Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 22:49
OnLine: 44, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Grand Prix w żużlu 2010
Dodane: 07-09-2010 01:23 - Edytowane przez syngohana dnia 12-09-2010 12:22
Jak nasi pojechali nieco gorzej to już nikt do tematu nic nie dopisał xD To może ja chociaż aktualną tabelę wstawię, bo nieco się sytuacja pogorszyła od GP Chorwacji:

1.Tomasz Gollob 117 pkt.
2.Jarosław Hampel 110
3.Jason Crump 107
4.Rune Holta 82

Australijczyk zbliżył się już tylko na 3 punkty do Hampela i 10 do Golloba. Trzeba będzie bronić tych świetnych pozycji.

Edit: Tacy fani żużla a nikt nie napisze że Gollob wygrał Grand Prix w Vojens. I to z kompletem punktów ^^ Droga do mistrzostwa jak najbardziej otwarta :)

--------------------

Dodane: 12-09-2010 20:16
#olek_mi - user - max%
Fani by byli, jakby można było oglądać relację z GP w telewizji publicznej :p . Gollob wypadł fenomenalnie i zdobył komplet możliwych do zdobycia punktów, Hampel trochę gorzej przez co utracił drugie miejsce na rzecz Crumpa. Do końca tego sezonu zostało jeszcze parę zawodów, więc nie cieszmy się tak szybko, aczkolwiek takiego podium przed sezonem nawet w najbardziej optymistycznych wariantach bym nie przewidział xD.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 12-09-2010 21:12
Do końca tego sezonu zostało jeszcze parę zawodów
Dokładnie tylko dwa Grand Prix. W tym na koniec ulubione GP Gollob w Bydgoszczy, gdzie przegrywa niezwykle rzadko. Do zdobycia maksymalnie 48 pkt a Gollob aż 19 przewagi. Naprawdę musi dojść do katastrofy aby nasz najlepszy żużlowiec nie zdobył brakującego mu tytułu. :) Jestem pełen optymizmu :)

--------------------

Dodane: 13-09-2010 19:36
#malpex - user - max%
Tak to było niesłychane GP w wykonaniu Golloba, dawno nie slyszałem żeby ktoś wygrał z kompletem punktów! Piękna jazda od początku do końca! Wiem podświadomie że praktycznie z taka dyspozycją Gollob powinien mieć mistrza świata w kieszeni ale jednak wiem że musi on zachować koncentrację do ostatnich zawodów w Bydgoszczy gdzie mam nadzieje będzie świętował zwycięstwo! To bedzie wspaniałe wydarzenie gdy Gollob w swoim rodzinnym mieście przy pieczętuje swoje zwycięstwo w tym sezonie!

--------------------

-------------------------------

Dodane: 13-09-2010 19:37
#Sango - user - 100%
Słyszałem że ostatnio pięknie Gollob pojechał...i ma wielkie szanse na puchar (?) nie interesuje się tym sportem,ale dobrze wiedzieć że jest coś związane ze sportem z czym nie jesteśmy najsłabsi. :d

--------------------

Dodane: 13-09-2010 21:37
#riddic21 - user - 60%
Nie oszukujmy się, jeżeli Tomek nie zostanie mistrzem świata w tym sezonie, nie zostanie już chyba nigdy... Tym bardziej cieszy jego nieziemska forma zwłaszcza w ostatnim GP, jak tu nie być optymistą ;)
Do końca dwa zawody, mało tego, ostatnie w Bydgoszczy, nie wyobrażam sobie żeby Gollob miał tam jakąś konkurencję... Cramp jest świetnym żużlowcem, ale w tym sezonie obejdzie się smakiem, po cichu mam nadzieję, że Hampel go przyciśnie i odzyska pozycję vice-lidera, to dopiero byłoby wspaniale...

