Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 11:11
OnLine: 74, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia
Temat: Czym piszesz?
Dodane: 18-03-2010 21:04
#olek_mi - user - max%
W pracy, w szkole, czy w domu nie ważne gdzie ważnym czym piszemy :) . Tak więc czym piszecie na co dzień? Możliwości jest wiele, ale zawsze należy kierować się praktycznością. Jak dla mnie długopis, bo tym piszę powinien być smukły, dobry w uchwycie i z długim wkładem i niekoniecznie musi być ładnie ozdobiony, jak to często dziewczyny przywiązują do tego wagę :p .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 18-03-2010 21:08
Ja osobiście jestem przyzwyczajona do ołówka. Uwielbiam rysować (szczególnie postaci z Anime & Manga), robię to ciągle, więc jestem przyzwyczajona do trzymania ołówka. Jak mam zapisać informację-biorę ołówek i zapisuję.

--------------------

"Nie mogąc być różą, jestem jej odbiciem"
Dodane: 18-03-2010 21:12
#Skalp - user - 40%
Na co dzień oczywiście długopis, nie jestem jakoś szczególnie wybredny. Szczerze mówiąc wiele lepiej pisze mi się na klawiaturze, szybciej, sprawniej, bez bazgrolenia, ale szkoły nie mogą iść z postępem technologicznym, bo obojętnie jaki uczeń z laptopem w placówce edukacyjnej już musi być nie wiadomo jak zapalonym graczem, którego powinno się wysłać na odwyk.

--------------------

"I'll keep you by my side with my superhuman might..."
Dodane: 18-03-2010 21:12
#Pepe - user - max%
Ja piszę długopisem o czarnym tuszu najczęściej. Zwykły żelowy długopis kupiony za grosze w biedronce ; ) Nie jakieś parkery za 50 złotych. Bez zbędnych udziwnień ,w sumie nie zwracam na to uwagi ; )

--------------------
iSayumi
Dodane: 18-03-2010 21:16
#Arti1915 - user - 90%
Długopis albo ołuwek. Częściej długopis. Kiedyś pisałem kolorem czarnym, ale ostatnio się przerzuciłem na kolor niebieski, sam niewiem dlaczego. Jakoś tak wyszło. I piszę długopisem zwykłym, za parę złotych. Nie żadne drogie tylko zwykłe z supermarketu :d

--------------------

Dodane: 18-03-2010 21:22
#manfred - user - 60%
Długopis :p . Tylko że ja jestem bardziej wybredny niż wy xd. Muszę mieć albo chudy metalowy albo gruby plastikowy tylko żeby mial wtedy take wcięcie na palce. Ogólnie nie przepadam pisać ręcznie, zawsze mam uwagi za bazgroły. A jak nei mam co z rekami zrobić to po ksiażkach rysuje a na końcu lekcji sobie zdaje sprawe: "O kur*a to sie nie zmaże (albo zmarze, nei wiem tego slowa nigdy nei pisalem)"

--------------------

Dodane: 18-03-2010 21:25
Zwrócę się w kierunku zakupu parkera... Moja koleżanka jest wielką chwalipiętą i córką złotnika. Ojciec oczywiście kupił jej parkera w KOH-I-NORZE za prawie 100zł z gwarancją na trzy lata... Ja osobiście pisałam nim na próbę, ale jakoś było mi dziwnie...

--------------------

"Nie mogąc być różą, jestem jej odbiciem"
Dodane: 18-03-2010 21:27
Ja pisze praktycznie zawsze długopisem. Najczęściej z czarnym tuszem ale zdarza się że też z niebieskim. Ale tak w ogóle to ten temat jest troche bezsensowny [yyy] .

--------------------
"Hatred is always there when you close your eyes".

"I shut my eyes a long time ago. The way to my goals lies in the other direction, in the Darcness".
Dodane: 18-03-2010 21:31 - Edytowane przez BialyTrufl dnia 18-03-2010 21:32
Odkad napisalem mature nie pamietam zebym trzymal w reku olowek.
Najwyzej go uzyje do jakis notatek w ksiazce. Co jak co ale autorom bledy sie zdarzaja. Najciekawsze jest to ze na uczelniach niektorzy wykladowcy wprost emanuja do studenta optymizmem kiedy zabazgrze jego ksiazke przydatnymi uwagami :d

Dodane: 18-03-2010 21:31
#enigma - user - max%
Najwięcej piszę na klawiaturze w domu... :d No jeśli jednak chodzi o szkołę, to piszę długopisem, najczęściej z wkładem o kolorze niebieskim. Nie zwracam uwagi na firmę czy coś, oby wygodnie się go w dłoni trzymało i żeby cienko pisał, bo mam problem leworęcznych, że jak piszę to rozmazuję, więc jak grubo pisze długopis to marze wszystko. :d Pisać ołówkiem nie cierpię. :)

