Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:15
OnLine: 82, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Motocykle- wasze zdanie
Dodane: 22-03-2010 16:30 - Edytowane przez szwera dnia 22-03-2010 19:48
#szwera - user - 30%
Witam...
Od dawna interesuję się Motocyklami. Niestety bardzo nie lubię ludzi którzy nazywają nas dawcami organów itp. Co wy o tym sądzicie? Interesujecie się też tym?
W tym temacie możecie się również pochwalić swoimi maszynkami :)
Zapraszam do dyskusji

Dodane: 22-03-2010 19:40
Mnie motory zbytnio nie kręcą. Zdecydowanie bardziej wolę samochody. Ze stwierdzeniem "dawcy organów" się nie zgodzę conajmniej z dwóch powodów:
1) Nie można tego uogólniać, są ludzie, którzy jeżdzą mądrze i rozważnie a są też wariaci :(
2) Zwykle po wypadkach motocyklistów przy dużych prędkościach nie ma już co zbierać więc co się od nich da przeszczepić ?

--------------------

Dodane: 22-03-2010 19:53
#manfred - user - 60%
Heh ja stanowczo wole samochody, można sobie muzyczki posłuchać nie wieje ci ciągle, ciszej jest, no i to POCZUCIE WŁADZY xD po wbiciu wyższego biegu (nienawidze automatów). Mam jednak kolege który 100x bardziej woli motory i poprostu nie ogarniam tego człowieka, sam nei mam żadnej takiej maszyny ale moge wymienić jego, tylko powiem że ma 14 lat więc Suzuki to on nie ma xd: Romet Ogar, Motorynka Crosik, WSK ;) i Jawke (nei wiem czy to tak sie pisze).

--------------------

Dodane: 22-03-2010 19:57
#szwera - user - 30%
No każdy lubi co innego nic z tym nie zrobisz :) Ja mam zamiłowanie do jednośladów (chociaż samochody też lubię) Ale piszesz, że w samochodzie czujesz władze tu się z Tobą nie zgodzę, bo wiadomo motorki królują na ulicach :) hehe

Dodane: 22-03-2010 20:08
#Darknes - user - max%
U mnie kumpel jest zapaleńcem wszyscy prawka kategorii B pozdawali i sobie planują samochody pokupywać a on zdał i na B i na A i priorytetowo chce sobie kupić najpierw motor potem samochód. Ja też motory lubie ale nie do takiego stopnia jak on, najpierw sobie kupie samochód bo nim pojedzie się przy każdej pogodzie a o motorze pomyśle potem ale nie powiem bo lubię śmigać szczególnie w lato :d Jak sie jedzie to jest chłodniutko.
A określenie 'dawcy organów' wzięło się z tego, ze często młodzi nieodpowiedzialni szaleńcy ginął w wypadkach a że mają 20-25 lat (średnio) to ich organy są w sam raz na przeszczep :p

Za dużo tego 'i' xDD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 22-03-2010 20:36
#olek_mi - user - max%
Ja nie interesuję się motorami, ani zamierzam kupować niczego w tym stylu. Jak dla mnie jest to tylko zabawka dla dużych "dzieci", która jest bardzo niebezpieczna jak się nie wie jak jej prawidłowo używać. Zresztą gdzie mógłbym porządnie się rozpędzić w środku miasta, a aż takiej pasji nie mam, żeby specjalnie wyjeżdżać za miasto, aby tylko pojeździć na motorze :p .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 22-03-2010 20:44
#szwera - user - 30%
Powiadasz zabawka dla dużych dzieci a to ciekawe...
Powiedz mi szczerze miałeś okazje jechać na motorze? Większość ludzi krytykuje jednoślady a tak na prawdę nic o nich nie wie... Dręczy mnie jedno, dlaczego motocykle są uważane za coś niebezpiecznego? Przecież jak jeździsz mądrze i masz tzw. "wyobraźnię" na drodze to co ma się stać? Tutaj nie można winić motocykli tylko kierowców (motocyklistów).

