Dodane: 07-05-2010 18:36
Temat kierowany jest dla wszystkich oglądających anime, czytających mangę czy też po prostu grających w gry, możecie tutaj wypowiadać swoje zdanie w sprawie najlepszej, bądź interesującej was ewolucji danego Poka.
Zaś ci, w tym i ja, których interesuje sprawa z ewolucjami z gier, mogą śmiało zapytać się w temacie, jak danego Poka ewoluować, kiedy to nastąpi, bądź co jeszcze trzeba spełnić aby ta ewolucja nastąpiła.
Serdecznie zapraszam do tematu
--------------------

Dodane: 07-05-2010 19:11
Mam pytanie na temat machoka. Czy da się go ewoluować bez wymiany? I czy w pokemon silver da się zdobyć growlithe'a? Proszę o szybką odpowiedź.

Dodane: 07-05-2010 19:33
W pokemonach silver, growlithe'a da się zdobyć w okolicach tego miasta w którym jest ta wieża opanowana przez Zespół R, tam walczymy z ich bossem Giovannim, bardzo trudna lokacja w której trzeba nakombinować żeby dojść do bossa( mam nadzieje że dobrze wyjaśniłem miasto, bo nie pamiętam jego nazwy)Więc ten pokemon będzie przed miastem albo za miastem gdzieś w trawie jak wiadomo.
Chodzi ci o Machoka czy jego przemianę ? Bo samego machoka da się mieć wystarczy odpowiednio podexpić machopa, albo można go też znaleźć w MT. MORTAR, ROCK TUNNEL

Dodane: 07-05-2010 19:39 -
Chyba moja ulubiona ewolucja to na Blaystoisa . Mój ulubiony pokemon więc raczej dlatego . Jeszcze nie dawno grałem w pokemon red i mam nim 50 level więc konkretny

Już nie gram bo potrzebny mi był artefakt do walki z duchami,ale za cholere nie mogłem go znaleźć . Fajna też była przemiana charmandera w charmeleona i następnie w charizarda. Druga forma najbardziej mi się podobała z wyglądu ,taki fajny pyszczek miał .

o taki mały kawaler .

Dodane: 07-05-2010 19:39
Witam po bardzo długiej nieobecności... znowu. Ale do tematu u soul silver nie da się go zdobyć. Przeczytałem na jakiejś stronie, że to wersja exclusive dla HG, a jeśli chodzi Ci o tego z czteroma rękami to niestety trzeba się wymienić. Tylko w jakimś hacku dało się to zrobić, ale niestety nie w oryginale.

Dodane: 07-05-2010 20:20
A ja zawsze chciałem mieć Gengara (ten ostatni duch dobrze mówię ?) i tego 4 rękiego chciałem mieć na 3 poziomie wiedziałem tylko, że można ich ewoluować za pomocą wymiany ale jak jej dokonać nigdy się nie dowiedziałem xD Skoro Black jesteś taki obcykany to mi powiedz

Tylko mi chodzi o wersję emulowaną na kompie bo na Gameboyu to wiem jak sie robi wymianę ;P
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 07-05-2010 20:29 -
Na vba można spokojnie poki wymieniać. Kiedyś mi się udało i miałem Charmandera, Bulbasauta i Squirtla, no i Twojego Gengara między innymi. Ale sporo się naszukałem. Poszukaj a znajdziesz i jak coś room też musi się zgadzać. Wersja europejska nie będzie kompatybilna z US. Natomiast na no$gba mi nie wyszło.
http://www.youtub...irJsin89EQ Tu jest link i musisz mieć wersję vba która ma funkcje link cable, czy jakoś tak.
Poszukaj też innych filmików i poczytaj jak coś. Mi się udało więc i Tobie wyjdzie

