Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:20
OnLine: 33, statystyki
index > Manga i Anime > One Piece
Temat: One Piece: 11 Supernova
Dodane: 01-05-2010 15:39
#Ippo - user - 80%
Tytuł 11 Supernovas odnosi się do jedenastki piratów z najwyższą nagrodą za schwytanie w archipelagu Sabaody. Każdy z nich zyskał światowy rozgłos przekraczając pułap 100 000 000 Beri nagrody za swoją głowę.

To tak na wstępie, a więc który osobnik z Supernova wam przypadł do gustu,a który wręcz przeciwnie :) . Mogliśmy już poznać możliwości tych piratów dlatego można się śmiało wypowiadać. :d

Do Supernova należą:
Eusstass Kid
Monkey D. Luffy
Basil Hawkins
X. Drake
Trafalgar Law
Scratchmen Apoo
Killer
Jewelry Bonney
Capone Bege
Roronoa Zoro
Urouge

Zapraszam do dyskusji :) .

--------------------
Dodane: 01-05-2010 16:21 - Edytowane przez Bociak dnia 01-05-2010 16:22
#Bociak - user - max%
Moją ulubioną postacią jest Roronoa Zoro, ale w tym temacie skupię się na Supernova spoza załogi Mugiwary. Tak więc najbardziej spodobał mi się Trafalgar Law. Ciekawa moc, miecz jak i charakter. Potem jeszcze Kid, reszta mi obojętna.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 03-07-2010 01:54
Trafalgar Law orginalna moc reszta taka sobie a i ma fajny charakter taki na loozie jest i ma moc bardzo podobna do buugiego tylko buugi moze rozczepiac swoje cialo a law innych.

Dodane: 03-07-2010 12:48
#Cyrus - user - max%
Mojego posta tu nie ma xD? Jak to się stało :d

Wykluczając załogę Słomianego to najlepszym Supernova jest według mnie Kid. Fajnie wygląda i jako czarny charakter będzie pewnie mocnym przeciwnikiem :d Law też jest spoko, ale nie wydał mi się zbyt agresywny :p

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 03-07-2010 13:00 - Edytowane przez Bociak dnia 03-07-2010 14:05
#Bociak - user - max%
Law też jest spoko, ale nie wydał mi się zbyt agresywny :p

Wolisz złych chłopców? xDD Ja akurat uwielbiam takich spokojnych, niezbyt narwanych gostków jak Law . :p

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 03-07-2010 13:53
#Cyrus - user - max%
Bociak napisał/a:
Lubisz złych chłopców? xDD Ja akurat uwielbiam takich spokojnych, niezbyt narwanych gostków. :p

Jesli to ma być zły charakter to dlaczego miałby być spokojny :p ? Law jest właśnie za spokojny i mam dziwne przeczucie, że będzie bardziej sprzymierzeńcem Luffiego. Ale to tylko moje domysły xD

--------------------

Dodane: 08-07-2010 17:33
#Pepe - user - max%
Cały skład jest groźny i lepiej nie wchodzić im w drogę :p
Eusstass Kid - Jeden z moich ulubionych . No wiadomo największa nagroda to musi być koksem co nie miara :d Sam owoc mnie nie zachwycił ale na pewno Kid potrafi się nim umiejętnie posługiwać .
Monkey D. Luffy - Wiadomo :d
Basil Hawkins - Nie podoba mi się , nie lubię takich postaci. Jego diabelski owoc to już w ogóle kicha według mnie :p
X. Drake - Wygląda jak na prawdziwego pirata przystało, sam owoc bardzo ciekawy bo prehistoryczny.
Trafalgar Law - Nie będzie zdziwienia jak napiszę że wraz z Kidem jest moim ulubieńcem,raczej większość tak ma. Bardzo ciekawa umiejętność no i ma fajny długi miecz :p
Scratchmen Apoo - Dziwny typ ,nic nie pokazał choć nie powiem,bardzo fajne odgłosy wydaje, wraz z Brookiem i Frankym zrobiliby koncert sulecia xD
Killer - Tego łepka polubiłem. Mimo że nie ma owocu dorobił się takiej reputacji i takiej nagrody, jak kiedyś dojdzie do potyczki załogi Kida z załogą Mugiwary to on z pewnością będzie wymagającym przeciwnikiem Zora .
Jewelry Bonney - Specjalne względy wobec niej dlatego że jest kobietą nic nie dają, kolejny szarak z słabym owocem :d Ale nie powiem,ładne z niej dziewczyna :d
Capone Bege - Prawdziwy mafiozo, na takiego wygląda no i jego imię to nazwisko najbardziej znanego mafioza Ala Capone :d Dodatkowo ciekawy owoc i w ciekawy sposób go wykorzystuje, normalnie chodząca forteca.
Roronoa Zoro - Wiadomo.
Urouge - Jedyne co jest warte powiedzenia to to że jest z Skypei ,bo tak to same nudy :d

