Dodane: 22-05-2010 23:17
Trochę zaspałem z tematem, ale lepiej późno niż wcale. Nie dawno zakończyły się zawody GP w Czechach, gdzie tryumfował Gollob, a Jarosław Hampel zajął 3 miejsce. W klasyfikacji generalnie obaj zawodnicy mieszczą się w 3 z tym, że w odwrotnej kolejności. Zapraszam do wypowiadania się wszystkich fanów speedwaya

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 22-05-2010 23:53
W żużlu najbardziej lubię oglądać zawody drużynowe gdzie nasza drużyna odnosi spore sukcesy

Grand Prix oglądam naprawdę rzadko, ale wyniki zazwyczaj znam

Gollob dzisiejszym wyścigiem pokazał że jest mocny i będzie się liczyć w walce o upragniony tytuł - indywidualnego mistrza świata ^^ bo na razie tylko tego mu brakuje
--------------------

Dodane: 23-05-2010 09:40
Naprawde świetnie radzą sobie polacy w tym sezonie. Szczerze to wolałbym aby to Gollob zwyciążył w generalnej klasyfikacji niż Hampel bo zdecydowanie dłużej na to czeka i należy mu sie ten tytuł. Ale dwóch polaków w pierwszej trujce to jest niewątpliwy sukces i to z tak mała stratą do prowadzoncego.
Ale jeszcze wiele GP przed nami i mam nadzieje ze Gollob wygra większość z nich ;p
Jedyne co mnie zmartwiło podczas GP w Czechach to upadek Sajfutdinowa. Podobno złamał ręke, a jego kontuzja to będzie duże osłabienie dla Polonii Bydgoszcz
--------------------
-------------------------------

Dodane: 05-06-2010 23:05 -
Odbyło się GP Danii. Prawdopodobie odnieśliśmy największy sukces w dotychczasowej historii. xD Hampel WYGRAŁ a Gollob był drugi ;D Hampel póki co liderem mistrzostw xD oby jak najdłużej xD
--------------------

Dodane: 06-06-2010 10:09
Piękny występ polaków, udowodnili, że ostatni finał, to nie był przypadek

. W ogólnej klasyfikacji Gollobowi do wyprzedzenia został tylko Bjerre. Nie chcę niczego zapeszać i nie będę typować podium na koniec grand prix. Szkoda tylko, że polska telewizja nie wykupiła praw do nadawania relacji na żywo

..
--------------------

Dodane: 06-06-2010 13:56
Następny sukces polaków!

naprawde świetnie sobie radzą w tym sezonie, Hampel pierwsze zwycięstwo w karierze, i prowadzenie w generalnej klasyfikacji, Gollob trzeci z punktem straty do Bjerre! Mam nadzieje ze Tomek jeszcze wygra parę GP i na koniec zwycięży w ogólnej ;] Wiem ze Hampel tez ładnie jeździ ale jednak na wygraną Golloba czekam już tyle lat i doczekać sie nie moge ;p
--------------------

Dodane: 20-06-2010 01:28
Jeżeli w Danii nasi pokazali co to jest dominacja to wczoraj wieczorem była mega dominacja

Mieliśmy 3 Polaków na podium!!! Gollob wygrał, Holta drugi a Hampel trzeci xD Gollob został liderem cyklu GP a Hampel spadł na drugie miejsce

Najważniejsze że przewaga nad resztą stawki jest duża i szansę że nasz rodak zostanie mistrzem świata znacznie wzrosły
--------------------

Dodane: 20-06-2010 01:47
To było coś nie samowitego! Normalnie rewelacja!

Nie wiedziałem i nie przypuszczałem ze Toruń moze byc tak szczęśliwym miastem! Gollob i Hampel jeżdżą teraz znakomicie, mam nadzieje ze zostanie tak do końca sezonu! To naprawde było mega!
--------------------

Dodane: 20-06-2010 18:10
Nasze chłopaki pokazały klasę!!! Od dawna interesuje się żużlem, a te sukcesy jeszcze bardziej mnie mobilizują do kibicowania naszym chłopakom!
Świetny Gollob wygrał wszystkie biegi.. Z całego serca życzę mu upragnionego zwycięstwa w klasyfikacji generalnej Speedway GP!
--------------------

Dodane: 21-06-2010 10:31 -
W końcu tyle razy polacy wygrywali Drużynowe Mistrzostwa Świata, to teraz przyszedl czas na Indywidualne sukcesy

. Cieszę się niezmiernie z tego wyniku, ale byłbym jeszcze bardziej szczęśliwy, gdyby te GP nadawano na niekodowanych stacjach

