Dodane: 03-04-2010 21:36
W całym necie jest masa info, tak wiele tematów, że nie ogarniam, dlatego zwrócę się tu;D
Ćwiczę dość często, jednak słabe efekty
Proszę o wypowiedzi- w jaki sposób ładnie się wyrzeźbić?
-jakich odżywek stosować (miarę tanich)
-jaką dietę (dokładną)
-ćwiczenia, ile serii itp
Pewnie wiele osób ma coś do powiedzenia
Zapewne nie tylko ja bym chciał usłyszeć kilka prostych rad;D

Dodane: 03-04-2010 21:48
Na temat diet to niewiele wiem, ale jeśli chciałbyś zrobić masę to pomocna będzie odżywka "Gainer", masa gwarantowana tylko pamietaj o ćwiczeniu brzucha bo od tej odżywki rośnie

Dodane: 03-04-2010 22:26
Jak chcesz mieć ładną rzeźbę musisz więcej jeść, 6 wartościowych posiłków dziennie, w każdym spora ilość białka i węglowodanów, do tego 2-3 szejki z "Gainera" pomiędzy posiłkami i koniecznie po treningu, do tego trening 3-4 razy w tygodniu i będziesz rósł jak na drożdżach

Dodane: 03-04-2010 22:41
Ile te szejki kosztuja?
Wiec skutkiem ubocznym jest przyrost brzucha?
Stosujecie go?

Doradzcie mi

Dodane: 03-04-2010 22:59
A więc tak: Na początek zero słodyczy,motywacja,ustal co chcesz osiągnąć,ponieważ trening bez celu to tak jak statek bez ustalonego kursu i oczywiście trening. Jeśli masz już dłuższy staż treningowy niż rok to dobrze,ale jeśli nie,zacznij od treningu bez ciężarów,przykład: pompki,przysiady,podciągnięcia z szerokim i wąskim chwytem,podchwytem i nachwytem(na bicepsy),skłony na brzuch,najważniejsza jest w nich ilość,bo we wszystkich innych ćwiczeniach ważna jest precyzja,ale dzięki tym ćwiczeniom osiągniesz precyzję ruchu i opanowanie.A także skręty tułowia z kijem od szczotki,lub sztangą w skłonie. Te ćwiczenia zbudują fundament pod dalszy rozwój. Ja ćwiczyłem rok w ten sposób zanim zabrałem się za ciężary. Na początku suplementy nie będą potrzebne,jednakże dieta tak. Najważniejsze jest to żebyś jadł najwięcej białka,mniej węglowodanów i najmniej cukrów i tłuszczów(roślinnych). To na początek. Jeszcze proste obliczenie przyjmuj 3g białka na 1kg wagi,oblicz sobie i gotowe.
Wiadomość doklejona:
Teraz kiedy już zaczniesz rozwijać poszczególne partie mięśniowe i weźmiesz się za ciężary proponuję następujące suplementy: Na masę niezawodny Gainer,ja stosuję z firmy Vitalmax za 10 kg zapłaciłem ok 200 zł,ale możesz też zakupić mniej i taniej,monohydrat kreatyny(na początek),najtańsza jest z firmy olimp kosztuje może z 6 złotych za blister(30 tabletek) i HMB,też mniej więcej w tej samej cenie co kreatyna. Dają one duże efekty. A Gainer wcale tak nie rozsadza brzucha,mi od niego nie rośnie.

Dodane: 03-04-2010 23:02 -
jak chcesz jechac mase bez tluszczu to bierz samo bialko bez gainera. czy to ostrowia czy inne w proszku. do tego zbalansowana dieta, duzo owocow warzyw, no i proporcjonalnie tluszcz, bialko i wegle. do tego mozesz kreatyne ale dopiero gdy cwiczysz regularnie ponad pol roku.
ilosc serii na duze partie 9-12 (klatka, nogi, plecy)
na male 6-9 (biceps, triceps, barki)
ilosc powtorzen 12-10-8-6 ze zwiekszaniem ciezaru.
barki lubia nawet 16 powtorzen

Dodane: 03-04-2010 23:09
cwicze..hm jakies 7 lat...i wiem jedno nie ma diety ktora bedzie odpowiadala kazdemu...kazy ma inny organizm ...wiem to po sobie...musisz sam zobaczyc co na ciebie dziala najlepiej...chcesz zdobyc mase? Mega mass i jedziesz...ryz makaron...duzo mleka i białka...poprostu musisz wpier...lać ile mozesz! jesli zdobedziesz ta mase...i chcesz wyrzezbic sie to jedyne co jest najlepsze to HMB w plynie...moze tez byc HMBolon no i wszelakie weglowodany! Pamietaj cwiczas na mase wykonuj mniej powtorzen na silowni ale ciezszym ciezarem...jesli chcesz jechac na rzezbe wiecej powtorzen mniejszym ciezarem! a i jeszcze jedno..BEZ SUPLEMENTOW NIE DASZ RADY! one wspomagaja caly proces przemiany metabolicznej...wiem bo sam cwiczylem bez wspomagaczy...i nei bylo efektow takich jakie bym chcial...! I ostatnia najwazniejsza sprawa! Bez motywacji nie ma nic! Jesli treningi beda ci sprawiac nude i monotonnie odpusc bo daleko nie zajedziesz! pozdrawiams erdecznie!

