Dodane: 30-04-2010 22:20
Od jakiegoś czasu Cyfrowy Polsat poszerzył swoją ofertę o internet.
http://www.cyfrow...nternet.cp Z dniem dzisiejszym stałem się jego posiadaczem

Co prawda u mnie w domu zasięg wygląda kiepsko, lecz tylko pozornie bo śmiga całkiem całkiem.
Ale mam kilka pytań jakby ktoś już wcześniej był jego użytkownikiem to proszę się podzielić swoimi spostrzeżeniami tutaj
--------------------

Dodane: 30-04-2010 22:25
miałem wiele rodzajów internetu ale myślę że najlepszy jest z InterQ Sam mam teraz i odcinki Naruto ładują mi się w 2 minuty a film o pojemności 700mb ściąga mi się w 2 godziny.
--------------------
Ból bycia samemu... jest nie z tego świata, czyż nie?
Czy ktoś, kto nie był w stanie uratować swojego przyjaciela, może zostać Hokage? Jak myślisz, Sasuke?
Już dawno się obudziłem…z tych moich głupawych marzeń odnośnie przyszłości i żyję w spokoju. To, dlatego opuściłem wioskę. Dlatego tak pragnę tej mocy. Moja przyszłość nie leży w moich marzeniach… Moja przyszłość istnieje w przeszłości. Tam gdzie zawsze była…

Dodane: 30-04-2010 22:31
Nie jestem pewien, ale coś tam już słyszałem o tym internecie, nie znalazłem tego na ich stronie (heh bo po co straszyć klientów? xD) ale ciekawi mnie jaki jest limit transferu danych, i czy jest. Oraz jaka jest cena tego sprzętu?

Dodane: 30-04-2010 22:44
Limit niestety jest

Ja mam za 49 zł 12 GB (3 GB od 08:00 do 24:00 i 9 GB od 00:00 do 08:00) jest jeszcze pakiet za 69 zł 5 GB + 25 GB.
A cena modemu [?] zależna jest od długości umowy i pakietu. Mnie kosztowało to 1 zł.
--------------------

Dodane: 30-04-2010 22:47
Pfff za 45zł to masz praktycznie to samo w Play, tyle że limit transferu to 10GB miesięcznie i dostajesz gratisową kartę do dzwonienia w sieci za darmo

Czemu internet bezprzewodowy?

Dodane: 30-04-2010 22:51
Czemu internet bezprzewodowy?
Yyy o co tu chodzi ? xD
A Ty ikar masz w Play rozumiem?
--------------------

Dodane: 30-04-2010 22:59
Nie mam Play, ale widziałem ich ofertę, ja mam dialog, jakbym upował tyle na stronę przy limicie 10gb?
Bezprzewodowy, bo widziałem tam modem na USB, pewnie wkłada się kartę sim tak? Czy kablem się do dekodera podpinasz? xD

Dodane: 30-04-2010 23:05
Jest karta SIM i ją wkładasz do tego modemu. Z tym dekoderem to mogłoby być śmiesznie xD Cała chałupa w kablach
Polsat prezentuje się dobrze ze względu na szybkość. Tu gdzie obecnie mieszkam mam 2-3 kreski na 4 a w miejscu gdzie będę mieszkać od lipca jest zasięg na maxa i prędkość pobierania jest wręcz rewelacyjna

Wcześniej miałem kilka opcji neostrady i pobieranie czego doprowadzało mnie do wymiotów
--------------------

Dodane: 30-04-2010 23:21
No tak, ale czemu tylko neostradę sprawdzałeś? Przecież jest UPC, jest dialog oni oferują łącza przykładowo 50mb/s za niecałe 100zł, więc zobacz jaka przebitka, do tego nie ma limitu transferu

Nie wziąłbym nigdy internetu z limitami, to jest takie życie na limicie....

Dodane: 30-04-2010 23:22
Jakiś miesiąc temu jeszcze zastanawiałem się, czy nie wziąć u nich internetu, ale jedno mnie odstraszyło - po przekroczeniu limitu prędkość wprawdzie nie spada, ale za każde 250kb trzeba dodatkowo bulić... Ale jeśli się nie ściąga dużo, to ich oferta nie jest zła.
--------------------

Dodane: 30-04-2010 23:24
by_ikar napisał/a:No tak, ale czemu tylko neostradę sprawdzałeś? Przecież jest UPC, jest dialog oni oferują łącza przykładowo 50mb/s za niecałe 100zł, więc zobacz jaka przebitka, do tego nie ma limitu transferu

Nie wziąłbym nigdy internetu z limitami, to jest takie życie na limicie....
No niestety do mnie takie rarytasy nie dotarły xD Mieszkam na obrzeżach Szczecina gdzie jeszcze 5 lat temu nie było żadnej możliwość internetu...Dziś zostaje cholernie droga i nieuczciwa neostrada lub jakaś radiówka. W moim wypadku wybór padł na Polsat.
--------------------

Dodane: 30-04-2010 23:34
No wiesz, neostradzie UE groziło że jak nie przestanie z monopolem to rozwiążą im spółkę, neostrada się wystraszyła efektem tego jest zmniejszenie cen ostatnio u nich, i to w niektórych pakietach bardzo drastyczne spadły te ceny. Jeszcze niedawno 1MB u nich kosztował około 100zł (koszt utrzymania łącza 35zł (jeżeli nie masz telefonu) plus internet, w tym wypadku 65zł za 1mb) a teraz nawet nie wiem czy mają taki w ofercie bo mają nawet 20mb!

