Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:18
OnLine: 90, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Ullubione techniki walki/ataki
Dodane: 06-04-2010 12:22 - Edytowane przez by_black dnia 26-01-2012 13:14
#songo541 - user - 0%
Witam :)

Chciałem się was zapytać jakie lubicie ataki i techniki walki bohaterów ;)

Mi się np. podoba atak Goku Big Bang Kame Hame Ha [szeroki]

A wasze jakie :d ?

Dodane: 18-04-2010 22:30
Kula Gengidama tworzona przez Goku jest zdumiewająca, ale Kamehameha i tak pozostanie legendą ! Fajny jest też ten atak którego Gogeta użył przeciwko Chanembie w 12 filmie kinowym !

Dodane: 18-04-2010 22:35
#Arstek - user - 10%
Mi się bardzo podobał Final Flash Vegety jak walczył z Cell'em
Ale najbardziej podoba mi się Super Kamehameha Gotety SSJ4

Dodane: 20-04-2010 15:42
#Scouter - user - 20%
mi najbardziej podobała się wielka Genki Dama ponieważ robiła wielkie wrażenie a te pomoce że pożyczcie te energie po prostu super ale i tak Kamehameha będzie legendą jak powiedział Mikuleshi

Dodane: 21-04-2010 19:08
#Zuza - user - max%
Moim zdaniem bardzo efektowny jest atak.. Szatana Serduszko. Nie wiem jak dokładnie się nazywa, ale mam na myśli ten, w którym przyciska dwa palce do głowy i strzela z nich. Poza tym bardzo podobał mi się Kame hame ha małego Gohana gdy walczył z Cellem.

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 21-04-2010 19:22
ja tam lubie makankosappo szatana serduszko i final flash vegety :) fajny jest tez big bang vegety :d

Dodane: 21-04-2010 19:24 - Edytowane przez tenshou dnia 21-04-2010 19:26
#tenshou - user - 0%
wedlug nie 2 najfajniejsze ataki to: one hand kamehameha gohana na walce z cellem oraz czar gogety ssj2 uzyty na janembie (ta kulka) niestety nie znam nazwy. Mogłby ktos podac ? :d

Dodane: 21-04-2010 19:41
#memzaj - user - 10%
Bardzo mi sie podobał final flash Vegety :d ale moim ulubionym atakiem pozostanie kamehameha najbardziej mi sie podobała jak goku użył jej na vegecie na ziemi ;)

--------------------
http://images.dbp...gna/03.jpg
Dodane: 21-04-2010 21:35 - Edytowane przez Cheon dnia 21-04-2010 22:07
#Cheon - user - 90%
Najbardziej spodobał mi się Kamehameha;p
Ostatnio przy okazji odcinka DB Kai także przypomniała mi się Genki Dama. Ją też mogę zaliczyć do grona moich ulubionych ataków.
EDIT:
Prawda, czas zbierania energii to duża wada. Ale to jest śmieszne. Freeza, wielki wojownik nie zauważył od razu, co jest na górze?

--------------------

Dodane: 21-04-2010 22:02 - Edytowane przez memzaj dnia 21-04-2010 22:14
#memzaj - user - 10%
Tak masz recje Genki Dama yo bardzo potężny atak i bardzo efektowny ;) ale za długo goku zbiera energie gdyby nie miał wsparcia podczas walki z buu i ostatnim smokiem w serij GT to prawdopodobnie przeviwnicy by go załatwili :p

EDIT:ale Freza był bardzo dyfny w swoją potęgę i uwarzał że nikt mu nie jest w stanie zagrozić tacy wojownicy raczej nie patrzą w niebo kiedy mają przeciwnika przed sobą

--------------------
Dodane: 21-04-2010 23:31
Nie mam pojęcia jak nazywał się ten atak, ale stosowany był przez niezwykłego wojownika - Vego. Polegał na wytworzeniu 5 kulek energii na palca xD Może jego siła nie była zdumiewająca, ale atak ciekawy i niespotykany nigdy wcześniej ani później xD

--------------------

Dodane: 22-04-2010 17:12
#bloob14 - user - 50%
Moje ulubione trzy to Genki Dama,Vanishing Ball (kid buu),kamehameha (wszystkie rodzje) po za fuzyjnymi rodzajami jak final kamehameha,big bang kamehameha

--------------------

"Every day, humans are one step closer to self destruction. I'm not destroying the world, I'm saving it."
Dodane: 22-04-2010 17:46
Mi sie podoba najbardziej genki-dama. Ale wszyscy mowia tylko o DB a w tytule jest bohaterow wiec rozumiem ze ogolnie, wiec jeszcze rasen-shuriken naruto.

