Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:21
OnLine: 34, statystyki
index > Dragon Ball > Gry
Temat: Dragon Ball Raging Blast 2
Dodane: 10-05-2010 22:00 - Edytowane przez by_black dnia 22-02-2012 18:26
#Broly4 - user - 10%
Właśnie przed chwilą zobaczyłem na pewnej stronce news o Dragon Ball Raging Blast 2.
http://xboxforum....53272.html

Wie ktoś coś o tym? :p

Dodane: 10-05-2010 22:42
Na razie nie ma żadnych informacji, oprócz tego co widać na zamieszczonym tam skanie, czyli że gra ukaże się jeszcze w 2010 (przynajmniej w Japonii) i będzie wydana na ps3 i xboxa 360.

Dodane: 12-05-2010 09:32 - Edytowane przez aladin dnia 12-05-2010 09:33
#aladin - user - 0%
Gierka będzie wymiatać ;) Tyle powiem ... A raczej napiszę xD ... Od razu sobie ściągam na konsolkę i znowu nie prześpię nocy ;d

Dodane: 12-05-2010 15:52 - Edytowane przez robcio999 dnia 12-05-2010 15:53
Namco Bandai poinformowało, że gra zostanie wydana w USA tej jesieni. W RB2 dostępne będzie ponad 90 postaci, z czego 20 nie było w pierwszej części. Będą nowe tryby gry i więcej możliwości wykorzystania otoczenia. Dodany zostanie też Raging Soul System, który umożliwi rozwój postaci.

Dodane: 16-05-2010 00:03 - Edytowane przez Broly4 dnia 16-05-2010 00:08
#Broly4 - user - 10%
Na obrazku widać, że zmienili grafikę. Mam nadzieje, że nie długo darzą więcej informacji i jakiś trailer. Fajnie gdyby dodali jeszcze sagę GT :p

Wiadomość doklejona:
http://www.gamezi...t=0#scroll

Jeszcze bardziej widać nową grafikę. Jak dla mnie na lepszą. Pierwsze sreeny Raging Blast 2
Cytat:
Pierwszy oficjalnie zapowiedziany przez Namco Bandai tytuł to Dragon Ball: Raging Blast 2, sequel popularnej i całkiem udanej bijatyki na konsole PS3 i Xboksa 360. W drugiej odsłonie gry grono grywalnych bohaterów poszerzy się o dwadzieścia nowych twarzy, poprawie ulegnie animacja postaci i system zniszczeń, a także pojawi się system Raging Soul, pozwalający na przemianę naszego bohatera. Niestety, platformy docelowe pozostały niezmienne, więc narzekania pecetowców jak najbardziej na miejscu.

--------------------

Broly jako jedyny umiał LSSJ'a, ale i tak przegrał walkę z Goku SSJ ;[
Dodane: 16-05-2010 00:16
#Pepe - user - max%
Według mnie ta grafika mało się różni od pierwotnego Raging Blast więc o co całe halo ? Nawet jak wyjdzie RB2 to nie kupię bo znudziły mi się już gry na silniku DB . Już wolałbym w Bleacha sobie pyknąć :)

--------------------
iSayumi
Dodane: 17-05-2010 20:50
#Szyzy - user - 20%
Ja też nie kupię. Ale kiedyś przy okazji zassam z neta.
Dla mnie jest tylko ważne aby zrobili porządną kamerę no i może więcej postaci :d
Jedynka była dla mnie nie prawie nie grywalna przez kamerkę :\.

--------------------
D'oh
Dodane: 19-05-2010 21:32
Nie wiem czemu narzekacie,ja się ciesze że wychodzi raging blast2,spodobała mi się 1 choć miała pewne wady,i co najwazniejsze wyszła jakaś pożądna gra w stylu Bt na xboxa.Grafika jest znacznie lepsza,i bendzie dużo nowych postaci,mam nadzieje że w tym także mystic Gohan :p .A jak komuś kamera przeszkadza to niech nie gra i tyle.Bo założe się że 2 bendzie to naprawione,i morze bendą nowe sagi(takie moje przypuszczenia :p ).

--------------------
Dodane: 24-05-2010 21:08
#Broly4 - user - 10%
Właśnie nie dawno wyszedł trailer Dragon Balla Raging Blast 2 :)

http://www.youtub...6tj8wWMJbw

--------------------

Broly jako jedyny umiał LSSJ'a, ale i tak przegrał walkę z Goku SSJ ;[
Dodane: 24-05-2010 21:21
#Pepe - user - max%
Dajcie spokój większego szita nie widziałem . Takie wałki cisną że głowa mała, przecież to niczym od Raging Blast 1 się nie różni. 90 postaci ? Wolne żarty znów policzą że Goku SSJ,SSJ2,SSJ3,normal i kaioken to 5 postacie. Dodając do tego wszystkich sayian ,Frieze,Seru i Buu to mamy już połowę postaci z gry. 7 plansz ,dalej te same ataki, identyczny silnik gry,identycznie postacie się poruszają. Toż to jakieś kpiny, jedynka była dobra ale dwójki to bym nie wziął nawet za darmo.

--------------------
iSayumi
Dodane: 22-06-2010 14:07
#owerfull - user - max%
Z powodu że uwielbiam DB ta gra zawita na mojej półce.Chociaż z tego co widzę gra za dobrze się nie prezentuje względem pierwszej części.Trochę więcej postaci,plansz tyle samo,trochę zmieniona kreska w grze,ogólnie gra nie przypadła mi do gustu,ale i tak ją kupię.

