Dodane: 04-04-2010 16:07
Ojciec Mateusz jest polską wersją serialu kryminalno-obyczajowego Don Matteo emitowanego we Włoszech. Głównym tłem serialu jest Sandomierz. Serial Ojciec Mateusz opowiada o przygodach księdza rzymskokatolickiego, który po powrocie z misji na Białorusi zostaje skierowany do pracy w małej parafii. Jako proboszcz wspólnie z zaprzyjaźnionym policjantem rozwiązuje zagadki kryminalne oraz niesie pomoc swoim parafianom, a także wszystkim, którzy są w potrzebie.
To tak w skrócie, jakby ktoś nie wiedział. Może tym tematem zachęcę kogoś do tego serialu. Emitowany jest co czwartek o 20 na jedynce. Jak dla mnie jest najlepsza od dawna produkcja TVP. Każdy odcinek jaki dotychczasowo widziałem był bardzo ciekawy, a napięcie utrzymane było do samego końca, więc naprawdę polecam

. A co wy sądzicie o tym serialu z przystojnym księdzem

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 04-04-2010 17:01
Na ten serial natknąłem się całkiem przypadkowo i od razu mi się spodobał.

Nie jest może jakiś wybitny, ale miło wspominam tamtejszy seans przed telewizorem. Ogólnie fajny serial kryminalno - komediowy.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 04-04-2010 17:34
Serial ogólnie w porządku. Czasem oglądam i szukam znajomych, gdyż mieszkam w Sandomierzu xD Trochę szkoda, że pokazują tylko fragment starówki, a jest tyle jeszcze ładnych miejsc

1 sezon oglądałem a teraz to już wyrywkowo. Wiecie na początku była podnieta, że kręcą w moim mieście, a teraz to pokazują ciągle to samo i nudno trochę.
BTW. Właśnie leci na jedynce

Dodane: 04-04-2010 18:07
Serialem tym się nie interesuje, ogólnie tematyka księdza rozwiązującego zagadki za bardzo mi się nie podoba. Obejrzałem jeden odcinek, ogólnie zrealizowane dobrze. Raz był jeden demot, z którym sie zgodzę, ze taki mały Sandomierz a tyle przestępstw co w Nowym Yorku xD
--------------------

Dodane: 04-04-2010 21:32
Serial godny obejrzenia. Widziałam kilka odcinków włoskiej wersji, jak i kilka polskiej. Jak dla mnie obie wersje są dobre. Świetnie dobrany aktor - lepiej trafić nie mogli
--------------------
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

Dodane: 04-04-2010 21:58
Czasami obejrzę jak mam czas. Powiem że serial nie jest taki zły bo aktorzy godnie wywiązali się z zagranych ról. Najbardziej lubię tego grubego policjanta,a raczej jego niektóre wypowiedzi kierowane do komendanta.
Ps. Widziałem tego demota co Blady. xD
--------------------

Dodane: 04-04-2010 22:12
Ojciec Mateusz nie będzie z pewnością CSI, ale i tak jest dobry, po Czasie Honoru to chyba drugi godny uwagi serial TVP - piękne zdjęcia, elementy komedii, lekki i przyjemny w odbiorze, a przede wszystkim dobrze napisane dialogi i aktorzy potrafiący grać. Fanem tego serialu nie jestem, ale czasem oglądam i miło się na to patrzy. Tym bardziej jeśli porównywać i innym produktem TVP - Licencją na wychowanie, które po kilkunastu sekundach doprowadza mnie do wymiotów swoja beznadziejnością, nierealistycznymi kulawymi dialogami i ogólnie debilnym scenariuszem oraz drętwą grą aktorów.
A demota nie widziałem, ale sam się zastanawiałem ilu rocznie ludzi ginie w Sandomierzu

Dodane: 04-04-2010 22:50
Ja myślałem, że tu wszyscy będą krytykować, a tutaj aprobata xD
Mi się serial nie za bardzo podoba. Ksiądz rozwiązujący zagadki kryminalne na jakiejś wsi i do tego ciągle ktoś ginie? Przecież to się kupy nie trzyma. Poza tym serial wgl. mnie nie śmieszył i nie ciekawił. Jest wiele lepszych
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.
AIZEN-SAMA-CHAN! <3

