Dodane: 21-04-2010 22:31 -
W tym temacie chciałbym abyście powiedzieli jaka kosa śmierci najbardziej przypadła Wam do gustu, i która według Was jest najpotężniejsza. No i oczywiście dlaczego tak uważacie. Zapraszam do tematu!
--------------------
-------------------------------

Dodane: 24-04-2010 12:37
Zdecydowanie Azusa, ostra kobitka, która lubi dominatę

W dodatku jej moc jasnowidztwa niejednokrotnie się sprawdziła w naprawdę trudnych sytuacjach, przykładowo, genialnie wypadła w misji szpiegowskiej, w której brał udział również Sid, ponadto jest doskonałą bronią, można się nią posługiwać niczym snajperką.
--------------------

Dodane: 24-04-2010 14:20
No to prawda Azusa miała świetną umiejętność, jaka było jasnowidzenie, ale jednak dla mnie najlepszą Kosą jest Justin

Szczególnie za jego zachowanie, słuchawki no i moc jaką nie wątpliwie dysponował i za to ze jako broń nie potrzebuje swojego mistrza.

Ale Spirit też był świetny, szczególnie jak sie martwił o Make
--------------------

Dodane: 24-04-2010 16:50
No wiadomo, kosa bardziej potężna jak potrafi sama radzić sobie, jednak mimo wszystko Azusa dyktowała wszystko xD Normalnie taka hardcore xD
--------------------

Dodane: 24-04-2010 18:50
To prawda ze Azusa to wszystkimi rządziła, całą akcja na tej wyspie gdzie walczyli z Arachnofobią, i atakiem na nich także, nawet Shinigami i Spirit sie jej bali, i sie jej słuchali xD
--------------------

Dodane: 24-04-2010 18:56
No dokładnie i tym mi babka zaimponowała, ostra, ładna i inteligenta, tak nawiasem, jest jeden motyw w anime, właśnie podczas ataku na maszyny wzmacniające szaleństwo, pokazali Azusę z tak wypiętym tyłkiem, że nie wierze że to przypadek by przez takie spodnie podkreślić jej kształty xD
--------------------

Dodane: 24-04-2010 19:02
Normalnie ostra kobitka

Szkoda ze tak mało, brała udział w walce bo widzieliśmy ja tylko w kilku dość krótkich potyczkach, a zapewne to nie jest wszystko co potrafi. A tej sceny nie pamiętam musze jeszcze raz obczaić xD
--------------------

Dodane: 24-04-2010 19:06
To jest w momencie kiedy stoją przy tym jego lustrze xD Najgorszą kosą moim zdaniem jest ta cała Mary, taka lipna baba, która boi się starości i braku dzieci xD
--------------------

Dodane: 24-04-2010 19:15
Nom też mi sie tak wydaje ze Mary jednak jest jedną ze słabszych. Ale moze ma jakiś ukryty potencjał, kto wie
No i jeszcze przecież wszystkich kos śmierci nie znamy bo nie wszystkie stawily sie na wezwanie Shinigamiego. Więc moze sa jeszcze potężniejsze
--------------------

Dodane: 24-04-2010 19:18
Pewnie tak i coś mi się wydaje, że niektóre z nich mogą okazać się niezłym ziółkami, które naprawdę mają silną indywidualność i mają gdzieś nakazy xD
--------------------

Dodane: 24-04-2010 19:26
Takie ziółka ze nawet olewaja rozkazy Shinigamiego xD Mysle ze na pewno sa potężniejsi, i mam nadzieje ze sie o tym przekonamy. Ale zastanawia mnie proces zostania kosą śmierci, wystarczy 99 dusz i jedna dusza wiedźmy, i juz broń moze zamienić sie w kose śmierci, czy to aby nie za mało, czy jeszcze trzeba pozjadać dusze aby nabrać takiej mocy jak na przykład Justin czy Spirit.
--------------------

Dodane: 24-04-2010 19:32
Wydaje mi się, że proces zdobycia tylu dusz nie jest tak łatwy, jak mogło by się wydawać, w końcu, widziałeś walkę Black Stara i Tsubaki z jej bratem? Więc raczej to nie jest tak prosty wyczyn.
--------------------

Dodane: 24-04-2010 19:56
No walko Tsubaki z bratem to chyba była wyjątkowa nie była to zwykła dusza ale miało to coś wspolnego z demonicznym ostrzem. Tak samo można powiedzieć ze Maka z Soulem w pierwszym odcinku od razu zabili tego potworka, i juz prawie tego dokonali.
Jednak wydaje mi sie ze samo uzbieranie 100 dusz to nie wszystko, aby zostac potężną kosą śmierci.
--------------------

Dodane: 24-04-2010 20:00
Niby tak, być może jeszcze shibusen jest jeszcze jakimś ważnym punktem zaczepienia, pamiętasz ten egzamin? Soul bał się że go nie zda, bo nagrodą była właśnie przemiana w kosę śmierci.
--------------------

Dodane: 24-04-2010 20:34
Własnie sobie obejżałem ten odcinek z egzaminem i to ze zwycięsca zostanie zamieniony w Kose Śmierci to tylko ploty były, bo inaczej to Soul jako partner Maki byłby juz kosą śmierci. Ale jeszcze co ciekawe, kosa śmierci to broń Shinigamiego, i to on zamienia taka broń w kose śmierci. nie pamiętałem tego
--------------------

Dodane: 24-04-2010 20:40
Tak właśnie jest, bo tylko wybitne bronie mogą służyć Shinigamiemu, jednak nie zmienia to fakty, że mogą dalej mieć innych mistrzów

No właśnie nie wiem czy to ploty, bo mimo że Maka zdała to Soul oblał xD
--------------------

Dodane: 21-06-2010 14:31
Według mnie najlepszą kosą śmierci był Justin. On chyba jako jedyny potrafił aż tak dobrze opanować swoje zdolności, że nie potrzebował mistrza.
--------------------
[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011

Dodane: 24-06-2010 13:16
Justin był naprawdę dobrą kosą śmierci, ale tak naprawde nie poznaliśmy jego całej mocy. Ciekawi mnie jak by to wyglądało bo te kilka jego pojedynków było bardzo ciekawych i jestem pewny ze na pewno miał coś mocnego jeszcze w zanadrzu
--------------------

Dodane: 04-07-2010 23:57
Mi najbardziej do gustu przypadł tatusiek Maki i Justin. Ten pierwszy za poczucie humoru, drugi za to że dawał sobie radę bez mistrza i manie słuchania mp3.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 09-08-2010 20:08
Najbardziej podoba mi się duet Maka-Soul, piszę w liczbie mnogiej bo oni w szczególności bez siebie by nic nie zdziałali . Począwszy od słabej i nie ciekawej wyglądem kosy,skończywszy na potężnym łowcy demonów który jak na ironie nie przydał się za bardzo w końcowej walce , a to o tej broni najwięcej było mowy. Fajnie też wywijał Black Star, natomiast Kid szału nie robi.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.