Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:21
OnLine: 34, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Dziewczyny i piłka nożna
Dodane: 23-05-2010 21:08
W tym roku razem z przyjaciółkami założyłyśmy szkolną drużynę piłki nożnej dziewcząt. Udało nam się załatwić treningi z całkiem niezły trenerem ( był maksymalnie zdziwiony gdy usłyszał o naszej prośbie ) i niedawno byłyśmy na pierwszym turnieju. Nie poszło nam tragicznie, ale zawsze jest ten pierwszy raz ^^. Bynajmniej jesteśmy z siebie zadowolone :)

Mimo, że udało nam się zająć 5 miejsce na 14 drużyn chłopacy ze szkoły nas wyśmiali, że w ogóle gramy w piłkę nożną. Uważają, że ten sport należy tylko do facetów. :|

A co wy myślicie .?
Tylko proszę szczerze ;)

Dodane: 23-05-2010 21:55
Uważają, że ten sport należy tylko do facetów. :|
z całym szacunkiem jakim darzę kobiety, ale podzielam ich opinie. Kobiety nie są stworzone do tego sportu.

Abym ja obejrzał na żywo mecz piłki nożnej w wykonaniu kobiet musiano by mi zapłacić.

--------------------

Dodane: 23-05-2010 22:15 - Edytowane przez Mario7504 dnia 23-05-2010 22:18
Syngohana żebyś się nie ździwił. Piłka nożna nie jest tylko dla facetów. Śmiało mogę powiedzieć i się tego nie wstydzę, że moja siostra technicznie jest dużo lepsza ode mnie i zdecydowanej większości facetów jakich znam (w tym również mam na myśli tych co regularnie grają w klubach). Po prostu ma talent.
I żebyś nie pomyślał, że jestem cienki w tym, bo mistrzem świata nie zostanę ale gram całkiem nieźle i kilka turniejów się wygrało z chłopakami.

Ps w jednym masz rację, w większości mecze kobiet nie są najlepsze, jednak wyjątki się zdarzają a moim zdaniem jeśli ktoś chce w to grać, to nie widzę powodu żeby tego nie robił bez względu na płeć czy umiejętności. Piłka powinna sprawiać radość :)

Dodane: 23-05-2010 22:28
#oskarini - user - 0%
Mario7504 napisał/a:
większości mecze kobiet nie są najlepsze, jednak wyjątki się zdarzają a moim zdaniem jeśli ktoś chce w to grać, to nie widzę powodu żeby tego nie robił bez względu na płeć czy umiejętności. Piłka powinna sprawiać radość :)

Całkowicie się z tobą zgadzam , znam kilka dziewczyn które graja nawet nieźle a kilka gra nawet o prawdziwa kasę :)

Dodane: 23-05-2010 22:31
Nie wiem co musiałoby się wydarzyć żebym jednak zmienił swoje zdanie :( W wakacje przez kilka minut oglądałem jakiś mecz kobiet rangi mistrzostw świata. To co się tam działo to było straszne...tak proste błędy przy przyjęciu piłki, czy fatalne kicksy psuły piękno futbolu.

Do futbolu w żeńskim wykonaniu nie przekonam się za żadne skarby :(

--------------------

Dodane: 23-05-2010 23:23
#by_black - systemadmin - max%
Każdy kopać piłkę może, chcą? Proszę bardzo, mamy reprezentacje, wszystko odbiega się jak w męskiej kategorii, jednak osobiście wolę obejrzeć mecz w wykonaniu mężczyzn, bo jednak oglądając kobiety kiedy grają w piłkę nie odczuwam tych emocji, po prostu jedna akcja w kobiecej to x4 w męskiej i opieram to o fakty, bo był okres że oglądałem wszystkie mecze kobiecej piłki nożnej na Eurosporcie i ARD, życzę wam powodzenia, dla mnie to nic nadzwyczajnego, ale jednak w tej kwestii moje zainteresowanie pozostanie wzmożone przy męskiej piłce :p

--------------------
Dodane: 24-05-2010 09:17
#memzaj - user - 10%
syngohana gdybym tak jak ty sie tym przejmował że dziewczyny grają w piłkę nożną już dawno bym wyłysiał :p jest mały odsetek dziewczyn które wogóle chcą oglądac mecze a co dopiero grać jesli o mnie chodzi to mnie to nie przeszkadza każdy powinien grać kto lubi ten sport ;)

--------------------
http://images.dbp...gna/03.jpg
Dodane: 24-05-2010 10:27
#Bohnart - user - 40%
Wszystko zależy od tego czy uznajecie wymianę koszulek...
A tak na serio, ten sport dla kobiet jest niszowy. Co nie znaczy że nie wolno wam się w niego bawić. I ja to bardzo popieram. Gracie dla siebie, nie dla mnie.... jak was to bawi to nic mi do tego.
Inna sprawa że fizycznie nie jesteście uwarunkowane tak jak mężczyźni, i jakkolwiek w wielu sportach dzięki temu nas przewyższacie to w nodze może być wam ciężko.

Dodane: 24-05-2010 11:01
#ludi14 - user - 0%
jak dla mnie to nic złego gdy dziewczyny grają w nogę . znam dziewczyny które lepiej graja od facetów .

