. Kreska jest na dosyć wysokim poziomie, trzyma klimat i nie liczy się tu ilość, a jakoś dla tego mamy miesięczne odstępy od chpaterów co powoduje że manga warta jest czytania.

--------------------
Dodane: 26-01-2011 22:00 - Edytowane przez Bociak dnia 26-01-2011 22:01
#Bociak - user - max%
Manga jest zdecydowanie lepsza. Kreska jest na dosyć wysokim poziomie, trzyma klimat i nie liczy się tu ilość, a jakoś dla tego mamy miesięczne odstępy od chpaterów co powoduje że manga warta jest czytania.

Z jednej strony odstępy są ciut długie, a z drugiej jest dużo czasu by dopracować mangę. :d Bo zakończenie anime to Fail, przez duże "F".

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online