Dodane: 12-04-2010 18:42
Czyli temat o tych, co lubią się wywyższać bądź się promować :> Jestem ciekaw czy jest tu ktoś na stronie, kto lubi często podkreślać swoją obecność, zwracać na siebie uwagę oraz czasami nawet posunąć do tego żeby określić siebie mianem najlepszego :>
Z drugiej strony możecie powiedzieć co też myślicie o tych ludziach, którzy często podkreślają jacy nie są świetni
Szczere wypowiedzi tylko proszę

Dodane: 12-04-2010 18:53
Tacy ludzie mnie irytują, a sytuacji kiedy ktoś na siłę chce pokazać, że jest od kogoś lepszy, fajniejszy, dowartościować się czyimś kosztem nie cierpię - dla mnie to jest głupie, ale może wynika to z jakiś kompleksów? Wszelki szpan, lans czy chwalenie się też nie za bardzo przypada mi do gustu jednak to już mogę ścierpieć - niektórzy ludzie po prostu tacy są, że najważniejsze dla nich jest zdanie innych, jakby sami nie posiadali zdania o sobie.
A co do mnie, jak tak nie postępuję - po prostu myślę, że nie muszę nikomu niczego udowadniać.

Dodane: 12-04-2010 19:31
Jak o takich ludziach wspominamy to od razu pomyślałem o Black Starze xD
Idealny przykład, na takie zachowanie. Dla mnie tacy ludzie sa denerwujący, nie lubie takiego zachowania. Nie mowie ze pochwalenie sie jakimiś osiągnięciami jest złe ale przesadzanie i wspominanie na każdym kroku jaki to jestem fantastyczny dla mnie jest głupie. Tak samo jak szpan, czy lans tez jest według mnie głupi.
Na przykład jak widze takich gimnazjalistów którzy myślą ze są świetni i sie lansuja na -20 bez kurtki i bez czapki to mi ręce opadają, albo jak widze ludzi którzy pala tylko dla lansu. Powiedzieć można żal
--------------------
-------------------------------

Dodane: 12-04-2010 19:39 -
Tak samo jak Kordosa tacy ów ludzi mnie irytują i jak wielce denerwują. Ale bowiem kto się wywyższa będzie poniżony i odwrotnie. Mam kolegę w klasie który nie zamyka paszczy przez 24h/dobę. Nie wiem co on chce przez to osiągnąć. Na lekcjach nie daje się innym wypowiedzieć tylko chwali się swoja wiedzą. Osobiście nie sądżę żebym zaliczał się do takich osób bo często siedzę cicho i się nie wychylam.
--------------------

Dodane: 12-04-2010 21:06
Powiem szczerze, że jestem gadatliwa, aktywna i wszędzie mnie pełno, co nie znaczy, ze zawsze chcę być w centrum uwagi, wręcz przeciwnie. Nie lubię na sobie skupiać uwagi całego świata, bo mnie to krępuje. Co do wywyższania się to tej karteczki zdecydowanie nie mogę sobie przypiąć, gdyż mam nie za wysoką samoocenę, zwłaszcza jeżeli chodzi o wygląd. Wkurza mnie, gdy ktoś robi z siebie pępek świata, jak by tylko on istniał, bo wszyscy jesteśmy równi, wszyscy jesteśmy w pewnym sensie tacy sami, tylko że inni. Denerwują mnie także kółka wzajemnej adoracji, które ciągle tylko siebie nawzajem wywyższają. Przecież to nie ma zupełnie sensu.
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 12-04-2010 22:32
Ja nigdy nie lubiłem się wywyższać. Zresztą tego nie potrzebuje. W klasie może za dużo aktywny nie jestem, a jakoś czuję dziwne wrażenie, że mam jakiś tam autorytet i w ważnych kwestiach podchodzą do mnie i pytają się mnie o zdanie zamiast załatwić to w swoim kręgu. Tak więc trochę się liczyłem dla wszystkich i może nie miałem takiej potrzeby by się wywyższać. jednak znam takie osoby i mimo iż są powszechnie "lubiane" to za plecami częściej się o nich szepcze.

Dodane: 12-04-2010 23:22
No przecież ja jestem najlepszy, najmądrzejszy, najprzystojniejszy i najbardziej lubiany xD A tak na poważnie to cieszyłbym się nieziemsko gdyby dało się o mnie powiedzieć chociaż fajny, przystojny, lubiany xD Sporo znam ludzi, które na każdym kroku próbują pokazać swoją wyższość. Niby konkurencja ludzka cecha... Niektórzy mają duże ambicje i próbują być najlepsi w szkole, inni chorobliwie walczą o inne priorytety, często posuwając się przy tym do licznych samolubnych czynów i perfidności. Takie postępowanie możemy już wtedy nazwać egoizmem, który z pewnością nie jest zdrowy. Popadanie w skrajności nigdy nie było korzystne. Łatwo dzięki temu możemy stracić przyjaciół, reputację, a przede wszystkim dobrą część samego siebie.
--------------------

Dodane: 13-04-2010 21:24
Mój najlepszy koleś, z którym spędziłem wiele czasu czy to w szkole czy na podwórku zawsze lubił być w centrum uwagi

Czasem nawet robiąc z siebie niemałe pośmiewisko xD Siedząc z nim przez kilka lat w jednej ławce wielokrotnie słyszałem jakieś podsumowania osoby, która właśnie skończyła mówić. Sporą popisówę robił też na WF, szczególnie gdy graliśmy w nogę. Fakt faktem był naprawdę dobry w tym. Ale czasem z głupoty kiwał się pod swoją bramką i czasem traciliśmy głupie bramki xD
--------------------

