Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:15
OnLine: 81, statystyki
index > Manga i Anime > One Piece
Temat: One Piece: Załoga Mugiwary
Dodane: 19-03-2010 17:22
#Bociak - user - max%
Temat rozumie każdy co ogląda One Piece, otóż odnosi się on załogi Luffego. Członków nie muszę chyba wymieniać. xD Waszym zadaniem jest napisanie o tym kto się wam w niej nie podoba, czy odwrotnie, a może wszyscy są świetni? Napiszcie również swoje podsumowanie na temat tych piratów. Tak więc, do klawiatur. ;)

Dodane: 19-03-2010 20:18
#Cyrus - user - max%
Hmm... moim zdaniem załoga jest świetna. Jedynie do Brooka nie przyzwyczaiłem się jeszcze i szczerze mówiąc nie zrobiłoby mi to różnicy gdyby go wywalili (czego oczywiście nie zrobią xD). Najlepsi członkowie według mnie to niepokonana trójka: Luffy, Zoro i Sanji ;] Później lubię całą resztę... oprócz Brooka xD Może nie tyle co go nie lubię, po prostu za krótko jest w anime żebym mógł go polubić, a po drugie jest szermierzem... a szermierza już mamy mimo iż walczą innym stylem.
Poza tym to uważam, że jest to grupka oryginalnych postaci i unikatowych charakterów :)

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 27-03-2010 10:11
#Bociak - user - max%
A ja już polubiłem Brooka. Lubię go od strony wizualnej jak i z charakteru, poza tym jego głos jak i piosenki są świetne. ;) Z resztą cała załoga jest dla mnie fantastycznie dobrana. Każdy członek ma ciekawy charakter jak i pewien cel który chce w życiu osiągnąć. Chyba w żadnym anime nie ma takich zgranych towarzyszy jak w One Piece.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 28-03-2010 10:43
#Cyrus - user - max%
Tu się z tobą zgodzę, piosenki ma fajne i w ciężkich chwilach miło jest usłyszeć Sake Binksa :) Do wyglądu też bym się nie czepiał bo patrząc na to, że Franky gania cały czas w samych gaciach to nie mogę być zdziwiony xD Do tego fajna historia z tym wielorybem co sprawia, że pewne wydarzenia z One Piece się doskonale łączą :) No, ale po prostu jeszcze za mało było Brooka żebym go polubił tak jak resztę... myślę, ze to przyjdzie z czasem xD

--------------------

Dodane: 03-07-2010 02:10
Na poczatku nielubialem usoppo ale od water 7 sie zmienil i Soge KIng na wyspie strzelcow urodzilem sieeeeeeeeeee zajebiste i ta akcja w Thiler Bark jak walczyl z ta babka i ten misiek go dorwal i ta akcja zalozyl ta maske i Soge king i bach sul do japy misia xDDDDD

Dodane: 03-07-2010 13:01
#Cyrus - user - max%
Karuzel Goku napisał/a:
Na poczatku nielubialem usoppo ale od water 7 sie zmienil i Soge KIng na wyspie strzelcow urodzilem sieeeeeeeeeee zajebiste i ta akcja w Thiler Bark jak walczyl z ta babka i ten misiek go dorwal i ta akcja zalozyl ta maske i Soge king i bach sul do japy misia xDDDDD

No mi się Usopp też spodobał dopiero od wydarzeń na Enies Lobby. Jak stał na tej wieży i ostrzeliwał marynarkę by pomóc uratować Robin :d Od tamtej pory jest dla mnie kozakiem xD

--------------------

Dodane: 03-07-2010 13:10
#Bociak - user - max%
No mi się Usopp też spodobał dopiero od wydarzeń na Enies Lobby. Jak stał na tej wieży i ostrzeliwał marynarkę by pomóc uratować Robin :d Od tamtej pory jest dla mnie kozakiem xD

Ja tam o wiele wcześniej zacząłem go lubić, choć przełom nastąpił w czasie jego walki z Luffym. ;) Pokazał jaki może by być pomysłowy i dobrze radził sobie z kamratem.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 03-07-2010 13:52
#Cyrus - user - max%
Bociak napisał/a:
Ja tam o wiele wcześniej zacząłem go lubić, choć przełom nastąpił w czasie jego walki z Luffym. ;) Pokazał jaki może by być pomysłowy i dobrze radził sobie z kamratem.

No wtedy to mnie też zaszokował. Jeśli jest zdeterminowany i nie robi z siebie głupka to potrafi być na prawdę groźny. Mimo iż większej krzywdy Luffiemu nie zrobił to odważnie stanął do walki i pokazał swoje umiejętności.

--------------------

Dodane: 03-07-2010 14:27
#Pepe - user - max%
Tak jest, podczas walki z słomianym Usopp mnie bardzo zaskoczył. Myślałem że to jakieś żarty do jakich nas zdążył przyzwyczaić a on faktycznie wyzwał na pojedynek Luffego. Od początku walka była przesądzona, ale za samą postawę należy mu się szacunek. Co do całej załogi to myślę że lepsza nie mogła się trafić :d Co prawda jestem teraz w sadze gdzie walczą z Gecko Morią i Brook nie jest jeszcze w ekipie, ale zdążyłem go polubić za te specyficzne żarty i za yohohoho :) Ten śmiech za każdym razem mnie rozwala. Wszystkich lubię na swój sposób,bo każdy na swój sposób jest inny. W innym fachu się trudni mimo to tworzą jedną całość. Z resztą widać jaka atmosfera panuje na statku. Może stosunki Zoro i Sanjiego nie są najfajniejsze ^^ to nie przeszkadza w tym by za kumpla z załogi skoczyć w ogień :d

--------------------
iSayumi
Dodane: 30-07-2010 15:34
#Bajnor - user - 0%
Ja również polubiłem Usoppa dopiero w sade Enies Lobby. Wcześniej był po prostu za słaby dla tej załogi.