.
--------------------

Dodane: 21-06-2010 10:52
No niestety juz od wielu wielu lat nie ma GP w niekodowanej telewizji, ale pewnie teraz poszła w góre ilość klientów zamawiających cyfre +. Bo każdy chciałby zobaczyć jak Polak zdobywa tytuł indiwidualnego mistrza świata
--------------------

Dodane: 24-06-2010 18:27
Nie interesuje się aż tak żużlem, ale nie sposób nie docenić wyśmienitej formy naszych rodaków w Toruniu. Akurat w tym sporcie Polacy są światową czołówką
--------------------

Dodane: 24-06-2010 22:14
Mnie najbardziej dołuje to, że Polacy nie potrafią docenić tych sukcesów...
Wygrali siatkarze, to spotkałem się z komentarzami: ''to niezbyt wysoka ranga mistrzostw''.
Teraz znowu czytam: ''Co z tego, że Polacy są najlepsi, skoro żużel jest tak mało popularny na świecie''.
Małyszowi nie szło to wyzywali od nielotów

Przykre to i tyle. Niech żyje prawdziwy kibic!
--------------------

Dodane: 10-07-2010 22:33
Aż mi się nie chce wierzyć, gdy oglądam klasyfikację po sześciu wyścigach. Dwóch polaków niemal egzequo na pierwszym miejscu. Nie chcę zapeszać, ale szykuje się niesamowity finał w bydgoszczy. Bym zapomniał wspomnieć o przed chwilą zakończonym GP. Hampel na podium, Gollob zaliczył defekt w półfinale.. uu to chyba ich najgorszy występ xDD.
--------------------

Dodane: 10-07-2010 22:41
Przewaga Polaków jeszcze w miarę bezpieczna. 15 punktów nie jest tak łatwo odrobić ;> Na pewno Crump nie odpuści, ale jeśli Polacy nie będą mieć podobnego pecha jak dziś Gollob to jest szansa że losy tytułu będą tylko i wyłącznie w ich rękach :>
--------------------

Dodane: 11-07-2010 14:45 -
Wielka szkoda Golloba. Ładnie wyruszył i ten niepotrzebny defekt silnika

Dobrze, że choć Hampel dowiózł sporo punktów, a i Gollob tak wiele nie stracił. Obaj mają sporą przewagę. Podaję teraz tabele, pierwszą dziesiątkę, jakby komuś się nie chciało szukać:
1.Jarosław Hampel 92
2.Tomasz Gollob 903.Jason Crump (M)
754.Kenneth Bjerre
665.Chris Holder
606.Rune Holta 567.Hans Andersen
558.Nicki Pedersen
519.Andreas Jonsson
4910.Magnus Zetterstroem
43
--------------------

Dodane: 13-07-2010 21:32
No Polacy mnie nie przestają zadziwiać, szkoda Tomka bo świetnie jechał przez całe zawody zeby w półfinale złapać defekt, no ale cóż złośliwość rzeczy martwych. Z tym nie juz nie poradzimy, a przewaga i tak wcale dużo nie zmalała. Mam nadzieje ze następne turnieje odbędą sie bez takich złośliwości, lecz z równie dobrą forma Polaków.
--------------------

Dodane: 14-08-2010 22:29
Przed momentem zakończyło się GP Skandynawii, jest to kolejny sukces dla polaków, gdyż zwycięzcą okazał się Rune Holta, a trzecie miejsce zajął Tomasz Gollob, który tym samym objął prowadzenie w klasyfikacji generalnej! Coraz bardziej zaczynam żałować, że te wyścigi nie są transmitowane przez niekodowane kanały

.
--------------------

Dodane: 14-08-2010 22:53
Jest nawet cień szansy na polskie podium w generalce :> Choć ja się w zupełności zadowolę gdy jeden stanie na podium za to na najwyższym jego stopniu. Najbardziej kibicuję Gollobowi, bo przez całą swoją karierą pracował na sukces a taki było by IMŚ

Hampel jest młody, ma jeszcze czas.
Brawo panowie, oby tak dalej !!
--------------------

Dodane: 15-08-2010 10:21
To było piękne GP mnóstwo walki, pięknych starć no i przede wszystkim zwycięstwo polaków! Udane GP Golloba choć liczylem na więcej w finale po tym co pokazał w poprzednich biegach. To prawda juz pisałem ze chce aby Gollob został mistrzem świata bo tylko tego mu brakuje do tego aby osiągnąć na żużlu wszystko co jest do wygrania!
Jedynie martwię się o Emila bo jeżeli potwierdzi się złamanie nadgarstka to będzie naprawdę kiepsko.

Mam nadzieje ze nie stało się mu nic groźnego.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.