Dodane: 18-04-2010 22:26 -
Który raper waszym zdaniem jest najlepszy(w Polsce) ? Uzasadnijcie swoją odpowiedź.Moimi faworytami w tej chwili są :Kajman,Waldemar Kasta,Donguralesko
a waszym zdaniem ?
--------------------
Już sam nie wiem jak to ma być,
bez was nie mogę a z wami nie
umiem żyć i co ja mam teraz zrobić ?

Dodane: 18-04-2010 22:33
A gdzie twoje uzasadnienie? ;x
Moimi faworytami są (bo jednego nie sposób wymienić): Rahim, Fokus, Abradab, Łona, Ostry, Fisz... jeszcze bym tu zapewne coś dorzucił ale musiałbym pomyśleć. To są Ci którzy wg mnie są najlepsi i ich słucham... dobre teksty i flow, przekaz konkretny, najwyższy poziom.. i w sumie tyle.
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy

Dodane: 19-04-2010 00:00
Ostatnio coraz mnie słucham rapu/hip hopu. Na pewno jestem w tyle z nowymi produkcjami, ale mam swojego ulubieńca xD Mianowicie Peja

Mam kilka jego płyt, kilkadziesiąt mp3 na kompie i niemal każdą znam na pamięć. Jego teksty są niejednokrotnie wręcz przesycone złymi emocjami, lecz mają w sobie to coś
Z pozostałych, których cenię to 3W (Nullo, Szad, Pork) Gural, Wall-E czy Massey
--------------------

Dodane: 19-04-2010 14:32
Bardzo trudno wytypować najlepszego,ale kilka ulubionych MC mogę napisać. Podoba mi się twórczość Ostrego , nie jeden gruby bit jego produkcji i świetne flow. Paktofonika oczywiście znajdzie się u mnie na liście na czele z fenomenalnym Fokusem.

Dodane: 19-04-2010 15:39
Ja od kilku lat jestem zachwycony Magikiem. No ale jeśli bym miał wybierać wśród żyjących to chyba jednak ostr ;p Ma chłopak talent. Szczególnie do fristajlu ;p

Dodane: 19-04-2010 16:33 -
Ja nie specjalnie znam się na rapie. Jedyne czego tak naprawdę dawniej słuchałem dużo to właśnie Peja. Personalni kolesia nie lubię, ale jego teksty są mocne i przynajmniej na mnie robią wrażenie. Zdarza mi się z kumplami czasami coś zarapować z jego dyskografii. Jako że za specjalnie nie mam zbyt dużego wyboru w typowaniu raperów, stawiam właśnie na Peję.
--------------------

Dodane: 27-04-2010 21:57 -
Nie da się określić jednego najlepszego rapera. Czołówka moim zdaniem.
Małpa - co tu dużo mówić, każdy jego tekst daje do myślenia i z każdym mogę sie utożsamic, emanuje wielką energia i zajawką
O.S.T.R - wybił się dużo wyżej niż reszta Polskiej sceny. z kazda plyta wnosi cos nowego.
Ero (JWP, BC) - moim skromnym zdaniem najlepsze bragga w Polsce. Chłopak rozpierdala.
Eldo (Grammatik) - nie boi sie trudnych tematów, taki raper poeta, nienaganne flow, zajebisty przekaaaaz.
Pyskaty - gdy nawija Braggadacio to rozpierdala, gdy bardziej pod Funk można odpłynąć.
Nie zapomnijmy jednak o reprezentantach podziemia. W podziemiu moim zdaniem W.E.N.A rozpierdala tematyką, Smarki Smark flow, a Jimson i Jot przekazem.
Co do TeTrisa to zioomek krąży między Mainstreamem a Undergroundem jak nikt inny. Zbiera propsy i każda jego nowa produkcja coraz lepsza. Shovany Mixtape 2 który pojawił się kilka dni temu miażdży.
Mógłbym pisać o wielu innych raperach ale mi się nie chce i nikt by tego nie przeczytał..
--------------------

Dodane: 27-04-2010 22:12
Ja uwielbiam Rycha Peje, on daje najlepszy przekaz jak dla mnie, teraz wyszła jego nowa płyta czarny wrzesień POOOOOOOOOOOOOOOLECAM wszystkim takie dissy na grubasa tedego pocisnął że każdy by się schował
--------------------
TO JEST BIGOS A NIE KOLEJNA CIOTA Z BRAKAMI W HORMONACH

Dodane: 28-04-2010 17:16
Rysiu nie slucham, nie lubie i ostatnio zacząłem się z niego wyśmiewac widząc to co robi. PARIAS zjadł Ryszarda!

)
--------------------

Dodane: 28-04-2010 21:29
Fakt, parias nieźle pojechał :] na czarnym wrześniu 0 argumentów, tylko wyzwiska (DTKJ

)
A co do tematu to nie ma jednego najlepszego rapera ;] jak dla mnie:
Molesta, Hemp Gru, Tede, DonGuralEsko, WWO, Warszafski Deszcz i Peja (słucham i peji i tedzika :])
pzdr

