Dodane: 21-05-2010 12:21
No to o tyle masz dobrze, że możesz sobie to wykorzystać, ja mam normalnie lekcje, zero wolnego. Jedyny plus mojej szkoły, to matury, po których nauczycieli nie ma, albo nic nie robimy na lekcjach tak jak dziś, miałem jedynie 3 lekcje.

Jeśli miałbym możliwość chodzić na rekolekcje to bardzo chętnie ale jedynie w godzinach szkolnych.

Dodane: 30-05-2010 19:36
Na ostatnich rekolekcjach nie byłem

.. właściwie to jak sięgnę pamięcią wstecz, to byłem chyba tylko kilka razy za czasów podstawówki

. Jakoś zawsze męczyły mnie te kazania, a obecności i tak nie sprawdzano, to po co chodzić

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 31-05-2010 15:12
Eniś w chyba każdej szkole średniej już w czasie rekolekcji nie ma wolnego. Przynajmniej u mnie od kąd poszedłem do technikum o żadnych rekolekcjach nikt nie mówi, jak ktoś chce iśc to będzie miał nieobecny dzień i tyle. Jesli powiedzmy są 3 dni rekolekcji to pierwszego jeszcze szkoła idzie na ustępstwo i jest luźniejszy dzień i cała szkoła idzie razem a pozostałe dwa dni już normalnie.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 19-07-2010 19:53
Jadę dzisiaj autobusem i słyszę, jak jedna dziewczyna do drugiej ze zdziwieniem "To byłaś na rekolekcjach i nie piłaś?!" Heh...
--------------------

Dodane: 19-07-2010 23:54 -
JCD napisał/a:Jadę dzisiaj autobusem i słyszę, jak jedna dziewczyna do drugiej ze zdziwieniem "To byłaś na rekolekcjach i nie piłaś?!" Heh...
No trochę dziwne, że gadały teraz dopiero o tym, jednak to picie wcale nie jest takie niespotykane - w końcu w tym roku, albo dwa lata temu, w rekolekcje (wielkopostne) było słonecznie, ciepło i tak dalej. Pogoda w sam raz na browar.

Dodane: 20-07-2010 22:20
Bo miejscowe rekolekcje są co jakiś czas, a tu na 90% chodziło o wyjazd rekolekcyjny do miejsca X i pobyt tam Y dni.
--------------------

Dodane: 21-08-2011 19:27
w szkole podstawowej chodziłem na rekolekcje, nie uciekałem z nich. wtedy byłem za smarkaty na takie akcje. w LO byłem tylko jeden raz na rekolekcjach i na tym zakończyło się.
--------------------

Dodane: 03-12-2011 23:41
W technikum nie mam czegoś takiego jak rekolekcje, lecz w gimnazjum miałem coś takiego i trzeba było chodzić do kościoła na 4 godziny, a następne na 3 godziny do szkoły.Osobiście lubię rekolekcje, ponieważ jest to luźne spędzanie czasu przy nudnej modlitwie.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.