Dodane: 10-04-2010 13:58 -
Jak na pewno wiele z was już zauważyło na stronie YouTube.com jest nowy design. Temat stworzyłem po to, aby podzielić się waszymi zdaniami, czy się podoba, lub nie. Na pierwszy rzut oka widać, że Google zmienili znacznie wygląd okien.Co o tym sądzicie?
Mi osobiście bardzo podoba się nowy wygląd, jest bardzo funkcjonalny. Po kliknięciu w wybrany klip filmowy, po prawej stronie wyświetla się jedno lub dwa okna. Jest to zależne od tego gdzie znaleźliśmy film, jeżeli na stronie głównej w subskrypcjach na przykład, to będziemy mieli dwa okna: "Następny w subskrypcjach" oraz "Podobne Filmy". Jeżeli wyszukamy film w wyszukiwarce będzie tylko okno "Podobne filmy". U góry widać także nazwę użytkownika i tutaj jest jedna rzecz, która mi się nie podoba, mianowicie nie widać awatara. Obok nicku jest wysuwany pasek z filmami użytkownika (wszystkimi), dzięki czemu nie trzeba wchodzić w jego profil, aby je obejrzeć. Pod klipem widać opis (wysuwany), oceny oraz komentarze. Do ocen można się przyczepić ponieważ są tylko dwie: kciuk uniesiony w górę i kciuk opuszczony. Następnie standardy : umieszczanie na stronie, udostępnianie na mikro-blogach oraz portalach społecznościowych itd.
A więc mi nowy wygląd YouTube.com się bardzo podoba
No a teraz wasze zdanie.

Dodane: 10-04-2010 14:01
Na pierwszy rzut oka widać że zmiana nie zaszła tylko w przesunięciu kilku rzeczy, zmiana jest większa niż wam się może zdawać a wystarczy zajrzeć w źródło strony. No cóż najlepsze jest to że zmiany dokonali bez wyłączania strony nawet na minutę. Dla mnie jest to nie osiągalne, ponieważ to bardzo wielkie wyzwanie dla logistyków. youtube to za duży serwis żeby można od tak po prostu coś zmienić..

Dodane: 10-04-2010 14:12
Powiem krótko , mi się nie podoba nie wiem dlaczego wcześniej było lepiej być może dlatego że się przyzwyczaiłem.

Dodane: 10-04-2010 14:15
Przyznam rację koledze wyżej. Teraz gorzej chodzi się po stronie opisy filmów pod spodem najbardziej mi przeszkadzają

Dodane: 10-04-2010 14:17
Nie podoba mi się wgl. te nowy "dizajn". Nie dość, że przyzwyczaiłem się do starego to jeszcze obecny jest jak dla mnie dziwny. Najpierw myślałem, że to prima apprilis, bo akurat w ten dzień wypadła chyba ta zmiana. Może z czasem się przyzwyczaję, ale na razie ŻADNA ze zmian mi się nie podoba.
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 10-04-2010 17:50
Obecny desing You Tube podoba mi się o wiele mniej niż wcześniejszy. Pomijając fakt, że do tamtego byłem mocno przyzwyczajony, to ten jest dla mnie mniej przejrzysty. Ale i do tego zdołam się przyzwyczaić. xD
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 10-04-2010 18:44
Nie przepadam za zmianami. Tym razem również nie jest mi to na rękę. Nie tyle że nowy styl mi się nie podoba, co bardziej przyzwyczaiłem się do starego. W poprzednim od razu wiedziałem co i jak a tutaj muszę się jeszcze chwilę zastanowić zanim coś nacisnę

Ale to kwestia czasu (mam nadzieje) nim się przyzwyczaję.
--------------------

Dodane: 10-04-2010 18:55
Ikar masz rację ciężko jest zmienić design na takim serwisie jak Youtube.com bez wyłączania i szczerze podziwiam zespół który przy tym pracował jednak jest ciemna strona

nie wiem czy zauważyliście, ale w moim odczuciu "serfowanie" po nim stało się straszną udręką i nowy szablon nie sprostał moim oczekiwaniom oprócz tego, że Youtube przeładowuje się szybciej bo taką role miało to spełnić... Zmieniło się na gorsze.
--------------------

Dodane: 10-04-2010 19:35
Mi tam nowy dessign YouTube nie przeszkadza,ale przyznam że wcześniejszy podobał mi się bardziej. Ja jako szary użytkownik zauważyłem tylko kilka zmian związanych z surfowaniem,bo reszta mnie mało interesuje.