Dodane: 01-05-2010 22:53
Ajhaad napisał/a:
Małpa - co tu dużo mówić, każdy jego tekst daje do myślenia i z każdym mogę sie utożsamic.
O.S.T.R - wybił się dużo wyżej niż reszta Polskiej sceny. z kazda plyta wnosi cos nowego.
Ero (JWP, BC) - moim skromnym zdaniem najlepsze bragga w Polsce. Chłopak rozpierdala.
Eldo (Grammatik) - nie boi sie trudnych tematów, taki raper poeta, nienaganne flow, zajebisty przekaaaaz.
Pyskaty - gdy nawija Braggadacio to rozpierdala, gdy bardziej pod Funk można odpłynąć.
Wszystko jak wyżej, dodałbym kilku raperów do tej listy. Mianowicie:
Sokół - powiem, że ogólnie jest dla mnie fenomenem, jak dowiedziałem się że (bodajże) 8 lat był bezdomny i dał sobie radę, do tego wybił się i został doceniony. Głównie chodzi tu o WWO.
Mes - jak dla mnie on ma niepowtarzalne flow i bawi się tekstami, od jakiegoś czasu jest ciągle `na topie`
Oczywiście jest wielu raperów o których pewnie zapomniałem, ale na biegu pisze, sorrki. xD

Dodane: 02-05-2010 11:05
Jak dla mnie Tet - jego wszechstronność i wachlarz umiejętności wprawia mnie w osłupienie. "Naturalnie EP" jest dla mnie klasykiem, "Stick2MyNameRight" rozrywa mi jaja, a legal "Dwuznacznie" to majstersztyk pełen kunsztu Tetrisa. Obecnie wypuszcza świetne "sHOVAne Mixtap'y", które tylko trochę ustępują w.w. produkcjom ; )
Cenię oraz baardzo lubię również innych mc's, którzy byli wcześniej wymienieni (szczególnie Eldokę : )).
Ajhaad napisał/a:
Małpa - co tu dużo mówić, każdy jego tekst daje do myślenia i z każdym mogę sie utożsamic.
Imo jest trochę inaczej, teksty Małpy tryskają zajawką i kipią świeżością : D No i ofc są naprawdę dobre : D
bigoslssj napisał/a:
POOOOOOOOOOOOOOOLECAM wszystkim takie dissy na grubasa tedego pocisnął że każdy by się schował
Ale beka xD

Dodane: 05-05-2010 17:22
Arczi333 napisał/a:na czarnym wrześniu 0 argumentów, tylko wyzwiska (DTKJ

)
Umyj uszy. :]
Najlepsi wg mnie są Łona i Pezet. Łona, bo ma nietuzinkowe pomysły, dotyka spraw ważnych, ale często z przymrużeniem oka, tak, że gęba się cieszy. A Pezet za świetne dwie płyty z Noonem, chociaż pozostałe pozycje z jego dyskografii, tak jak występy gościnne mi się również podobają.
--------------------
"W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka."

Dodane: 07-05-2010 16:58
Peja i Molesta ;] Wychowałem się na nich , lubię bardziej ich starsze albumy ale obecne nie są złe

Peja nie jest taki jak kiedyś (mam na myśli takie albumy jak Na legalu? ,zwykła codzienność itp ) ale też ma niezłe kawałki

Dodane: 10-06-2010 10:42
Jak dla mnie najlepszy raper to Wilku z HG ;P Dobrze nawija, tekst trafia do głowy, flow nie złe. Jak dla mnie on jest świetny, to jest prawdziwy hip-hop. Prócz tego lubię: Molesta Ewenement, WWO ;P
--------------------

Dodane: 10-06-2010 10:57
Nie będę opisywał bo juz niektórzy to zrobili więc tylko wymienię moich ulubieńców:
Ero, Pyskaty, Mes, DGE, Eldo i Kajman. A Peja kiedyś rapował teraz już tylko bezsensowne dissy.

Dodane: 10-06-2010 11:07
Ja tam prawie od zawsze słucham Peji i nic tego nie zmieni po prostu jest najlepszy.Jego utworki wpadają w ucho i do tego nawija z sensem.Lubię też Piha.
Za to mogę powiedzieć kogo nie lubię.Nie lubię DonGuralesko ziomek nie dość ze nie śpiewa o czymś konkretnym a na dodatek jest chyba największym lanserem Polskiej sceny, nie lubię takich ludzi.

Dodane: 30-11-2010 20:09
Królem polskiego rapu dla mnie zawsze był i będzie Peja,ma świetne Flow ,teksty i przekaz w który po prostu trzeba sie wsłuchać.Co do jego dissów to przecież część kultóry HH ,nie ma w tym nic złego.bardzo dobzi moim zdaniem są jeszcze
Hans i Deep(52 Dębiec),Wilku i Bilon(HG) i Sokół.I to by była moim zdaniem czołówka polskiego HH.
--------------------

Dodane: 30-11-2010 20:22
Nie słucham ani nie za bardzo lubię Peje.. Jakoś nie przypadł mi do gusty. Według mnie najlepszy jest GrubSon, Słoń, O.S.T.R, Mioush. Nie wiem jak bym miał uzasadnić swoją wypowiedź.. Słucham ich bo jak dla mnie mają to "COŚ"

Nie wiem jak to określić po prostu wybijają się ponad przeciętność ;p

Dodane: 30-11-2010 21:21
Ja polecam OSTR'ego wspaniały raper, po za tym ma w niektórych kawałkach coś wspólnego z jazz'em, polecam również Eldo i Łona obydwaj mają mocny przekaz jak i ostry, słucham również Paktofonikę ( Rahim, Magik, Fokus) i Abradaba wszyscy są moimi ulubieńcami i każdy ma z nich ma coś wspólnego otóż to, że wiedzą co robią i perfekcyjnie im to wychodzi oczywiście PFK już nie istnieje, a Abradab wydawał ostatnio nowy album ale się nie orientuje.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.