Dodane: 04-05-2010 20:02 -
Na którym odcinku dokładnie oficjalnie kończy się Frieza Saga, bo mam dylemat, myślę że na 54 ale nie jestem pewien, pytam bo robię segregację na kompie w DB...???

Dodane: 04-05-2010 20:08
Jeśli pytasz o DBKai to tak, kończy się ona na 54 odcinku. W zwykłym DBZ trwa w odcinkach 37-107 (chyba)!
--------------------

Dodane: 04-05-2010 20:08 -
Jeżeli chodzi o DBKai, to możemy jedynie spekulować w którym odcinku zginie frezer, może być to nawet w 58. Jednak w przypadku DBZ masz spis odcinków i szukaj po tytułach.
EDIT: saga frezera chyba kończy się wtedy kiedy frezer ginie ostatecznie?

Dodane: 04-05-2010 20:13 -
Dragon Ball Kai, Freeza na pewno zginie w 56 odcinku,( przynajmniej ja tak uważam )
Na zapowiedzi odcinka 56 było widać że Trunks już zajmował się Coldem, a co za tym idzie było już po śmierci Freeza, może w następnym nawet Goku już przyleci, swoją drogą dzisiejszy odcinek świetnie skrócili.

Dodane: 04-05-2010 20:22
Nieprawda. Freezer ginie ostatecznie już po walce z Gargulcem Jr i jest to już inna saga. Freeza saga kończy się na odesłaniu wszystkich nameczan do nowego miejsca (107 odcinek DBZ, ale nie umiem powiedzieć dokładniej kiedy się zaczyna, chyba w 37).
Tutaj jest spis "sezonów" DBZ i chodzi w tym o podział na sagi, taki jaki jest na DVD.
http://www.filmwe...nki#seria7 Saga, w której ostatecznie umiera Freezer, to bodajże Future Trunks Saga, która trwa 8 odcinków.
Wiadomość doklejona:Zresztą nawet czołówkę zmieniono, z powodu zmiany sagi.
--------------------

Dodane: 04-05-2010 20:28
Saga z Gargulcem to były fillery, więc w DBkai nie będzie uwzględniona. Skoro w zapowiedzi następnego odc. było pokazane, że Trunks soptkał freezera to znaczy, że w next odc. on ginie. A freezer saga kończy się kiedy Son Goku ucieka z Namek o ile się nie mylę.
--------------------
GFX BY ME
Ujmij, Murcielago

Dodane: 04-05-2010 20:34
Nie wiem w którym odcinku co jest. Frieza saga zaczyna się według mnie kiedy Gohan i reszta lądują na Namek. Kończy się ona odesłaniem Nameczan na nową planetę. Później są filery (w tym saga z Garlickiem Jr.). Kiedy Frieza przylatuje na ziemię, to już jest wstęp do Android sagi. Następnie znowu filery i wtedy zaczyna się autentyczna walka z androidami. W DBkai jest podobnie, tyle że tutaj nie ma filerów.
--------------------
[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011

Dodane: 04-05-2010 22:41
TX, masz rację saga Freezer'a kończy się na odcinku 54 kiedy nameczanie zostają wysłani na nową planetę, następne odcinki są już do Cell Saga a potem Buu Saga.

Dodane: 05-05-2010 11:59
Saga Freezera kończy sie na 54 odcinku kai. W Zetce na 107, ale jest w niej sporo filerów, tak samo jak przed android saga, po pokonaniu Freezera.

Dodane: 14-07-2010 10:50 -
Moim zdaniem Freeza Saga kończy się podczas śmierci (ostatecznej).Pozatym Saga z Gargulcem nie była w mandze , to taki dodatek do filmu kinowego , więc go nie liczę...
--------------------

Dodane: 14-07-2010 11:01
Dla mnie Frieza saga kończy się w tedy, gdy zmarli zostają powrócenie do życia, a Nameczanie udają się na nową planetę. Czyli po pokonaniu Frezera.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 28-04-2011 19:11
Naprawdę to Dragon Ball Z miał się zakończyć na freeza saga w ostatnim odcinku miał goku pokonać freeze i zginąć na namek i to goku miał być legendarnym super saiyaninem ale fani się skarżyli i było inaczej.Niby gdyby Dragon Ball Z miał się skończyć na freeza saga to ja tez bym protestował ale żeby fani sie nie zgadzali żeby goku nie był legendarnym super saiyaninem? To ja nie rozumiem fanów w połowie.
A tak wogóle to sorki że nie pisałem w innym temacie ale nie chciało mi się szukać
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.