Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:20
OnLine: 30, statystyki
index > Manga i Anime > Soul Eater
Temat: Soul Eater: Moc Kos Śmierci
Dodane: 21-04-2010 22:31 - Edytowane przez malpex dnia 21-04-2010 22:36
#malpex - user - max%
W tym temacie chciałbym abyście powiedzieli jaka kosa śmierci najbardziej przypadła Wam do gustu, i która według Was jest najpotężniejsza. No i oczywiście dlaczego tak uważacie. Zapraszam do tematu!

--------------------

-------------------------------

Dodane: 24-04-2010 12:37
#by_black - systemadmin - max%
Zdecydowanie Azusa, ostra kobitka, która lubi dominatę :d W dodatku jej moc jasnowidztwa niejednokrotnie się sprawdziła w naprawdę trudnych sytuacjach, przykładowo, genialnie wypadła w misji szpiegowskiej, w której brał udział również Sid, ponadto jest doskonałą bronią, można się nią posługiwać niczym snajperką.

--------------------
Dodane: 24-04-2010 14:20
#malpex - user - max%
No to prawda Azusa miała świetną umiejętność, jaka było jasnowidzenie, ale jednak dla mnie najlepszą Kosą jest Justin :d Szczególnie za jego zachowanie, słuchawki no i moc jaką nie wątpliwie dysponował i za to ze jako broń nie potrzebuje swojego mistrza. :) Ale Spirit też był świetny, szczególnie jak sie martwił o Make :p

--------------------

Dodane: 24-04-2010 16:50
No wiadomo, kosa bardziej potężna jak potrafi sama radzić sobie, jednak mimo wszystko Azusa dyktowała wszystko xD Normalnie taka hardcore xD

--------------------
Dodane: 24-04-2010 18:50
#malpex - user - max%
To prawda ze Azusa to wszystkimi rządziła, całą akcja na tej wyspie gdzie walczyli z Arachnofobią, i atakiem na nich także, nawet Shinigami i Spirit sie jej bali, i sie jej słuchali xD

--------------------

Dodane: 24-04-2010 18:56
No dokładnie i tym mi babka zaimponowała, ostra, ładna i inteligenta, tak nawiasem, jest jeden motyw w anime, właśnie podczas ataku na maszyny wzmacniające szaleństwo, pokazali Azusę z tak wypiętym tyłkiem, że nie wierze że to przypadek by przez takie spodnie podkreślić jej kształty xD

--------------------
Dodane: 24-04-2010 19:02
#malpex - user - max%
Normalnie ostra kobitka :d Szkoda ze tak mało, brała udział w walce bo widzieliśmy ja tylko w kilku dość krótkich potyczkach, a zapewne to nie jest wszystko co potrafi. A tej sceny nie pamiętam musze jeszcze raz obczaić xD

--------------------

Dodane: 24-04-2010 19:06
To jest w momencie kiedy stoją przy tym jego lustrze xD Najgorszą kosą moim zdaniem jest ta cała Mary, taka lipna baba, która boi się starości i braku dzieci xD

--------------------
Dodane: 24-04-2010 19:15
#malpex - user - max%
Nom też mi sie tak wydaje ze Mary jednak jest jedną ze słabszych. Ale moze ma jakiś ukryty potencjał, kto wie :d
No i jeszcze przecież wszystkich kos śmierci nie znamy bo nie wszystkie stawily sie na wezwanie Shinigamiego. Więc moze sa jeszcze potężniejsze :)

--------------------

Dodane: 24-04-2010 19:18
Pewnie tak i coś mi się wydaje, że niektóre z nich mogą okazać się niezłym ziółkami, które naprawdę mają silną indywidualność i mają gdzieś nakazy xD

--------------------
Dodane: 24-04-2010 19:26
#malpex - user - max%
Takie ziółka ze nawet olewaja rozkazy Shinigamiego xD Mysle ze na pewno sa potężniejsi, i mam nadzieje ze sie o tym przekonamy. Ale zastanawia mnie proces zostania kosą śmierci, wystarczy 99 dusz i jedna dusza wiedźmy, i juz broń moze zamienić sie w kose śmierci, czy to aby nie za mało, czy jeszcze trzeba pozjadać dusze aby nabrać takiej mocy jak na przykład Justin czy Spirit.

--------------------

Dodane: 24-04-2010 19:32
Wydaje mi się, że proces zdobycia tylu dusz nie jest tak łatwy, jak mogło by się wydawać, w końcu, widziałeś walkę Black Stara i Tsubaki z jej bratem? Więc raczej to nie jest tak prosty wyczyn.

--------------------
Dodane: 24-04-2010 19:56
#malpex - user - max%
No walko Tsubaki z bratem to chyba była wyjątkowa nie była to zwykła dusza ale miało to coś wspolnego z demonicznym ostrzem. Tak samo można powiedzieć ze Maka z Soulem w pierwszym odcinku od razu zabili tego potworka, i juz prawie tego dokonali.
Jednak wydaje mi sie ze samo uzbieranie 100 dusz to nie wszystko, aby zostac potężną kosą śmierci.

--------------------

Dodane: 24-04-2010 20:00
Niby tak, być może jeszcze shibusen jest jeszcze jakimś ważnym punktem zaczepienia, pamiętasz ten egzamin? Soul bał się że go nie zda, bo nagrodą była właśnie przemiana w kosę śmierci.

--------------------
Dodane: 24-04-2010 20:34
#malpex - user - max%
Własnie sobie obejżałem ten odcinek z egzaminem i to ze zwycięsca zostanie zamieniony w Kose Śmierci to tylko ploty były, bo inaczej to Soul jako partner Maki byłby juz kosą śmierci. Ale jeszcze co ciekawe, kosa śmierci to broń Shinigamiego, i to on zamienia taka broń w kose śmierci. nie pamiętałem tego :p

--------------------

Dodane: 24-04-2010 20:40
Tak właśnie jest, bo tylko wybitne bronie mogą służyć Shinigamiemu, jednak nie zmienia to fakty, że mogą dalej mieć innych mistrzów :p No właśnie nie wiem czy to ploty, bo mimo że Maka zdała to Soul oblał xD

--------------------
Dodane: 21-06-2010 14:31
#Tomson - user - 90%
Według mnie najlepszą kosą śmierci był Justin. On chyba jako jedyny potrafił aż tak dobrze opanować swoje zdolności, że nie potrzebował mistrza.

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 24-06-2010 13:16
#malpex - user - max%
Justin był naprawdę dobrą kosą śmierci, ale tak naprawde nie poznaliśmy jego całej mocy. Ciekawi mnie jak by to wyglądało bo te kilka jego pojedynków było bardzo ciekawych i jestem pewny ze na pewno miał coś mocnego jeszcze w zanadrzu :d

--------------------

Dodane: 04-07-2010 23:57
#Bociak - user - max%
Mi najbardziej do gustu przypadł tatusiek Maki i Justin. Ten pierwszy za poczucie humoru, drugi za to że dawał sobie radę bez mistrza i manie słuchania mp3. ;)

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 09-08-2010 20:08
#Pepe - user - max%
Najbardziej podoba mi się duet Maka-Soul, piszę w liczbie mnogiej bo oni w szczególności bez siebie by nic nie zdziałali . Począwszy od słabej i nie ciekawej wyglądem kosy,skończywszy na potężnym łowcy demonów który jak na ironie nie przydał się za bardzo w końcowej walce , a to o tej broni najwięcej było mowy. Fajnie też wywijał Black Star, natomiast Kid szału nie robi.

--------------------
iSayumi
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online