Dodane: 19-03-2010 00:10
Tylko długopis :) Ale nie ważne jaki. Często je niszczę i nie przywiązuje się do nich. Kolor też raczej bez znaczenia, czarny czy niebieski - byle pisał ;D

Kiedyś miałem pióro, ale to była tragedia xD Ręce miałem tak ujebane że wstyd było rękę podać :d A ile razy się wylało to już nie wspomnę :d

--------------------

Dodane: 19-03-2010 02:03
#Plastus - user - max%
Długopis, najlepiej lekki aby ręka się szybko nie męczyła przy pisaniu, dobrze leżał w dłoni i miękko pisał. Strasznie często gubię pisaki dlatego nie kupuje drogich, bo szybko bym je zgubił. Kiedyś pisałem Parkerami, ale były zbyt ciężkie.

Dodane: 19-03-2010 11:48
#malpex - user - max%
Najczęściej to pisze ręką xD obojętnie co w niej trzymam;p głównie długopisem ale na wykładach czy ćwiczeniach gdzie sa rysunki to czasami nie zdąrze wymieniac miedzy długopisem a ołówkiem i pisze ołówkiem. Ale najczęsciej długopis i to taki co miękko pisze. Najlepszy jest taki najtańszy.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 19-03-2010 16:59
#Cyrus - user - max%
Ja piszę długopisem z czarnym wkładem ;] Noszę swój długopis w kiszeni i jestem bardzo do niego przywiązany xD Kiedyś mi si wkład wylał i się wszystko w środku posklejało i długopis nie chciał chodzić to poleciłem mamie by kupiła mi identycznie taki sam bo ten był bardzo dobry ;] Ze swoim długopisem nie rozstaję się nigdy i nawet teraz mam go przy sobie xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 19-03-2010 17:14
#Bociak - user - max%
Moim wyborem jest długopis z niebieskim wkładem, choć czasem zdarzy się wyjątek że wezmę z czarnym. Jednak robię tak tylko wtedy gdy nie mam żadnych innych w piórniku. Wystarczą mi te za 50 gr, poza tym lubię jak rzecz którą piszę jest wygodna, czyli najlepiej gdy nie są zbyt grube. Tak na koniec powiem, że niezbyt przykładam do tej sprawy uwagę.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 19-03-2010 17:42
Zwykły długopis, czarny bądź niebieski, byleby pisał, nie musi mieć jakiś tam pierdół ani ozdobników, ważne jest to, co zapisuje, a nie czym :p

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 19-03-2010 17:56
mi wtstarczy zwykły długopis lub miękki ołówek ale poweim że lubię pisać takim jakby miękkim długopisem niż takim twardym jak nie które.

Dodane: 19-03-2010 18:03 - Edytowane przez Allan11550 dnia 19-03-2010 18:03
enigma napisał/a:
Najwięcej piszę na klawiaturze w domu... :d No jeśli jednak chodzi o szkołę, to piszę długopisem, najczęściej z wkładem o kolorze niebieskim. Nie zwracam uwagi na firmę czy coś, oby wygodnie się go w dłoni trzymało i żeby cienko pisał, bo mam problem leworęcznych, że jak piszę to rozmazuję, więc jak grubo pisze długopis to marze wszystko. :d Pisać ołówkiem nie cierpię. :)

Mam to samo... :( Jak piszę grubo to mi się wszystko rozmazuje :p

A w sprawie długopisu to mi wszystko jedno :d Tylko musi być ciężki...

A co do ołówka ... to może być ale nie za bardzo. xD

Dodane: 19-03-2010 22:09 - Edytowane przez Bulma 3110 dnia 19-03-2010 22:10
Kocham ołówek i zawsze z chęcią z niego korzystam, ale niestety w zeszytach piszę długopisem. Kolor tuszu to ciemny niebieski (przepadam za żelowymi), firma (prawie zawsze) PATIO. Obudowa musi mi pasować do piórnika (a gdy go nie mam, to albo do ubrania, albo do koloru okładki zeszytu). Musi też mieć ona odpowiednią grubość (zbyt cieńka jest dla mnie zła, bo podczas pisania wbijają mi się w skóre paznokcie). Z pióra korzystam rzadko - zazwyczaj wypełniam nimi jakieś kartki świąteczne, czy pamiątki typu podpis na karcie weselnej, czy na I komunii św.

--------------------

"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

Dodane: 19-03-2010 22:15
ja tam piszę długopisem najczęściej z niebieskim wkładem.nie jestem wybredny wystarczy mi najzwyklejszy.osobiście nie lubię pisać.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online