Dodane: 07-04-2010 18:45
Ja może nie tyle co zasypiałem jako ośmiolatek, bo później nie chodziłem już do kościoła, ale miałem włączone fantazje i sobie wyobrażałem że zaraz ksiądz wyskoczy z gitarą, a zakonnice ubrane jak striptizerki będą tańczyć xD

Dodane: 08-04-2010 10:54
No nieźle, nie wiedziałem Black ze w wieku 8 lat juz takie rzeczy po głowie ci chodziły xD No chyba ze miałeś fajne zakonnice w parafii to sie nie dziwie xD
Choc ja miałem podobnie ostatnio na maszy, ze sie zamyśliłem tak ze prawie bym przegapił moment gdzie mozna było usiąść i bym stał jak głupi xD
--------------------
-------------------------------

Dodane: 08-04-2010 10:56
Tak, były takie dwie nawet niezłe, w dodatku takie młode

Teraz tak myślę czy ten cwaniak sobie specjalnie takich nie wziął xD A czemu miałem takie jazdy? Wina kanału erotycznego, który jako mały brzdąc wyszukałem na satce, jeszcze Astrze xD

Dodane: 08-04-2010 11:03
W mojej parafii to nie była żadnych fajnych zakonnic, jak juz była to jakaś stara ;p a jak były młode i fajne to sie nie dziwie ze sobie takie ten ksiądz wziął xD
teraz to widać co telewizja robi z dziećmi i jak je deprawuje xD
--------------------
-------------------------------

Dodane: 08-04-2010 11:06
Ojj tam przesadzasz xD Po prostu tak się złożyło, że takie rzeczy człowieka wtedy interesowały, przynajmniej w szkole działałem jako "mesjasz" xD

Dodane: 08-04-2010 11:07
Mi zasypianie w kościele zdarza się baardzo często. Może nie samo zasypianie ale odpływanie. Ale raz mi się zdarzyło, że przespałam całe kazanie

Dodane: 08-04-2010 11:47
ja widziałem jak babcia na kazaniu zasneła i się oparła o dziadka oczywiscie sie nie znali a dziadzio o nią i spali tak oparci aż jakaś młoda kobieta po komuni zobaczyła ich takich i się przestaszyla bo myslala że są nie przytomni ;] .... mi jakoś nie zdarzyło się zasnąć...

)

Dodane: 08-04-2010 12:31
Ano nieraz się przysypiało,zwłaszcza jak byłem młody i nie interesowało mnie co ksiądz pier...mówi.Najgorzej gdy jako ministrant siedziałem gdzieś tam przy ołtarzu i czułem się obserwowany,choć zazwyczaj nie myślałem o tym i odlatywałem w krainę fantazji,ale trzeba było uważać by nie popełnić gafy.Jednak od dawna jednak tam nie chodzę,więc nie mam problemu z zasypianiem ;p
--------------------

Dodane: 08-04-2010 14:18
Mi to też się to zdarza,jak byłem młodszy to zasypiałem przed kazaniem a mama budziła mnie przed tacą;d

Dodane: 08-04-2010 17:21
W kościele jest chyba taka dziwna aura - usypiająca. Kiedyś jak byłem młodszy to zawsze ziewałem. Nie przypominam sobie, żebym zasnął, ale msza w msze ziewałem. No niestety nie jest to aż takie ciekawe i energiczne widowisko, które podtrzymywałoby ludzi w zaciekawieniu.
--------------------

Dodane: 08-04-2010 17:34
Ja ma swój sposób na spanie, zawsze stoję, spuszczę głowę i przymykam oczy.

Prawie jak spanie

Dodane: 10-04-2010 13:21
Ja nie chodzę do kościoła i nie mam tego problemu.

Jak byłem młodszy to chodziłem z kolegami i byliśmy przed kościołem, także o spaniu nie było mowy. Normalnie DO KOŚCIOŁA chodziłem jako srel mały i też się tam męczyłem z tego co pamiętam.
--------------------

Dodane: 10-04-2010 13:32
by_black napisał/a:
Ja może nie tyle co zasypiałem jako ośmiolatek, bo później nie chodziłem już do kościoła, ale miałem włączone fantazje i sobie wyobrażałem że zaraz ksiądz wyskoczy z gitarą, a zakonnice ubrane jak striptizerki będą tańczyć xD
Jakoś wcale mnie to nie zdziwiło xD Ja też do kościoła nie chodzę, ale jak mnie zmuszono przyjąć bierzmowanie za które dostałem wiele korzysci od rodziców, to w kościele nie to że zasypiałem, ale wyciągałem gazete nie raz głośno komentując to co przczytałem. Śmiesznie było ;D

Dodane: 17-04-2010 13:26
Zasnąć to nigdy mi się nie zdarzyło, jedynie na pasterce jak byłem młodszy to przymrużałem oczy bo teraz godzina 1 w nocy to jest praktycznie norma xDD Ja nie zasypiam jak jest nudno (a zawsze jest xD) tylko włącza mi się wtedy moje drugie ja i sobie razem gadamy w myślach xD Komentuje zachowanie ludzi w około, ten krzywo stoi, tamten się po dupie drapie itp. xDDD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 17-04-2010 13:36
Jak byłem mały to raczej mało chodziłem, później po Komunii od razu zostałem ministrantem no i wiadomo, że zasnąć się nie da hehe i tak jest do dzisiaj
Na kazaniach tylko zamykam oczy i myślę, dopóki nie skończy.
--------------------

Dodane: 17-04-2010 22:02
Cheon napisał/a:Jak byłem mały to raczej mało chodziłem, później po Komunii od razu zostałem ministrantem no i wiadomo, że zasnąć się nie da hehe i tak jest do dzisiaj
Na kazaniach tylko zamykam oczy i myślę, dopóki nie skończy.
Podejrzewam, że gdybym ja zamknął oczy i pomyślałbym 5 min... to moje myślenie zamieniłoby się w istną kontemplację trwającą do momentu aż mnie ktoś nie obudzi ^^

Dodane: 17-04-2010 22:05
Jestem lektorem, więc cholerka siedzę bardzo blisko księdza, zarazem część kościoła mnie widzi;p wiec trzeba uważać.
--------------------

Dodane: 18-04-2010 12:43
Nigdy nie zasnęłam w kościele, a przynajmniej nie pamiętam, jeśli coś takiego miało miejsce xD Zazwyczaj podczas długiego kazania ciągle ziewam, kilka razy może przymknę na moment oczy i jakoś wytrzymuję xD

Dodane: 02-06-2010 20:38 -
Znalazłem świetny sposób, żeby nie kompromitować się w kościele, zasypiając. Mianowicie przestałem chodzić xDD. Tak poważniej to nie wiem, co na mnie działa usypiająco, ale to trochę dziwne, żeby człowiek czuł się śniący o 12 w południe
![[skrzywiony] [skrzywiony]](/templates/emoty/krzywy.png)
.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 02-06-2010 20:47
Ja zawsze stoję w kościele. Do kościoła do którego chodzę chodzi bardzo dużo babć. Więc zamiast siadać do ławki od razu staję przy filarze. W pozycji stojącej zaśnięcie jest niemalże niemożliwe. W takiej pozycji zasnąłem tylko raz. Ale to było w szkole po nieprzespanych dwóch nocach. Jednak u mnie msza trwa zazwyczaj 45 min. Więc podczas takiej mszy mi się nie nudzi.
Kiedyś gdy byłem dzieckiem również nie mogłem wystać w kościele, kazania strasznie mnie nudziły wtedy również odpływałem. Myślałem o innych rzeczach wydarzeniach.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.