Dodane: 24-05-2010 19:21
#Darknes - user - max%
Mi to nie przeszkadza, wolny kraj niech robią kobiety co chcą ale musze przyznać, że oglądając takie mecze jest więcej śmiechu niż emocji podczas walki o piłkę :p Może i jest jakiś odsetek kobiet, które potrafią dobrze grać w piłkę jednak ja takiej dziewczyny nigdy nie spotkałem xD Wszystkie mają takie drewniane nogi ( jak Rasiak xD) jeśli chodzi o kopanie piłki.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 24-05-2010 19:24
#hei_ - user - 10%
Nie ma nic złego w tym, że dziewczyny grają w piłkę nożną. Nie jestem w tym najlepszy i pewnie dużo kobiet jest lepszych ode mnie.

--------------------
Dodane: 24-05-2010 19:48
#Ippo - user - 80%
Mi to nie przeszkadza, aczkolwiek meczy w wykonaniu dziewczyn widziałem naprawdę nie wiele, kiedyś kilka na Eurosporcie :p . Poziom jakoś nie zachwycał i ciężko było obejrzeć to 90min xD.

--------------------
Dodane: 24-05-2010 19:53
#Bociak - user - max%
I tak nie oglądam żadnego sportu (no czasem ekstremalne, nawet da się nie usnąć ;) ), tak więc nie interesuje mnie czy piłkę kopie facet czy kobieta. Z resztą jak płeć damska to lubi to czemu nie? Sport jest dla wszystkich. ;)

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 24-05-2010 19:53
#olek_mi - user - max%
Ten sport jest opanowany przez facetów i dlatego absurdalnym wydaje się im gra w piłkę nożną przez kobiety. Ja nie mam nic przeciwko zaangażowanym w sport dziewczynom, ale moim zdaniem trochę zatracają swoją kobiecość uprawiając tego typu męskie sporty :p .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 24-05-2010 23:29
#JCD - user - max%
To dobrze, że w ogóle masz koleżanki chętne do uprawiania sportu. Śmiem stwierdzić, że obecnie to dosyć rzadkie zjawisko.

Co do poziomu dziewczyn to widywałem bardzo słabe występy ale znam też takie, które poziomem nie ustępują dobrym zawodnikom męskiej płci. Chociaż na średnio to dziewczyny w piłkę nie umieją grac ale przecież nie to się liczy tylko dobra zabawa :d

--------------------

Dodane: 28-05-2010 14:59
#enigma - user - max%
W sumie to ja tam nic do takich dziewczyn nie mam, jednak bardziej piłka nożna kojarzy mi się z facetami na boisku, jednak nie twierdzę, że jeśli dziewczyny grają to jest źle. Jeśli lubią, to niech grają, ale oglądać wolę facetów grających. :)

Dodane: 30-05-2010 14:17
#Konrad - user - 90%
Ja jak leżałem w szpitalu to oglądałem jakieś mistrzostwa w piłce nożnej kobiet..i powiem wa że przy nich to faceci grają delikatnie..nieraz się za włosy łapały i do ziemi..ale to może ja trafiłem na takie mecze, bo grały aż za ostro...

Co do stwierdzenia że to sport dla facetów..nie to sport dla każdego. :d Liczy się żeby to lubić.. :p Sami graliśmy z dziewczynami czasami..prawda wtedy przydzwonić w tą piłkę nie wypada, a one po kostkach dzwoniły..xD Ale i tak grało się fajnie..

Ogólnie każdy sport jest dla każdego..jedyny w którym nie lubię oglądać kobiet, to czysto wysiłowe, jak podnoszenie ciężarów, czy walki, wszelkiej maści..

--------------------

Dodane: 30-05-2010 14:21
#Pepe - user - max%
Ja już nie wspomnę o mistrzostwach a o mojej kuzynce. Jako że mieszkała kiedyś na moim podwórku,gdzie jest 10 chłopaków i tylko jedna dziewczyna,która jest najstarsza i wyrosła od wspólnych gier itp , to nie miała wyjścia i grała w to co my. A w co grają chłopaki ? W nogę of kors :d I była lepsza od nie jednego chłopaka w nogę,ba na jakieś zawody nawet jeździła. Jak graliśmy z nieznanymi nam ludźmi to patrzyli na nią z dystansem do czasu gdy ich nie okiwała czy gola im strzeliła :d Tak więc nic nie mam do pań grających w piłkę. Chłopy jakoś też świrują pawiana na lodzie ( tj. jazda figurowa ) a za fajnie w moim odczuciu to nie wygląda.

--------------------
iSayumi
Dodane: 02-06-2010 20:05
#Rocky - user - 90%
Ja tam nie mam nic przeciwko paniom grającym w nogę. Chociaż nie widziałem w telewizji żadnej urodziwej a i koszulkami się nie wymieniały xD Chociaż widziałem tylko jakiś mecz na Eurosporcie gdzie grały Niemki kontra ktoś tam xD NIe było tak źle :p

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 02-06-2010 20:22
#Karolex - user - 90%
Ja chyba tylko raz oglądałem na jakimś kanale sportowym mecz futbolu damskiej płci i szczerze mówiąc wolę obejrzeć męską grę. Kobieta nie leży mi w tej roli. Jak chcą grać, to przecież nikt im nie zabrania, ale mówię, ja wolę dynamiczne rozgrywki męskie.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online