Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 22:52
OnLine: 51, statystyki
index > Technologia > Internet
Temat: Cyfrowy Polsat - Internet
Dodane: 30-04-2010 22:20
Od jakiegoś czasu Cyfrowy Polsat poszerzył swoją ofertę o internet. http://www.cyfrow...nternet.cp Z dniem dzisiejszym stałem się jego posiadaczem ;) Co prawda u mnie w domu zasięg wygląda kiepsko, lecz tylko pozornie bo śmiga całkiem całkiem.

Ale mam kilka pytań jakby ktoś już wcześniej był jego użytkownikiem to proszę się podzielić swoimi spostrzeżeniami tutaj :)

--------------------

Dodane: 30-04-2010 22:25
miałem wiele rodzajów internetu ale myślę że najlepszy jest z InterQ Sam mam teraz i odcinki Naruto ładują mi się w 2 minuty a film o pojemności 700mb ściąga mi się w 2 godziny.

--------------------
Ból bycia samemu... jest nie z tego świata, czyż nie?
Czy ktoś, kto nie był w stanie uratować swojego przyjaciela, może zostać Hokage? Jak myślisz, Sasuke?

Już dawno się obudziłem…z tych moich głupawych marzeń odnośnie przyszłości i żyję w spokoju. To, dlatego opuściłem wioskę. Dlatego tak pragnę tej mocy. Moja przyszłość nie leży w moich marzeniach… Moja przyszłość istnieje w przeszłości. Tam gdzie zawsze była…
Dodane: 30-04-2010 22:31
#by_ikar - systemadmin - max%
Nie jestem pewien, ale coś tam już słyszałem o tym internecie, nie znalazłem tego na ich stronie (heh bo po co straszyć klientów? xD) ale ciekawi mnie jaki jest limit transferu danych, i czy jest. Oraz jaka jest cena tego sprzętu?

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 30-04-2010 22:44
Limit niestety jest :( Ja mam za 49 zł 12 GB (3 GB od 08:00 do 24:00 i 9 GB od 00:00 do 08:00) jest jeszcze pakiet za 69 zł 5 GB + 25 GB.

A cena modemu [?] zależna jest od długości umowy i pakietu. Mnie kosztowało to 1 zł.

--------------------

Dodane: 30-04-2010 22:47
Pfff za 45zł to masz praktycznie to samo w Play, tyle że limit transferu to 10GB miesięcznie i dostajesz gratisową kartę do dzwonienia w sieci za darmo :p Czemu internet bezprzewodowy?

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 30-04-2010 22:51
Czemu internet bezprzewodowy?
Yyy o co tu chodzi ? xD

A Ty ikar masz w Play rozumiem?

--------------------

Dodane: 30-04-2010 22:59
Nie mam Play, ale widziałem ich ofertę, ja mam dialog, jakbym upował tyle na stronę przy limicie 10gb? :p

Bezprzewodowy, bo widziałem tam modem na USB, pewnie wkłada się kartę sim tak? Czy kablem się do dekodera podpinasz? xD

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 30-04-2010 23:05
Jest karta SIM i ją wkładasz do tego modemu. Z tym dekoderem to mogłoby być śmiesznie xD Cała chałupa w kablach :d

Polsat prezentuje się dobrze ze względu na szybkość. Tu gdzie obecnie mieszkam mam 2-3 kreski na 4 a w miejscu gdzie będę mieszkać od lipca jest zasięg na maxa i prędkość pobierania jest wręcz rewelacyjna :) Wcześniej miałem kilka opcji neostrady i pobieranie czego doprowadzało mnie do wymiotów :(

--------------------

Dodane: 30-04-2010 23:21
No tak, ale czemu tylko neostradę sprawdzałeś? Przecież jest UPC, jest dialog oni oferują łącza przykładowo 50mb/s za niecałe 100zł, więc zobacz jaka przebitka, do tego nie ma limitu transferu :p Nie wziąłbym nigdy internetu z limitami, to jest takie życie na limicie....

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 30-04-2010 23:22
Jakiś miesiąc temu jeszcze zastanawiałem się, czy nie wziąć u nich internetu, ale jedno mnie odstraszyło - po przekroczeniu limitu prędkość wprawdzie nie spada, ale za każde 250kb trzeba dodatkowo bulić... Ale jeśli się nie ściąga dużo, to ich oferta nie jest zła.

--------------------
Dodane: 30-04-2010 23:24
by_ikar napisał/a:
No tak, ale czemu tylko neostradę sprawdzałeś? Przecież jest UPC, jest dialog oni oferują łącza przykładowo 50mb/s za niecałe 100zł, więc zobacz jaka przebitka, do tego nie ma limitu transferu :p Nie wziąłbym nigdy internetu z limitami, to jest takie życie na limicie....

No niestety do mnie takie rarytasy nie dotarły xD Mieszkam na obrzeżach Szczecina gdzie jeszcze 5 lat temu nie było żadnej możliwość internetu...Dziś zostaje cholernie droga i nieuczciwa neostrada lub jakaś radiówka. W moim wypadku wybór padł na Polsat.