Dodane: 07-05-2010 22:21
Żeby wymieniać pokemony na GBA wystarczy ściągnąć VBA Link (bodajże wersja 1.72) i spokojnie można wymieniać po zastosowaniu się do instrukcji jakie są na ich stronie. Wystarczy wpisać w google VBA Link i pierwsze z góry
Co do posiadazy konsolek to w np. platinum wystarczy się podłączyć przez wi-fi do neta, pójść do specjalnej wierzy i wystawić poka do zamiany (działa na zasadzie - wysyłamy poka do neta i jak ktoś zaakceptuje naszą oferte to dostajemy tego poka po ponownym podłączeniu się do neta) no i potem tego pokemona szybko cofnąć z wymiany i jak będzie do nas wracał gra potraktuje to jako wymianę... i nam ewoluuje
Ewolucje są bardzo dobre. Wspomniany już wyżej Gengar czy Machamp są dobre, ale ja zawsze miałem jeszcze Golema jako faworyta (nie ma to jak najsilniejszy atak w grze - samodestrukcja xD) chodzące kamikadze ;P No i Dragonire (taki pomarańczowy smok

) który ewoluuje z Dratiniego, ale już bez wymiany ;] A z nowszych wersji to chociażby taki Bagon który w 3 formie ewoluuje w Salamance, mega zarąbisteo smoka. Jeszcze jest taki fajny kamienny Aron, ale 3 ewolucji nie pamiętam nazwy, ale też super mocna.

Dodane: 08-05-2010 16:01
Osobiście najbardziej zawsze zależało mi na Scizorze, Gengarze, Golemie i Victribellu, na szczęście ostatni ewoluuje za pomocą Leaf Stone
Skoro Darknes już uzyskałeś odpowiedź to po problemie
Cyrus, powiedz mi skąd dostać shardy, które są potrzebne w Pearl do przemiany Eevee w Epseona i Umbreona? Bo resztę Eevee przemian mam
--------------------

Dodane: 08-05-2010 22:08
Z tymi pokami to jest inna bajka

Eevee ewoluuje w Epseona tylko w dzień i jeśli ma te serduszko na maksa (czyli, że jest bardzo szczęśliwy) no i oczywiście lvl up potrzebny do tego (i trochę szczęścia xD) A z Umbreonem jest tak samo tylko musisz go ewoluować w nocy
A na wiki znalazłem listę pokemonów które ewoluują poprzez wymianę z trzymanym przedmiotem:
* Poliwhirl → Politoed: wymiana z King's Rock,
* Slowpoke → Slowking: wymiana z King's Rock,
* Onix → Steelix: wymiana z Metal Coat,
* Rhydon → Rhyperior: wymiana z Protector,
* Seadra → Kingdra: wymiana z Dragon Scale,
* Scyther → Scizor: wymiana z Metal Coat,
* Magmar → Magmortar: wymiana z Magmarizer,
* Electabuzz → Electivire: wymiana z Electrizer,
* Porygon → Porygon2: wymiana z Up-Grade,
* Porygon2 → Porygon-Z: wymiana z Dubious Disc,
* Dusclops → Dusknoir: wymiana z Reaper Cloth,
* Clamperl → Huntail: wymiana z DeepSeaTooth,
* Clamperl → Gorebyss: wymiana z DeepSeaScale.
I mi się właśnie teraz przypomniała zarąbista ewolucja Magmara i Electabuzza ;] Trzeba przyznać, że kawał dobrej roboty ;] Nawet nawa mi się podoba "Magmortar" ;] No i ten Scizor też dosyć fajny, na swojej konsoli wyhodowałem spedjalnego Scythera którego miałem ewoluować w Scizora, ale już dawno nie grałem. A teraz za Soul Silver się chyba zabiore, a stare Platinum na razie zostawię.