--------------------

------------------------------------------------------------------
Dodane: 22-04-2010 21:55
#memzaj - user - 10%
Tak masz racje ogólnie ale ataki z naruto nawet te najlepsze do najmocniejszych nie należą jeśli porównamy te ataki z atakami z DB gdzie nawet wcale nie najmocniejsze ataki potrafiły niszczyć całe planety ;)

--------------------
Dodane: 22-04-2010 23:16
#Macias - user - max%
Mówcie co chcecie, ale dla mnie najlepszą techniką w DB były "radioaktywne racuchy" Gotrunksa xD W ogóle te pokręcone ataki tego gościa są numer jeden w całym DBZ ^^

--------------------
Dodane: 23-04-2010 14:52
#memzaj - user - 10%
Ja uwarzam ataki Gotrunksa za najśmieszniejsze w całej serij DB Z :p najberdziej podobały mi sie te duchy których urzywał na buu

--------------------
Dodane: 23-04-2010 14:55
#Kubol - user - 10%
Zdecydowanie Genki Dama :d Aczkolwiek bardzo też mi się podobają Duchy Kamikadze Gotronksa, bardzo fajne oraz także ładną technikę posiadał Buu zamieniając wszystkich w czekoladę.

--------------------
I pozostały po Nim, tylko pustki...
Dodane: 23-04-2010 15:04
#PRO333 - user - 30%
Ten atak Gogety użyty na Janembie to chyba był "Soul Punisher' ale nie jestem pewien. Jest on jednym z moich ulubionych. Podobała mi se też "autodestrukcja" Majin Vegety ze względu na ciekawe efekty wizualne. W Bleachu podoba mis się atak Hitsugai "lodowy grobowiec" czy cos w ten deseń. Ten kiedy dokoła przeciwnika "wyrasatają" wysokie lodowe kolumny i zaciskają się dookoła przeciwnika.

--------------------
GFX BY ME

Ujmij, Murcielago
Dodane: 23-04-2010 15:18 - Edytowane przez Sven_sin-sen dnia 23-04-2010 15:22
Tak masz racje ogólnie ale ataki z naruto nawet te najlepsze do najmocniejszych nie należą jeśli porównamy te ataki z atakami z DB gdzie nawet wcale nie najmocniejsze ataki potrafiły niszczyć całe planety ;)

2 anime mozna porownywac jednak nie porownuje sie ich na zasadzie silniejsza postac czy atak poniewaz fabula i koncepcja walki i sily jest calkowcie inna w 2 roznych anime. W temacie jest ulubiony atak wiec najbardziej podoba mi sie rasen shuriken naruto. Fajnym atakiem jest tez la muerte ktore robi chad z bleacha swoja lewa reka ,wtedy kiedy kogos uderzy na obekcie za tym gosciem pojawia sie ogromna wyryta czaszka, dosc efektowne :d

--------------------

------------------------------------------------------------------
Dodane: 23-04-2010 15:47 - Edytowane przez memzaj dnia 23-04-2010 15:49
#memzaj - user - 10%
Nie zrozum mnie zle nie porównałem tych dwóch anime bo mam jakieś uprzedzenia DB i naruto podobają mji się tak samo no morze DB ciut bardziej :p rasen-shuriken to bardzo widowiskowy atak i też bardzo mi sie podoba porównałem to tylko dlatego że lubie oba te anime

EDIT:
rasengan miał być drugim najśilniejszym atakiem w naruto ale z jakiegoś powodu kiedy naruto i sasuke walczili rasengan przegrał z chidori który był teoretycznie słabszy

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online