--------------------
iSayumi
Dodane: 10-07-2010 12:45
#Cyrus - user - max%
No Pepe opisał to doskonale :p Można by powiedzieć, ze zgadzam się z jego opinią oprócz tego Capone Bege, bo dla mnie to on jest beznadziejny :p

--------------------

Dodane: 25-07-2010 19:19
#zadyma - user - 90%
I znowu będę szedł za stadem.Trafalgar Law,jego opanowanie i siła do tego jest taki sympatyczny jak Luffy.Nie bije nikogo na około itp. Do tego fajnego ma kompana tego miśka.Eusstass Kid jest z pewnością silni ale mi jest obojętny.Jewelry Bonney uratowała Zoro przed atakiem na Tentyrubito czy jak oni tam się zwali.Więc taka zła ona nie jest.Capone Bege ma fajną moc którą dobrze używa.Reszta to szaraki.

Dodane: 30-07-2010 15:29
#Bajnor - user - 0%
Trafalgar Law a na drugim miejscu Kid. Law ma ciekawą moc. Ciekawa byłaby walka załogi Mugiwary z załogą Kida. Zoro vs Killer i Luffy vs Kid. Mmm

Dodane: 27-09-2010 23:01
#kordos - user - max%
Bociak napisał/a:
Moją ulubioną postacią jest Roronoa Zoro, ale w tym temacie skupię się na Supernova spoza załogi Mugiwary. Tak więc najbardziej spodobał mi się Trafalgar Law. Ciekawa moc, miecz jak i charakter. Potem jeszcze Kid, reszta mi obojętna.

Podzielam zdanie Bociaka - z osób wymienionych najbardziej przypada mi do gustu Rorona Zoro, gdybym miał wybierać, do dodałbym ta sama dwójkę do niego, a tak to... wszyscy na jednym dalszym miejscu.

Dodane: 03-10-2010 22:24
#Mattiz - user - 90%
Omijając załogę słomianego to Law, Kid i Killer. Law to typ postaci która bardzo mi się podoba, opanowany, pewny siebie a dokopać potrafi :d Killer tez mi się spodobał z wyglądu no i ksywka :d pewnie umiejętności też ma bardzo wysokie ;p A Kid to głównie z wyglądu i z reakcji na Luffiego jak wbił do domu aukcyjnego :d

--------------------
Mów mi... GrzeniU ;D

Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać. Każdy robi błędy ważne jak będziesz wstawać!
Dodane: 14-10-2010 08:02
#Heliaze - user - 100%
Trafalgar Law,moją opinią jest jedną z najciekawszych postaci spośród Supernova,jego załoga wygląda skromnie ale ciekawie się mimo wszystko prezentują,jak ten misiek ;P

--------------------

Dodane: 14-10-2010 13:19
#Pepe - user - max%
Trafalgar Law,moją opinią jest jedną z najciekawszych postaci spośród Supernova,jego załoga wygląda skromnie ale ciekawie się mimo wszystko prezentują,jak ten misiek ;P

Misiek to Bepo :d Bardzo fajna i ogólnie lubiana postać, ma spoko styl walki normalnie misie karate :d Jest jeszcze ten wielki siłacz co Law przyjął go do siebie na Sabondy, on też z pewnością nie jest słaby :p