--------------------

Marzenia, które się spełniają, nie są prawdziwymi marzeniami.
Dodane: 26-09-2010 07:15
#Cheon - user - 90%
No i mamy w końcu zasłużonego mistrza świata! Czapki głów przed Gollobem, który pomimo kłopotów rodzinnych się nie załamuje i nadal robi swoje, co zaowocowało wielką przewagą punktową nad drugim zawodnikiem. Następne Gran Prix zapowiada się ciekawie pod względem walki Hampela z Crumpem o drugie miejsce. Życzę Hampelowi wicemistrza z całego serca. No i Rune Holta, oby udało mu się wskoczyć na 4 miejsce :)

--------------------

Dodane: 26-09-2010 09:02
#olek_mi - user - max%
Tylko pogratulować można Tomkowi, on powinien być wzorem dla wszystkich sportowców, którzy uważają, że będąc koło czterdziestki należy kończyć kariery. Mimo jego pewnego mistrzostwa świata, emocji nam w przyszłym GP nie zabraknie, bo będzie jeszcze toczyć się walka o drugie miejsce. Różnica między Hampelem a Crumpem jest minimalna, ale miejmy nadzieję, że szalę zwycięstwa przechyli tor w Bydgoszczy na naszą korzyść ;) .

--------------------

Dodane: 26-09-2010 18:18
Brawo, brawo i jeszcze raz brawo. Gollob w tym sezonie był świetny, ale nie tylko on. Polki żużel zdominował wszystkie seniorskie zawody. Gollob indywidualnym jak i drużynowym mistrzem świata :) Oczywiście indywidualne osiągnięcie jest o niebo ważniejsze w tym momencie :) Pozostaje się cieszyć że Gollob mimo zaawansowanego wieku jak na sportowca (nawet żużlowca) zdobył trofeum, o którym wielu może tylko pomarzyć. Świetny sezon (4 zwycięstwa) zakończy się w jego ukochanej Bydgoszczy. Tam może zrobić wszystko co chce. Może pojechać najlepiej jak chce, może pomóc innym polakom w walce o lepsze miejsca a może nawet nie jechać (bo może mu się nie będzie chcieć xD w co wątpię). No super super i jeszcze raz super. Oby to nie był koniec sukcesów naszego wielkiego mistrza !! :)

--------------------

Dodane: 10-10-2010 13:51 - Edytowane przez shigeru dnia 10-10-2010 13:52
#shigeru - user - 40%
Mamy doubla :) Jarek Hampel został wicemistrzem świata. W Bydgoszczy odpadł już przed półfinałami, ale Crump również i zostali w zawodach z taką samą ilością punktów. Gollob w wyniku kontuzji wycofał się po trzecim biegu, jednak swój pierwszy wygrał. Całe zawody wygrał Jonson, trzecie miejsce zajął Kołodziej a czwarte Holta, który na tej samej pozycji zakończył całe MŚ. Dobrze jechał także Protasiewicz, zakończył w dziesiątce,8 chyba. Brawa dla polaków za całe Mistrzostwa :d

--------------------
Polecam grę, naprawdę wciągająca dla ludzi lubiących świat fantasy. Zresztą zobacz sam:
http://v3.my-fant.../?ref=9979

One Love,One Live Only United !

Dodane: 10-10-2010 14:31
#olek_mi - user - max%
Rzeczywiście piękne zwieńczenie sezonu, okraszone dwoma najcenniejszymi medalami polskich żużlowców. W dodatku Rune Holta osiągnął 4 miejsce, więc tuż tuż za podium. Oby w przyszłości każdy miał niekodowany dostęp do relacji z GP na żywo, żeby podziwiać wyczyny polaków ;) .

--------------------

Dodane: 10-10-2010 14:41 - Edytowane przez Voltagen dnia 10-10-2010 14:47
#Voltagen - user - 0%
Byłem osobiście na stadionie, atmosfera niesamowita :d zgadza się niesamowita niespodzianka dla kibiców, dwóch polaków na ""pudle""
na następny rok mam nadzieje że na podium stanie 3 polaków szkoda tylko że Bydgoszcz straciła cykl GP

--------------------
Dodane: 10-10-2010 23:23
Byłem osobiście na stadionie, atmosfera niesamowita

Szczerze zazdroszczę :)

Super sezon dla polskiego żużla. Najlepszy w historii. Drużynowe mistrzostwo świata, indywidualne mistrzostwo i vice-mistrzostwo świata. Cóż czego chcieć więcej ;) Chyba powtórki za rok :> i może 3-ego Polaka na podium :>

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online