Dodane: 01-08-2010 19:05 - Edytowane przez Sala8 dnia 12-08-2010 13:03
#Sala8 - user - 80%
Pepe napisał/a:
Dajcie spokój większego szita nie widziałem . Takie wałki cisną że głowa mała, przecież to niczym od Raging Blast 1 się nie różni. 90 postaci ? Wolne żarty znów policzą że Goku SSJ,SSJ2,SSJ3,normal i kaioken to 5 postacie. Dodając do tego wszystkich sayian ,Frieze,Seru i Buu to mamy już połowę postaci z gry. 7 plansz ,dalej te same ataki, identyczny silnik gry,identycznie postacie się poruszają. Toż to jakieś kpiny, jedynka była dobra ale dwójki to bym nie wziął nawet za darmo.

Jedynka byla dobra ? A jednak sie nie myje do Bt. Wiele osob uwaza za kiche. A 2 ? gorsza raczej nie moze byc! Nie wyszla gra a ty juz od shitow ja traktujesz. Jednak rzeczywiscie zamiast poczekac rok i zrobic owiele lepsza to wystawia jakby dodatek naprawiajacy bledy i doklejajacy rozne rzeczy :) No i grafike zmienia troche. Nie mniej jednak jak ktos by wybieral rb a rb2 to proste ze rb2 ? Na pewno bedzie lepsze. Bo tu ciezko cos zepsuc po takim czasie oczekiwania? Wiec ja kupie chociazby dlatego ze jestem fanem i chetnie zagram :)
A co postaci to zawsze jedna postac to ssj druga ssj2 chyba nie ? A nowe narazie wiadomo : Pikon, Nail, Janemba, Turles, Dabura Ma byc ponoc GT ale jednak wszystko dazy do tego ze nie bedzie. No chyba ze zrobia postacie tylko Ssj4 = 3 postacie bialy smok android ubub ;p

EDIT !!!

OKLADKA DB RB 2!!!

Po okladce widzimy nowe postacie :) A nawet takie ktore nigdy w zadnej grze db nie byly :) Jednak nie bedzie prawdopodobnie tego GT :)

Dodane: 22-08-2010 16:52
Błagam powiedzcie mi że wśród nowych postaci znajdzie sie KING COLD I MECHA FRIEZA. Zależy mi na tych postaciach. Ale z tego co widze to chyba ich nie bedzie :( (

Dodane: 10-10-2010 10:57 - Edytowane przez Sala8 dnia 14-10-2010 15:41
#Sala8 - user - 80%
No demo juz jest gral ktos ? :) JA gralem i musze powiedziec ze calkiem calkiem spelnia moje oczekiwania choc wiadomo ze sa niedociagniecia ale wkoncu to demo. Czekam na full version jestem pewny ze bedzie duzo lepsze od 1.

Dodane: 03-11-2010 20:10
#dino370 - user - 0%
Sala8 napisał/a:
No demo juz jest gral ktos ? :) JA gralem i musze powiedziec ze calkiem calkiem spelnia moje oczekiwania choc wiadomo ze sa niedociagniecia ale wkoncu to demo. Czekam na full version jestem pewny ze bedzie duzo lepsze od 1.

-ja tesz gralem faina gra. oby dali postacie z seri gt

Dodane: 03-11-2010 20:13
#owerfull - user - max%
dino370 napisał/a:
Sala8 napisał/a:

-ja tesz gralem faina gra. oby dali postacie z seri gt

Nie będzie postaci z serii GT.Nie dawno ściągnąłem z PSN a dokładnie w Playstation Store Demo Raging Blast 2 i powiem że tak sobie.Pewnie fajnie jest sobie popykać online i przejść story chociaż gdy porównywałem demo o DB RB2 i Naruto UNS2 to lepiej wypadło to drugie demo.Jeśli gra okaże się dobra to ją kupię.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 04-11-2010 18:26
#Futkowy - user - 10%
Jutro premiera (przynajmniej u mnie w sklepie xd). Co zamierzacie zrobić z rb2?
Olać czy też kupić? Uzasadnij xd

Dodane: 04-11-2010 18:52
#owerfull - user - max%
Futkowy napisał/a:
Jutro premiera (przynajmniej u mnie w sklepie xd). Co zamierzacie zrobić z rb2?
Olać czy też kupić? Uzasadnij xd

Na razie poczekam na opinie na temat gry a potem uzbieram kasę bo na razie kupuję co innego.Na razie sobie olewam zakup gry z powodów wyżej wymienionych xD.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 04-11-2010 18:56
#Pepe - user - max%
Ja tak samo jak kolega , olewam tą grę i to ciepłym moczem :p Jedynka nie była na tyle dobra by skłonić mnie do kupna dwójki , myślę że w swoim życiu już zdążyłem się nagrać w gry o Dragon Ballu i już raczej żadnej takiej nie kupię, no chyba że wyjdzie coś na silniku Raging Blasta z postaciami z BT 3 ,wtedy brałbym bez zastanowienia . Na razie mam w planach kupić inną grę na konsolę, następnie mam w planach nowe Naruto więc jak widać nie da rady bym miał tą grę , nie żałuję nawet :)

--------------------
iSayumi
Dodane: 04-11-2010 18:58
#Futkowy - user - 10%
Widać tylko ja mam taki zamiar, jednak dopiero w grudniu, bo jak wiadomo rodzice dołożą. Kupno ps3+kabel hdmi+rb2 troche kosztuje a w święta jest szczegulna atmosfera, którą trzeba wykorzystać. Czas prezentów :d

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online