Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 07:12
OnLine: 52, statystyki
index > Media > Serial
Temat: Ojciec Mateusz
Dodane: 04-04-2010 16:07
#olek_mi - user - max%
Ojciec Mateusz jest polską wersją serialu kryminalno-obyczajowego Don Matteo emitowanego we Włoszech. Głównym tłem serialu jest Sandomierz. Serial Ojciec Mateusz opowiada o przygodach księdza rzymskokatolickiego, który po powrocie z misji na Białorusi zostaje skierowany do pracy w małej parafii. Jako proboszcz wspólnie z zaprzyjaźnionym policjantem rozwiązuje zagadki kryminalne oraz niesie pomoc swoim parafianom, a także wszystkim, którzy są w potrzebie.

To tak w skrócie, jakby ktoś nie wiedział. Może tym tematem zachęcę kogoś do tego serialu. Emitowany jest co czwartek o 20 na jedynce. Jak dla mnie jest najlepsza od dawna produkcja TVP. Każdy odcinek jaki dotychczasowo widziałem był bardzo ciekawy, a napięcie utrzymane było do samego końca, więc naprawdę polecam ;) . A co wy sądzicie o tym serialu z przystojnym księdzem :d .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 04-04-2010 17:01
#Bociak - user - max%
Na ten serial natknąłem się całkiem przypadkowo i od razu mi się spodobał. ;) Nie jest może jakiś wybitny, ale miło wspominam tamtejszy seans przed telewizorem. Ogólnie fajny serial kryminalno - komediowy.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 04-04-2010 17:34
#BeyoO - user - 20%
Serial ogólnie w porządku. Czasem oglądam i szukam znajomych, gdyż mieszkam w Sandomierzu xD Trochę szkoda, że pokazują tylko fragment starówki, a jest tyle jeszcze ładnych miejsc :) 1 sezon oglądałem a teraz to już wyrywkowo. Wiecie na początku była podnieta, że kręcą w moim mieście, a teraz to pokazują ciągle to samo i nudno trochę.
BTW. Właśnie leci na jedynce :p

--------------------

Dodane: 04-04-2010 18:07
#Blade - user - max%
Serialem tym się nie interesuje, ogólnie tematyka księdza rozwiązującego zagadki za bardzo mi się nie podoba. Obejrzałem jeden odcinek, ogólnie zrealizowane dobrze. Raz był jeden demot, z którym sie zgodzę, ze taki mały Sandomierz a tyle przestępstw co w Nowym Yorku xD

--------------------
Dodane: 04-04-2010 21:32
Serial godny obejrzenia. Widziałam kilka odcinków włoskiej wersji, jak i kilka polskiej. Jak dla mnie obie wersje są dobre. Świetnie dobrany aktor - lepiej trafić nie mogli :d

--------------------

"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

Dodane: 04-04-2010 21:58
#pacin - user - 90%
Czasami obejrzę jak mam czas. Powiem że serial nie jest taki zły bo aktorzy godnie wywiązali się z zagranych ról. Najbardziej lubię tego grubego policjanta,a raczej jego niektóre wypowiedzi kierowane do komendanta.
Ps. Widziałem tego demota co Blady. xD

--------------------
Dodane: 04-04-2010 22:12
#kordos - user - max%
Ojciec Mateusz nie będzie z pewnością CSI, ale i tak jest dobry, po Czasie Honoru to chyba drugi godny uwagi serial TVP - piękne zdjęcia, elementy komedii, lekki i przyjemny w odbiorze, a przede wszystkim dobrze napisane dialogi i aktorzy potrafiący grać. Fanem tego serialu nie jestem, ale czasem oglądam i miło się na to patrzy. Tym bardziej jeśli porównywać i innym produktem TVP - Licencją na wychowanie, które po kilkunastu sekundach doprowadza mnie do wymiotów swoja beznadziejnością, nierealistycznymi kulawymi dialogami i ogólnie debilnym scenariuszem oraz drętwą grą aktorów.
A demota nie widziałem, ale sam się zastanawiałem ilu rocznie ludzi ginie w Sandomierzu :p

Dodane: 04-04-2010 22:50
#Chip00 - user - 90%
Ja myślałem, że tu wszyscy będą krytykować, a tutaj aprobata xD

Mi się serial nie za bardzo podoba. Ksiądz rozwiązujący zagadki kryminalne na jakiejś wsi i do tego ciągle ktoś ginie? Przecież to się kupy nie trzyma. Poza tym serial wgl. mnie nie śmieszył i nie ciekawił. Jest wiele lepszych :p

--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

AIZEN-SAMA-CHAN! <3
Dodane: 04-04-2010 23:07
#Macias - user - max%
Dla mnie seriale tego pokroju nie prezentują żadnej wartości. Być może mówię stereotypowo, ale przyznam szczerze że nigdy nie próbowałem się wgłębić w fabułę ojca Mateusza, bo po prostu żal mi na to czasu..