Dodane: 09-05-2010 11:58
Kurdę, ja własnie mam problem z Soul Silver, bo mi obraz nie cmyka od momentu pojawienia się w pokoju..
Co do tego: * Rhydon → Rhyperior: wymiana z Protector, to on mi ewoluował bez wymiany, zaś Eevee czytałem że potrzeba mieć jakiś shardów i dać je, aby jeden ewoluował w Espeona, a drugi w Umbreona :/ I mam problem ze znalezieniem jakiś dodatkowych kamieni typu leafstone i waterstone, bo mam po jednym, a moonstona, to w ogóle jeszcze nie spotkałem.
--------------------

Dodane: 09-05-2010 12:22
nie wiem czy to możliwe ale gram na emu w Soul Silver i mam Electabaza i cały czas nim expiłem i gram gram w tu nagle dropi mi jakiś generator i go daje do trzymanie wbilem 70 lvl i mi ewolulował a jak ktos chce w diamond albo pearl liściastego albo lodowego
Eevee to w jakimś lesie jest kamień trzeba tam wbić klika leveli i ewolunie a jak ktos chce lód to jest kamień w takiej jaskini w gorach i tam też wbij level i ewolucja

Dodane: 09-05-2010 12:30 -
* Electabuzz → Electivire: wymiana z Electrizer,
Więc inaczej ci nie ewoluuje, dodatkowo w Soul Silver jest odświeżoną wersją Silvera, a tam jeszcze nie było jego przemiany, tylko jego dziecko Elekid. Co do tego roślinnego i lodowego, to w Eterna Forest i Snowpoit City są kamienie, wokół których trzeba się znaleźć i podpić Eeveemu jeden level
--------------------

Dodane: 09-05-2010 16:07
W tych najnowszych Heart Gold i Soul Silver można mieć pokemony z wszystkich 4 generacji więc Electrize też można mieć

Inaczej wygląda sprawa ewolucji bo o takim sposobie nie słyszałem.

Dodane: 09-05-2010 18:39
Aa.. To jeszcze bardziej żałuje że mi Pearl nie chodzi, a szkoda, bo naprawdę miałem już zapał, a tutaj zonk na wejściu :/
--------------------

Dodane: 11-05-2010 15:43
Mi się jakoś najbardziej podobały przemiany Eevee, a to dlatego, że można z samych tych pokemonów (a raczej ich ewolucji) uskładać niezły team. Na początku były 3, potem doszły 2 czyli Espeon i Umbreon a w 4 edycji jeszcze chyba z 2
--------------------

Dodane: 11-05-2010 23:28
Ja tam lubię ewolucję Torchica. Sam w sobie nie jest super silny, ale po 2 ewolucji już jako Blaziken rozwala wszystko. Kiedyś wziąłem tylko jego do ligi (no i jakieś cieniasy, żeby zawsze coś było na wymianę xD) i wygrałem ^^ On może używać ognia, walki, powietrza (niektórych). Tak więc tylko woda jako tako mu zaszkodziła
Dobra jest także ewolucja najsilniejszego, nielegendarnego poka w Johto, czyli larvitara. Trzeba się sporo namęczyć, żeby ewoluował w pupitara, a potem znowu trzeba nim ostro siekać. Jednak końcowy efekt jest bardzo zadowalający
--------------------
[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011

Dodane: 13-05-2010 19:00
Pupitar, Pupitarem, ale srania się do 55 levelu jest, żeby dopiero ewoluował w Tyranitara xD Jacendy dokładnie jest ich siedem poza zwykłym: Normal, Ogień, Woda, Elektryczność, Ciemność, Psychiczny, Roślinny i Lodowy, też właśnie uważam że z nich idzie zrobić porządny team, zwłaszcza w Pearl i Diamond bo są tam w nieograniczonej ilości Eevee xD
--------------------

Dodane: 13-05-2010 19:29
Jeśli chodzi o anime to dla mnie najlepszą ewolucją jest Pichu-Pikachu-Raichu Po prostu lubię jak raichu zawszę się cieszy i mówi "Laj Laj " to mnie urzekło
--------------------
Już sam nie wiem jak to ma być,
bez was nie mogę a z wami nie
umiem żyć i co ja mam teraz zrobić ?

Dodane: 16-05-2010 10:31
Mam pytanie: w Silverze , jaki kamień trzeba znaleźć , żeby Eevee ewoluował w Espeona lub Ambreona.
--------------------
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
~Napoleon Bonaparte
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.