--------------------
iSayumi
Dodane: 04-12-2010 01:48
#Darknes - user - max%
Kid ma największą nagrodę bo wyżywał się na niewinnych, więcej ofiar na koncie to i nagrodę dali większą. Jakby taki Luffy wpadał i niszczył każde miasto po drodze to by pewnie był wart z 500 milionów. Pół Grand Line by było rozwalone przez niego xDD

Kid mi się podoba bo ma fajny wygląd.
Z charakteru przypadł mi Law, opanowany i wie co robi.

I tych dwóch to moja czołówka z poza załogi, najbardziej ich wyróżniono podczas pobytu na Sabaody wiec odegrają jeszcze spore role zapewne.

Ta kobita to się chamsko zachowuje ale moc ma ciekawą, ten grubas też ma ciekawą mini armię w swoim ciele, potem ten muzyk to jest tylko tyle co zabawny, ten kapłan też nieciekawy, ten killer nawet żwawo się ruszał chciałbym go zobaczyć w walce z Zorem.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 21-12-2010 21:46 - Edytowane przez songomat dnia 21-12-2010 21:46
#songomat - user - 70%
Law i Kid wydają się potężni i mają osobliwe charaktery więc jestem za nimi. Aha, jeszcze Bonney wytypuję bo ma fajne cycki :p
Reszta jest mi w miarę obojętna :d nie licząc oczywiście Luffy'iego i Zoro'a bo oni to wgl są full zajebiści i uwielbiam te postacie :)

--------------------
Dodane: 22-12-2010 22:23
Ja dzięki uprzejmości Ippo zdążyłem poznać Law'a za co mu serdecznie dziękuję oraz poznałem już Zoro i Luffy'ego.
Cała 3 jest świetna i podobają mi się ich charaktery oraz umiejętności.

Dodane: 29-12-2010 13:19
#DonQ - user - 10%
Moim ulubionym Supernova jest X. Drake. Może to się wydawać dziwne bo był rzadko w w wątku, ale ja zdążyłem go polubić. Na początek jego świetny piracki image przyciągnął moją uwagę. Jednak to nic w porównaniu do jego zdolności. Strasznie mi się spodobał ten prehistoryczny zoan. Na pewno słaby ten owoc nie jest. Gdyby nie laserek z buzi to prawdopodobnie Pacyfista zostałby przerobiony na karmę. Dodatkowo Drake był kiedyś Kontradmirałem w szeregach marynarki. To również świadczy o jego sile i pokazuję, że nawet zanim stał się piratem to nie był leszczem. Oczywiście innych też lubię, ale nie przypadli mi to gustu tak mocno jak Drake. Godnym uwagi jest Dark Doctor Law, którego zdolności oryginalnością biją inne na głowę. Podoba mi się też jego spokojny i wyluzowany charakter. Reszta Supernova nie interesują mnie i nie zrobili na mnie żadnego wrażenia. Może po bliższym poznaniu zmienię zdanie.

Dodane: 12-01-2012 15:20
#Kyuubi - user - 70%
No to po shinbukai i admirałach kolejna niebezpieczna grupa. Jestem pełen podziwu dla ody za stworzenie tak niezwykłego świata. Autor ma przynajmniej wszystko poukładane, nie wpycha na siłę postaci jak kubo (fulbringerzy zasrani xd). Co to supernovy to zdecydowanie Law i jego panda. Kid będzie groźnym przeciwnikiem. O Luffym i Zorro nie ma sensu pisać bo już są tematy.

Dodane: 13-02-2012 04:40
#Prynio - user - 30%
Trafalgar Law dla doktora lepszego owocu Oda mu dać nie mógł normalnie, i dość ciekawy.

Eusstass Kid trochę denerwujący charakter, owoc no taki sobie jak będzie walczył na jakimś złomowisku to zawsze wygra xD Tych dwoje mi przypadło go gustu z poza załogi słomianych.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online