--------------------
Dodane: 06-04-2010 09:37
#zadyma - user - 90%
obejrzałem to kilka razy, nie zaaciekawiło mnie to, widziałem tego samego demota co Blady,skąd w takim Sandomierzu tyle przestępstw?Aż dziwne że wcześniej nie słyszałem o tym miasteczku którym codziennie ktoś zostaje zabity.Według mnie nieciekawy serial za mało tam akcji a nawet powiem że zero tam akcji policja to 4 kretynów na krzyż i do tego genialny ksiądz.Już bardziej pociąga mnie plebania.

Dodane: 06-04-2010 12:32
Uważam że to dobry serial. Jeden z lepszych polskich seriali ostatnich lat. Dość dobra obsada też swoje robi :) Również staram się oglądać serial na bieżąco, lecz zdarzyło mi się przegapić kilka odcinków :) Na szczęście od czego są powtórki i internet :)

--------------------

Dodane: 07-04-2010 21:36
#Ippo - user - 80%
Ja oglądałem może jeden odcinek i nie był wcale taki zły, aczkolwiek nie mam zbytnio czasu aby go oglądać. Moi rodzice przepadają za tym serialem i często go oglądają sam pomysł trochę oryginalny ksiądz detektywem? Zawsze jakaś nowość. Podsumowując nic nie mam do tego serialu :) .

--------------------
Dodane: 08-04-2010 11:39
#by_black - systemadmin - max%
Kolejny serial, w dodatku zerżnięty na siłę.. w którym ksiądz jest lepszy nawet od CBA i CBŚ, ba żadna komisja mu nie dorównuje, ma dostęp do policyjnych akt, wszystko wszyscy mu mówią, normalnie rambo w sułtanie [skrzywiony]

Dodane: 08-04-2010 12:35
#blade81 - user - 80%
Racja blakuś,ten serial dla mnie to dno jak każdy naszej produkcji.Nawet mój dziadek marudzi,że ksiądz się bawi w detektywa i taki pro.A teraz pozostaje nam czekac,na polską wersję mody na sukces,ciekawe czy przebijemy ich w ilości odcinków xD

--------------------
Dodane: 09-04-2010 23:17
#Darknes - user - max%
Nie widziałem ani jednego odcinka i chyba dobrze xD Czasem coś mi kolega o tym na bąknie to mu mówię nie wyjeżdżaj mi tu z takim kiczem lepiej by jakieś anime obejrzał i się przekonał, że to lepsze niż te durne seriale ale skubany nic z anime nie chce mieć wspólnego :|

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 09-04-2010 23:35
#Blade - user - max%
A teraz pozostaje nam czekac,na polską wersję mody na sukces,ciekawe czy przebijemy ich w ilości odcinków xD

"M jak miłość" ma do tego predyspozycje xD

Przyznam się że wczoraj jeszcze zerknąłem na jeden odcinek, był o rozpracowaniu jakieś szajki porywaczy, sztucznie było to zrobione, jak to ksiądz za pomocą opatrzność bożej ujmuje kryminalistów. Ale jednak w kraju cieszy się wielką popularnością. Gdzieś nawet słyszałem, że ludzie odwiedzają Sandomierz by powędrować ścieżkami Księdza Mateusza. Dziwne jak dla mnie.

--------------------
Dodane: 10-04-2010 14:06
#enigma - user - max%
Nie oglądam i nie zamierzam, dla mnie to kolejny denny serial w którym zbyt wiele się nie dzieję i można domyślić się co dalej będzie się działo w odcinku, także to nie dla mnie. :p

--------------------
Dodane: 02-06-2010 21:10
#olek_mi - user - max%
Ostatnimi czasy nie oglądałem najnowszej serii Ojca Mateusza, ale i tak sporo spraw kryminalnych z Sandomierza poznałem :p . Artur Żmijewski okazał się idealnym do tej roli i to za jego sprawą serial zyskał pewną popularność. Myślę, że serial dorównuje nawet TVN-owskim detektywon i w11 razem wziętym xD.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 02-06-2010 21:20 - Edytowane przez Sango dnia 02-06-2010 21:21
#Sango - user - 100%
Nie wiem dlaczego ,ale mi ten serial do gustu nie przypadł ksiądz rozwiązuje zagadki kryminalne zamiast odprawiać Msze troche dziwne :)

Dodane: 05-06-2010 20:58
#Rademes - user - 30%
CSI: Kryminalne Zagadki Sandomierza :d Głupio to brzmi, ale jest to prawdziwe! Ogólnie nie mam nic przeciwko a nawet czasem sobie oglądam.

--------------------
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
~Napoleon Bonaparte
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online