Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:16
OnLine: 85, statystyki
index > Manga i Anime
Temat: M/A: Najbardziej dramatyczne postacie
Dodane: 30-03-2010 22:22 - Edytowane przez by_black dnia 02-02-2012 08:57
#Heliaze - user - 100%
Chciałbym żebyście waszą opinią przedstawili najbardziej dramatyczne postacie w Anime i mangach.
Wiec ja zacznę :) Ja za taką postać uważam Itachiego, zabił swojego najlepszego przyjaciela w celu aktywowania mangekyou sharingan.
Podjął się wymordowania całego swojego klanu, zdawał sobie sprawę że zostanie znienawidzony przez innych.
Nie chciał żeby Sasuke spotkał Madare, przed obawą że wyjawi on mu prawdę jakie były prawdziwe intencje Itachiego.
Itachi chciał nawet po śmierci być znienawidzonym przez brata, na zawsze chciał żeby go zapamiętali nie jako jeden z najbardziej zdolnych Shinobi jakiego miała w swoich szeregach konoha i świat Ninja, ale jako człowieka który bez skrupułów wymordował wszystkich którzy byli mu najbliżsi.
Prawdopodobnie był chory na nieuleczalna chorobę, czekał na walkę z Sasuke
jak na dzień swojej egzekucji.Zawsze był oddany wiosce krotko mówiąc oddał za nią wiele lat swojego życia.

Dodane: 30-03-2010 22:29
Znalazłoby się kilka takich postaci. Chociażby nawet Vegeta, zwłaszcza moment w sadze Buu, gdy się poświęca. Postać tragiczna, typowy antybohater, który czyni dobrze, ale robi to z własnych pobudek, cały czas kierowany ślepą ambicją i dumą, która czyni z niego człowieka niedostępnego, ale przez to właśnie to jedna z najciekawszych, jeśli nie najciekawsza, z postaci z DBZ.

No w CG bohaterem tragicznym jest Lelouch, który dąży do tego, aby na świecie było lepiej, także jest antybohaterem, szukającym prawdy, lecz jej poznanie staje się dla niego bardzo bolesne. Drugim takim bohaterem, również z CG będzie Suzaku Kururugi, który walczy po stronie wroga, mimo iż liczy się z nieprzychylnością własnego narodu, pod koniec jednak się zmienia na lepsze :) .

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 30-03-2010 23:01
Poza Dragon Ballem nie znam się na innych anime. Więc mój wybór padnie na postaci z właśnie z niego. Nie będę oryginalny i również wskaże na Vegetę. Jest on bohaterem dynamicznym. Na początku dumny i ambitny nie znający litości ani współczucia (przykład - zapicie swojego kompana Nappy), z czasem okazuje się że drzemie w nim dobro. Już na Namek mieliśmy tego zalążek. W kolejnych sagach staję się sprzymierzeńcem a w Buu Sadze jest gotów walczyć jak Kamikadze aby naprawić zło, które wyrządził...

--------------------

Dodane: 30-03-2010 23:15
#Macias - user - max%
Jeśli mowa o dramatycznych postaciach, to od razu do głowy przychodzą mi bohaterowie z Higurashi no Naku koro ni xD Oni to dopiero byli dramatyczni xD Każdy kto oglądał to anime się z tym zgodzi :) Lepszego przykładu wśród anime się nie znajdzie..

Tam te wszystkie postacie przeżywały kilka razy jakby tą samą tragiczną historię, tylko że za każdym razem nieco inaczej. Czasami te dzieciaki ginęły od kija baseballowego, czasami od jakiegoś pręta, czasami od jakiegoś tasaka... Różne różności były.. Torturowali się wzajemnie... wyrywali żywcem paznokcie... dawali sobie jakieś świństwa w żyłę.. Najlepsze, że te postacie niemalże w każdej z tych historii, nie wiem jak bardzo się starały wyjść na swoje, a przeważnie ginęli rozwalając się wzajemnie w brutalny sposób. Dramatyzm 100% xD

