Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:15
OnLine: 81, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 49 - Opinie
Dodane: 21-03-2010 12:18
#by_ikar - systemadmin - max%
Na stronie pojawił się już 49 epizod Dragon Ball Kai'a, już teraz możecie go obejrzeć online, status odcinka (napisy itp) możecie obserwować w tym temacie: http://dbpolska.n...opic/10156 czyli, tutaj mają pojawiać się wyłącznie opinie na temat odcinka, wszystkie inne posty będą kasowane.

LINK DO ODCINKA: http://dbpolska.n...ll_kai/49/

Dodane: 21-03-2010 18:11
co do odcinka super jeż bardzo nie długo do końca
:d Mam nadzieje że odcinek będzie w hd z napiszami :d

Dodane: 21-03-2010 18:24
#Boban - user - 30%
no cóż jak na mój gust to bywały lepsze szaty graficzne odcinka , ta mnie nie powaliła , akcja wartka następne dwa odcinki (spoiler) będą o życzeniach czego można się domyśleć z zapowiedzi i tytułu kolejnego odcinka , kolejno 50 życzenie spełnione przez Shenrona natomiast w 51 życzenie spełni Porunga (spoiler) dalej idąc tym tropem Furi-za saga zakończy się około 55 epizodu .

Dodane: 21-03-2010 18:24
i bym zapomniał kocham dbpolska.net za to wszystko co robią dla nas... czyli fanów;D kocham was za to :p

Dodane: 21-03-2010 18:45
#zabuza3 - user - 20%
No i Freeza się nadymał,teraz zacznie się walka na całego.Trochę śmieszna ścieżka dźwiękowa w niektórych momentach,ale tak jest ok.

Dodane: 21-03-2010 18:54
#piotrek7 - user - 0%
Czemu nie ma jeszcze pl,49 odcinka w niedziele
Kiedy wychodzi pl i myślicie że wyjdzie nowa seria db, prosze o odp

Dodane: 21-03-2010 19:05
piotrek7 napisał/a:
Czemu nie ma jeszcze pl,49 odcinka w niedziele
Kiedy wychodzi pl i myślicie że wyjdzie nowa seria db, prosze o odp

Tylko tym potrafię ci odpowiedzieć: http://dbpolska.n...ost_158675 bo widzę że nie masz nawet najmniejszego pojęcia o całym procederze pojawiania się odcinków w sieci.....

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 21-03-2010 19:31
#Fenel - user - 10%
Kolejny tydzień problem z RAW'ami... Jak widać angielskie a nawet japońskie grupy ripujące olewają KAI'a, taki One Piece ma angielskie napisy w max kilka h po wyjściu (wyszedł 01:30, napisy były ok. 07:00) - cóż, trzeba mieć nadzieje, że to się poprawi.

Co do odcinka - fabuła dalej ciągnie do przodu, mam nadzieję, że jednak troche przyszpieszy ;p .

--------------------
Dodane: 21-03-2010 19:36
#manfred - user - 60%
No tak ale zauważ w jakich godzinach lecą odcinki. Np o tej godzinie wiekszość ma jeszcze zajęcia i jest trudno coś na szkoleniach zrobić, a wątpie żeby dzieciak z podstawówki albo gimnazjum tłumaczył (heh ja sam w 1 gim xd). A pozatym odcinek jak bedzie to bedzie, mi to bez roznicy czy polskie czy japońskie, jak oglądałeś DBZ to wiesz mniej wiecej co mówią, mi zależy na pokazaniu akcjii

--------------------

Dodane: 21-03-2010 19:38
Tak jak mówisz #Fenel, początkowo z Kaiem szło na prawdę fajnie, bo tłumaczenie pojawiało się regularnie, lecz w miarę czasu kiedy tylko ludzie zorientowali się że grafika nie będzie taka sama jak w openingu, to sobie darowało kilka grup wydawanie RAW'a, efektem czego jest późniejsze wychodzenie napisów, bo na całe szczęście jest jedna grupa która wydaje napisy. Jest z Kai tak kiepsko, że pobranie pierwszych epizodów, wstawionych prawie 3 miesiące temu, jest już zupełnie nie możliwe, ponieważ nikt tego już nie seeduje. Co jest niestety przykre. W przypadku nawet takiego naruto, ostatnio to tak szybko wychodzą napisy, że są szybsze napisy angielskie od RAW'a.. No cóż, mam nadzieje że nie będę musiał tego tłumaczyć każdemu z osobna, że to nie jest naszym lenistwem spowodowane że nie ma napisów angielskich w sieci dostępnych.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 21-03-2010 20:11 - Edytowane przez PinCheR dnia 21-03-2010 20:15
#PinCheR - user - 60%
#Boban Jak dla mnie to nie zostało tego więcej niż 3 epki. Sądzę, że to też skrócą, bo wiadomo, że Namek wybuchnie za 5 minut. Nie przeciągną tego na aż 6 odcinków.

No, a co do odcinka to spodziewałem się trochę więcej akcji po ostatniej zapowiedzi. Dopiero w przyszłym odcinku Będą się bili z Freezerem, a miałem nadzieję, że już teraz zobaczymy Full Power Furiza w akcji. Czuję niedosyt po obejrzeniu.