Dodane: 10-04-2010 21:34
Mi trochę przeszkadza ta nowa szatka youtube :/ Przyzwyczaiłem się do starej i wiedziałem gdzie jest wszystko co mi potrzeba (a było tego nie wiele bo nie jestem jakimś fanem tego serwisu). A teraz się troche pogubiłem, a nie chce mi się odkrywać sekretów strony bo szkoda mi czasu ^^

Dodane: 10-04-2010 21:38
Mi też nowy dessing się nie podoba. Zawsze jak włączałem film to wiedziałem po gwiazdkach czy to porządny film czy jakiś śmieć wrzucony przez neo children.
--------------------
D'oh

Dodane: 11-04-2010 01:20
Nie wiem chyba jestem jakiś a normalny ponieważ po 2 dniach już się przyzwyczaiłem i nawet zapomniałem jak było wcześniej

chyba łatwiej jest mi się zaadaptować na stronach, ponieważ nie przywiązuje zbytniej uwagi do wyglądu, jednak do komfortu poruszania i teraz jest pokazane to co powinno. Wcześniejsze za dużo miejsca zajmowało.. A tak to się każdy z czasem przyzwyczai.

Dodane: 11-04-2010 10:11
Mnie sie tam podoba

do poprzedniego az tak bardzo sie nie zdąrzyłem przyzwyczaic bo wiele czasu na yt nie spędzalem

Ten design jest fajny tak jak Ikar napisał poprawia komfort poruszania no i wedlug mnie jest ciekawszy
--------------------
-------------------------------

Dodane: 11-04-2010 13:39
Z racji, że dużo czasu nie spędzałem na YT to nowy design nie zrobił na mnie dużego wrażenia. Może w jakiś sposób ma on udogodnić nam korzystanie z tej witryny, jednak dużych zmian nie przyniósł

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 11-04-2010 13:52
No z pewnością się przyzwyczaimy... mamy jakiś wybór xD? Tylko dla tych co przebywają tam sporadycznie odnaleźć się na początku sprawia trochę nerwów. Szczególnie w prawym panelu mi brakuje tego od kogo jest ten film i jego krótki opis. A teraz nawet nie wiem czy takie cos jest bo nawet nie szukałem xD W sumie obojętne mi to jest, ale wolałem stary wygląd.

Dodane: 11-04-2010 13:55
Znaczy dla mnie ten design jest całkiem spoko, naprawdę. Podoba mi się nie tylko wizualnie, chociaż moim zdaniem trochę komentarze są nieprzejrzyste, chociaż to może tylko moje wrażenie. I istota zmiana - zrezygnowali z gwiazdek przy ocenie, bo chyba w końcu zauważyli, że ktoś daje albo 5, albo 1 albo wcale xD
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 11-04-2010 14:13
Szczerze? Zauważyłam tylko malutkie zmiany, a w zasadzie to praktycznie ich nie dostrzegłam xD Nie robi mi ten nowy wygląd żadnej różnicy, bo w sumie nic się nie zmieniło. Może muszę jeszcze poużytkować aby się czegoś doszukać.
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 16-04-2010 10:37
Szczerze powiedziawszy bardziej podchodził mi ten starszy wygląd.Może to kwestia przyzwyczajenia.Nie podoba mi sie jeszcze wygląd komentarzy pod filmami.

Dodane: 17-04-2010 21:41
Trochę dziwacznie na początku było ale już sie przyzwyczaiłem. Funkcjonalność jak dla mnie jest praktycznie ta sama a sam wygląd niezbyt udany, niby niezbyt dużo ale na tak dużym serwisie takie zmiany wprowadzić bez wyłączenia strony to jest wyzwanie no i Ikar wspomniał, że zmieniło się duzo więcej niż zwykły przeciętniak jest w stanie zauważyć, czyli zmiana wyszła na lepsze
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 19-04-2010 17:45
Ja już zdążyłem się przyzwyczaić i powiem tylko tyle, że łatwiej się szuka filmików w kategoriach podobnych, niestety moim zdaniem system oceniania się pogorszył wolałem pięciostopniową skalę oceniania

.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.