--------------------
Dodane: 31-03-2010 21:18
#Darknes - user - max%
Oj tak Vegeta w sadze Buu to bym majstersztyk :d Jedna z bardziej wzruszających scen w anime :p Leloluch z Code Geassa również. Spike z CB też można zaliczyć bo na ońcu umiera chociaż dokuje zemsty to robi to w sposób dramatyczny, umiera jego miłość i On sam razem z wszystkimi wrogami. Więcej jakos mi do głowy na chwile obecną nie przychodzi.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 31-03-2010 22:21
#Zuza - user - max%
Ja również postawiłabym na Vegetę, który pomimo swojego dumnego charakteru i lodowatego serca nie był pozbawiony resztek uczuć i poświęcał się wbrew swoim wartościom. W Death Note postawiłabym na Ryuuzakiego, który został, że tak powiem wykorzystany przez Raita. Zupełnie nie spodziewał się takiej śmierci. W Bleachu natomiast jest to Orihime, która wiecznie musi patrzeć na to, jak przyjaciele walczą za nią, kiedy sama nic nie może zrobić i tak w zasadzie poszła do Hueco Mundo, by ich chronić, a wplątała ich w coś jeszcze gorszego. Więcej anime nie oglądałam to nie wiem xD

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 01-04-2010 07:47
Cóż ... jak dla mnie to na 1 miejscu najdramatyczniejszych postaci w anime jest Raito z Death Note ... ostatnią scenę oglądałem z łezką w oku .

Drugie miejsce Uchiha Itachi z "Naruto" ehhh poświęcenie się dla dobra ogółu lecz nie mógł zabić własnego brata ...

Trzecie miejsce Vegeta w Buu saga no cóż ... tą scenę zna każdy wielbiciel anime ... klasyka tragizmu w Manga&Anime

Dodane: 01-04-2010 10:03
#by_black - systemadmin - max%
Nie wiem, czy to było aż tak dramatyczne, ale podobała mi się postawa Arystara Kroriego z DGM, który walcząc z fuzją członków rodziny Noah walczył jak tylko potrafił, aby jego przyjaciele mogli pójść dalej, a chwilę wcześniej Kanda, który walczył ze Skinem i to jego piękne zwycięstwo..

--------------------
Dodane: 01-04-2010 11:44 - Edytowane przez Bociak dnia 01-04-2010 11:49
#Bociak - user - max%
Wpierw wspomnę o Lelouchu, który by zmienić świat na lepsze przeżył bardzo wiele. Raz nieświadomie swoją bronią zabił wielu Japończyków, do tego ujrzał śmierć Shirley i zdecydował się na walkę z siostrą, dla której właśnie robił ten cały popłoch. Do tego odszukał prawdę która była dla niego bardzo bolesna. Z tego samego anime zwrócę uwagę również na Suzaku, który już jako dziecko zabił własnego ojca dla osiągnięcia pokoju. Jednak sam powoli gubił się w tym, czy faktycznie robi dobrze.

Potem chciałbym wyszczególnić Lighta, który miał podobny cel co Lelouch, jednak sprawy potoczyły się inaczej... W Naruto za to uwagę na mnie zwrócił Itachi, który powziął na siebie brzemię wybicia całego klanu Uchicha, by utrzymać pokój w wiosce. Również Vegeta według mnie zalicza się do dramatycznych postaci, ale nie będę się nad nim rozczulał, gdyż sporo o nim w tym temacie już napisano.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 02-04-2010 12:33
#olek_mi - user - max%
Jest tyle postaci do wyboru, że, aż nie wiem na kogo się zdecydować :p . Najbardziej dramatyczne postacie to są zwykle takie, które poświęcają swoje życie za przyjaciół, czy za miłość swojego życia. Trzeba byłoby obejrzeć wszystkie anime, żeby stwierdzić, która postać została wykreowana na najbardziej dramatyczną.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 02-04-2010 15:43
#Ippo - user - 80%
Vegeta to wspaniały przykład postaci dramatycznej dlatego też zgadzam się z wami w 100%. Moim zdaniem do takich charakterów zalicza się także Robin z One Piece, która miała trudne dzieciństwo, bo jej wyspa została zaatakowana przez marynarkę i przeżywała ciężkie chwile (kto oglądał ten wie) :p . Można też powiedzieć, że Vizardzi z Bleacha są w jakiś stopniu dramatycznymi postaciami.