Dodane: 03-04-2010 23:16
Teraz ćwiczenia z ciężarami,na początku najważniejsza jest rozgrzewka,ale to już pewnie wiesz i oczywiście prawidłowa postawa i oddychanie. Przedstawię Ci ćwiczenia które są niezawodne i niezbędne do zbudowania wspaniałej masy mięśniowej.
1.Wyciskanie na ławeczce
2.Podciąganie z szerokim chwytem(wspaniale rozwija plecy i nadaje ciału kształt litery V
3.Wyciskanie sztangi siedząc(na barki),z przodu i z tyłu
4.Uginanie ramion ze sztangą(na bicepsy),w tym ćwiczeniu używaj dużych obciążeń jeżeli chcesz mieć silne i wielkie bicepsy
5.Wyciskanie francuskie(na tricepsy)
6.Przysiady z obciążeniem(moje ulubione)
7.Wspięcia na palce na maszynie(na mięśnie łydek)
8.Skłony na brzuch(po tamtych ćwiczeniach powinieneś spokojnie dać radę zrobić 500 powtórzeń)
9.Uginanie nadgarstków(przedramiona ćwicz aż mięśnie nie zaczną Cię palić)
To podstawowe ćwiczenia na masę,obciążenie i liczbę serii, sam musisz sprawdzić ile możesz na początku.
Wiadomość doklejona:polecam jeszcze tę stronę,możesz tam też zamawiać suplementy i sprawdzić ile kosztują:
http://www.suplem...

Dodane: 03-04-2010 23:25
Żaden z was kozaczki nie ma w profilu napisane ile macie lat. Dla mnie chore jest faszerowanie się od młodego jakimiś specyfikami. Takich ludzi uważam za ociężałych umysłowo. A jeszcze bardziej mnie irytują te wychwałki,że ten wycisnął sto na klacie a ten ma x cm w bicepsie. Róbta co chceta,żeby na starość nie było płaczu,że kości czy mięśnie bolą. Naprawdę radzę się nad pewnymi kwestiami zastanowić.

Dodane: 03-04-2010 23:29
Pepe napisał/a:
Żaden z was kozaczki nie ma w profilu napisane ile macie lat. Dla mnie chore jest faszerowanie się od młodego jakimiś specyfikami. Takich ludzi uważam za ociężałych umysłowo. A jeszcze bardziej mnie irytują te wychwałki,że ten wycisnął sto na klacie a ten ma x cm w bicepsie. Róbta co chceta,żeby na starość nie było płaczu,że kości czy mięśnie bolą. Naprawdę radzę się nad pewnymi kwestiami zastanowić.
a sam nie napisales czy cwiczysz cokolwiek czy siedziszx przed kompem i chodujesz brzuch przy akompaniamencie dowartosciowania sie na forach.

Dodane: 03-04-2010 23:35
Nie,na siłowni nie ćwiczę i jak na razie nie mam takich planów. Trenuję jednak piłkę nożną i bardzo lubię uprawiać wszelakie sporty. Jestem aktywny fizycznie i wierz mi że moja kondycja jest lepsza od niejednego "wyciskacza" . Brzuszek mam jak należy,już się o to nie martw. Na forum również nie muszę się w jakikolwiek sposób dowartościowywać, spokojnie mam barwne życie poza komputerem.
a sam nie napisales czy cwiczysz cokolwiek
Koło się zatacza.