Dodane: 30-04-2010 23:44
Oferty neostrady wyglądają fajnie, ale na papierze...mieliśmy z nimi dwie czy trzy umowy i zawsze okazywało się panie przez telefon mówiły co innego a co innego się okazywało. Dlatego wolę się pomęczyć z tymi limitami xD Nie ściągam za dużo, praktycznie nic nie uploaduje, jedynie filmy on-line mogą tu być jakąś przeszkodą xD ale myślę że i z nią jakoś poradzę.
--------------------

Dodane: 30-04-2010 23:47
No widzisz, ja zawsze do nich chodziłem z bejsbolem, bo inaczej nie szło z nimi rozmawiać :> a to jest niestety tak jak się zatrudnia w BOK (biuro obsługi klienta) studenciaków którym jest to prawdę mówiąc obojętne co będzie z tobą. Dosłownie rozstrzelać

ja na dialog nie narzekam, miałem tylko 2 awarie właściwie, z czego jedna z nich to była awaria modemu i rutera (spięcie..). A tak to zawsze leciałem często nawet powyżej 800kb/s zdarzały się transfery po 1400kb/s i stale rosły. No ale to i tak nie jest nic specjalnego, czasami coś pobieram na serwer (łącze 100mb) to np taki odcinek z megaupload leci przeszło 12mb/s 240mb potrafi się pobrać w 30 sekund

to jest internet

Dodane: 01-05-2010 22:54
Internet z limitami to najgorsze co może być

Wątpię by na obrzeżach Szczecina nie mieli porządnego neta, jak ja na swoim zadupiu mam Vectre z całkiem ciekawą ofertą (8Mb/s za 60zł). MI by było nawet szkoda kasy na takiego neta z limitami xD

Dodane: 02-05-2010 00:18
Cyrus napisał/a:Internet z limitami to najgorsze co może być

Wątpię by na obrzeżach Szczecina nie mieli porządnego neta, jak ja na swoim zadupiu mam Vectre z całkiem ciekawą ofertą (8Mb/s za 60zł). MI by było nawet szkoda kasy na takiego neta z limitami xD
I ja rozwieje Twoje wątpliwości. Jestem w tak niekorzystnej lokalizacji że pole manewru naprawdę znikome...
--------------------

Dodane: 07-05-2010 12:52
Powiem ci tak Synek, Cyfrowy Polsat, jako właściciel dość sporej części Polkomtela, ma prawo do korzystania z wszystkich możliwości Plusa, stąd też oni mają niby dostęp do technologii HSPA+, co na chwilę obecną jest bzdurą, bo tylko kilka miejsc w Polsce ma taką opcję. Jednak że Plus postawił trochę anten 3G, to możesz wejść na stronę Plusa i zobaczyć jakim zasięgiem jesteś objęty

Dodane: 07-05-2010 23:51
Słyszłem już dawno o tym internecie i również zastanawiałem sie nad ich ofertą. Chciałem zapisać się na testy tego internetu u nich, pisali że każdy chętny go dostanie a tu lipa, nie dali żadnej odpowiedzi.
A co do ich oferty to wydaje mi się ona trochę dziwna, gdyż z tego co mówili u mnie w mieście to że po przekroczeniu limitu zupełnie odcinają Ci internet no i musisz wykupić dalej ten transfer żeby go mieć

. Kolega, który nie ma możliwości założenia czegoś na kablu zastanawiał się nad tym. Lecz ja chyba wolę swojego wolniejszego, bo do 3 mb/s neta orange CDMA który nawet po limicie chociaż wolny, to w miarę stabilny. Aby z raz na pół roku miałem jakieś tam awarie gdyż ta sieć się rozwija ale da się spokojnie to przeżyć.
--------------------

Dodane: 08-05-2010 15:50
Z czego wiem, to na początku tak właśnie było, że po wykorzystaniu swojego pakietu odłączana była w ogóle sieć, jednak chyba już to zmienili, lecz bodajże w pakiecie 200mb to zostało.

Dodane: 12-05-2010 23:50
Porównując ofertę Cyfrowego Polsatu (3gb limitu praktycznie i szybkość do 20mb/s) a Play (5gb lub nawet 10gb na umowę przy szybkości 1mb/s) za podobną cenę wolę mieś więcej internetu w normalnej szybkości, niż w momencie zeżreć sobie cały transfer rajcując się cyferkami na downloadzie.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.