--------------------
Dodane: 03-04-2010 12:12
#JCD - user - max%
Uściślę post Maciase i wymienię Rikę Furude. Właściwie to ona miała najbardziej przewalone, bo była najbardziej uświadomiona w tym całym bagnie a nie mogła się z niego wyrwać (nie chce więcej spoilerować)

--------------------

Dodane: 03-04-2010 12:25
#Ender - user - 20%
Może to nie do końca postać z anime, bo z gry FF, ale ostatnio gdzieś(może onet) przejrzałem z ciekawości artykuł o najpamiętniejszych czarnych charakterach. I nr. 1 to Sephiroth. Myślę, że podciągnie się go pod postać dramatyczną. Tzn. nie dokonał żadnego szlachetnego czynu i takie tam, ale był postacią dramatyczną za względu na swoje życie.

Dodane: 29-07-2010 18:25 - Edytowane przez Sango dnia 29-07-2010 18:25
#Sango - user - 100%
Wypowiem się na początku o Dragon Ball , Vegeta on miał bardzo ciężkie życie zlikwidowali jego lud , był pod rozkazami Freezera czego nie nawidził... a z Naruto to wydaje mi się że Gaara i Itachi , ten pierwszy miał ciężkie dzieciństwo nawet bardzo ciężkie i jeszcze ten demon , a ten drugi był chory (na chyba nie uleczalną chorobę) zabił swojego najlepszego przyjaciela by uzyskać mangekyou sharingan i 'kazali' mu wymordować rodzinę ( nie chcę czegoś pomylić bo jeszcze nie obejrzałem całego Naruto)

--------------------

Dodane: 29-07-2010 18:35
#kordos - user - max%
Wg mnie Itachi jest właśnie taką dramatyczną postacią - przeżył tragedię wojny, dla pokoju musiał zabić własną rodzinę, stać się przestępcą, widział, jak własny brat go nienawidzi, a potem zginął z jego ręki.
Jednak jeśli można temat trochę rozszerzyć, by nie dotyczył tyko m&a to taką postacią jest Dean Winchester - ale tu nie będę dla dobra paru osób robił spoilera. :p

Dodane: 29-07-2010 18:40
#owerfull - user - max%
W Naruto na pewno takimi postaciami byli Itachi i Sasuke.Itachi wybił swój klan z rozkazu starszyzny Wioski Liścia.Wcześniej zabił nawet swojego przyjaciela aby zdobyć Mangekyou Sharingana.Podtrzymywał się przy życiu (ponieważ był chory) , aby stoczyć walkę z bratem i zginąć.Sasuke natomiast widział jak Itachi morduje jego klan i dlatego jego życie zamieniło się w jeden cel którym było zabicie swojego brata.Musiał zerwać więzi z przyjaciółmi,swoim mistrzem i z wioską tylko po to by dokonać zemsty :p

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 29-07-2010 19:20
#Cheon - user - 90%
Dramatyczną postacią był z pewnością Itachi Uchicha. Biedak musiał wiele przeżyć i zrobić rzeczy, których nie chciał zrobić, m.in. wybicie swojego klanu. Szanuję go jednak za to, że cenił sobie dobro wioski nad własne dobro.

--------------------

Dodane: 14-10-2010 16:02
#Pepe - user - max%
Ja wybieram Nico Robin z One Piece, od początku swojego życia była skazana na pasmo porażek i mnóstwo smutnych chwil . Za dziecka została zastraszona przez Marines, nie mogła wykonać żadnego ruchu i musiała szlajać się z jakimiś piratami, dodatkowo jej matka zginęła mimo że mało się znały, najbliżsi zostali zabici , miejsce urodzenia zostało zniszczone a człowiek który jej pomógł zabity na własnych oczach . Straszna historia .

--------------------
iSayumi
Dodane: 14-10-2010 16:09
#kordos - user - max%
Do takich postaci może teraz dołaczyć Aizen, jeśli to, co mówił o nim Ichigo jest prawdą - Aizen był skrzywdzony przez swoje umiejętności, tak na prawdę dążył do przegranej, chciał kogoś, kto go przewyższy.

Dodane: 01-02-2012 22:31 - Edytowane przez Byczusia dnia 01-02-2012 22:33
#Byczusia - user - 80%
Chyba Mayu z Elfen Lied. Molestowana była seksualnie przez swojego ojczyma a matka jej wcale nie kochała. To dopiero mieć przechlapane :/
Dorzuciłabym jeszcze Sasuke z Naruto- brat który zabił mu rodzinę i musiał wybrać drogę zemsty(raczej to zrobił z własnej woli, co nie zmienia faktu, że uważam, że jest jedną z najbardziej dramatycznych postaci).

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online