Dodane: 04-04-2010 23:07
Dla mnie seriale tego pokroju nie prezentują żadnej wartości. Być może mówię stereotypowo, ale przyznam szczerze że nigdy nie próbowałem się wgłębić w fabułę ojca Mateusza, bo po prostu żal mi na to czasu..
--------------------

Dodane: 06-04-2010 09:37
obejrzałem to kilka razy, nie zaaciekawiło mnie to, widziałem tego samego demota co Blady,skąd w takim Sandomierzu tyle przestępstw?Aż dziwne że wcześniej nie słyszałem o tym miasteczku którym codziennie ktoś zostaje zabity.Według mnie nieciekawy serial za mało tam akcji a nawet powiem że zero tam akcji policja to 4 kretynów na krzyż i do tego genialny ksiądz.Już bardziej pociąga mnie plebania.

Dodane: 06-04-2010 12:32
Uważam że to dobry serial. Jeden z lepszych polskich seriali ostatnich lat. Dość dobra obsada też swoje robi

Również staram się oglądać serial na bieżąco, lecz zdarzyło mi się przegapić kilka odcinków

Na szczęście od czego są powtórki i internet
--------------------

Dodane: 07-04-2010 21:36
Ja oglądałem może jeden odcinek i nie był wcale taki zły, aczkolwiek nie mam zbytnio czasu aby go oglądać. Moi rodzice przepadają za tym serialem i często go oglądają sam pomysł trochę oryginalny ksiądz detektywem? Zawsze jakaś nowość. Podsumowując nic nie mam do tego serialu

.
--------------------

Dodane: 08-04-2010 11:39
Kolejny serial, w dodatku zerżnięty na siłę.. w którym ksiądz jest lepszy nawet od CBA i CBŚ, ba żadna komisja mu nie dorównuje, ma dostęp do policyjnych akt, wszystko wszyscy mu mówią, normalnie rambo w sułtanie

Dodane: 08-04-2010 12:35
Racja blakuś,ten serial dla mnie to dno jak każdy naszej produkcji.Nawet mój dziadek marudzi,że ksiądz się bawi w detektywa i taki pro.A teraz pozostaje nam czekac,na polską wersję mody na sukces,ciekawe czy przebijemy ich w ilości odcinków xD
--------------------

Dodane: 09-04-2010 23:17
Nie widziałem ani jednego odcinka i chyba dobrze xD Czasem coś mi kolega o tym na bąknie to mu mówię nie wyjeżdżaj mi tu z takim kiczem lepiej by jakieś anime obejrzał i się przekonał, że to lepsze niż te durne seriale ale skubany nic z anime nie chce mieć wspólnego
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 09-04-2010 23:35
A teraz pozostaje nam czekac,na polską wersję mody na sukces,ciekawe czy przebijemy ich w ilości odcinków xD
"M jak miłość" ma do tego predyspozycje xD
Przyznam się że wczoraj jeszcze zerknąłem na jeden odcinek, był o rozpracowaniu jakieś szajki porywaczy, sztucznie było to zrobione, jak to ksiądz za pomocą opatrzność bożej ujmuje kryminalistów. Ale jednak w kraju cieszy się wielką popularnością. Gdzieś nawet słyszałem, że ludzie odwiedzają Sandomierz by powędrować ścieżkami Księdza Mateusza. Dziwne jak dla mnie.
--------------------

Dodane: 10-04-2010 14:06
Nie oglądam i nie zamierzam, dla mnie to kolejny denny serial w którym zbyt wiele się nie dzieję i można domyślić się co dalej będzie się działo w odcinku, także to nie dla mnie.
--------------------

Dodane: 02-06-2010 21:10
Ostatnimi czasy nie oglądałem najnowszej serii Ojca Mateusza, ale i tak sporo spraw kryminalnych z Sandomierza poznałem

. Artur Żmijewski okazał się idealnym do tej roli i to za jego sprawą serial zyskał pewną popularność. Myślę, że serial dorównuje nawet TVN-owskim detektywon i w11 razem wziętym xD.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 02-06-2010 21:20 -
Nie wiem dlaczego ,ale mi ten serial do gustu nie przypadł ksiądz rozwiązuje zagadki kryminalne zamiast odprawiać Msze troche dziwne

Dodane: 05-06-2010 20:58
CSI: Kryminalne Zagadki Sandomierza

Głupio to brzmi, ale jest to prawdziwe! Ogólnie nie mam nic przeciwko a nawet czasem sobie oglądam.
--------------------
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
~Napoleon Bonaparte
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.