Dodane: 27-09-2010 22:59
#kordos - user - max%
Mnie najbardziej podoba się Rorona Zozo, szczególnie z racji tego, ze nie posiada jakiś magicznych umiejętności, anie nie zeżarł w młodości jakiegoś zmutowanego owocu from Krypton (planeta Supermana), nie wpadł też do kociołka z magicznym napojem, a i tak wymiata swoim stylem walki.

Dodane: 14-10-2010 08:03 - Edytowane przez Heliaze dnia 14-10-2010 08:03
#Heliaze - user - 100%
Odkąd w zalodzę pojawił się Franky wszystko jakby takiego większego smaczku nabrało,no i sam Franky który wszędzie paraduje w samych majtkach xD,jako załoga świetnie się uzupełniają a co najważniejsze są sobie oddani.

--------------------

Dodane: 04-12-2010 02:21
#Darknes - user - max%
Do pewnego momentu Ussop mnie strasznie wkurzał, ciągle się wszystkiego boi i głupio przechwala a zawsze mu wszyscy dupę ratują. Potem gdy walczył o Merry spodobał mi się, potem jego przemiana w Sogekinga była fajna i od tego momentu stał się jakby trochę odważniejszy chociaż i tak nadal miewa chorobę "nie-mogę-wejść-na-tę-wyspę" xD

Cała załoga jest super. Najbardziej rozbrajające jest to, ze kapitan nie ma auotorytetu wśród załogi, zamiast się go słuchać i sie go bać to go tłuką po łbie jak na to zasłuży xD Ciekawe jakby tak załoga tłukła np Rogera, Białowąsego albo Shanksa xDD

Wszyscy mają swoje marzenia, które napędzają ich do dalszej podróży.

Ulubiony to jak po grafice widać, Luffy :d Jego zachowanie mnie zawsze rozbraja :d "Mięsa !" xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 17-01-2012 15:01
#Kyuubi - user - 70%
Ja tam lubię wszystkich z załogi słomianego, tylko na początku nie lubiłem Ussopa. Strasznie denerwujący był. Jeżeli miałbym wybierać to :

1.Zorro - zarąbisty koleś. 3 miecze, śpioch, gubi się dzięki temu jest bardzo zabawny. Zorro jest najbardziej oddany Luffiemu.
SPOILER!!!!
W knajpie przed sagą skypeya pewnie z tłuk by tych młokosów na kwaśne jabłko ale nie zrobił tego ze względu na Luffiegoi dał się sprać. Potem powiedział Nami że nie byli warci wyciągania miecza.
KONIEC SPOILERA!!!!!!!

Jego największe życiowe marzenie (zostać najlepszym szermierzem) wydaje się banalne ale nie robi tego dla siebie tylko ku pamięci przyjaciółki. Super postać nawet te zielone włosy robią swoje. Pasują do niego xd.

2. Luffy - Taki Son Goku tylko troszkę mądrzejszy. Podoba mi się te jego luźne podejście do wszystkiego. Obchodzi go tylko zostanie królem piratów i jego przyjaciele na reszę ma wyje****.

3.Nami- Super laska z ciekawym charakterem.

4. Brook - Yohhhohohhohoho. Ten koleś wymiata po prostu. Głównie za samo to że jest kościotrupem z afro. Jego żarty są epickie xd. Jedyny użytkownik owocu który się nie utopi DD

5. Sanji - Za te jego wycieki z nosa xd. Po za tym fajnie wygląda płonąca stopa.

6. Franky - Śmieszny koleś . Krzyczy suuuper!!!! i w majtach biega xd.

7. Chopper - za bycie reniferem i maskotką załogi.

8. Robin - Jedyna rozsądna i opanowana osoba w załodze. Można powiedzieć że ich przeciwieństwo.

9. Ussop - Niby śmieszny i w ogóle ale jego walki nieraz nudzą dlatego jest na końcu.

Dodane: 13-02-2012 03:58
#Prynio - user - 30%
Nie lubię Usoppa wkur*** mnie w nim "Tak jak zaplanowałem !"

Nami tak średnio ta jej żądza pieniądza ponad towarzyszy tak średnio.

Sanji zabawny silny ogólnie jest oke.

Zoro ten to już nie wiadomo skąd się wyrwał 3 katany, orientacja w terenie, ciągłe spanie, alkohol brak tylko kobiet ale to jest + ogólnie oke.

Robin nie lubię za cicha wgl nie jest zabawna na dodatek mam takie dziwne odczucie że wgl się nie przejmuje losem swoich towarzyszy.

Chopper dziwny lekarz renifer dość rzadko spotykane ale ma też swoje plusy jest oke.

Franky cyborg, zboczeniec, świr całkiem niezłe połączenie dodając jeszcze jego majsterkę ^^ jest oke.

Brook nie lubię jego żartów jest do bani ogólnie jego wygląd mi pasuje.

Luffy zabawny, silny i nie przejmuje się wgl sytuacja to czasami fajnie wygląda na tle załogi jest oke.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online