Dodane: 13-04-2010 22:25
Bardzo denerwują mnie tego typu zachowania. Rozumiem pochwalenie się czymś, ale wywyższanie się znad innych i szpan jest dla mnie nie do przyjęcia. Unikam takich osób i osobiście nie dopuszczam takich cech do siebie. Lubię jak ktoś o mnie mówi, tak jak każdy z resztą (w granicach normalności), ale nie czuje się pępkiem świata i tak zostanie.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 13-04-2010 22:59
Mam takiego jednego w klasie, który uważa, że jest the best i jest najśmieszniejszym typkiem pod Słońcem. xD Jest tępy jak but, i każdy śmieje się z jego głupoty, ale jak lubi to niech żyje marzeniami. Irytujący są tacy ludzie czasami, to fakt, ale trzeba to przeboleć jakoś.
--------------------

Dodane: 08-09-2010 00:59
Ostatnio ze znajomymi chodzimy co tydzień na bilard

i co ciekawe jeszcze nie przegrałem żadnego meczu

Moje umiejętności wysokie nie są, ale na resztę ekipy wystarcza. Po każdym wygranym meczu "wychodzi ze mnie" narcyzm i mówię: "Moje zwycięstwo było nieuniknione" xD
Wiem to jest głupie i szczeniackie, ale po prostu nie mogę się powstrzymać
--------------------

Dodane: 08-09-2010 01:34 -
A co do mnie, jak tak nie postępuję - po prostu myślę, że nie muszę nikomu niczego udowadniać.
Ja też myślę, że jestem za**bisty

ale nie widzę sensu co chwila się tym chwalić. Inni powinni to zauważyć, a jak nie są w stanie to wali mnie ich zdanie
Niektórzy próbują się tak dowartościować bo nie mają wewnętrznego <fuck yeah!> i tylko drażnią innych.
Moje umiejętności wysokie nie są, ale na resztę ekipy wystarcza. Po każdym wygranym meczu "wychodzi ze mnie" narcyzm i mówię: "Moje zwycięstwo było nieuniknione" xD
Wiem to jest głupie i szczeniackie, ale po prostu nie mogę się powstrzymać
Jeśli mówisz to bardziej w formie żartu i nie podkreślasz tego gdzie się tylko da to nie wiem co w tym głupiego i szczeniackiego... Nie wiem, co jest w tej polskiej mentalności, że wpojono ludziom taką fałszywą szczerość i nawet sie nie pochwalą własnymi osiągnięciami
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
oczywiście trzeba zachować umiar no ale nie widzę sensu w ogóle nie reklamować własnej osoby.
--------------------

Dodane: 08-09-2010 23:42
Tak, ja bardzo lubię zwracać na siebie uwagę co juz chyba każdy na tym forum zdążył zauważyć. Drugiego takiego irytującego typka jak ja nie ma.

Dodane: 08-09-2010 23:56
Wszystko z umiarem. Sam dla żartu (albo i nie, tego się nie dowiecie buahaha) określam się mianem mistrza świata i okolic xD Tacy typowi lanserzy mnie bardzo wnerwiają. Mam w klasie takiego typka, który bardzo usilnie stara się pokazać wszystkim jaki to on nie jest fajny, a ja tylko czekam, aż ktoś mu w ten pusty łeb przywali (prawdopodobnie będę to ja, ale wolałbym tego uniknąć xD).
--------------------
[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011

Dodane: 09-09-2010 17:03
Jeśli wypowiadam słowa w stylu "Ale ja to jestem super/najlepszy" to zawsze są to żarty. Nigdy się głupio nie chwaliłem, nigdy nie chciałem mieć najlepszej komórki, najlepszego kompa, samochodu itp. itd. Kupuję to co mi się podoba a nie kupuję rzeczy pod kontem "Inny mi będą zazdrościć". Takich lansiarzy to bym najchętniej odstrzelił.
Ostatnio na lekcji dała nam baba głupie pytania w stylu "Czego w sobie nie lubisz ? Co w sobie lubisz ? Co byś w sobie zmienił ?" I nie wiedziałem co mam wpisać bo mam i złe i dobre cechy ale nic nie chcę w sobie zmieniać. Jestem jaki jestem jak się innym nie podobam to trudno
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 09-09-2010 18:45
Wywyższać się lubię i robię to zazwyczaj podświadomie ;> Czasem niektóre sytuacje prowadzą do tego, że ktoś wychodzi na głupka co mnie czasem niestety niezmiernie cieszy. Zależy od osoby, ale grunt że ja staję się fajniejszy. Słów 'jestem lepszy od ciebie' nie wypowiadam nigdy, niemalże wolę żebyś ktoś bez słów zrozumiał, że to ja jestem lepszy. Wiem jestem potworem, a może raczej normalnym człowiekiem.

Dodane: 09-09-2010 19:01
A nie jest tak ? Nie jest ?

Nie no, ja często tak mówię dla żartu, jak zresztą większość rzeczy w szkole... xd Lubię być w centrum uwagi, ale w żadnym wypadku się nie wywyższam nad nikim na poważnie, nie lubię jak ktoś to robi, więc nie robię tego ja, o

U mnie w klasie raczej nie ma takich osób... są sztywniacy, sucharmistrzowie, ale jakiegoś takiego lansera na poważnie nie ma ^^

Dodane: 10-09-2010 14:00
Ja wywyższać sie nie lubie choć jeżeli wiem że na coś poświęciłem wiele czasu i pracy to efektami lubie się pochwalić, tak jak na przykład teraz po egzaminach

ale ogólnie jestem osobą ktora nie lubi sie chwalić i wywyższać za nadto bo jest to dla mnie denerwujące.
--------------------
-------------------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.