--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka :)
Dodane: 21-03-2010 20:32
#Darknes - user - max%
Też sądziłem, że sobie powalczą a tutaj się okazało, że cały odcinek Freezer ładował swoją moc ale już chyba wykrzesał 100% i w następnym odcinku będzie walka jednak to nie koniec. Sądziłem, że saga frezera zakończy się na 50 epku a widać że walka potrwa jeszcze przynajmniej 2 epizody potem będą musieli ostro streszczać jeśli mają zamiar się wyrobic w 99 epkach.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 21-03-2010 20:56
#manfred - user - 60%
Myśle że zrobią do końca Android Sagi bez Cella i pokażą że Cyborgi stały się dobre, Goku nie umarł na zawał serca, C#18 bedzie z Krilanem i wszyscy bedą żyli długo i szczęśliwie, a niedługo kontynuują Kai'a xd

--------------------

Dodane: 21-03-2010 21:15
#Boban - user - 30%
PinCheR napisał/a:
#Boban Jak dla mnie to nie zostało tego więcej niż 3 epki. Sądzę, że to też skrócą, bo wiadomo, że Namek wybuchnie za 5 minut. Nie przeciągną tego na aż 6 odcinków.

oczywiście zgodzę się , zauważ że napisałem około 55 odcinka co znaczy że to może być 54 , 53 czy nawet 52 ;)

Dodane: 21-03-2010 21:15
#Fenel - user - 10%
A ja wam powiem, że jestem pewien dociągnięcia KAI'a do końca zetki - roboty przy tym dużo nie mają (w porównaniu do tworzenia całkiem nowego anime), a pieniądze z Blu-rayów płyną - tutaj idealnie sprawdza się przysłowie "nie zabija się kury znoszącej złote jaja".

Btw. dopełnie jeszcze co do odcinka - o ile na początku serii potrafili zrobić z 3 epów 1 dobry, teraz robią po 1,5 do 2 na 1ep - chociaż to i tak wystarcza, oglądając zetkę strasznie wkurzały mnie fillery w środku walki, ale niektóre mogli zostawić (vide Goku i strzykawka :) ).

--------------------
Dodane: 21-03-2010 22:48 - Edytowane przez emil9912 dnia 21-03-2010 22:49
#emil9912 - user - 10%
odcinek moze byc ,chodz w niektorych momentach spodziewalem sie czegos wiecej pod wzgledem graficznym i muzycznym,a next odcinku bedzie juz walka na calego ,spodziewam sie po Songo ze da popalic dla freezera :d :d :d

Dodane: 22-03-2010 17:43 - Edytowane przez nielot2908 dnia 22-03-2010 17:43
Szczerze cieszę się, że saga z Frezerem, już się kończy, mimo iż jest moją ulubioną, to niczym już mnie ona nie zaskoczy. Najlepsze odcinki to wg mnie Kaio-Ken 20X, rzut Genki Damy (choć było to mniej dramatyczne niż w DB Z) no i oczywiście SSJ. Jestem bardzo ciekawy co będzie potem? Mam nadzieję,że wytną Sage z Gargulcem. Ciekaw jestem czy od razu przejdą do walki Trunksa z Frezerem? Bardzo bym chciał aby gdzieś tam wcisnęli walkę z Coolerem. A WIERZCIE MI TO BARDZO PRAWDOPODOBNE, ŻE COOLER SIĘ POJAWI!!!

Dodane: 22-03-2010 18:01
Nie zapominaj że cooler był w filmie i ponoć z filmem nie miał nic wspólnego autor dragon bala, tak więc wg mnie jest to mało prawdopodobne. A co do wątku gargulca oby się nie pojawił, wg mnie to zbędny filer.

Dodane: 22-03-2010 20:25
#Heliaze - user - 100%
Odcinek jeżeli chodzi o mój odbiór przeciętny, powoli zbliża się koniec, i zapewne za kilka tygodni doczekamy się nowego Openingu.

Dodane: 22-03-2010 22:44 - Edytowane przez nielot2908 dnia 22-03-2010 22:45
marcinth14 napisał/a:
Nie zapominaj że cooler był w filmie i ponoć z filmem nie miał nic wspólnego autor dragon bala, tak więc wg mnie jest to mało prawdopodobne. A co do wątku gargulca oby się nie pojawił, wg mnie to zbędny filer.

Powiem tak. Film DB Z nr. 5 to jeden z niewielu, który można wplątać w fabułę. Przy oczywiście kilku istotnych korektach. Bez problemu będzie go można dokoptować do DB Kai. Akcja toczy się mniej więcej podczas 3 letniego treningu będącego przygotowaniem do walki z cyborgami. Sam zobacz z resztą cały opening, a zauważysz, że Cooler w nim występuje. Czuję, że ta walka się odbędzie. Myślę, że dojdzie również pojedynek z Brollym. NA PEWNO BEDĄ W DB KAI JESZCZE NIESPODZIANKI. Z resztą zobaczymy ;D

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online