Dodane: 23-03-2010 14:45
#zadyma - user - 90%
Motory?Generalnie nic do nich nie mam ale właśnie mam pewne "ale".Pod moim blokiem zawsze w lato taki jeden frajer hałasuje tym swoim gratem zamiast jechać gdzieś na drogę to pod blokiem "gazuje" strasznie mnie to irytuje.Motory są bardzo niebezpieczne.Nie mówię że tam świry jeżdżą na nich, ale byle jaka sarna wyskoczy takiemu i już nie żyję taki motocyklista.Więc mam jedną prośbę do motocyklistów: weźcie ze szpitala takie kartki że jak umrzecie to można użyć waszych organów.Tal na wszelki "wypadek" :p

Dodane: 23-03-2010 15:27
#szwera - user - 30%
Nie zgodzę się z Tobą, bo nawet idąc po chodniku może Cię samochód przejechać... Więc proponuje Ci zadyma, żebyś również udał się do szpitala(daleko nie masz) po ową karteczkę, skoro tak martwisz się o innych... Pewnie pisząc ten post chcesz mi zrobić na złość, bo wiesz, że lubię motocykle, ale luuz w szkole pogadamy ehhe

Dodane: 23-03-2010 15:33
#Macias - user - max%
Ja nigdy w życiu nie jeździłem ani skuterami, ani motorami.. Wynikało to może z tego, że nigdy specjalnie nie interesowałem się motoryzacją i wolałem raczej siedzieć przed kompem w domu niż jeździć po ulicach tam i z powrotem.. Skutery według mnie to obraza majestatu, bo jak jedzie coś takiego to nie wiadomo czy śmiać się czy może płakać.. Porządniejsze jednoślady to zdecydowanie fajna sprawa. Dzisiaj na długiej przerwie kolega chciał zaprezentować mi swoją maszynę i wziął mnie na krótką przejażdżkę po mieście. Przyznam, że jazda fajnym motorem to naprawdę zajefajna sprawa. Bezcenne było przejechać kilka razy przed szkołą ponad sto kilometrów na godzinę xD Osobiście nigdy nie miałem motoru może dlatego, że mieszkam w małym miasteczku w obrębie którego mogę się swobodnie poruszać pieszo, a dodatkowo w sumie niczego w nim mi nie brakuje, więc jeżdżenie gdzieś dalej "po coś" nie było konieczne.

--------------------
Dodane: 23-03-2010 15:42
#szwera - user - 30%
Obraza majestatu? Każdy jeździ tym co posiada i tym co lubi... Mi się nie podobają Choppery ale mam do nich szacunek, jedni lubią jeździć sportami inni chopperami

Dodane: 23-03-2010 15:46
#zadyma - user - 90%
CO? ty wielki fan motorów i akceptujez takie skutery, jak to macias powiedział to obraza majestatu.Przecież te skutery są dla dzieci do tego ich kierowca wygląda jak dziewica nie ma prawa nazywać się motocyklistą.

Dodane: 23-03-2010 15:52 - Edytowane przez szwera dnia 23-03-2010 15:53
#szwera - user - 30%
Człowieku...To każdy kto chce być motocyklistą musi sobie jakiegoś ścigacza kupić? Jeździ czym lubi... Denerwuje mnie jedno, że taki siurek ledwo na nogach nauczył się chodzić, a już siedzi na motorze...

Dodane: 23-03-2010 15:57
#zadyma - user - 90%
tak samo nie mogę nazwać siebie Harleyowcem bo mam rower z pogiętymi widełkami,tak samo nie można nazwać motocyklistą ziomka na skuterze z rometu.Bo to różnica.A nie denerwuje cie że taki siurek jeździ skuterem?Nie powinno być w ogóle skuterów.i po oc tyle kropek zrozumiemy że kończysz zdanie jak postawisz jedną te dwie dodatkowe nie są potrzebne.

Dodane: 23-03-2010 16:04 - Edytowane przez szwera dnia 23-03-2010 16:09
#szwera - user - 30%
Jeżdżą czym lubią i tego nie zmienisz. Powinno się podnieść kryteria zdawania na to kartę motorowerową

Dodane: 23-03-2010 19:19
#Pepe - user - max%
Mi się podobają motocykle,ale nie interesuję się nimi. Jechałem nie raz skuterkiem hehe :) Fajnie się jeździło,ale to nie mój więc szaleć nie mogłem . To nie był taki malutki,tylko spora szafa co całkiem przyzwoite prędkości osiągała. Jechałem też ścigaczem,ale to z tyłu siedziałem,nie dałbym rady ujarzmić takiego bydlaka. Fajna sprawa mieć taki motorek i kiedyś jak znajdę po przystępnej cenie to może się zastanowię .