--------------------

Dodane: 30-04-2010 23:34
No wiesz, neostradzie UE groziło że jak nie przestanie z monopolem to rozwiążą im spółkę, neostrada się wystraszyła efektem tego jest zmniejszenie cen ostatnio u nich, i to w niektórych pakietach bardzo drastyczne spadły te ceny. Jeszcze niedawno 1MB u nich kosztował około 100zł (koszt utrzymania łącza 35zł (jeżeli nie masz telefonu) plus internet, w tym wypadku 65zł za 1mb) a teraz nawet nie wiem czy mają taki w ofercie bo mają nawet 20mb! :d

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 30-04-2010 23:44
Oferty neostrady wyglądają fajnie, ale na papierze...mieliśmy z nimi dwie czy trzy umowy i zawsze okazywało się panie przez telefon mówiły co innego a co innego się okazywało. Dlatego wolę się pomęczyć z tymi limitami xD Nie ściągam za dużo, praktycznie nic nie uploaduje, jedynie filmy on-line mogą tu być jakąś przeszkodą xD ale myślę że i z nią jakoś poradzę.

--------------------

Dodane: 30-04-2010 23:47
No widzisz, ja zawsze do nich chodziłem z bejsbolem, bo inaczej nie szło z nimi rozmawiać :> a to jest niestety tak jak się zatrudnia w BOK (biuro obsługi klienta) studenciaków którym jest to prawdę mówiąc obojętne co będzie z tobą. Dosłownie rozstrzelać :p ja na dialog nie narzekam, miałem tylko 2 awarie właściwie, z czego jedna z nich to była awaria modemu i rutera (spięcie..). A tak to zawsze leciałem często nawet powyżej 800kb/s zdarzały się transfery po 1400kb/s i stale rosły. No ale to i tak nie jest nic specjalnego, czasami coś pobieram na serwer (łącze 100mb) to np taki odcinek z megaupload leci przeszło 12mb/s 240mb potrafi się pobrać w 30 sekund :d to jest internet :d

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 01-05-2010 22:54
#Cyrus - user - max%
Internet z limitami to najgorsze co może być :p Wątpię by na obrzeżach Szczecina nie mieli porządnego neta, jak ja na swoim zadupiu mam Vectre z całkiem ciekawą ofertą (8Mb/s za 60zł). MI by było nawet szkoda kasy na takiego neta z limitami xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 02-05-2010 00:18
Cyrus napisał/a:
Internet z limitami to najgorsze co może być :p Wątpię by na obrzeżach Szczecina nie mieli porządnego neta, jak ja na swoim zadupiu mam Vectre z całkiem ciekawą ofertą (8Mb/s za 60zł). MI by było nawet szkoda kasy na takiego neta z limitami xD

I ja rozwieje Twoje wątpliwości. Jestem w tak niekorzystnej lokalizacji że pole manewru naprawdę znikome...

--------------------

Dodane: 07-05-2010 12:52
#by_black - systemadmin - max%
Powiem ci tak Synek, Cyfrowy Polsat, jako właściciel dość sporej części Polkomtela, ma prawo do korzystania z wszystkich możliwości Plusa, stąd też oni mają niby dostęp do technologii HSPA+, co na chwilę obecną jest bzdurą, bo tylko kilka miejsc w Polsce ma taką opcję. Jednak że Plus postawił trochę anten 3G, to możesz wejść na stronę Plusa i zobaczyć jakim zasięgiem jesteś objęty :p

Dodane: 07-05-2010 23:51
#Blade - user - max%
Słyszłem już dawno o tym internecie i również zastanawiałem sie nad ich ofertą. Chciałem zapisać się na testy tego internetu u nich, pisali że każdy chętny go dostanie a tu lipa, nie dali żadnej odpowiedzi.

A co do ich oferty to wydaje mi się ona trochę dziwna, gdyż z tego co mówili u mnie w mieście to że po przekroczeniu limitu zupełnie odcinają Ci internet no i musisz wykupić dalej ten transfer żeby go mieć :| . Kolega, który nie ma możliwości założenia czegoś na kablu zastanawiał się nad tym. Lecz ja chyba wolę swojego wolniejszego, bo do 3 mb/s neta orange CDMA który nawet po limicie chociaż wolny, to w miarę stabilny. Aby z raz na pół roku miałem jakieś tam awarie gdyż ta sieć się rozwija ale da się spokojnie to przeżyć.

--------------------
Dodane: 08-05-2010 15:50
#by_black - systemadmin - max%
Z czego wiem, to na początku tak właśnie było, że po wykorzystaniu swojego pakietu odłączana była w ogóle sieć, jednak chyba już to zmienili, lecz bodajże w pakiecie 200mb to zostało.

Dodane: 12-05-2010 23:50
#JCD - user - max%
Porównując ofertę Cyfrowego Polsatu (3gb limitu praktycznie i szybkość do 20mb/s) a Play (5gb lub nawet 10gb na umowę przy szybkości 1mb/s) za podobną cenę wolę mieś więcej internetu w normalnej szybkości, niż w momencie zeżreć sobie cały transfer rajcując się cyferkami na downloadzie.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online