Dodane: 03-04-2010 23:39
Pepe napisał/a:
Koło się zatacza.
a ile wycisniesz na klate? ile masz w bicepsie?!?
nie no zart

sam lubie tez pilke, siatke i inne pierdoly. a silka po to zeby jakos wygladac i nie byc takim chudym chuchrem

Dodane: 03-04-2010 23:40 -
Ej spokojnie
Temat ten zalozylem, gdyz cwicze sobie regularnie itp, jednak nie mam takich efektow jakich bym chcial

Nie uzywalem zadnych suplementow, gdyz tak jak Pepe mowil- boje sie z tym, ze moga jakos zaszkodzic, dlatego pytam o rade

Dodane: 03-04-2010 23:42
przepraszam moich poprzedników, ale muszę wam powiedzieć, że żadne nawet najlepej ułożone diety w ćwiczeniu nie pomoże, sam ćwicze i tylko trening daje porządne efekty a jeśli chcesz już profesjonalnie ćwiczyć swoją muskulature to nie rozumiem po jakie licho siedzisz na tej stronce zamiast zwrócić się do jakiegoś dobrego fachowca??
--------------------
TO JEST BIGOS A NIE KOLEJNA CIOTA Z BRAKAMI W HORMONACH

Dodane: 03-04-2010 23:44
bigoslssj
Tak, jak na poczatku pisalem

Szukalem na wielu profesjonalnych forach, lecz tam jest masa nazw, cwiczen itp.Nie zdolam tego ogarnac, a uwazam ze na DBP nie siedza same "chuderlaki" i cos na ten temat wiedza

Dodane: 03-04-2010 23:48
Sam chciałem napisać ze robienie sobie Masy to jest głupota i nie chodzi mi tutaj o jakieś kłopoty na starość w końcu od czegoś trzeba umrzeć. Chodzi mi o to ze jak ćwiczysz to ćwiczysz hmm.. powiedzmy na siebie a nie na masę. Ja ćwiczę żeby nie wyglądać jak Amerykanin i żeby się dobrze czuć a nie ospale i cały czas osłabiony. Trochę mnie drażnią te małolaty które mówią: co bierzesz na masę? albo: jak wyrobić sobie masę? A co to ja jestem encyklopedia. Ćwiczenia to nie tylko wyrabianie masy i mierzenie bicepsu.
Jak tak na to patrze co tam nabazgrałem to ciężko wam będzie to odczytać i wyciągnąć z tego jakiś wniosek.
--------------------
"Szczęście sprzyja odważnym"Wergiliusz

Dodane: 03-04-2010 23:52
Chce uzyskac ladna rzezbe

Cialo w ksztalcie litery V, jakis kaloryferek,ladna klata i lekki biceps
Kazdy o tym marzy;p

Dodane: 03-04-2010 23:52
Pepe,dlaczego obrażasz ludzi,którzy przez ciężką pracę coś osiągają? Jaki jest tego cel? Jeśli trenuje się właściwie to na starość nic nie będzie boleć,po za tym suplementy nie przynoszą żadnych szkód,mój ojciec trenuje ciężko całe życie i nigdy nie powiedział że go coś boli,a ma prawie 46 lat. Nie chcę się z tobą kłócić bo to nie ma większego sensu,człowiek,który założył ten temat chciał zaczerpnąć wiedzy,ja tylko chciałem pomóc,nie wiem czemu to tak przeszkadza...

Dodane: 04-04-2010 00:05
Żadne zdanie w którym było użyte jakieś obraźliwe według ciebie określenie nie zawierało wyrazu 'was,wy' etc. Nie było to kierowane konkretnie w waszą stronę ( pisząc waszą mam na myśli ludzi którzy w tym temacie się wypowiedzieli ) . Tak więc nikogo nie obrażam,a tym bardziej nie mam takiego zamiaru.
którzy przez ciężką pracę coś osiągają
Co osiągają ? Sylwetkę,ale czy coś więcej ?
Jaki jest cel mojej wypowiedzi ? Czyż temat nie był założony by poznać opinie ludzi,z resztą co ja ci będę tłumaczył,sam wiesz.
Mówisz że wszystko jest bezpieczne. Nawet nie zaglądając w google czy coś powiem ci,że do treningu dieta musi być,to wiesz. Często bogata jest w białko. A za dużo białka to też nie zdrowo. Znam człowieka który właśnie w taki sposób trenował i od nadmiaru białka miał niebezpieczne wypryski na plecach. Tak więc nie wierzę że na przyszłość dalszą czy bliższą nie ma żadnych skutków ubocznych. Nie ma czegoś idealnego .
Jak twój ojciec ma 46 lat to jest jeszcze młody,prawdziwe bóle odczuwa się później czego oczywiście nikomu nie życzę. Właściwie rozchodzi się o to , że ludzie na ślepo pompują organizm a później są problemy.

Dodane: 04-04-2010 01:19
CzeQo napisał/a:Ile te szejki kosztuja?
Wiec skutkiem ubocznym jest przyrost brzucha?
Stosujecie go?

Doradzcie mi
Jak ja je ostatni kupowałem to kosztowało mnie to 220 zł z wysyłką, powinieneś dostać 3 wiadra. Co do brzucha to nie ma o co się martwić. Wystarczy że będziesz robił codziennie brzuszki, a na pewno ci nie urośnie.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.