--------------------
iSayumi
Dodane: 23-03-2010 19:39
#Zuza - user - max%
Ja nie przepadam za motocyklami z prostej przyczyny - znam zbyt wiele osób, które na tym sprzęcie się zabiło tylko dlatego, że jechało za szybko. I nie piszcie mi tu, że są głupi i sami sobie winni, bo każdy człowiek wsiadając na coś takiego robi to po to, aby poczuć adrenalinę i oni właśnie w taki sposób zginęli. Więc jestem niestety nieco zrażona.

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 23-03-2010 22:25
#Macias - user - max%
Co do rozmowy szwera i zadymy chętnie jeszcze wypowiedziałbym się w tym temacie. Z premedytacją powiedziałem, że pyrkające skuterki to obraza majestatu jeśli chodzi o motoryzację.. Szpanu wielkiego z nimi nie ma, jednak spełniają dobrze swoją funkcję. Jak użytkownik szwera zauważył, jeździ się na tym co się ma.. W sumie trafne stwierdzenie. Wiele osób wychowuje się na wsi, gdzie dostęp do wielu lokacji jest ograniczony poprzez spore odległości. Środki transportu takie jak stare motory i skutery, służą właśnie do sprawnego przemieszczania się i dojeżdżania w wiele miejsc. Dla młodych ludzi, którzy nie mają jeszcze prawa jazdy jest to często wybawieniem, bo w wielu sytuacjach rower i siła ludzkich mięśni nie wystarcza, albo po prostu jest niepraktyczna. Skutery, to także niezły trening dla przyszłych posiadaczy szybszych jednośladów. Ja na przykład cykam się kupić jakiś konkretny motor, bo kompletnie nie mam doświadczenia w jeździe podobnymi środkami transportu.. Pyrkając sobie w młodych latach na skuterku, można dobrze opanować podstawy, a potem kupując jakiś konkretny ścigacz bez problemu można zwiększyć szybkość i poziom jazdy... Jednak osobiście dla mnie te wszystkie graty, jakieś stare romety, simsony i całe to skuterowe ustrojstwo, to mało fajna rzecz.. Może i spełniają dobrze wiele praktycznych zadań, jednak dopiero mając jakieś fajniejsze cacko z konkretnymi przyspieszeniami i dźwiękiem silnika mógłbym poczuć się naprawdę szczęśliwy z motorem. Jak ktoś pędzi tym skuterkiem gdziekolwiek, to zawsze nie mogę powstrzymać śmiechu.

--------------------
Dodane: 24-03-2010 10:40
Mnie nie kręci zbytnio motocykl lub skuter powiem szczerze i to was zadziwi mnie nie kręci motoryzacja i w ogóle wolę coś innego.U mnie pewna grupka w szkole ciągle o tym gada i nie mogą się opanować.No ale cóż każdy lubi co lubi.

Dodane: 24-03-2010 11:31
#malpex - user - max%
Mnie sie motocykle podobaja ale nie powiem ze sie nimi interesuje. Ale mysle ze to naprawde było by fajnie pojeździć sobie na takim motokru ;p ale jak narazie wole samochody i nimi jeżdzę. Jak robiłem prawko to nie mialem kasy aby dołożyc i robić na A też, moze kiedys zrobie. jedyne co mnie denerwuje to wariaci którzy nie mysla na drodze i zapierniczaja na motorze. Nie mowie ze to wszyscy bo wśród kierowców samochodów też by sie tacy znaleźli. Ale jednak często widze takich 'mistrzów' nigdzie nie patrza, wpychaja sie. motocykl jest fajny ale chyba nie dla wszystkich bo trzeba bardziej mysleć aby trzymać taka moc miedzy nogami xD

--------------------

-------------------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online